בארץ אין דבר כזה פרטיות. זה מתחיל בזה שבימי שחרור לחיילים חברות עטות על הפרטים האישיים שלהם להטרדתם למשך שנים, ממשיך בזה שבונים את הבתי מרקחת בצורה כל כך צפופה כך שכולם יכולים לשמוע הכל, ונגמר..... ראינו כבר בקורונה לא? אני ממש סומך על השב"כ שעשה מידור כראוי לשימוש בתוכנות המעקב שלו עלינו, ואני בטוח שאף פקיד זוטר לא עשה בהם שימוש לרעה (......)
רק השבוע שמעתי מחבר שעובד במערכת הבריאות, שלפני כמה שנים משרד הבריאות השיק רשת של תיקים רפואיים מאוחדים של כל המוסדות לכל מטופל, בלי לשאול אותו, וכיוצא מזה ובעיות מידור ישנם המון מקרים בהם המידע הרפואי שלך נגיש לאנשים שממש לא היה צריך להיות נגיש אליהם (הוא נתן לדוגמא מקרה שהוא בדק, פיזיותרפיסט בבית חולים שהצליח דרך הרשת להגיע לסיכומי ביקור שלו אצל רופא עור בקופת חולים.)
מהרשת הזו אגב ניתן לצאת, בהגשת טופס לקופת החולים. אני עשיתי זאת (כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו, אחרי הכל הרשת נועדה לעזור לרצף טיפולי מיטבי. אני אישית לא סומך עליהם.)
אפשר לתת עוד המון דוגמאות...... המסקנה ברורה - לאף אחד בארץ לא באמת אכפת מפרטיות. ישנם כל כך הרבה מאגרי מידע של לפחות שם + ת"ז + כתובת, שלא פלא שכל אחד שחוטף שיימינג ברשת תוך מספר דקות מגלה שכל הפרטים שלו הודלפו ונגישים לכל דורש.