• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אין כבר דבר כזה פרטיות?

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,533
מחברות פרטיות כבר אי אפשר לצפות לכלום, אבל חשבתי שגופים רשמיים לפחות עוד שומרים על מראית עין. מסתבר שגם זה כבר לא.

בימינו, כדי ללכת לסניפים של כל מיני גופים ממשלתיים צריך לתאם תור. זה פועל דרך אתר של חברה עלומה, שדורש פרטים כגון ת"ז, מספר סלולרי, נושא הפגישה, תת נושא...

אנחנו אכן מתקדמים לכיוון בו הפרטיות נשחקת ,בעיקר כי לאנשים לא אכפת. צריך לזכור שבסופו של דבר הפרטיות שלך תלויה בך לדוגמה:
1. להימנע משימוש ברשתות חברתיות (פרסום פרטים אישיים)
2. להימנע ממסירת פרטים דרך אפליקציות (ואף להמעיט ככל שניתן בשימוש באפליקציות בכלל).
3. להימנע ממסירת מידע לחברות פרטיות (לדוגמה כרטיסי מועדון למיניהם)
4. להשתמש במזומן.
5. שימוש ב TOR (ואולי גם qubes).
6. שימוש בטלפון "טיפש", והרשימה עוד ארוכה
כדי ללכת לסניפים של כל מיני גופים ממשלתיים צריך לתאם תור
אפשר להזמין תור דרך הטלפון (כמובן יקח יותר זמן), לא לכולם יש סמארטפון.

יותר מדי פרטים רק בשביל להזמין תור. מצד שני, אם אתה היית בעל של אתר כזה - לא היית קופץ על המציאה?
האינטרס של המוכר לא זהה בדר"כ עם האינטרס של הקונה.
המוכר רוצה למכור ביוקר - בעל האתר רוצה לקבל כמה שיותר אינפו.
הקונה רוצה לקנות במחיר הנוח ביותר עבורו - הגולש שמזמין תור רוצה להזמין בקלות, בלי ריבוי פרטים, בלי לחשוף יותר מדי על עצמו.
יש פה ניגדו אינטרסים כשידו של בעל האתר על העליונה.

צודק, אך הערך של החיסכון של חצי שעה עד כמה שעות של לעמוד בתור שווה לי יותר מאשר שידעו לאיזה מספר טלפון התז שלי מקושר ושאני הולך הרבה לדואר לקחת דואר(איזה מידע מפתיע)

משרדי ממשלה, בדומה לגופים מסחריים, עושים שימוש נרחב בשירותים/מוצרים של חברות מסחריות אחרות. זה לא אומר שהחברות רשאיות לעשות שימוש במידע/פרטים שעוברים דרכן. הן גם מתחייבות לאבטחת מידע, סודיות והגנה על הפרטיות. זו פרקטיקה מקובלת בשוק.

בארץ אין דבר כזה פרטיות. זה מתחיל בזה שבימי שחרור לחיילים חברות עטות על הפרטים האישיים שלהם להטרדתם למשך שנים, ממשיך בזה שבונים את הבתי מרקחת בצורה כל כך צפופה כך שכולם יכולים לשמוע הכל, ונגמר..... ראינו כבר בקורונה לא? אני ממש סומך על השב"כ שעשה מידור כראוי לשימוש בתוכנות המעקב שלו עלינו, ואני בטוח שאף פקיד זוטר לא עשה בהם שימוש לרעה (......)
רק השבוע שמעתי מחבר שעובד במערכת הבריאות, שלפני כמה שנים משרד הבריאות השיק רשת של תיקים רפואיים מאוחדים של כל המוסדות לכל מטופל, בלי לשאול אותו, וכיוצא מזה ובעיות מידור ישנם המון מקרים בהם המידע הרפואי שלך נגיש לאנשים שממש לא היה צריך להיות נגיש אליהם (הוא נתן לדוגמא מקרה שהוא בדק, פיזיותרפיסט בבית חולים שהצליח דרך הרשת להגיע לסיכומי ביקור שלו אצל רופא עור בקופת חולים.)
מהרשת הזו אגב ניתן לצאת, בהגשת טופס לקופת החולים. אני עשיתי זאת (כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו, אחרי הכל הרשת נועדה לעזור לרצף טיפולי מיטבי. אני אישית לא סומך עליהם.)

אפשר לתת עוד המון דוגמאות...... המסקנה ברורה - לאף אחד בארץ לא באמת אכפת מפרטיות. ישנם כל כך הרבה מאגרי מידע של לפחות שם + ת"ז + כתובת, שלא פלא שכל אחד שחוטף שיימינג ברשת תוך מספר דקות מגלה שכל הפרטים שלו הודלפו ונגישים לכל דורש.

אפשר לתת עוד המון דוגמאות...... המסקנה ברורה - לאף אחד בארץ לא באמת אכפת מפרטיות.
אי אפשר להתווכח עם תחושות וחוויות אישיות, בייחוד של אנשים שלא מכירים את הנושא מבחינה מקצועית.

בפועל המצב שונה בתכלית. בשנים האחרונות חברות רבות בישראל משקיעות המון כסף ומשאבים, כדי לעמוד בדרישות הגנת פרטיות ואבטחת מידע של הדין בישראל ובעיקר בדין האירופאי (GDPR) שמחמיר הרבה יותר מהדין אצלנו.

1. להימנע משימוש ברשתות חברתיות (פרסום פרטים אישיים)
לא משתמש. וגם 2 עד 4 שלך, עד כמה שאפשר.

אפשר להזמין תור דרך הטלפון (כמובן יקח יותר זמן), לא לכולם יש סמארטפון.
בימינו קשה עד בלתי אפשרי לדבר בטלפון עם חלק מהגופים הממשלתיים. ואם תצליח, בכלל לא אופתע אם מה שתגיד להם הם יכניסו בדיוק לאותה מערכת של חברה מחו"ל.

בעל האתר רוצה לקבל כמה שיותר אינפו.
פריטי המידע שדרושים באתר תלוים במידה רבה גם במה שהגדיר הגוף המשתמש.

החיסכון של חצי שעה עד כמה שעות של לעמוד בתור שווה לי יותר מאשר שידעו לאיזה מספר טלפון התז שלי מקושר ושאני הולך הרבה לדואר
בשביל תור בדואר אין הגיון לבקש מספר סלולרי. צריך רק הפקת והצגת קוד רנדומלי שתעתיק איך שאתה רוצה.

ואם אתה צריך משהו בביטוח לאומי, או דיור ציבורי, או עניין שקשור לביטוח שיניים בהפניקס (?)...

אני ממש סומך על השב"כ שעשה מידור כראוי לשימוש בתוכנות המעקב שלו
תמיד עדיף למזער נתינת מידע, אבל השב"כ עדיף בהרבה על איזה חברה אמריקאית-ישראלית לא ידועה.

חברות רבות בישראל משקיעות המון כסף ומשאבים, כדי לעמוד בדרישות הגנת פרטיות ואבטחת מידע של הדין בישראל ובעיקר בדין האירופאי (GDPR) שמחמיר הרבה יותר

אני לא סומך על האינטרסים או אבטחת המידע של חברות. וגם אם הכל טוב, אני לא חושב שעניינים פרטיים / אישיים / רגישים צריכים לעבור דרכן. זליגה אחת וזה זמין לכל העולם. אבל הבעיה הגדולה היא לא הפרטים הטכניים, אלא הלך הרוח הכללי. כל אחד רוצה פרטים אישיים גם כשאין שום צורך (ובערוצים לא מאובטחים).

בשביל תור בדואר אין הגיון לבקש מספר סלולרי. צריך רק הפקת והצגת קוד רנדומלי שתעתיק איך שאתה רוצה.
נכון זה למה גם לדעתי לדואר אתה יכול סתם לרשום תז לא שלך, ממה שזכור לי גם בביטוח לאומי לא באמת היה משנה מה התז שהיה כתוב, אז בכל מקרה כנראה אפשר לרשום סתם תז רנדומלי

אי אפשר להתווכח עם תחושות וחוויות אישיות, בייחוד של אנשים שלא מכירים את הנושא מבחינה מקצועית.

בפועל המצב שונה בתכלית. בשנים האחרונות חברות רבות בישראל משקיעות המון כסף ומשאבים, כדי לעמוד בדרישות הגנת פרטיות ואבטחת מידע של הדין בישראל ובעיקר בדין האירופאי (GDPR) שמחמיר הרבה יותר מהדין אצלנו.

זה טוב ויפה בתיאוריה
בפרקטיקה, בסוף יש פקידה שמייצאת אקסל עם הנתונים של כולם לתוך המערכת ושולחת למישהו במייל
במקרה הטוב זה יהיה במייל במסגרת העבודה, במקרה הפחות טוב לחברה שלה שעובדת בחברת טלמרקטינג (למשל)

זה טוב ויפה בתיאוריה
בפרקטיקה, בסוף יש פקידה שמייצאת אקסל עם הנתונים של כולם לתוך המערכת ושולחת למישהו במייל
במקרה הטוב זה יהיה במייל במסגרת העבודה, במקרה הפחות טוב לחברה שלה שעובדת בחברת טלמרקטינג (למשל)
אני מכיר היטב גם את התיאוריה וגם את הפרקטיקה.

תמיד יהיה מה לשפר בתהליכים ותמיד יהיו עובדים שינסו לגנוב מהמעסיקים שלהם. זה לא ייחודי לתחום של הגנה על הפרטיות.

עדיין אין שום דבר בדוגמאות שנתתם כדי להגיע ל
המסקנה ברורה - לאף אחד בארץ לא באמת אכפת מפרטיות

ועכשיו, כדי לנסוע ברכבת צריך לתת מספר ת"ז (וגם סלולרי?), ואולי להציג ת"ז בכניסה.

הגיע הזמן להשתיל לכל האנשים תגי RFID, ואולי גם מודם סלולרי + GPS. זה יפשט תהליכים.

ועכשיו, כדי לנסוע ברכבת צריך לתת מספר ת"ז (וגם סלולרי?), ואולי להציג ת"ז בכניסה.

הגיע הזמן להשתיל לכל האנשים תגי RFID, ואולי גם מודם סלולרי + GPS. זה יפשט תהליכים.
המטרה של הממשלות היא שלכל מקום שתלך יהיה עלייך GPS ייחודי משלך.
זה התחיל מהטלפון הנייד דרך גוגל,
עבר MOBILE A לרכב שלך
המשיך עם רב קו לתחבורה ציבורית.

אני מאמין שמקסימום 100 שנה עד שידחפו לתינוקות צ'יפים.

מה דעתכם על טכנולוגית זיהוי פנים ופרטיות?
למשל חברה כמו clearview AI.

ראיתי כתבה על אפליקציה(לא בארץ) שניתן לצלם בה אדם זר שנמצא לידך,נגיד מישהו שנוסע איתך ברכבת ולקבל מידע מקיף על אותו אדם כמו תאריך לידה כתובת רשימת חברים ובני משפחה ועוד,בקיצור כול מה שקשור לאותו אדם ונמצא ברשת ו\או במאגר המידע המחובר למערכת.

המטרה של הממשלות היא שלכל מקום שתלך יהיה עלייך GPS
ברכבת אני לא חושב שמטרה היא מעקב, אלא סתם כי זה הכי פשוט וזמין להם.
זו אותה סיבה שחברות תקשורת ואחרות משתמשות בת"ז ולא במספר לקוח פנימי שלהן (שלרוב קיים בכל מקרה). אם אין מניעה חוקית, ת"ז זה הכי זול וקל.

בעיה. אם כי מקור המידע הוא כנראה מה שאנשים שמים באינטרנט מיוזמתם, אז יש לך שליטה מסוימת. אבל אולי כדאי שיהיו חוקים שיגבילו תוכנות כאלה.

יש רעיונות לעבור ממספרי ת"ז למשהו מודרני יותר, וכן יש מדינות שמנסות להגביל חלקית לפחות שימוש במידע אישי, או באופן השימוש במספרי זהות:

to prohibit certain entities from requiring a person to disclose ... Social Security number (SSN) for any purpose, and from refusing to provide any service based on an individual's refusal to disclose his or her number. ... prohibits ... requiring a person to provide his or her SSN over the Internet except through a secure connection

ואפילו מגבלות על גופים ממשלתיים:
According to the law, five years from now, Federal agencies cannot include a full SSN on any mailed item, unless the head of the agency deems it necessary and approves it.

נערך לאחרונה ב:
מדיון שהתחיל במקום אחר...

מצד אחד, בתי עסק צריכים לשמור תיעוד לאימות זהות של הלקוחות
אני לא רואה למה.
לשמור תיעוד עסקאות לצרכי מס, או לשמור מזהה-לקוח מקומי לצרכים עסקיים, מילא. אבל שניהם לא דורשים זהות אבסולוטית (לפחות ללקוחות פרטיים).

למשל חברה כמו clearview AI.
לפי המדווח, הם רוצים להגדיל את אוסף תמונות הפנים שלהם (שהם אוספים באינטרנט) פי 10, ל-100 מיליארד.

נערך לאחרונה ב:
אני לא רואה למה.
לשמור תיעוד עסקאות לצרכי מס, או לשמור מזהה-לקוח מקומי לצרכים עסקיים, מילא. אבל שניהם לא דורשים זהות אבסולוטית (לפחות ללקוחות פרטיים).
גם וגם, ובעיקר לצרכי הגנה משפטית עתידית.

אם נחזור לדוגמה של גניבת זהות או טענה שמישהו שהוא לא הלקוח פתח חשבון/ביצע פעולות, תצטרך להציג את המסמכים/תיעוד/פעולות שנקטת כדי לוודא את זהות הלקוח.

אף פעם לא הבנתי אנשים כמוך, כל עוד אתה לא עובר על החוק מה אכפת לך מה יודעים עליך? שהיה להם את הת.ז שלי את מספר שלי מצידי שידעו עם איזו יד אני מנגב בשירותים, אני באמת לא מבין אנשים שכל כך חשוב להם שלא ידעו עליהם כלום.

אף פעם לא הבנתי אנשים כמוך, כל עוד אתה לא עובר על החוק מה אכפת לך מה יודעים עליך? שהיה להם את הת.ז שלי את מספר שלי מצידי שידעו עם איזו יד אני מנגב בשירותים, אני באמת לא מבין אנשים שכל כך חשוב להם שלא ידעו עליהם כלום.
היי היי
ישבנו בישיבת צוות סביב השולחן וראינו מה היה הבוקר
למה הפעם בשמאל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
החוק הוא לא חקוק בסלע, חברי הכנסת משנים אותו על בסיס יומי כדי שיתאים לצרכייהם הפוליטיים. אתה יכול לקום מחר בבוקר ולגלות שהפכת לעבריין כי מישהו שינה את החוקים.
ולך, כבן אדם עם שכל מתפקד, צריכה להיות לך הזכות להחזיק בסט ערכים והשקפות עולם משלך שאינו תלוי בגחמותיהם של פוליטיקאים כאלו ואחרים.
הציפיה מאדם שתמיד יעדכן את השקפת עולמו כך שתתאים לחוקי המדינה בכל פעם שמישהו מחליט לשכתב אותם, פלוס המחשבה שבמצב כזה כבר אין יותר צורך בפרטיות - מזכירה לי משטרים חשוכים ומזעזעים למדי שהתקיימו לאורך ההיסטוריה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
The Stoic בית פרטי, יש דבר כזה במרכז? נדל"ן 78
א יש דבר כזה עורך דין לרכישת דירה שלא לוקח 0.5% ? נדל"ן 24
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 96
B הודעה פרטית יש דבר כזה פה? אוף טופיק 2
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
א סנופי לא מגודר בקרן פנסיה/השתלמות - יש דבר כזה? שוק ההון 12
T מערכת סולארית קטנה ניידת יש דבר כזה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
שם משתמש בעייתי האם יש דבר כזה חיסכון בבנק עם ריבית מעל 2% לשנה? צרכנות פיננסית 5
אiהד תעודה או קרן מנוטרלת הייטק? יש כזה דבר? שוק ההון 14
C מבצעים ״אמיתיים״ - יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
R מיצוי מחיר של דירה (יש דבר כזה?) נדל"ן 41
klayhamn כמה מס משלמים על דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
יבגני_ל האם יש דבר כזה כ"תועלת פוחתת" בהמשך הפרשה שוטפת מהמשכורת לחיסכון אוף טופיק 10
סול מוצרי טבע סולידיים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 12
M השקעה פאסיבית מנכס דיגיטלי - יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
סול השקעות פטורות לפנסיונרים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 36
2028_שנת_פרישה אצולת הדיבידנד הישראלית - יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 13
LtWorf All Tech ETF – יש דבר כזה? שוק ההון 17
ד חזרה ללימודים -רלוונטי היום אפילו לשקול דבר כזה??? התפתחות אישית 13
V יעוץ מס לשכירים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
S קרן משקיע באגח צוברת דיבידנדים, יש דבר כזה? שוק ההון 29
ד כרטיס דביט חוץ בנקאי-קיים דבר כזה? צרכנות פיננסית 13
נ טאבלט שניתן לתיקון יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
G בית השקעות בלי עמלת מינימום חודשית - יש דבר כזה? שוק ההון 8
R ביגוד תרמי זול-יש דבר כזה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
א אג"ח ארהב ממונף, יש דבר כזה שוק ההון 9
אנא-אל יש דבר כזה מקלדת בלוטוס וגם usb? אוף טופיק 1
אנא-אל כבר המציאו כזה דבר? (מחשב/טאבלט) אוף טופיק 22
I עבודה עם ביקוש תמידי-יש דבר כזה? אוף טופיק 18
מ האם יש דבר כזה קבוצת רכישה לפקדון צרכנות פיננסית 6
Y פג תוקף על כספי הפיצויים בפנסיה. יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
א תיק שבסופו של דבר מיועד לקניית דירה שוק ההון 56
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
amikal למה האירית עם תשואה נמוכה יותר מהישראלית שמחקה אותו דבר? שוק ההון 25
L איפה ניתן לראות תשקיף או דבר דומה, לקרן אמריקאית? שוק ההון 1
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
unrealx למה לא כתוב שום דבר על הקרן מחקה הזאת בעניין ההפיכה לקרנות סל? שוק ההון 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
ה "בסופו של דבר יש לנו תיק השעות אחד"? עזרה בעניין זה! שוק ההון 13
yossik אל תשמרו שום דבר חשוב בשרותי ענן לפני שיצרתם גיבוי במחשב האישי. אוף טופיק 20
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
A הגשת דוח שנתי 1301 - כזה פשוט עבורי? שוק ההון 6
ת הפסד הון מועבר, דוח מקוצר-יש כזה? מיסים 6
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה