לא לא, אני דיברתי על מצב הפוך.
אני מדבר על מישהו שעובד עבור חברה ישראלית. חברה שאין לה סניפים בחו"ל.
רק העובד נמצא בחו"ל.
לצורך העניין בחור ישראלי שעובד בחברה שמאפשרת לעבוד מהבית. נניח שיש לו אזרחות כפולה אז הוא יכול לנתק תושבות ולהפוך לתושב מדינה אחרת.
הוא עדיין ממשיך לעבוד כשכיר אצל אותו מעסיק ישראלי. ולמעסיק אין סניפים/שלוחות בחו"ל.
האמת, השאלה מעניינת איך בפועל בשכר זה מבוצע.
לפי התיאוריה והחוק - הוא עובד בחו"ל ונחשב תושב חו"ל, אזי המסים לא צריכים להגבות בישראל.
אתה חוזר על הנושא של "עבודה מהבית"אתה מתכוון בית בחו"ל?
כי שוב אני חוזרת ואומרת- למס הכנסה יש נתונים על כניסות ויציאות מישראל ממשרד הפנים.
כניסות ויציאות ממשרד הפנים, היסטורית, היה בין הנתונים הראשונים שמס הכנסה הצליב עוד בשנות ה80
אז יציאה לחו"ל הייתה סממן לעושר , סממן להחזקת דולרים השם ישמור...
בבדיקות של הצהרת הון, פקידי מס הכנסה היו מצליבים נתונים שדיווחת מול מסמך כניסות ויציאות מישראל.
היום, זה לא אינדיקטור ל"הוצאות מחייה גבוהות"
אבל זה מסמך לשימוש בבדיקת חזקת הימים לעניין תושבות.
אז אם אתה למשל יושב בעפולה ונניח יש לך אזרחות כפולה בהונגריה - וטוען שאתה תושב מס בהונגריה...זה מופרך.
אתה פיסית אמור לעשות את העבודה בהונגריה. גם אם למשל העבודה מתבצעת בWEB על שרת בהונגריה. הגוף שלך בבית בעפולה, מס הכנסה רואה ש365 ימים לא יצאת מהארץ
אבל אם באמת אתה יושב בהונגריה ועובד בשביל חברה ישראלית, זה נושא אחר.
אני מאמינה שלכל דבר ועניין, מעבר לעבודה כעצמאי תקל על כולם, הרי ניתקת תושבות ואין צורך בביטוח לאומי ומס הכנסה...גם הפקדות פנסיוניות בישראל למי שמתיימר להיות תושב חוץ , הן בעייתיות, כי מעידות על "זיקות לישראל"
אז מה נשאר בתלוש כדי להעדיף העסקה עם תלוש, אופציות ובעיקר הסכמי אופציות מהעבר עם תקופת הבשלה שלא הסתיימה.
ממש שאלת שאלה מעניינת איך זה מבוצע טכנית וחבל ששישי שבת, כי הייתי בודקת טכנית עם בית התוכנה של השכר בהגדרות.
יכולה לשער שבדומה לטופס DT שקיים בOECD יש וודאי טופסולוגיה ומסמך להשגת פטור מניכוי מס במקור בשכר עצמו שמוגש לחשב השכר
מצאתי בתקנות ניכוי מס הכנסה בעניין
תקנות מס הכנסה ניכוי מס במקור ממשכורת סעיף 6(ג)
ניכוי מס במקרים מיוחדים
6.
(ג) מעביד המשלם משכורת לעובד תושב חוץ ינכה ממנה, בעת התשלום, מס לפי הנחיות פקיד השומה.
ולגבי הניכוי עצמו
התשלומים
הפטורים מניכוי מס במקור ע"פ הוראת הביצוע 34/93,
- שירותים שניתנו ובוצעו במלואם בחו"ל על-ידי נותני שירותים בחו"ל, לרבות סוכנים, בתנאי שהמשלם הצהיר כי המקבל או מי מטעמו לא שהה בישראל לעניין ביצוע השירותים שבגינם שולם התשלום, ובתנאי שסך התשלום בגין שירותים אלה בשנת המס, על ידי אותו משלם, אינו עולה על250000 דולר
קיצר על כל העברה בודדת של 250א לתושב חוץ בגין שירותים, הבנק לא יכול לנכות מס.
אז לסיכום ההשערה שלי על ההליך היא כדלקמן:
העובד יחתום על טופס DT סטנדרטי שיוחתם על ידי פ"ש בהונגריה , יתקבל במשרדי המס בישראל ויופק לו לחשב/ת השכר אישור לפטור ממס הכנסה.בדומה נאמר למי שמבצע תיאום מס, או נכה המקבל אישור לפטור עד כ640א בשנה.
כשהחברה תבצע העברה בנקאית לאותו עובד, כל עוד הסכום אינו עולה על 250א בהעברה בודדת , הבנק לא ינכה מס
אם זה יחרוג, יבוצע ניכוי, אך העובד יוכל לדרוש זאת בסוף שנה
כל זה כמובן בהנחה וזו חברה ישראלית ומדובר על העסקה של תושב חוץ
במקרה של מי שלא ניתק תושבות ישנן תקנות ספציפיות וקצט מחורבנות וייתכן שבשנים האחרונות השתנו- שמדרגות המס של ישראלי בחו"ל צמודות לדולר.
הדולר הנשחק הביא בעצם להעלאת המס של אותם ישראלים מסכנים.
כמדומני, החליטו כבר לשנות את ההפליה הזו
www.hilan.co.il