• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר?

• פותח הנושא פותח הנושא alexinhert
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alexinhert

משתמש רשום
דירוג
0
רכשתי דירה בפרויקט פינוי בינוי (הפרויקט כבר בביצוע, עלו על הקרקע).
הפרויקט הינו בליווי בנקאי של בנק.
עד כה שילמתי 50% מסכום החוזה מתוך ההון העצמי והשאר מהמשכנתא. החוזה הינו תשלום לפי התקדמות בניה אך יש סעיף בחוזה שמאפשר לי להקדים תשלומים לפי רצוני.
לאור עליית מדד תשומות הבנייה וצפי העליה אני תוהה האם כדאי לי לשלם כבר עכשיו את שאר היתרה מתוך המשכנתא כדי שעליית מדד עתידית לא תחול עליי?
האם יש סיכון כלשהו במידה ויקרה לפרויקט משהו?

1. אם הקסלן פושט רגל אמנם הכסף בנאמנות, אבל התארכות הפרויקט משמע משכנתא ארוכה יותר ועלות גבוה יותר עבורכם.
2. לא כל הקבלנים מסכימים לקבל את יתרת הכספים בסיטואציה הזאת ולעצור מדד. הרי הכסף לא יושב אצל הקבלן והוא לא נהנה ממנו.

לקחת בחשבון את כל ההוצאות הכרוכות בכניסה לדירה? מזגנים, מטבח, ריהוט וכו
אתה בטוח יכול להרשות לעצמך להתחיל לשלם את המשכנתא גם אם הפרויקט יתעכב?

כדי לך להקדים אם אתה באמת חושב שתוכל להרשות לעצמך את זה בהתחשב בדברים שהזכרתי, ואם אתה חושב שמדד תשומות הבנייה יהיה גבוה מהריבית על המשכנתא, אני לא הייתי עושה את זה.

כמו כן, אתה יכול לחסוך עד סוף הבנייה ואז לקחת אחוז מימון נמוך יותר ולקבל ריביות יותר טובות אולי, תלוי במצב הריבית במשק כמובן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
Level מה קורה לבעלי האגחים, במידה ומדינת ישראל "מצילה" את אחד הבנקים הגדולים מקריסה? שוק ההון 7
ס במידה ויהיה מיתון שוק ההון 87
N שאלה| יש איזו דרך להימנע מתשלום מס הכנסה במידה וההכנסות מגיעות מחו"ל (ארה"ב) מיסים 2
Harvey מה מקבלים מקבלן במידה ויש פינוי בינוי בבניין ישן נדל"ן 11
S מסלול ביטוח ללא נכות בקרן פנסיה במידה וישנו אכ"ע פרטי על כל השכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S איך הייתם משקיעים בתקופה זו 1M ש"ח במידה ונדרש תזרים חודשי שוק ההון 84
ד האם להעביר את תיק ההשקעות מהבנק במידה ואני חוסך לדירה ב3 שנים הקרובות ? שוק ההון 1
O במידה והייתם יכולים לקנות דירה במחיר למשתכן... נדל"ן 4
D RSU במידה והחברה נמכרת צרכנות פיננסית 0
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
א S&P 500 שקול במידה מסויימת ל VTI ? שוק ההון 11
א כיצד אתם משקיעים באגחים במידה ואת מרבית ההשקעות שלכם אתם מבצעים דרך IB שוק ההון 3
M מה קורה במידה וחברה שמציעה קרן מחקה נופלת? שוק ההון 18
ע במידה ותתחולל במדינה עכשיו קטסטרופה בסדר גודל עצום, מה קורה לתיק השקעות שלי? שוק ההון 33
A המלצה לספרים על ליווי התפתחותי אוף טופיק 3
Y המלצות ליווי משקיעים נדל"ן 4
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
נגב שאלות שכדאי לשאול את מי שמציע ליווי לרכישת בוננזה בישראל נדל"ן 24

נושאים דומים

Back
למעלה