• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אזרח אמריקאי שגילה שצריך לשלם מס על כל ההשקעות - מה השלב הבא?

• פותח הנושא פותח הנושא nettek
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nettek

משתמש סולידי
דירוג
5
אז ככה, הבנתי שכאזרח אמריקאי אני צריך לשלם על כל ההשקעות שיש לי. אמפה אותם פה:

1. קרן כספית דרך הבנק (כרגע 2 קרנות, במקרה וזה משנה)
2. פקדון שהיה לי שנה שעברה וכבר לא קיים
3. קרן השתלמות
4. קרן פנסיה (ככל הידוע לי פטור ממס אמריקאי)
5. השקעות בשוק ההון דרך IBI, כאשר התיק כולל:
א. קרנות איריות - 1159250 ו-1159235
ב. אג"ח - 5113428
ג. מניות בחו"ל דרך IBI Smart אחת עם דיבידנדים ואחת לא
ד. קרנות סל אמריקאיות שמחלקות דיבידנדים

את ההשקעות בשוק ההון התחלתי לפני כחודש וחצי. את הקרנות כספיות קניתי לפני כחצי שנה. קרן השתלמות יותר מ-6 שנים.
מבחינת שכר ברוטו אני מרוויח בממוצע כ-20k בחודש (שקלים), נטו בממוצע 14k (שקלים).

ועכשיו, אני תוהה מה השלב הבא.

1. האם להתייעץ עם רואה חשבון שמבין במיסוי אמריקאי? האם להתייעץ עם יועץ פיננסי?
2. הבנתי שקרנות ישראליות/איריות זה Big NO NO עבורי. מה לעשות איתם?
3. הבנתי שצריך או מומלץ לעבור לברוקר זר. מה זה אומר בפועל?

אני רווק ללא ילדים.

תודה לכולם!

הכי חשוב בתור התחלה:
1. להגיש FBAR בהקדם על 2022
2. להגיש בקשה להארכה לדוח השנתי האמריקאי כדי שיהיה לך עד 15/10 להגיש

כך תמנע מהצורך המעיק לעשות גילוי מרצון בגין 2022, בה היו לך הכנסות פאסיביות.

בנוסף, נפטר מכל קרן שלא אמריקאית.

מוזמן לדף הפרופיל שלי יש שם לינקים למדריכים שכתבתי בנושא.

אחרי שתסיים את זה, אתה בנחת יכול להתחיל לעשות הגשות שקטות על 2020 ו-2021.

אם יש לך כבר SSN אפילו תקבל מענקי קורונה מהממשל האמריקאי (עד כ3200 דולר, תלוי בהכנסות שלך).
אם לא, אז לא תקבל, ואתה גם צריך להוציא דרך השגרירות בירושלים.

אם אתה רוצה אשמח להדריך אותך כאן על דפי הפורום, לחלופין תחפש את האתר סימפל טקס, הוא עושה הגשות בשבריר המחיר שרואי חשבון עושים.

הכי חשוב בתור התחלה:
1. להגיש FBAR בהקדם על 2022
2. להגיש בקשה להארכה לדוח השנתי האמריקאי כדי שיהיה לך עד 15/10 להגיש

אם אתה רוצה אשמח להדריך אותך כאן על דפי הפורום, לחלופין תחפש את האתר סימפל טקס, הוא עושה הגשות בשבריר המחיר שרואי חשבון עושים.

המון תודה קודם כל!

את ההגשות שציינת (כולל אלו על 2020 ו-2021), אפשר בעצם לעשות דרך האתר סימפל טקס?
(אגב מה מיוחד ב-2020 ו-2021, מה עם השנים שלפני?)

את ההגשות שציינת (כולל אלו על 2020 ו-2021), אפשר בעצם לעשות דרך האתר סימפל טקס?
(אגב מה מיוחד ב-2020 ו-2021, מה עם השנים שלפני?)
לרוב בן אדם שרוצה להתיישר בהגשות מול הIRS מגיש דוחות אחורה למשך 3 שנים, ו-FBAR ל-6 שנים אחורה.

ספציפית מה שהיה מיוחד בדוחות של 2020 ו-2021 זה שהם כללו מענק קורונה, למי שלא קיבל את המענקים הללו בדרך אחרת (הם ניסו לחלק את זה כמה שיותר בצורה דיגיטלית ואוטומטית).
ייתכן האמת שכבר קיבלת, אם היה לך SSN בזמנו, ומילאת טופס אינטרנטי פשוט, היו הרבה שמילאו את זה למרות שלא היו אמורים, זה היה מיועד בעיקר לחסרי הכנסה.

ניתן לעשות את 2020 ו-2021 דרך סימפל טקס.

לרוב בן אדם שרוצה להתיישר בהגשות מול הIRS מגיש דוחות אחורה למשך 3 שנים, ו-FBAR ל-6 שנים אחורה.

ספציפית מה שהיה מיוחד בדוחות של 2020 ו-2021 זה שהם כללו מענק קורונה, למי שלא קיבל את המענקים הללו בדרך אחרת (הם ניסו לחלק את זה כמה שיותר בצורה דיגיטלית ואוטומטית).
ייתכן האמת שכבר קיבלת, אם היה לך SSN בזמנו, ומילאת טופס אינטרנטי פשוט, היו הרבה שמילאו את זה למרות שלא היו אמורים, זה היה מיועד בעיקר לחסרי הכנסה.

ניתן לעשות את 2020 ו-2021 דרך סימפל טקס.
היי,

אז הסתכלתי באתר של סימפל טקס ואני רואה שהם בעצם מתמחים בהחזרי מס, ואני מניח שזה מבוצע על ידי הגשת הדוחות שציינת.

סתם כמה שאלות לפני שאני נרשם לאתר ומתחיל תהליך:
1. יש טעם בהתייעצות עם רואה חשבון לפני שאני מבצע הגשה כלשהי?
2. יש אפשרות לראות אם אני זכאי להחזר או צריך לשלם, כמו בסימולציה של רשות המיסים הישראלית?

ואני רוצה גם לחזור על שאלה מתחילת הפוסט - האם כדאי להתחיל מסחר אצל ברוקר זר? כולם מדברים על Interactive brokers אז אני מניח שזה אותו ברוקר זר אפשרי.
אני רואה גם שבפוסט הזה רשת על IB כאופציה לטווח ארוך ואני אכן מתכוון להיות בשוק ההון לטווח הארוך.

לגבי קרנות הסל הישראליות/איריות - כרגע אני בהפסד קל שם, כדאי לחכות שיהיה רווח ואז למכור?

יש טעם בהתייעצות עם רואה חשבון לפני שאני מבצע הגשה כלשהי?
הגישה בסימפל טקס היא הפוכה, קודם תמלא את הנתונים כולל הכנסות, ורק אם אתה עונה לקריטריוני "סיבוך" מסוימים, הם קובעים לך שיחה עם רו"ח, כדי להסביר לך את הסיטואציה ואיזה עוד מסמכים צריך.
מאידך, אני לא אגיד לך לא להתייעץ עם רואה חשבון, פשוט זה יכול להיות הרו"ח מסימפל טקס.

אני מאוד מקווה שנראה הרבה חברות הולכים בדרך של סימפל טקס (הורדת נטל מילוי נתוני הדוח הגולמיים מהרו"ח והעברתו ללקוח, מה שחוסך שעות רו"ח ומוריד את המחיר הסופי, וגם חוסך לא מעט זמן של פינג פונגים של מיילים עד שמבינים מה צריך להביא).

יש אפשרות לראות אם אני זכאי להחזר או צריך לשלם, כמו בסימולציה של רשות המיסים הישראלית?
אני לא בטוח, אבל חושב שמציגים לך את התוצאה לפני שמגישים עבורך.
אם תסתכל בדף פרופיל שלי, תוכל למצוא פוסט עם מחשבון גוגל שיט, שתוכל להזין נתונים שלך ולראות את תוצאת המס.

ואני רוצה גם לחזור על שאלה מתחילת הפוסט - האם כדאי להתחיל מסחר אצל ברוקר זר? כולם מדברים על Interactive brokers אז אני מניח שזה אותו ברוקר זר אפשרי.
אני רואה גם שבפוסט הזה רשת על IB כאופציה לטווח ארוך ואני אכן מתכוון להיות בשוק ההון לטווח הארוך
אני אישית בעד, זה מפשט את תהליך הגשת הדוחות בשתי המדינות, יש לי פוסט גם על זה בדף פרופיל.

לגבי קרנות הסל הישראליות/איריות - כרגע אני בהפסד קל שם, כדאי לחכות שיהיה רווח ואז למכור?
להיפך, זה אידיאלי. לא יהיה לך שום מס לארה"ב בגין זה.
בתנאי כמובן שאתה בהפסד דולרי (לא תמיד זה הולך יד ביד עם התוצאה השקלית).

הגישה בסימפל טקס היא הפוכה, קודם תמלא את הנתונים כולל הכנסות, ורק אם אתה עונה לקריטריוני "סיבוך" מסוימים, הם קובעים לך שיחה עם רו"ח, כדי להסביר לך את הסיטואציה ואיזה עוד מסמכים צריך.
מאידך, אני לא אגיד לך לא להתייעץ עם רואה חשבון, פשוט זה יכול להיות הרו"ח מסימפל טקס.

אני מאוד מקווה שנראה הרבה חברות הולכים בדרך של סימפל טקס (הורדת נטל מילוי נתוני הדוח הגולמיים מהרו"ח והעברתו ללקוח, מה שחוסך שעות רו"ח ומוריד את המחיר הסופי, וגם חוסך לא מעט זמן של פינג פונגים של מיילים עד שמבינים מה צריך להביא).
אם כך אני אתחיל את התהליך בסימפל טקס.
אני אישית בעד, זה מפשט את תהליך הגשת הדוחות בשתי המדינות, יש לי פוסט גם על זה בדף פרופיל.
יש לך פוסט על פתיחת החשבון או על תהליך הגשת הדוח"ות? הסתכלתי בפרופיל ומצאתי את זה, אבל זה לא מדריך שלך לכן אני מניח שלא לזה התכוונת.

להיפך, זה אידיאלי. לא יהיה לך שום מס לארה"ב בגין זה.
בתנאי כמובן שאתה בהפסד דולרי (לא תמיד זה הולך יד ביד עם התוצאה השקלית).
אני מפספס פה משהו? לא עדיף להרוויח ולשלם על זה מס מאשר להפסיד?
אגב אני חושב שהתבלבתי, כרגע אני דווקא ברווח, פשוט קטן יותר ממה שהיה לפני כשבוע.

אנסה גם למצוא את המחשבון שעשית.

על תהליך הגשת הדוח"ות?
תסתכל בדף פרופיל שלי יש שם לינק לדוגמא למילוי דוח בישראל.

יש לך פוסט על פתיחת החשבון
לא, אבל מה שמצאת סביר, רק תתעלם מכל מה שכתוב אינטראקטיב ישראל. תפתח ישירות באיטראקטיב ברוקרס האמריקאי.

אני מפספס פה משהו? לא עדיף להרוויח ולשלם על זה מס מאשר להפסיד?
אגב אני חושב שהתבלבתי, כרגע אני דווקא ברווח, פשוט קטן יותר ממה שהיה לפני כשבוע
ספציפית בPFIC עדיף למכור בהפסד כי ברווח יש מס לא פרופורציונלי לכלום.
מעל ה25% שאתה משלם לישראל אתה משלם *עוד* 12% לארה"ב, ובנוסף ריבית שתלויה בכמה זמן החזקת בPFIC.

לא עדיף להרוויח ולשלם על זה מס מאשר להפסיד?
כשאתה רק עושה סידור בנכסים?
לא. עדיף לנצל הזדמנות לשלם מינימום מס.

מעל ה25% שאתה משלם לישראל אתה משלם *עוד* 12% לארה"ב, ובנוסף ריבית שתלויה בכמה זמן החזקת בPFIC.
וזה רק עם פרשנות יצירתית (מקובלת מאוד) ל SEC. 1291. כנראה שבאמת זה 37% בנוסף ל25% בישראל. לכאורה אין מנגנון זיכוי מס זר לרווחי הון ב pfic (רק לדיבידנדים). הם פשוט לא חשבו על אמריקאים שגרים מחוץ לארהב כשחוקקו את זה...

הם פשוט לא חשבו על אמריקאים שגרים מחוץ לארהב כשחוקקו את זה...
כן, הם נזכרים באלו שגרים מחוץ לארה"ב כשצריך להכניס חריג להגדלה של החזר מס בגין ילדים :(

תסתכל בדף פרופיל שלי יש שם לינק לדוגמא למילוי דוח בישראל.
הכוונה לזה?

לא, אבל מה שמצאת סביר, רק תתעלם מכל מה שכתוב אינטראקטיב ישראל. תפתח ישירות באיטראקטיב ברוקרס האמריקאי.
אני רואה שיש טרנד חזק של להצטרף לברוקרים דרך אנשים אחרים/קבוצות כדי ששני הצדדים יקבלו הטבות. כדי שלא אפספס - יש לך חשבון שם, או שאתה מכיר קבוצה כלשהי שאפשר להצטרף דרכה?

ספציפית בPFIC עדיף למכור בהפסד כי ברווח יש מס לא פרופורציונלי לכלום.
האמת שהיום היה רווח מאוד יפה, מה אני אמור לעשות, לחכות להפסד?
אגב, וזאת השאלה היותר חשובה, מה עם הקרנות הכספיות? גם אותם למכור? ומה לעשות איתן? להמיר לפקדון בבנק?

כן

אני רואה שיש טרנד חזק של להצטרף לברוקרים דרך אנשים אחרים/קבוצות כדי ששני הצדדים יקבלו הטבות. כדי שלא אפספס - יש לך חשבון שם, או שאתה מכיר קבוצה כלשהי שאפשר להצטרף דרכה?
לצערי, תושב ישראל לא יכול לקבל את עמלת הרפרל שIB מציעים.

האמת שהיום היה רווח מאוד יפה, מה אני אמור לעשות, לחכות להפסד?
גם אם תחכה קצת, אל תתן לשנת מס לחלוף, זה רק גורם לחישוב להיות עוד יותר רע.

אתה יודע מה הרווח הדולרי? או שאתה מסתמך על השקלי?

אגב, וזאת השאלה היותר חשובה, מה עם הקרנות הכספיות? גם אותם למכור? ומה לעשות איתן? להמיר לפקדון בבנק?
מכיר אנשים שמוכנים לספוג את הבירוקרטיה של טופס 8621, וקונים אותם בינואר ומוכרים בדצמבר, כך בכל שנה.

מצד שני, קרן כספית היא לא מכשיר השקעה לטווח ארוך.

לצערי, תושב ישראל לא יכול לקבל את עמלת הרפרל שIB מציעים.
זאת אומרת למרות שאני אזרח אמריקאי, בגלל שאני גר בישראל אין לי אפשרות להצטרף דרך צד שלישי?

גם אם תחכה קצת, אל תתן לשנת מס לחלוף, זה רק גורם לחישוב להיות עוד יותר רע.

אתה יודע מה הרווח הדולרי? או שאתה מסתמך על השקלי?
רווח שקלי, אני חושב. רשום במערכת הספארק/אפליקציה את הרווח/הפסד.

אגב אנצל את הפוסט כדי לשאול שאלה שעלתה לי - האם יש דרך להעביר את תיק ההשקעות ישירות מ-IBI ל-IB? או שזה חייב להתבצע דרך הבנק (כלומר מכירה של התיק ב-IBI, העברה לבנק, והעברה מהבנק ל-IB).
כרגע אני בהפסדים ב-IBI אבל מצד שני רוצה לעבור כמה שיותר מהר ל-IB, הייתי רוצה לחכות שיהיה רווח אם אפשרי... (אני מדבר על המניות/קרנות סל אמריקאיות, בהתאם לזה שרשמת שעדיף להיפטר מהקרנות הישראליות גם אם הן בהפסד, למרות שבכנות אני עדיין לא מבין את זה).

זאת אומרת למרות שאני אזרח אמריקאי, בגלל שאני גר בישראל אין לי אפשרות להצטרף דרך צד שלישי?
למה אתה מתכוון בצד שלישי?

רווח שקלי, אני חושב. רשום במערכת הספארק/אפליקציה את הרווח/הפסד.
תרשום יום קניה ועלות קניה, ואת שם הקרן, ואדגים לך איך לחשב את הרווח/הפסד הדולרי.

האם יש דרך להעביר את תיק ההשקעות ישירות מ-IBI ל-IB? או שזה חייב להתבצע דרך הבנק
חייב לעבור דרך הבנק. אבל זה בגלל תקנות פנימיות של בתי ההשקעות.

למרות שבכנות אני עדיין לא מבין את זה
אתה מוכר השקעה אחת בשביל לעבור להשקעה מקבילה.
לא תרצה לעשות זאת במינימום מס, כך שהכסף שיכנס להשקעה השנייה תהיה מקסימלית?

או שזה חייב להתבצע דרך הבנק (כלומר מכירה של התיק ב-IBI, העברה לבנק, והעברה מהבנק ל-IB).
זה חייב להתבצע דרך הבנק, אבל לא חייבים למכור!
אתה יכול להעביר את הניירות לבנק, ואח"כ מהבנק לIB (בהנחה שאלו לא ניירות ישראליים). אין שום סיבה למכור את התיק ולקנות מחדש.

זה חייב להתבצע דרך הבנק, אבל לא חייבים למכור!
אתה יכול להעביר את הניירות לבנק, ואח"כ מהבנק לIB (בהנחה שאלו לא ניירות ישראליים). אין שום סיבה למכור את התיק ולקנות מחדש.
מעניין! איך אני עושה את זה?

למה אתה מתכוון בצד שלישי?
אולי זאת דרך לא טובה לתאר את זה? הכוונה הייתה להצטרפות דרך אנשים אחרים (אתה, חברים, משפחה וכדומה) או קבוצה כלשהי.

תרשום יום קניה ועלות קניה, ואת שם הקרן, ואדגים לך איך לחשב את הרווח/הפסד הדולרי.
500 SPX אשס.חוץ, מספר קרן 1159250:
יום קניה: 20/03/23, עלות: 150,630
יום קניה: 28/03/23, עלות: 146,000
יום קניה: 13/04/23, עלות: 155,800
(הערת צד, מערכת הספארק הזאת בלתי נסבלת, העתקה פשוטה אי אפשר לעשות משם...)
יש לי גם עוד קרן סל, אבל את החישוב אעשה בעצמי אחרי שתראה לי דוגמא.

אתה מוכר השקעה אחת בשביל לעבור להשקעה מקבילה.
לא תרצה לעשות זאת במינימום מס, כך שהכסף שיכנס להשקעה השנייה תהיה מקסימלית?
אסביר באמצעות דוגמא למה אני לא מבין.

נניח שעכשיו אני מוכר ואני בהפסדים של 20,000 שקל. נכון, לא שילמתי מס אבל 20,000 שקל זה הפסד מטורף.

אבל, אם אני מוכר ברווח של למשל 4000 שקל, ומשלם מס של 50% (זורק מספר כי באמת אין לי מושג מה המס עדיין), עדיין יש לי רווח של 2000 שקל. זה לא עדיף?
כרגע אגב אני באמת בהפסדים, כנראה בגלל העלאת הריבית בארה"ב כולם מוכרים את המניות שלהם או משהו. אז באמת כדאי עכשיו למכור?

יום קניה: 20/03/23, עלות: 150,630
שער הדולר לפי זה היה 3.5492 ולכן ערך הקנייה הדולרית הייתה $424.41
היום ערך הקרן הינה 153,880 (זה באגורות), ושער הדולר הינו 3.6513 ולכן בדולרים - $421.44
לכן עבור כל יחידה יש לך הפסד של $2.97 בתנאי שתמכור היום

נניח שעכשיו אני מוכר ואני בהפסדים של 20,000 שקל. נכון, לא שילמתי מס אבל 20,000 שקל זה הפסד מטורף.

אבל, אם אני מוכר ברווח של למשל 4000 שקל, ומשלם מס של 50% (זורק מספר כי באמת אין לי מושג מה המס עדיין), עדיין יש לי רווח של 2000 שקל. זה לא עדיף?
אנחנו שנינו מניחים שהערך היום לא מעניין אותך, אלא הערך מתי שתצטרך את הכסף.
כמו כן, הנחה סמויה, השוק עולה לאורך זמן, ואנחנו היום נמצאים איפה שאנחנו נמצאים רק בגלל תנודות אקראיות.
לכן בהנחה והקרן שלך תגיע מתישהו לרווח של 7% לשנה (בממוצע), והיום יש לך שינוי שאתה רוצה לעשות, אתה רוצה להמשיך להיות מושקע אחרי השינוי באותו סכום שהיה לך עד היום.
אם תפדה בהפסד ישאר לך אותו סכום כמו שהיה לך עד היום (פלוס מגן מס לעתיד).
אם תפדה ברווח (לפי הדוגמא שלך), ישארו לך 2000 שקלים פחות מושקעים, והתשואה וה-2000 הללו לא ישיאו לך תשואה עתידית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N אזרח אמריקאי - האם לדווח? מיסים 10
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
מ השקעות לטווח קצר בשקלים - אזרח אמריקאי שוק ההון 1
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
ת פינוי בינוי אזרח אמריקאי נדל"ן 24
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 193
A אזרח אמריקאי - מס שבח במכירת דירת יחיד בארץ נדל"ן 11
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y מכירת דירות בירושה בישראל ע"י אזרח אמריקאי מיסים 9
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
N נישואין של אזרח אמריקאי עם אזרחית ישראלית מיסים 7
O קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי? מיסים 24
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
R קרן השתלמות מחקה מדד עבור אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Echelon טופס 1099 מ-BoA למי שאינו אזרח אמריקאי מיסים 44
K אזרח אמריקאי תושב ישראל - פק״מ בארץ שוק ההון 12
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
B אני אזרח אמריקאי והשקעתי בני״ע במיטב טרייד PFIC. אשמח לעזרה שוק ההון 8
Flex אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
יוזר האם אזרח ישראלי יכול לקנות אגח אמריקאי? שוק ההון 12
ח דיווח על IRA - אזרח אמריקאי מיסים 4
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון בIB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A דיווח עבור רווחים מניירות ערך - אזרח אמריקאי מיסים 0
א אזרח אמריקאי שרוצה לפתוח תיק השקעות פאסיבי עם מינימום התעסקות שוק ההון 23
A אזרח אמריקאי - דרכי השקעה מומלצות שוק ההון 3
ג הגשת דו״ח מקוצר - אזרח אמריקאי עם דיבידנדים ב IB מיסים 10
אזרח אמריקאי לפני חתונה עם לא-אמריקאית מיסים 39
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
rotembar העברת כסף ל IB - אזרח ישראלי vs אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ל אזרח אמריקאי ונדלן בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
S דירה להשקעה כאשר אחד מבני הזוג אזרח אמריקאי נדל"ן 4
G סיוע בפתיחת חשבון ב interactive brokers, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S חבות מס בארהב - לא אזרח/תושב, כן בנק אמריקאי, מסחר IB מיסים 2
Y השקעה פאסיבית IB אזרח אמריקאי שוק ההון 57
X פתיחת חשבון בIB לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) באינטרקטיב ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4

נושאים דומים

Back
למעלה