בגדול, כל הוצאה שקשורה לעסק שלך, כן, במידה מסוימת ועד תקרה מסוימת (למשל קפה זה גם הוצאה מוכרת)
תציצי
פה למשל
העניין שיש אנשים שזה העבודה שלהם (רואה חשבון) לסדר לך את זה ולהגיד לך מי נגד מי.
ואז את פשוט
זורקת עליהם את כל הקבלות שלך מדלק ועד שכירות כלה בקפה וסוכר והם "מיישרים קו"
בהינתן שאולי שמתישהו תצטרכי אולי להגיש דו"ח סוף שנה ולחתימה, מציע לחשוב אולי לפנות על מישהו, רו"ח בתחום אבל "קטן" אבל יעיל שייתן לך ייעוץ.
וילווה אותך. ככה יש כתובת אפילו אם זה תמורת 100 ש"ח או פחות לחודש ואז זה גם עם הדו"ח. ככה יש ראש שקט (זו גישתי אבל יש מצב שאני יחיד כאן)
בנוגע להשתלמות, זה שווה, כי עצמאי בניגוד שכיר יכול להחליט שהוא שם X ולא רק נגזרת ממשכורתו (במידה ונותנים לו בכלל) לטובת קרן השתלמות. יש לו מנדט בנוגע להאם בכלל וכמה לשים שם.
למה קרן השתלמות טובה? כי היא פטורה ממס רווח הון, כל שקל שייכנס לך משם הוא פטור ממס. כמו בפנסיה.
העניין שהיא נזילה אחרי 7 שנים [עריכה:6 שנים, וזו גם הוצאה מוכרת. תודה Paskar] ב"מכה אחת" (בצורה הונית) בניגוד למשל לקרן פנסיה שהיא בקצבאות (פעימות) ולא נדע כמה יהיה בסוף, כי זה תלוי מקדם ושאר החברים בקרן.
יש עצמאיים (ואני ביניהם) שמתייחס לקרן התשלמות כפנסיה ה"אמיתית" בניגוד לשאר הקופות. כי שמה אני אדע להגיד בקירוב עם כמה כסף איפגש מבלי לחשב מקדם זה או אחר.
בקיצור,
בהצלחה !