היום מתה אמא
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 23/6/16
- הודעות
- 2,348
- דירוג
- 3,654
לאיראן יש אלפי טנקים מייצור עצמי, מבוססים של טנקים רוסיים (t72 ו t80), בתוספת פיתוחים שלהם, בנוסף על אלפי טנקים ישנים יותר. היא תחזקה(עד לא מזמן, האמריקאים הרסו את הרוב) חיל ים חזק כולל נושאות מסוקים ונחתות מייצור עצמי. אין לרוב מדינות המפרץ כוחות גדולים מספיק להתמודד עם המספרים האלה. אירן תחזקה מיליציות חזקות בעירק שעיסוקן היה לכבוש חלקים (כל) מעירק כדי לאפשר מסדרון יבשתי או לפחות לכפות אי התערבות עירקית אם הם היו רוצים לעבור דרך עירק לכיוון המפרציות.גם בלי ארה"ב אם מדינות ערב יהיו מספיק מאוחדות וחכמות אז הן יוכלו להסתדר מול איראן. לאיראן אין צבא שבנוי לעשות בליץ. גם הגאוגרפיה לא מאוד תומכת בזה יש מפרץ ימי בין איראן למפרציות. הצבא האיראני מיושן וחלש. משמרות המהפכה לקחו את רוב הכסף שמשמש החיזוק פרוקסי, ונשק א-סימטרי (גרעין, טילים, כטבמים) שלא טוב לכיבוש פיזי, וטרור פשיסטי פנימי נגד אזרחי אירן (תשתית שמאפשרת רצח של עשרות אלפי אזרחי אירן בשבוע). ככה לא בונים צבא לפעולות קונבנציונליות.
לדעתי עם מיליארד דולר האמירויות יכולות להשתלט על הורמוז בטקטיקה דומה לזאת של אוקראינה בים השחור. אבל גם המפרציות מנסות כרגע לעבור את היום בשלום ולדחות את הבעיה.
קטאר היא הגורם שהכי מחליש את הערבים מול איראן. היא שחקן חכם (שגם לא תמיד מצליח) לדעתי יותר מאירן. מדהים איך היא קונה השפעה במדינות עם תקציב ביטחוני פי אלף יותר גדול מעלות ההשפעה שלה.
האמירותים יכולים לייצר מצור בדומה למה שהאיראנים עושים. כדי לכבוש את המיצר צריכים לכבוש כמה עשרות/מאות קילומטרים מהצד האיראני שלו, כדי למנוע מהאיראנים לירות טילי יבשה-ים על אוניות ולצאת עם ספינות קטנות לציד של אוניות שעוברות במייצר או לפזר מוקשים (גם אז סביר להניח שהאיראנים יכולים לכפות מצור בעזרת כטבמים). אין למפרציות את הכוחות המזויינים לכך, בטח לא את המוטיבציה האידיאולוגית שיש לחיילים האיראנים.לדעתי עם מיליארד דולר האמירויות יכולות להשתלט על הורמוז בטקטיקה דומה לזאת של אוקראינה בים השחור. אבל גם המפרציות מנסות כרגע לעבור את היום בשלום ולדחות את הבעיה.
נערך לאחרונה ב: