על זה לא הייתי בונה, מכמה סיבות: 1. המוסריות המערבית (במיוחד כפי שהיא נתפסת בעולם המוסלמי) לא מאפשרת נקמה.
זה רק אם אתה עושה לזה פריימינג של נקמה.
המסגור היחיד שיהיה לזה, שאנחנו מאוד מאוד רגילים בו, גם ארה"ב, והמערב בולע את הצפרדע בדרך כלל:
Retaliation, מתקפת נגד, מאזן הרתעה
במילים אחרות, "הותקפנו, אנחנו חייבים להתקיף כדי להרתיע שלא יתקיפו אותנו שוב". נקמה כנראה לא תהיה, אבל מתקפת נגד כן -
הם יהמרו שלא תהיה מתקפת נגד.
אני חושב שאחרי השנתיים האחרונות ברור שבעל הבית השתגע. אולי חמינאי הקשיש לא מבין שהעולם השתנה מאז פרוץ העשור, אבל יש מספיק גנרלים אצלו שכן.
2. האיסלם חשוב להם יותר מאירן. לא נורא להקריב את תרבות פרס (שחלקה הגדול זה שטויות של כופרים מלפני מוחמד) בשביל כבוד האיסלם.
האסלאם חשוב להם יותר, אבל גם איראן. האידיאולוגיה מאוד סבוכה, אבל ניתן להגדיר את זה "עליונות ארית" - איראן
מאוד חשובה להם, הם חושבים שהם הגזע הנבחר.
אחת הסיבות לכך שמי שהקיז את דמו במלחמות למען האימפריה האיראנית היה ערבים, שמים נחותים שאינם צאצאי כורש הגדול.
אני לא אומר שהם יהססו לרגע להרוג מבני עמם - אבל הם יהססו מאוד אם יש אפילו ספק שאיזשהו צעד ימחק את התרבות שלהם לתמיד.
לא מדובר בערבים - לירדנים באמת לא אכפת מירדן כאיזשהי מולדת, גם לא לסורים, מקסימום מהאדמה שלהם. מה שהיה פעם זה ימי הבערות, ורק האסלאם חשוב.
לא, האיראנים הם מהאומות העתיקות בעולם עם תודעה לאומית חזקה ותודעה גזעית (מי שבאמת משתייך לגזע והוא לא איזה בן מיעוטים) חזקה אף יותר.
3. גם המשוגע בעזתים לא יעז לפלוש לישראל ולרצוח המונים, הוא יודע שברגע שיעשו דבר כזה עזה תמחק במתקפת נגד.
הפוך גוטה. עזוב שעזה לא ירתה על ישראל אטום, אבל בעיקר - עזה היא רק כלי. הבית שלהם הוא ביפו. וכשמזיזים אותם מעזה אל המוואסי - הבית הוא עזה.
הכל כשר במאבק הדתי האסלמיסטי הג'יהדיסטי הערבי - האסלאם מעל הכל, רק אחר כך פלסטין כולה, רק אחר כך איזור כזה או אחר בפלסטין, ובסוף - האנשים עצמם.
זה לא המצב אצל הגזענים הארים ההודו-אירופים. אני לא יודע למקם את העליונות שלהם על סקאלה, האם היא כמו של הנאצים בזמנו, או פחות, אבל היא בהחלט קריטית להם.
האסלאם דת אוניברסלית שעושה ניכוס לכל הישג אנושי, הם מקבלים את כולם. לאומיות, בעיקר הלאומיות-עליונות הארית - היא בדיוק ההפך, אליטיזם, רק אנחנו קדושים.
הדיסוננס בין שתי הזהויות האלה הוא בדיוק מה שיוצר את הבעייתיות באיראן. אל תשכח -
זה העם היחיד שנכבש כל כך מוקדם, והצליח לא לעבור ערביזציה.
זאת אומרת, אם פלסטין תוחרב, אבל תוקם חליפות אסלאמית אחר כך, שתשלוט על כל
אדמת המזרח התיכון - שווה את זה לחמאס.
אם פרס תוחרב, אבל תוקם חליפות אסלאמית אחר כך, שתשלוט על כל המזרח התיכון, רק שזה לא יהיו הם שישלטו, כי הם כ
תרבות וקולקטיב הושמדו - לא שווה את זה לאייתולות.