• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alin99

משתמש רגיל
דירוג
51
נניח וזוג בני 28, לא למדו, עבדו בעבודה בשכר של 45 לשעה שמכניסה לכל אחד 8700 ברוטו שזה 7500 נטו. ביחד 15000
ומן הסתם חסכו מגיל 20 כן, לא פיזרו כספים, פשוט לא יכלו ללמוד והעדיפו לעבוד במה שיש. עבודה מסודרת כמובן לא חנות בגדים או משהו כזה.
וכל אחד חסך 500 אלף שקלים כי גר עם ההורים חי בסגפנות וכי טרף שעות נוספות בחלק מהזמן עבד גם במלצרות וכו'.
כלומר ביחד 1 מיליון או יותר אפילו אם השקיעו את הכסף נניח 1.1
מקבלים עזרה מההורים כל צד נניח 50 אלף (זה סכום שלדעתי לרוב האוכלוסיה יש לתת לחתונה לילדים והרוב מקבלים אפילו הרבה יותר)
סהכ 1.2 מיליון
קונים דירה ללא משכנתא, השכירות ממנה 3000, נניח 2500 הכי נמוך אם מחשיבים את התקלות שיכולות לקרות.
אז ביחד 17.5
נפגשנו והתחתנו ורוצים להביא ילד
באמת בלתי אפשרי לחיות מזה בלי להיות רעב ללחם או להכנס למינוס?
אני כמובן לא מדברת על המרכז או השרון.. ברור לי אבל שם גם השכר מן הסתם גבוה יותר
אבל איפה שאני גרה באזור נשר או באר שבע אופקים וכו' יש דירות ב2000 שקלים או 2500, דירות ישנות יחד עם חשבונות זה 3000
מהשכר הזה הגן שמקבלים הוא בהנחה כי זה הכנסה נחשבת נמוכה אז הגן יעלה סביב ה-2000, בנוסף לטיטולים וכו' שזה עוד 500 בחודש.(סליחה אם טעיתי )
אוכל ומוצרי נקיון קומסטיקה לאישה 2500 למשל.
נסיעות לא מחזיקים רכב כי בעבודה כזו אין טעם להחזיק רכב זה 500 בחודש רב קו.
יוצא כמעט 9, נשאר עוד 7 לחסכון אם לוקחים בחשבון בלתמים ולקחת את הילד לקניון פעם בחודש לאנשהו והולכים למסעדה פעם בחודש, שזה יפה בהתחשב שיש כבר נכס. לחסוך 7000
וכמובן בגיל מסוים אז הילד הולך לגן ובית ספר והעלות של החינוך קצת תרד (גם אם לוקחים בחשבון שיעורים פרטיים וחוג למשל)
יש משהו שאני מפספסת? אני פשוט רואה מלא קבוצות בפייסבוק שאנשים מכניסים יחד 30 אלף לא קונים כלום ואומרים שקשה להם לסגור את החודש..ושהכל הולך למשכנתא ולילדים ולא ברור לי איך ?הרי משכנתא מותר לקחת עד שליש מהכנסה, לאן הולכים 20 אלף בלי דיור אפילו? אלא אם הילדים בבתי ספר פרטיים כמו הריאלי והולכים למסעדה כל יומיים.
הרי לא כולם גרים בתל אביב והרצליה.. ששם באמת אני יכולה להבין שקשה כי הכל יקר.
השכר הממוצע 14000 שקלים בחודש לאדם אחד, שזה 11 אלף נטו כי יש גם נקודות זיכוי עד גיל 18 למי שיש ילדים, לאדם. כלומר זוג מכניס 22 נטו ולא סוגר את החודש? ועוד בדרך כלל לאנשים כאלה יש חסכונות ירושה יש דירה הון בבורסה ככה שמזה הם גם עושים כסף... נניח קנו דירה קטנה להשקעה במיליון ביחד ומכניסים מזה עוד אלפיים בחודש.. אז 24 אלף, גם אם יש 2 ילדים על מה הכסף הולך? 7000 משכנתא כי הרוב קונים דירות חדשות סבבה הבנתי אבל לאן כל השאר הולך?
אני צעירה ופעורה ומנסה להבין את כל המצב הזה, יש אנשים בלי לימודים אקדמיים ובלי שכר גבוה מאוד ובלי עסק הם לא יצליח לגדל ילד אחד? אני מדברת רק ילד אחד לא יותר..
אני כמובן לא שופטת אולי יש דברים שאני לא מפספסת אין לי ילדים אני פשוט אומרת מה אני חושבת ואשמח להסבר בנוגע לזה

נערך לאחרונה ב:
לדעתי אפשרי לגמרי לגור בפריפריה עם 15,000. בטח שאת גרה בדירה שלך/ הכנסה משכירות מכזה שכירות.

אנחנו זוג+1.
משלמים על גן 3,700
משכנתא 4,800

מוציאים בחודש - 23,000שח
יש שני רכבים בבית
לא הולכים הרבה למסעדות
כן טסים לחול פעם בשנה + מלון בארץ פעם/פעמיים בשנה.
לא קונים יותר מידי בגדים ושאר מותרות

את תיארת מצב שבו הגן עולה רק 2,000שח ואין הוצאות דיור כך שאפקטיבית ההוצאות קטנות ב 6,500 מהמצב שאני תיארתי.

אפשר לחיות מ15 אלף בחודש גם עם 4 ילדים. אפשר גם לא לסגור את החודש עם 20 אלף עם ילד אחד (זוג צעיר עם ילד מרוויח בממוצע פחות מהממוצע, החציון אפילו מרוויח פחות מכך. זה נורמלי זוג עם ילד שחי על 15 אלף נטו)

יש מעט אנשים שמבינים שהם מוציאים כסף על מותרות למשל:
אוכל יקר ממסעדות
2 רכבים עם ירידת ערך של 4 אלף לחודש 1 אלף ביטוח ו-2 אלף דלק= 7 אלף
קניות יקרות בסופר וזריקת מזון
בית הכי יקר שיכלו לקנות
לא מחפשים הנחות והטבות במס ובחינוך
לא מתמקחים ומשווים מחירים
חופשות יקרות בלי מאמץ לחסוך
הוצאות תכופות על אלקטרוניקה ביגוד וריהוט

לפעמים חוסר הבנת המצב נובע מכך שאנשים חושבים שמגיע להם. מחשבות כמו התאמצתי בעבודה אז מגיע לי להתפנק על מסעדה. או יש לי זכות למגורים ראויים באיזה עיר שאני רוצה ואם לא נותנים לי אז העולם אשם.
עושר הוא קודם כל בתודעה "איזהו עשיר השמח בחלקו", ואפשר אולי גם לומר המשמח בחלקו. כלומר מי ששמח במה שיש לו ולא רואה את זה כמובן מעליו ומוכן לעזור לאחרים מכספו לו יש תודעת עשירות. לעומת זה מי שחושב שהעולם חייב לו ולא מוכן לתת כלום לזולת הוא בתודעת עניות.

נערך לאחרונה ב:
אני פשוט רואה מלא קבוצות בפייסבוק שאנשים מכניסים יחד 30 אלף לא קונים כלום ואומרים שקשה להם לסגור את החודש
הם כן קונים אבל שוכחים :)
תראי, יש מותרות שאדם יודע שהן כאלו - חופשות, מסז'ים, מסעדות וכדומה.
יש מותרות שאדם מתעקש שהוא חייב לנפש - לק ג'ל, טיפול אלטרנטיבי, חדר כושר, וולט...
יש מותרות שנמצאות בתוך סעיפי ה"צריך", שאותן רובם מפספסים:
צריך מזון וטואלט, אבל לא חייבים מוצרים יקרים ולא שפע שנזרק.
צריך קורת גג, אבל לא חייבים דירה גדולה ויקרה ולא חייבים לקנות.
צריך ביגוד ונעליים, אבל לא חייבים למלא את הארונות וגם לא חייבים את היקרים והממותגים. לילדים אפשר לקבל מחברים ומשפחה בשנים הראשונות.
צריך חינוך לילדים, אבל לא חייבים את הגן הכי יקר ויוקרתי ולא חייבים שלושה חוגים לילד.
צריך להתנייד, אבל לא חייבים רכב או לא חייבים רכב יקר.
צריך לחסוך ולהשקיע, אבל לא חייבים להמר על מניות וקריפטו.

אוכל ומוצרי נקיון קומסטיקה לאישה 2500 למשל
אוכל ל3 נפשות+נקיון+קוסמטיקה - 2500?
או רק קוסמטיקה לאשה - 2500?
לא יודע מה פחות סביר בעיניי
יש משהו שאני מפספסת?
תוסיפי חשבונות/ארנונה
ביגוד (אולי כללת את זה בקוסמטיקה)
תוספי תזונה/ויטמינים/תרופות
אלקטרוניקה/משחקי מחשב..

מותרות שאדם מתעקש שהוא חייב לנפש - לק ג'ל

סתם בנקודת צד- יש מוצר מעולה שנקרא Gel couture של חברת אסי. זה לק רגיל עם שכבת טופ רגילה, לא צריך מנורת uv וסרטן והוא מחזיק בכיף שבועיים על היד.

לנושא-
זה אפשרי אבל קשה. בסופו של דבר כנראה שבאיזשהי נקודה כן יהיה משתלם שאחד מבני הזוג ילמד איזשהו מקצוע ויתפתח. לא חייב תואר אפילו.

ואשמח להסבר בנוגע לזה
רוב האנשים לא חוסכים לפני הילדים וגם הרבה לא קונים דירה
בדרכ מגיעים למצב שמגיע ילד ואז צריך גם גן וגם דירה גדולה ופתאום ההוצאות גדלות במהירות וזה למשפחות צעירות שבתחילת הקריירה רק בדרכ שוק קצת ובאמת נוצר קושי בהתנהלות כלכלית
לא כי הם מבזבזים
פשוט כי זוג בני 20 שגר בדירת סטודנטים יודע להסתדר די טוב ממשכורת בסיסית
ושהופכים ל"משפחה" אז גם רוצים לשנות מהר את הרמת חיים (לא כי צריך כי זה נורמה) וגם ההוצאות גדלות ופתאום שצריך להיות מחושב כלכלית אנשים לא מורגלים לזה ולא מכירים את זה ומפה נוצר הפער הגדול

חלק גדול פשוט נעזר בהורים בהתחלה וזה מעמיק את הפער כי אז מגיע הילד השני ופתאום זה 2 גנים ואז גם ההורים עוברים לעזור לאח היותר צעיר או מפסיקים פשוט וכו ושם להרבה יש קושי.

לעניינו של נושא אפשר לחלוטין להסתדר ברמת חיים גבוה עם הרבה פחות זה הכל החלטות כלכליות ודחיית סיפוקים
לא צריך הכל כאן ועכשיו

אנחנו עם 3 ילדים ולא גרים בפרייפריה ורוב הזמן ההוצאה החודשית שלנו היה פחות מ20 אלף
ש6-7 אלף מזה היה זה רק גנים וצהרונים

רוב האנשים לא חוסכים לפני הילדים וגם הרבה לא קונים דירה
ברור שהרוב חוסכים, כל מיי שאני מכירה בגיל הזה חסך. איזה רווק מוציא 10 אלף בחודש ? אפילו אם הוא טס לטיול אחרי צבא בגיל 28 אמור להיות לו המון כסף.
בדרכ מגיעים למצב שמגיע ילד ואז צריך גם גן וגם דירה גדולה ופתאום ההוצאות גדלות במהירות וזה למשפחות צעירות שבתחילת הקריירה רק בדרכ שוק קצת ובאמת נוצר קושי בהתנהלות כלכלית
אבל דירה גדולה לא בהכרח ממש יקרה. יש דירות ב3 אלף גם, גם למה חייב דירה גדולה? מה הבעיה בדירה קטנה?

2500 זה המון ל2 אנשים
זה לא המון, הרבה מוצרים התייקרו בשנים האחרונות.
אנחנו מוציאים בערך את הסכום הזה כזוג (ונניח חצי ילד כי מכינים קופסאות בשר מבושל בשבילם), כולל מוצרי ניקיון וטואלט.
אבל אני קמצנית שלמדה לבשל בזול מחומרי יסוד פשוטים (ירקות ופירות הכי זולים בכל עונה, מבצעי בשר טחון ועוף) ונעזרת בגינת הירק שלי.
וגם לא חובבת יותר מדי מוצרי ניקיון (סבון כלים, סבון רחצה, שמפו, סבון ידיים -זולים כמובן - סודה לשתיה, מלח לימון וחומץ) וחס וחלילה בשמים ודיאודורנטים ואיפור.
במיוחד שילד קטן בדרך כלל אוכל תמל
אם תניקי זה בכלל יהיה זול ובריא יותר, אבל תזכרי שבגיל חצי שנה כבר מתחיל לאכול אוכל ואז יש לך עוד 20-30-40 שנה להאביס אותו :>

זה לא המון, הרבה מוצרים התייקרו בשנים האחרונות.
אנחנו מוציאים בערך את הסכום הזה כזוג (ונניח חצי ילד כי מכינים קופסאות בשר מבושל בשבילם), כולל מוצרי ניקיון וטואלט.
אבל אני קמצנית שלמדה לבשל בזול מחומרי יסוד פשוטים (ירקות ופירות הכי זולים בכל עונה, מבצעי בשר טחון ועוף) ונעזרת בגינת הירק שלי.
וגם לא חובבת יותר מדי מוצרי ניקיון (סבון כלים, סבון רחצה, שמפו, סבון ידיים -זולים כמובן - סודה לשתיה, מלח לימון וחומץ) וחס וחלילה בשמים ודיאודורנטים ואיפור.

אם תניקי זה בכלל יהיה זול ובריא יותר, אבל תזכרי שבגיל חצי שנה כבר מתחיל לאכול אוכל ואז יש לך עוד 20-30-40 שנה להאביס אותו :>
אני מוציאה אלף על אוכל ואני אוכלת יחסית הרבה. ולדעתי 2500 לזוג זה הרבה ראיתי בכתבה בכאן 11 זוג עם ילד מוציא גם 1500

אני פשוט רואה מלא קבוצות בפייסבוק שאנשים מכניסים יחד 30 אלף לא קונים כלום ואומרים שקשה להם לסגור את החודש..ושהכל הולך למשכנתא ולילדים ולא ברור לי איך ?הרי משכנתא מותר לקחת עד שליש מהכנסה, לאן הולכים 20 אלף בלי דיור אפילו? אלא אם הילדים בבתי ספר פרטיים כמו הריאלי והולכים למסעדה כל יומיים.
תתעלמי ממה שאנשים אומרים, אותם אנשים לא יודעים על מה הם מוציאים ומתייחסים להוצאות כספיות כאילו זו גזירת גורל.
היה לי קולגה כזה, הרוויח קרוב ל-40 וסיפר לי שבסוף החודש לא נשאר כלום, שאלתי אותו לאן זה הולך והתשובה היתה: ״לא יודע, זה פשוט נעלם״
וזה עוד בלי שאני מחשיבה את המשכורת של בת הזוג ולפני שהיו להם ילדים.
מהכרותי איתו ה״לא יודע״ הזה היה משלוחי אוכל ומסעדות אבל הוא לא ידע להגיד את זה כי לא שם לב בכלל שזה כסף יוצא. אנשים לא מחשיבים הוצאות כאלו כי זה ״200 שח חד פעמי״ אבל כשזה הופך להיות אורח חיים זה כבר לא חד פעמי.
מוציאים בלי לשים לב, איכשהו קפה בארקפה כל בוקר ולק ג׳ל הפך להיות חלק אינטגרלי מהחיים ולא בחירה מודעת....

כן, זה ממש הכרח לעבור לדירת 4 חדרים כשנולד תינוק ראשון :)
אנחנו שהילד הראשון היה בין חודש
עברנו מלגור עם ההורים ללגור לבד
גדול זה יחסי כמובן
אבל הקפיצה אצלנו היתה מ0 ל100 היינו מתוכננים אז לא היתה בעיה
אבל כן ברגע שנולד הילד ההוצאות שלנו שולשו לא כי הוצאנו הרבה עם הילד אלה כי הוצאו מאוד נמוך לפניו

ברור שהרוב חוסכים, כל מיי שאני מכירה בגיל הזה חסך. איזה רווק מוציא 10 אלף בחודש ? אפילו אם הוא טס לטיול אחרי צבא בגיל 28 אמור להיות לו המון כסף.
יש הבדל גדול בין לחסוך מליון שקל כמו שאמרת עד גיל 30.
לבין להגיד אני חוסך
יש לי חברים שמפרישים כל חודש 100 שקל לתןכנית חיסכון וזה כל החיסכון שלהם והם מבחינתם חוסכים ושמרנים וכו

אבל דירה גדולה לא בהכרח ממש יקרה. יש דירות ב3 אלף גם, גם למה חייב דירה גדולה? מה הבעיה בדירה קטנה?
לא חייבים כלום
בחברה החרדית לדוגמא משפחה עם 10 ילדים מסתדרת עם חצי מההכנסות שאמרת.

אני לא מנסה להצדיק. אני ואישתי חסכנים מטבענו לנו זה קל יחסית

רוב האנשים לא ככה
מהניסיון שלי הרוב רוצים להוציא קצת יותר ממה שהם יכולים
לקח לי הרבה זמן להבין את זה
אבל דווקא מי שלא מרוויח הרבה מאוד חשוב לו לקנות בגדים יקרים, אוכל יקר וכו וכו

ודבר אחרון ילדים זה בטן רכה של כולנו.
אף אחד לא רוצה לחסוך על גן לילד שלך
אף אחד לא רוצה לחסוך על אוכל או תמל

בזמני לדוגמא סימלאק היה עולה 80 שקל מטרנה 60 ושופרסל עשו בזמנו תמל של מותג שופרסל (מחברת פרגו האמריקאית) ב30 שקל
גם לי לא היה פשוט לעבור לקנות את הכי זול למרות שאני אדם ריאלי וקראתי על היצרנית וכו
וזה היה רק השלמה מידי פעם תוכ שינקו ואכלו אוכל מבושל
לילד הראשון זה היה רק סימילאק ועוד פרימיום
לשני זה לא היה בכלל כי הסתדר רק הנקה
ולשלישי היה שופרסל

אז מבין שבגלל ילד אנשים מוצאים יותר
זה לא רציונלי ולרוב גם ללא צורך
אבל זה לא כי הם בורים או בזבזנים
פשןט סדרי העדיפויות שלך משתנים

קודם כל חוץ מגן פרטי עד גיל 3 ילדים לא עולים הרבה
120 שקל חיתולים, 120 שקל תמ״ל לחודש ואחרי שכבר גדלים וגמולים אז קונים אולי 2 ירקות/פירות יותר מכל סוג ועוד גבינה אחת כי הילד מתחיל לאכול גם. ותכלס זה מתקזז עם קצבת ילדים אז זה כמעט ולא מפריע.

אנחנו זוג עם 2 ילדים שגרים במרכז עם הוצאות שנעות בין 11-13 אלף (כ4 אלף זה על גן). מצד אחד לא משלמים משכנתא/שכירות (שזה בערך 5000-5500 לדירת 3 חדרים כמו שאנחנו גרים) אבל מצד שני גם לא סופרים על השקל… אם צריך בקלות יודעים איפה לחתוך.

אז התשובה היא כן, אפשר הכל אבל השאלה האמיתית היא למה לזוג שהחליט לא ללמוד אין שאיפות להתפתח להרוויח יותר? לא חייבים לעבוד בעבודות ״ללא מוצא״ כמו קופאית או מזכירה. יש מקומות עבודה שבעצמם מציעים מסלולים מקצועיים להתפתח בהם או שאפשר גם לבנות אחד לעצמך ולנתב את הקריירה בהתאם

120 שקל חיתולים, 120 שקל תמ״ל לחודש
מהההה????
חיתולים לחודש ב-120 שח? איך, איפה, מה...
אצלנו הקניות לתינוק של דברים בסיסיים בלבד (חיתולים, תמל, משחת החתלה וכדומה) יוצא בערך 1000 לחודש.
גם שאר ההודעה שלך קצת מוזרה, מה זה 2 ירקות/פירות יותר מכל סוג ועוד גבינה? תינוק אמור לחיות מ-2 ירקות/פירות וגבינה אחת בשבוע?
ההערכות של אנשים פה נשמעות לי קצת מוגזמות.

ולענות לשאלה, הכסף הולך על:
- משכנתא (מאוד משתנה, אבל נניח כ-5000 שח בחודש)
- טיפול בתינוק (מטפלת פרטית עולה כ-10000 שח בחודש, גן עולה כ-4000 שח בחודש)
- קניות לתינוק (אוכל, בגדים, משחקים): 1500-2000 שח בחודש
- קניות כלליות: 2000-3000 שח בחודש
- חשבונות: משתנה, נניח כ-1000 שח בחודש
- הוצאות שוטפות (תחבורה, אינטרנט, סלולר, ביטוחים וכו): מאוד משתנה, בקלות יכול להגיע ל-4000-5000 שח בחודש

סך הכל בדוגמה הנל יוצא במקרה הכי טוב כ-18000 שח בחודש. בדרך כלל זה יותר כי צריך רכב (לפעמים שניים), כי רוצים לקנות לילד גם דברים חשובים להתפתחות שלו גם אם באמת "צריך", כי רוצים לצאת מדי פעם ועוד סיבות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני? שוק ההון 79
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 5
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59