• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי?

• פותח הנושא פותח הנושא yonatan1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yonatan1

משתמש סולידי
דירוג
19
אהלן לכל חברי הפורום,

מתייעץ איתכם על נושא שלדעתי אני לוקה בו בחסר.
אדגיש ואומר שכבר הייתי אצל מתכנן פיננסי ב2019 וככל הנראה הוא לא התאים לי נכון את הפיזור המתאים..
הפרופיל שלי:
בן 28, שכיר בעבודה של 20 שעות בחודש לטובת הפנסיה, פרילנסר נותן שירות ומכניס 18 נטו בממוצע בשנתיים האחרונות (יכול להגביר הכנסות אבל כל עבודה נוספת לוקחת לי הרבה זמן מהחיים במיוחד שבמדרגת המס הנוכחית שלי מרגיש לי שזה לא משתלם).

אני מפריש 5 אלף כל חודש באופן הבא:
1,500 קרן השתלמות כעצמאי, על מסלול כללי.
500 לתוכנית חיסכון בתשואה נוכחית של 3.65% (החיסכון מוגדר כקרן חירותי יכול להוציא את כל הכסף בכל חודש ביום ספציפי).
3,000 לתיק השקעות בתיק השקעות על קרנות מחקות מדד נאסדק, נדלן, קמעונאות וs.p500.

בנוסף קיים לי היום החזקה קטנה במטבעות קריפטו גדולים כמו ביטקוין, אתריום ומאטיק.
וקיים לי קרן פנסיה קטנה מאוד כי העבודה בתור שכיר לא מכניסה הרבה (בעיקר לטובת "פטור" מחוק הפנסיה לעצמאים).

המטרה-
פנסיה מוקדמת, לא לדירה, לא לחתונה ולא לשום דבר אחר- מעוניין לצאת לפנסיה בגיל 50.

איפה אני חושב לשנות-
-קרן השתלמות לא מתכוון לשנות סכום הפקדה, מפקיד לפי המקסימלי אבל האם כן אולי לחשוב על שינוי מסלול(?) להרגשתי עשיתי תשואה פחותה בשנים האלו, במיוחד אם אסתכל ביחס לs.p500 בשנים המקבילות.
-תוכנית חיסכון שוקל להקפיא הפקדות לצמיתות, ולקחת את ה500 שקל להפקדה חודשית לקניה של תעודת ביטקוין בכל חודש. (יש לי שם מספיק כסף להוצאות השוטפות שלי גם אם לא תכנס לי עבודה שנה קדימה).
-פורטפוליו השקעות, האם לשנות תמהיל? כמובן לא מצפה ממכם לרשום לי איך ולמה לשנות כי אני אשב על זה עם איש מקצוע, אבל האם שווה באמת להסתכל רגע על התיק הזה באופן חד פעמי לטובת הטווח הארוך?

תודה רבה

בהתחשב בזה שאתה רוצה לפרוש עוד כ20 שנה, אני לא רואה היגיון בלהחזיק קה״ש במסלול כללי, במיוחד כי שאר התיק שלך דיי מנייתי. אם ישבת עם איש מקצוע והבנתם שפרופיל שלך צריך להיות מנייתי, למה לא לשים את השתלמות במסלול פסיבי מניות גם כן? אפשר להשיג היום דמי ניהול דיי טובים, תלוי צבירה כמובן. באופן כללי הכדאיות של קה״ש מול תיק עצמאי נידונה פה הרבה בפורום, אז אם אתה רוצה לבחון את הכיוון הזה תריץ חיפוש.
בנוסף דיברו על זה הרבה בפורום, ונראה שיש קונצנזוס שחשיפה ישירה לנדל״ן משיגה עקיבה טובה יותר לשוק מאשר מדד כזה או אחר, אפילו עם פיזור פחות משמעותית. הייתי שוקל במידה ויש אפשרות וזה עושה שכל מבחינת פיזור התיק שלך.

בהתחשב בזה שאתה רוצה לפרוש עוד כ20 שנה, אני לא רואה היגיון בלהחזיק קה״ש במסלול כללי, במיוחד כי שאר התיק שלך דיי מנייתי. אם ישבת עם איש מקצוע והבנתם שפרופיל שלך צריך להיות מנייתי, למה לא לשים את השתלמות במסלול פסיבי מניות גם כן? אפשר להשיג היום דמי ניהול דיי טובים, תלוי צבירה כמובן. באופן כללי הכדאיות של קה״ש מול תיק עצמאי נידונה פה הרבה בפורום, אז אם אתה רוצה לבחון את הכיוון הזה תריץ חיפוש.
בנוסף דיברו על זה הרבה בפורום, ונראה שיש קונצנזוס שחשיפה ישירה לנדל״ן משיגה עקיבה טובה יותר לשוק מאשר מדד כזה או אחר, אפילו עם פיזור פחות משמעותית. הייתי שוקל במידה ויש אפשרות וזה עושה שכל מבחינת פיזור התיק שלך.
גם אני חשבתי על זה, תודה!

אהלן לכל חברי הפורום,

מתייעץ איתכם על נושא שלדעתי אני לוקה בו בחסר.
אדגיש ואומר שכבר הייתי אצל מתכנן פיננסי ב2019 וככל הנראה הוא לא התאים לי נכון את הפיזור המתאים..
הפרופיל שלי:
בן 28, שכיר בעבודה של 20 שעות בחודש לטובת הפנסיה, פרילנסר נותן שירות ומכניס 18 נטו בממוצע בשנתיים האחרונות (יכול להגביר הכנסות אבל כל עבודה נוספת לוקחת לי הרבה זמן מהחיים במיוחד שבמדרגת המס הנוכחית שלי מרגיש לי שזה לא משתלם).

אני מפריש 5 אלף כל חודש באופן הבא:
1,500 קרן השתלמות כעצמאי, על מסלול כללי.
500 לתוכנית חיסכון בתשואה נוכחית של 3.65% (החיסכון מוגדר כקרן חירותי יכול להוציא את כל הכסף בכל חודש ביום ספציפי).
3,000 לתיק השקעות בתיק השקעות על קרנות מחקות מדד נאסדק, נדלן, קמעונאות וs.p500.

בנוסף קיים לי היום החזקה קטנה במטבעות קריפטו גדולים כמו ביטקוין, אתריום ומאטיק.
וקיים לי קרן פנסיה קטנה מאוד כי העבודה בתור שכיר לא מכניסה הרבה (בעיקר לטובת "פטור" מחוק הפנסיה לעצמאים).

המטרה-
פנסיה מוקדמת, לא לדירה, לא לחתונה ולא לשום דבר אחר- מעוניין לצאת לפנסיה בגיל 50.

איפה אני חושב לשנות-
-קרן השתלמות לא מתכוון לשנות סכום הפקדה, מפקיד לפי המקסימלי אבל האם כן אולי לחשוב על שינוי מסלול(?) להרגשתי עשיתי תשואה פחותה בשנים האלו, במיוחד אם אסתכל ביחס לs.p500 בשנים המקבילות.
-תוכנית חיסכון שוקל להקפיא הפקדות לצמיתות, ולקחת את ה500 שקל להפקדה חודשית לקניה של תעודת ביטקוין בכל חודש. (יש לי שם מספיק כסף להוצאות השוטפות שלי גם אם לא תכנס לי עבודה שנה קדימה).
-פורטפוליו השקעות, האם לשנות תמהיל? כמובן לא מצפה ממכם לרשום לי איך ולמה לשנות כי אני אשב על זה עם איש מקצוע, אבל האם שווה באמת להסתכל רגע על התיק הזה באופן חד פעמי לטובת הטווח הארוך?

תודה רבה
לטווח זמן שציינת הייתי משלב יותר סיכון, לא יודע איך ומה יתאים אבל בראש סדר העדיפויות הייתי מסתכל על קרן ההשתלמות כמו שאמרו אלו לפני.
לגבי החיסכון, אם הסכום מספיק לך להוצאות מחיה לאורך של שנה, בהחלט הייתי מנתב את הסכום למקום אחר ואם כבר קריפטו ויש לך החזקה ישירה אז כבר להמשיך לקנות ישירות ולא דרך תעודות סל.

תוחלת גבוהה הכוונה למסלול מנייתי?
יש לך פטור על הרווחים.

- אם אתה מפסיד שם, זה אותו דבר כמו מוצר אחר.
- אם אתה מרוויח, אתה מרוויח יותר (כי אתה לא משלם מס על הרווח).

אז כלל האצבע הוא שבקרן ההשתלמות צריך להיות המסלול הכי מסוכן שלך לעומת שאר המכשירים.

לטווח זמן שציינת הייתי משלב יותר סיכון, לא יודע איך ומה יתאים אבל בראש סדר העדיפויות הייתי מסתכל על קרן ההשתלמות כמו שאמרו אלו לפני.
לגבי החיסכון, אם הסכום מספיק לך להוצאות מחיה לאורך של שנה, בהחלט הייתי מנתב את הסכום למקום אחר ואם כבר קריפטו ויש לך החזקה ישירה אז כבר להמשיך לקנות ישירות ולא דרך תעודות סל.
תודה, לגבי הביטקוין מעדיף בתעודות מבחינת מיסוי (החלופות כמו הוריזון שמציעות גם מיסוי כלול יקרות מאוד אז אם כבר הביטקוין לא שלי, מעדיף לקנות תעודה על הביטקויו בחשבון שפתחתי בבלינק שיהיה חשבון נפרד לתיק ההשקעות שזו האופציה הכי זולה שקיימת.

יש לך פטור על הרווחים.

- אם אתה מפסיד שם, זה אותו דבר כמו מוצר אחר.
- אם אתה מרוויח, אתה מרוויח יותר (כי אתה לא משלם מס על הרווח).

אז כלל האצבע הוא שבקרן ההשתלמות צריך להיות המסלול הכי מסוכן שלך לעומת שאר המכשירים.
תודה!
האמת אף פעם לא הסתכלתי על זה ככה מהבחינה הזאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
א מהי עבדות מודרנית לדעתכם? אוף טופיק 3
B אשמח לדעתכם על הרכב משכנתא נדל"ן 23
Cleo מה לדעתכם הכי חשוב בבחירת זוגיות? אוף טופיק 34
S האם לדעתכם הם יכולים לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
Y תיק פשוט למשקיע צעיר - אשמח לדעתכם שוק ההון 12
S איפה לדעתכם אפשר לחסוך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 134
ה מה השפה המועילה ביותר לדעתכם? אוף טופיק 22
Jane Doe כמה לדעתכם כדאי לשלם על אחריות מורחבת לרכב? אוף טופיק 11
C האם לדעתכם בעקבות חוק פנסיה לעצמאים, האג"ח והמניות יעלו? שוק ההון 2
ע השקעת דיבידנדים, איך להשקיע אחרי הפיזור? שוק ההון 18
R איך הפיזור הזה? שוק ההון 6
Y חלוקה של קרנות בלאקרוק הנסחרות בארץ ע"פ הפיזור העולמי שוק ההון 5
L מחשבות על השוק - בהקשר הפיזור שוק ההון 1
doc29 חשיבות הפיזור - פריגו כדוגמא שוק ההון 4
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10

נושאים דומים

Back
למעלה