• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני חושב שלא התעלמו פשוט האמריקאים נכשלו בביצוע בהורמוז. דרך אגב זה אפשרי גם עכשיו לתקן את זה.
באמת היה שיפור במצב בהורמוז. יותר נפט יוצא היום דרך הורמוז מאשר מלפני מבצע שאגת הארי. וכמעט אפס ממנו נפט איראני. ובכלל יש מצור כלכלי די יעיל על איראן.

ארה"ב ואיראן כל אחת בדרכה אלו מדינות שנלחמות לאט. דרך אגב טילים הם כלי נשק גרוע למלחמה כזאת, כי הם יקרים ולוקח הרבה זמן לייצר אותם לעומת פצצות.

אני חושב שכמעט כל איראני מצטער מאוד שאיראן פתחה במלחמה ישירה מול ישראל כאשר היא שיגרה מאות טילים ומעל אלף כטב"מים לפני שנתיים וחצי. זאת הייתה סטייה מטופשת מהדוקטרינה של איראן - טילים כהרתעה וביצוע מתקפות על ידי הפרוקסיים שלהם נותנים נשק מתקדם בכמויות מדינתיות.

במלחמה הזאת הם איבדו את סוריה הפרוקסי שבו השקיעו הכי הרבה כסף. ונחלש להם משמעותית חיזאבאללה הפרוקסי הכי נאמן וותיק. וגם חמאס הפרוקסי שהיה הכי חשוב להתפתחות עתידית, כי הוא קישר ביניהם לעולם הערבי, הסוני, והשמאל הקיצוני. המתקפה בשמחת תורה הייתה לגמרי מתוכננת ומאומנת בעזרת איראן. התזמון והתיאום עם איראן כנראה שלא היו טובים. נראה לי שזה בגלל שחמאס חשש שלמודיעין הישראלי יש יותר כלים באיראן ובחיזבאללה ולכן לא תיאם איתם לפני. זאת הצלחה חלקית אך מאוד משמעותית של המודיעין הישראלי, וכמובן כישלון מודיעיני בעזה (שהרבה מהכישלון, להבנתי, נובע מסיבות פסיכולוגיות כמו הדחקה והכחשה. בהתעלם מהמחסום הפסיכולוגי היה מודיעין מספיק בשביל התרעה משמעותית כמה שעות לפני, אבל בגלל שהמקורות בעזה היו נדירים העדיפו לא לשרוף אותם ודווקא נתנו הוראה לצבא בלילה להוריד כוננות. ראש חטיבת המחקר אמר שהיה מספיק ראיות בלילה אבל לא היה לו מספיק זמן בשביל הפנמה שלהם ששוברת קו מחשבה שהתפתח בחטיבת המחקר עשרות שנים.)

נערך לאחרונה ב:
באמת היה שיפור במצב בהורמוז. יותר נפט יוצא היום דרך הורמוז מאשר מלפני מבצע שאגת הארי. וכמעט אפס ממנו נפט איראני. ובכלל יש מצור כלכלי די יעיל על איראן.
תביא הוכחה בבקשה לנתונים האלה.

אכן היה שיפור (לפי הערכות כמעט 3/4 מהכמות לנפט גולמי מלפני המלחמה) ונשאלת גם השאלה למה מראש לא פנו לאופציה הזאת כל עוד ארה"ב ידעה שהיא לא מתכוונת לשים מגפיים על הקרקע (וביתר שאת עולה השאלה למה טראמפ לא עשה את זה כשהוא ביטל את הסכם הגרעין ב 2018) , אבל גם יש משהו מאוד מטעה בנתון המעודד:
1. מדובר רק על נפט גולמי. תזקיקי נפט וגז לא מתקרבים לנתונים האלה, לא לדבר על מינרלים רבים שמיוצאים דרך המפרץ.
2. יש מחסור נפט בעולם, רוב המדינות השתמשו במאגרי הנפט לשעת חירום שלהם ובמפרץ פתוח היו אמורים לצאת הרבה יותר מיום ממוצע מלפני המלחמה.
3. עלויות העברת הנפט במפרץ גבוהות מאאאוד. יש מספר חברות מצומצם שמתמחות בהעברת הנפט ולוקחות סיכון, הם לא עושות את זה בחינם. לזה יש להוסיף עלויות הביטוח שלהם שמסובסדים, לפי מקורות, על ידי ארה"ב וכמובן כח צבאי רב ויקר שארה"ב מפעילה כדי לאפשר את המעבר ועדיין נפגעות אוניות.
4. חלק מהנפט הזה עבר עד לא מזמן בצינור הנפט הסעודי שכפי שהסברתי לך בעבר:

הוא הופצץ וזה נכון לכל צינור אחר שמישהו ירצה לעקוף איתו את הורמוז.
ארה"ב ואיראן כל אחת בדרכה אלו מדינות שנלחמות לאט. דרך אגב טילים הם כלי נשק גרוע למלחמה כזאת, כי הם יקרים ולוקח הרבה זמן לייצר אותם לעומת פצצות.
יותר נכון אולי להגיד שארה"ב זו מדינה שמנצחת מהר ומפסידה לאט. ברוב המלחמות הארוכות שלה היא הפסידה. פצצות דורשות מטוסים שיקרים ולוקח הרבה יותר זמן ליצר אותם, כך שטילים עדיפים למדינה שמוכנה להתפשר על נשק סטטיסטי ופחות מדוייק.
אני חושב שכמעט כל איראני מצטער מאוד שאיראן פתחה במלחמה ישירה מול ישראל כאשר היא שיגרה מאות טילים ומעל אלף כטב"מים לפני שנתיים וחצי. זאת הייתה סטייה מטופשת מהדוקטרינה של איראן - טילים כהרתעה וביצוע מתקפות על ידי הפרוקסיים שלהם נותנים נשק מתקדם בכמויות מדינתיות.
אני חושב שאתה מבלבל בין אירני חילוני לאירני דתי. אני בכלל לא בטוח שהשני חושב כך, ההיפך, הרגשה שלי שאירני דתי פנאטי מרגיש שאירן הצליחה להפגין את העוצמה שלה והכבוד שלה ואלה חשובים לו והוא מוכן להקריב בשביל זה את רמת החיים שלו (או החיים שלו בכלל), בדיוק כמו המתנחל בישוב המבודד או החרדי אצלנו (או תומכי בן גביר). לא לדבר בכלל שרוב התקשורת שהוא מקבל מגיעה אליו מאמצעי שידור תומכי משטר. אני בטוח שגם הישראלים היו יכולים להיות הרבה יותר מרוצים מה 4 שנים האחרונות אם כל מה שיכולנו לצפות בו זה ערוץ 14.
במלחמה הזאת הם איבדו את סוריה הפרוקסי שבו השקיעו הכי הרבה כסף. ונחלש להם משמעותית חיזאבאללה הפרוקסי הכי נאמן וותיק. וגם חמאס הפרוקסי שהיה הכי חשוב להתפתחות עתידית, כי הוא קישר ביניהם לעולם הערבי, הסוני, והשמאל הקיצוני. המתקפה בשמחת תורה הייתה לגמרי מתוכננת ומאומנת בעזרת איראן. התזמון והתיאום עם איראן כנראה שלא היו טובים. נראה לי שזה בגלל שחמאס חשש שלמודיעין הישראלי יש יותר כלים באיראן ובחיזבאללה ולכן לא תיאם איתם לפני. זאת הצלחה חלקית אך מאוד משמעותית של המודיעין הישראלי, וכמובן כישלון מודיעיני בעזה (שהרבה מהכישלון, להבנתי, נובע מסיבות פסיכולוגיות כמו הדחקה והכחשה. בהתעלם מהמחסום הפסיכולוגי היה מודיעין מספיק בשביל התרעה משמעותית כמה שעות לפני, אבל בגלל שהמקורות בעזה היו נדירים העדיפו לא לשרוף אותם ודווקא נתנו הוראה לצבא בלילה להוריד כוננות. ראש חטיבת המחקר אמר שהיה מספיק ראיות בלילה אבל לא היה לו מספיק זמן בשביל הפנמה שלהם ששוברת קו מחשבה שהתפתח בחטיבת המחקר עשרות שנים.
סוריה וחמאס הם לא פרוקסים אירנים, הם קיבלו ממנה כסף וסיוע צבאי, כמו שהרבה מדינות מקבלות מסעודיה או ארה"ב ומדינות נוספות, הם לא היו תחת מרותה. חיזבאללה אכן נפגע קשות, אבל יכל להיות היום תחת שיקום מואץ אם רק האירנים היו מקבלים את ההצעה הקודמת של טראמפ שהייתה מכניסה לאירן הרבה מאוד כסף וקושרת לנו את הידיים. כמו שכבר כתבתי אז:
כולי תקווה שהאיראנים יהיו מטומטמים כל כך שלא יסכימו לקבל את כל מה שהאמריקאים מציעים ו/או שטראמפ יתהפך שוב. עצוב שהגענו למצב שהאסטרטגיה שלנו מבוססת על כמה האיראנים מטומטמים או הטירוף של טראמפ.

המתקפה של חמאס הייתה פרי תכנונו של סינואר, ממזמן גורמי המודיעין שלנו מסרו שהוא מסוכן ואין להשאירו בתפקיד, הוא גם ביקש מאירן שתצטרף למהלך עם חיזבאללה וסורב.

נערך לאחרונה ב:
פצצות דורשות מטוסים שיקרים ולוקח הרבה יותר זמן ליצר אותם, כך שטילים עדיפים למדינה שמוכנה להתפשר על נשק סטטיסטי ופחות מדוייק
רק שמטוס הוא רב פעמי ויש לו יעילות אנרגטית הרבה יותר גבוהה כי יש לו כנפיים ודלק זול ללא מחמצן.
דיוק הוא קריטי לאפקט צבאי משמעותי. להפריע לאוכלוסייה הוא פחות חשוב.
בטילים יקרים לעומת פצצות הוא אפילו יותר קריטי כי סטטיסטית עם טיל בליסטי לא מדוייק על עיר בממוצע הורגים פחות מאזרח אחד וגם הוא בדרך כלל ילד או זקן. זה לא משהו שמשפיע על יכולות הצבא. אפשר לראות שזה מה שקורה באוקראינה.

רק שמטוס הוא רב פעמי ויש לו יעילות אנרגטית הרבה יותר גבוהה כי יש לו כנפיים ודלק זול ללא מחמצן.
דיוק הוא קריטי לאפקט צבאי משמעותי. להפריע לאוכלוסייה הוא פחות חשוב.
בטילים יקרים לעומת פצצות הוא אפילו יותר קריטי כי סטטיסטית עם טיל בליסטי לא מדוייק על עיר בממוצע הורגים פחות מאזרח אחד וגם הוא בדרך כלל ילד או זקן. זה לא משהו שמשפיע על יכולות הצבא. אפשר לראות שזה מה שקורה באוקראינה.
בשביל שמטוס יהיה רב פעמי אתה דרוש לעליונות אווירית, דבר בלתי אפשרי שאתה נלחם נגד ארה"ב. אפילו הרוסים לא מצליחים לכזאת נגד אוקראינה ומפציצים בעיקר על ידי טילי ק"ק וכטבמי"ם או טילי אוויר קרקע ארוכי טווח (שעולים כמו טיל קרקע קרקע).

בשביל שמטוס יהיה רב פעמי אתה דרוש לעליונות אווירית, דבר בלתי אפשרי שאתה נלחם נגד ארה"ב. אפילו הרוסים לא מצליחים לכזאת נגד אוקראינה ומפציצים בעיקר על ידי טילי ק"ק וכטבמי"ם או טילי אוויר קרקע ארוכי טווח (שעולים כמו טיל קרקע קרקע).
נכון. אבל הטענה שלי שטילים בליסטיים פחות טובים בתוצאות מפצצות חכמות.

לכן במלחמה ארוכה למי שיש עליונות אווירית ומטוסים ופצצות חכמות יש לו יתרון משמעותי על מי שיש לו טילים שקצב הייצור שלהם בהגדרה נמוך יותר מפצצות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נכון. אבל הטענה שלי שטילים בליסטיים פחות טובים בתוצאות מפצצות חכמות.

לכן במלחמה ארוכה למי שיש עליונות אווירית ומטוסים ופצצות חכמות יש לו יתרון משמעותי על מי שיש לו טילים שקצב הייצור שלהם בהגדרה נמוך יותר מפצצות.
במלחמה ארוכה מה שהכי חשוב זו נחישות, את זה הוכיחו האפגנים, הויאטנמים, הצפון קוראנים...

ארה"ב לא מצטיינת בזה, למרות המטוסים והפצצות. מעבר לעובדה שהנשק העיקרי של אירן הם הכטבמי"ם שגם זולים וגם מדוייקים.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59