• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר?

Will Smith

משתמש רגיל
הצטרף ב
5/7/19
הודעות
71
דירוג
42
לי אישית, ככל שאני נמצא בחו"ל יותר כך אני יותר מתבאס לחזור לאוכל השגרתי כאן בארץ.

ייתכן וזה פשוט האפקט הפסיכולוגי של נופש בחו"ל, שגורם להכל להרגיש טוב יותר וטעים יותר, אבל גם ייתכן וזה יותר מזה. ייתכן ובארץ האוכל פשוט פחות טוב. ברמה שאפילו הדברים הבסיסיים ביותר כמו במקדונלדס באמסטרדם, הרגיש לי בכמה רמות מעל המקדונלדס פה. או הקולה, שאני שותה שם, שאמורה להיות אותה קולה, או אפילו מלפפון פשוט שאני קונה שם במרכול השכונתי, פשוט מרגיש לי טעים יותר. . ועד לדברים הקצת מורכבים יותר, כמו לאכול במסעדה סטייק עם פירה, פשוט מרגיש כמה רמות מעל כל סטייק שתמצא כאן בארץ. . והקפה והקינוחים, וואי וואי, שלא אתחיל לדבר על הקינוחים המדהימים שאתה מוצא בבתי הקפה באירופה. מעבר לכך מי שנכנס לסופרמרקט ממוצע באירופה ורואה את המבחר ואת האיכות (ואת המחיר ), לא יכול שלא לחוש קנאה.

יש לי תחושה שזה מתחיל בחומרי הגלם - אקלים אירופאי טוב יותר, גידול חקלאי טוב יותר. אם זה המים שמשקים איתם את הגידולים וחיות המשק, המזון שחיות המשק מקבלות, הדשן האיכותי יותר לגידולים, פרות ברפת שנמצאות פחות בסטרס ( כי מעניקים להם יותר מרחב והן מטופלות יותר טוב.) ובאופן כללי מסורת אירופאית של מאות ואלפי שנים של גידול חקלאי לעומת המדינה הצעירה שלנו.

אתה נכנס בחו"ל לאטליז ממוצע, ורואה את ההבדלים. שם להיות קצב זה לא מקצוע, זה מסורת. זאת אהבה אמיתית לבשר. זה משהו שעובר מדור לדור מאב לבן ואתה רואה את המקצוענות נוטפת מכל מקום בידיים של הקצב..

או שאולי זאת פשוט השגרה, לאכול כל יום את האוכל הישראלי מתחיל למצות את עצמו בשלב מסוים.
 
מעדיפה את האוכל בארץ יותר מכל המקומות שהייתי בהם (לא כל-כך הרבה למען האמת).
בהודו ויוון נהנתי מאד מהאוכל המקומי. בצפון אירופה אני ממש סובלת וחייבת לבחור פיצה או מקדונלד או להכין בחדר משהו פשוט.
יש לי תחושה שזה מתחיל בחומרי הגלם - אקלים אירופאי טוב יותר, גידול חקלאי טוב יותר.
הירקות שמשווקים באירופה מגיעים מכל העולם, כולל מישראל. המלפפונים שלהם בדרך כלל חסרי טעם כמו בארץ (פעם בארץ היה פי כמה יותר טעים משלהם).
ובאופן כללי מסורת אירופאית של מאות ואלפי שנים של גידול חקלאי לעומת המדינה הצעירה שלנו.
אתה קצת מפנטז לדעתי. רוב הארצות העשירות באירופה מגדלות את בעלי החיים בצורה תעשייתית בדיוק כמו כאן. זה שיש שם כל מיני חוות קטנות לגידול בוטיקי, גם בישראל יש. בדרך כלל הבשר מגיע למסעדות יקרות ואיטליזים פלצנים. בסופרמרטק תראה בשר דומה לישראל.
ייתכן וזה פשוט האפקט הפסיכולוגי של נופש בחו"ל
מניחה שזאת הסיבה העיקרית, יחד עם קריאה של כתבות ממומנות על חופשות קסומות וסיפורי בובעמיישע על מסעדות שהטבח קם בבוקר וקוטף עלים ביער.
 
בכל הקשור למקדונלדס או KFC וכו'-אני לחלוטין מסכים איתך, הם הרבה יותר טעימים בחו''ל אבל הבנתי שזה נובע מכך שהמוצר לא כשר (אז הנאגטס מכילים חמאה, וזה משפר את הטעם וכו') ולא חומרי גלם איכותיים יותר.

בכל הנוגע למזון המקומי (לפחות במזרח אירופה) הוא פשוט מגעיל, שלא לדבר על כך שהקפה הישראלי היה חסר לי מאוד, והוא יותר מוצלח מסטארבאקס לטעמי.
 
כמובן שכשאתה בנופש אתה אוכל יותר בחוץ ויותר מנסה דברים אבל יש בזה גם הרבה פסיכולוגיה.

היום לא חסר בישראל אוכל מגוון ומצויין מכל הסוגים (כולל מטבחים אקזוטיים ונדירים) אבל ככל שאתה רוצה להתפנק ככה קורעים לך את הצורה. זה יכול להשפיע על ההנאה, הידיעה שמישהו תופר אותך במחיר מוגזם וככל שתיהנה הקנס יגדל. שהערס (הדמיוני או לא) יושב בפינה ומחכה להשחיל אותך. לכולם יש תירוצים אבל בסוף אנחנו מדינה יקרה מדי ללא הצדקה.

ברוב המדינות גם אין תרבות עושק כמו כאן וגם לכל מדינה יש את המאכלים המיוחדים שלה, מאכלים שבארץ לפעמים מתפלצנים עליהם ושם נפוצים ולא נחשבים איזה משהו מיוחד. אז כשרואים פתאום שפע והכל במחיר סביר (או זול) מקבלים תחושה שאפשר לטרוף בלי הגבלה והבלוטות אוטומטית נפתחות . כמו ילד בחנות ממתקים. ואפילו מאכלים סטנדרטיים כמו פיצה וגלידה נעשים טעימים יותר כי לא מתלווית לזה תחושה שלילית של ענישה. אומרים 'מים גנובים ימתקו' מאמין שזה משהו מההרגשה... אנשים ממש מרגישים שדפקו את השיטה רק בגלל ההפתעה לראות מקום שלא עושק אותם, כמה עצוב...

זוכר שגם אני הרגשתי ככה לפני 20 שנה כשהגעתי לספרד ובערב הראשון אכלתי סושי במסעדה בשליש מחיר מהארץ
 
האוכל בארץ מעולה. אם מדברים על מסורת של אוכל אז בחלק מהקהילות היהודיות בזמן הגלות דווקא יהודים נחשבו בעלי ידע וכמי שיודעים להכין אוכל טוב. פירות וירקות בארץ הרבה יותר טעימים מלא מעט מקומות בעולם.
מקום שהתחברתי לאוכל ברמה שהיה טעים מאד והכל טרי זה בקאריביים.
 
בכל הקשור למקדונלדס או KFC וכו'-אני לחלוטין מסכים איתך, הם הרבה יותר טעימים בחו''ל אבל הבנתי שזה נובע מכך שהמוצר לא כשר (אז הנאגטס מכילים חמאה, וזה משפר את הטעם וכו') ולא חומרי גלם איכותיים יותר.
זה נכון, אבל הסיבה העיקרית לטעם היא שהכשרת בשר נעשית על ידי המלחה (מה שהורס את הטעם).
 
לא ידעתי שהכשרת הבשר פוגמת בטעם הבשר, מעניין.
אגב, מישהו יכול להסביר לי למה במקדונלדס בארץ, בסניפים הלא כשרים הרבים שלו, , אין בייקון?? אתם גם ככה לא כשרים ומוכרים לי גבינת צ'דר על ההמבורגר, אז למה לא ללכת עד הסוף? באסה.
 
לדעתי תלוי איפה, אני חזרתי מצרפת לא מזמן והאוכל שם היה ברמה שלא הכרתי.
בגדול אני אישית מתחבר לזה שכמות האוכל שם בארוחות לא מפוצצת, אבל האוכל טעים. בארץ זה בד"כ ההפך, כי הישראלי הממוצע מתחבר יותר לכמות.
 
לדעתי תלוי איפה, אני חזרתי מצרפת לא מזמן והאוכל שם היה ברמה שלא הכרתי.

חולק עליך. אני וזוגתי אוכלים לרוב תזונה צמחונית ונחרדנו מהרמה הנמוכה בפריז.
לא זכינו לאכול סלט אחד איכותי. סטנדרט הסלטים בארץ גבוה בהרבה.

כמובן שהיצע הגבינות והמאפים בצרפת גדול בהרבה למי שאוהב.
 
ביחס בין טעם למחיר לדעתי ישראל במצב עגום (כשאוכלים במסעדה או מזמינים).
עם זאת, למי שאוהב את המאכלים היותר מקומיים (חומוס, פלאפל, שווארמה) אין הרבה מקומות שמכינים אותם ברמה דומה.

לגבי כשרות.. כן, זה פוגע בטעם.
 
וכן, גם הסלטים לא משהו באירופה.
 
חולק עליך. אני וזוגתי אוכלים לרוב תזונה צמחונית ונחרדנו מהרמה הנמוכה בפריז.
לא זכינו לאכול סלט אחד איכותי. סטנדרט הסלטים בארץ גבוה בהרבה.

כמובן שהיצע הגבינות והמאפים בצרפת גדול בהרבה למי שאוהב.

סלט בצרפת?
זה כמו ללכת למקדונלדס ולהזמין סלט..
מה שחזק שם זה הארוחות בוקר, המאפים, הגבינות. מה כבר יכול להיות בסלט מלבד ירקות טריים?
 
למה במקדונלדס בארץ, בסניפים הלא כשרים הרבים שלו, , אין בייקון?
[ספקולטיבי]
אני מאמין שזה משיקולי תדמית (קהל היעד שלהם מאוד רחב), אבל אני גם בספק כמה ביקוש יש לזה ואם זה מצדיק את המאמץ.
גם בתל אביב, יותר ויותר מקומות מפסיקים להגיש בייקון ועוברים לתחליפים "כשרים", גם בלי שהמסעדה הופכת לכשרה (שזה טרנד בפני עצמו).
(יכול להיות גם שיש מתאם כלשהו בין מאפייני האוכלוסיה הפוטנציאלית לאכילת חזיר לבין אימוץ של צמחונות/טבעונות. יכול להיות גם שאני ממש מקשקש.)
[ספקולטיבי/]

*לא שיש לי בעיה עם העניין. החזירים מהם מיוצר הבייקון חיים חיים אומללים מאוד, בטח אלו שמגיעים למקדונלדס.
 
לי אישית, ככל שאני נמצא בחו"ל יותר כך אני יותר מתבאס לחזור לאוכל השגרתי כאן בארץ.

האוכל בישראל מעולה בכל קנה מידה, תמיד כיף לחזור אליו, בחו"ל גם ניתן לאכול טוב, בעיקר בערים הגדולות.

בשבוע שעבר הייתי בעיירה בריאנסון באלפים בדרום צרפת, האוכל היה מאכזב, העדפתי את האוכל בעצירות בתחנות הדלק באיטליה
בדרך לנמל התעופה של מילאנו :)
 
ביוון אני משתדלת לאכול המון צלעות כבש כי בארץ זה פשוט יקר מדי אז כל פעם שאני מפתחת שוב תשוקה לצלעות, בעלי מתחיל הכנות לנסיעה :>
המחיר שם הוא רבע מהמחיר בארץ וטעים פי כמה.
לפני שנתיים נסעתי עם בתי לבלגיה לשבוע וחצי. כל הימים קנינו בסופר ואכלנו רק בצימרים שלנו (תמיד לנים בצימר/דירה עם מטבח מאובזר). פעם אחת הלכנו למסעדה תורכית מעולה. כי זה העניין עם אירופה- אין להם תרבות של סלטים ובישול טעים של ירקות אז צריך ללכת למסעדות אתניות שזה כן קיים אצלם בתרבות.
 
חד משמעית כן. דננו בזה לא מעט בין החברים, ועם אשתי.

לדעתי? ההסבר ממש פשוט: מחיר. יש כמובן את העיניין הפסיכולוגי, של לאכול אוכל שונה ומגוון באווירת חופשה.

אבל מההתרשמות שלי העיניין הוא כלכלי ביסודו. בחו"ל, ברוב המדינות, יש נגישות למוצרים הרבה יותר זולים, באיכות יותר גובהה, ובמגוון הרבה יותר גדול (שזה עיניין כלכלי בחלקו). מרוב מכסי מגן, ועלויות אחרות, אנחנו נשארים בארץ רק עם תוצרת מקומית נחותה (כי את הטובה מיצאים). וזה מתגלגל ומחמיר בכל הרמות, מהמלפפון אצל החקלאי, ועד המנה במסעדת היוקרה
 
יש כמה דברים קריטיים באוכל בחו"ל:
הבשר לא כשר ולא מומלח-ובגלל זה גם יותר רך.
התוצרת החקלאית הרבה יותר טובה ואיכותית, וגם מאוד זולה.
הפאסט פוד מאוד זול.
כל קנייה בסופר מאוד זולה.
זה אחלה בשביל חיי היום יום.
מבחינת מסעדות- רוב האוכל לא לטעמי בכלל. אני מעדיפה מסעדות בארץ הרבה יותר.
אבל סך הכל בגלל שאני בחיי היום יום שלי מבשלת הרבה ממה שאני אוכלת בחוץ, אני כבר לא יכולה לחכות לסיים את התואר ולעבור לאירופה. בלי לשלם 18 שקלים על כיכר לחם, ועשרים שקל לקילו למנגו קשה ולא מתוק. תודה רבה.
 
ש כמה דברים קריטיים באוכל בחו"ל:
הבשר לא כשר ולא מומלח-ובגלל זה גם יותר רך.
התוצרת החקלאית הרבה יותר טובה ואיכותית, וגם מאוד זולה.
הפאסט פוד מאוד זול.
כל קנייה בסופר מאוד זולה.
חו"ל זה ראשי תיבות לכל העולם חוץ מישראל. צריך לזכור את זה כי יש שוני רב בין יבשות-מדינות-אזורים בכל מדינה.
כשאת אומרת שבכל העולם ביחס מישראל התוצרת החקלאית יותר איכותית וזולה זה לא נשמע אמין במיוחד. כנ"ל לקבי קניות בסופר.
לגבי בשר לא כשר, אני קונה כזה בטיב טעם ולא זיהיתי הבדל ענק אבל אני לא מכינה סטייקים.
היות ואני לא אשת העולם הגדול, אתן השוואה קצרה ממה שנתקלתי ביוון ובבלגיה ואנגליה בשנתיים האחרונות.
בלגיה ואנגליה לא זולות, הירקות והפירות מגיעים מכל העולם ובסופר אפשר למצוא באמת מבחר איכותי ולא זול.
ביוון, באזורים הכפריים (סליחה אבל אני לא מבלה באתונה או באיים בדרך כלל) יש במכולת בעיקר ירקות ופירות מקומיים, לא יפים במיוחד אבל די זולים בשביל ישראלים (ודי יקרים בשביל יוונים שהמשכורת הממוצעת שלהם היא בסביבות 800 יורו לחודש).
 
לא יודעת אני מוצאת את האוכל בארץ מצויין וטעים משמעותית יותר מחול.
מבחינת מסעדות יש פה עושר קולינרי אדיר גם בזאנרים וגם באיכות שלהם. אפשר למצוא פה בישראל סושי מדהים, לצד איטלקי נפלא וכמובן מקומי מצויין.
ירקות ופירות לא מצאתי עדין ירקות ופירות יותר טעימים מישראל מצטערת.אני מתכוונת למכלול הפירות והירקות לא לאננס שספציפי טעים יותר בתיאלנד וגם ממש זול. גרתי במזרח אירופה מספר שנים, בסופר התוצר המקומי היה נחמד מאוד השאר מחריד. אגב הסטאנד של האבוקדו היה במרכז החנות, עם אבוקדואים עטופים בנפרד ועם שלט ענקי תוצרת ישראל. המחיר היה שערוריה ולא קניתי שם אפילו אחד, מעולם.
אוסטרליה וארה״ב ירקות ממש לא משהו גם לא בהול פודז. ובצילה ניסיתי להכין סלט פעם אחת , לא היה לי סיכוי הירקות שם מחרידים. מה שכן מעולם לא טעמתי בשר טוב יותר מארגנטינה. אז אם הולכים על החוזק של המדינות כנראה שהאוכל המקומי תמיד יהיה טוב יותר בארץ המקור.
היחידה שהיתה יוצאת דופן היתה צרפת שם המאפים, גבינות יין, וקינוחי הפטיסרי היו ואוו.
בקשר למקדולנדס לא אוכלת מתוך עיקרון (אוכל זבל של הזבלים עם ערך תזונתי מינוס מיליון עמוס חומרים משמרים ואין בו שום דבר אחד ויחיד בריא או מזין) אז קשה לי להעריך את הרמה השונה של המקדונלדסים בעולם.
 
כשהייתי באנגליה האוכל היה תפל ברמות לא נחמדות...ירקות חסרי טעם ועוד ועוד...
מוצר כלשהוא שמתיימר להיות פיתה אבל זה רק חיקוי עצוב.
התגעגעתי לאוכל של הארץ, ואז יום אחד נתקלתי במסעדת חומוס בלונדון-איזה כיף! D: אכלתי את החומוס והפיתה כאילו לא אכלתי אותם כבר הרבה זמן (ובסך הכל הייתי שם חודשיים...).
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
T איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
א מהי עבדות מודרנית לדעתכם? אוף טופיק 3
B אשמח לדעתכם על הרכב משכנתא נדל"ן 23
Cleo מה לדעתכם הכי חשוב בבחירת זוגיות? אוף טופיק 34
S האם לדעתכם הם יכולים לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
Y תיק פשוט למשקיע צעיר - אשמח לדעתכם שוק ההון 12
S איפה לדעתכם אפשר לחסוך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 134
ה מה השפה המועילה ביותר לדעתכם? אוף טופיק 22
Jane Doe כמה לדעתכם כדאי לשלם על אחריות מורחבת לרכב? אוף טופיק 11
C האם לדעתכם בעקבות חוק פנסיה לעצמאים, האג"ח והמניות יעלו? שוק ההון 2
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 2
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 5
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
ש המרת שקלים ליורו והעברת היורו לבנק בחו״ל צרכנות פיננסית 6
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" שוק ההון 45
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה