• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השלטון מזוהה עם הפרסיות הלאומית, אין שחיתות ממוסדת מעבר לנורמה במקבילות תרבותיות, יש גאוה ערכית ולאומית במבנה וההיררכיה הממסדית
חייב לומר שזה אחד המשפטים הכי מופרכים שקראתי כאן בפורום.
פירוט למטה.

השלטון מזוהה עם הפרסיות הלאומית
בדיוק להיפך.
"שאה" הוא תואר עתיק מהאימפריה הפרסית, ושושלת פהלווי (והדגל שלה) בפירוש טענו להמשכיות של האימפריה.
לעומת זאת, המהפכה האיסלאמית באיראן והתיאוקרטיה הנוכחית היא המצאה חדשה.

אין שחיתות ממוסדת
הצחקת אותי.

היו לא מעט כתבות ותחקירים מעמיקים שהראו איך השלטון הנוכחי באיראן הוא למעשה קלפטוקרטיה בהיקף בלתי נתפס.
הנה דוגמית קטנה מכלכליסט:
סגפנות ב-200 מיליארד דולר: אימפריית הנדל"ן והצללים שמתדלקת את המשטר באיראן

יש גאוה ערכית ולאומית במבנה וההיררכיה הממסדית
כל כך הרבה גאווה, שהמשטר צריך להחזיק צבא דיכוי פרטי (משמרות המהפכה) וגם לשחד עשרות אחוזים מהעם (בסיג') ולתת להם נשק כדי שיפטרלו ברחובות ויהרגו אזרחים אחרים.
כך לא מתנהג משטר שחושב שהעם גאה בו.

גם העם שיצא בהמוניו להפגין בלי נשק למרות ידיעה ברורה שאלפים כבר נטבחו בעבר, ואלפים כנראה ייטבחו בכל מחאה -
לא התנהג כאילו יש לו איזו שהיא גאווה במשטר.

אתם רוצים ללמד אותם להפיל אימפריה פרסית בגלל באגטים ולחמים ועוגות??
כן, כי מה שחסר לעם הפשוט זה באגטים ועוגות...
לא נגיד דברים כמו ביטחון תזונתי בסיסי (הנה למשל מטא אנליזה בעניין כבר מ-2016),
אנרגיה (במדינה שבה יש שדות נפט וגז מהגדולים בעולם!)
ואפילו מים.

אבל היי - חיזבאללה והחות'ים קיבלו את כל הטילים שהיו "צריכים", המנהיג העליון לקח 200 מיליארד דולר (שחלק גדול מהם הוברח לחו"ל), וגם שאר אנשי משמרות המהפכה והבסיג' שומנו היטב.

לדעתך העם צריך לגווע בצמא וברעב רק כדי לא "להפיל אימפריה פרסית" מושחתת שמפזרת כספים בנדיבות לצורך מימון טרור עולמי?!

נערך לאחרונה ב:
פספסתי את זה מקודם:

מי קבע שגרמניה בשתי מלחמות העולם היתה הצד הרע
מה???

עכשיו אני די משוכנע שאתה תומך משטר איראני, ואלו שהצביעו מוקדם יותר בשרשור על כתיבה מוזרה בעברית - צדקו כנראה.
איזה דובר עברית יכול להצדיק את השואה?!

כל כך הרבה גאווה, שהמשטר צריך להחזיק צבא דיכוי פרטי (משמרות המהפכה) וגם לשחד עשרות אחוזים מהעם (בסיג') ולתת להם נשק כדי שיפטרלו ברחובות ויהרגו אזרחים אחרים.
יש (אני מקווה שעכשיו פחות) באיראן משטר פשיסטי די מסודר כשזה נוגע למוקדי הכח. עדיין היו הפגנות גדולות ודיכוי אלים שלהם עוד לפני הטבח האחרון. האזרח הפשוט שמה לא נמצא בקשר בונה עם המשטר. בין אם הוא חקלאי ללא מים או הומלס מכור לאופיום.

עכשיו אני די משוכנע שאתה תומך משטר איראני,
הוצאת את המשפט מהקשרו. תחשוב למשל על נאצים בסרטים (אינדיאנה ג'ונס וכאלה), הם תמיד הרעים. אבל אם גרמניה הייתה מנצחת ואחראית על תעשיית הסרטים העולמית, זה היה הפוך. מה שהוא כתב זה שהמנצח קובע את הנרטיב.

הוצאת את המשפט מהקשרו. תחשוב למשל על נאצים בסרטים (אינדיאנה ג'ונס וכאלה), הם תמיד הרעים. אבל אם גרמניה הייתה מנצחת ואחראית על תעשיית הסרטים העולמית, זה היה הפוך. מה שהוא כתב זה שהמנצח קובע את הנרטיב.
אבל יש סיבה שצד אחד ניצח וצד אחד לא.
כי בדר״כ הצד הרע הוא הצד שפועל באופן מנוגד לערכים אנושיים בסיסיים ולכן לאורך זמן הוא לא יכול להימשך.
כששלטון אחוז בשחיתות ושנאה, הוא צפוי ליפול

פספסתי את זה מקודם:

מה???

עכשיו אני די משוכנע שאתה תומך משטר איראני, ואלו שהצביעו מוקדם יותר בשרשור על כתיבה מוזרה בעברית - צדקו כנראה.
איזה דובר עברית יכול להצדיק את השואה?!
בעוד דבריך נכונים לגבי מלחמת העולם השניה, זה לא נכון לגבי הראשונה, שהייתה מלחמת בריתות בין מדינות קולניאליסטיות שולטות נגד קולונילסטיות חדשות שצמחו.
אבל יש סיבה שצד אחד ניצח וצד אחד לא.
כי בדר״כ הצד הרע הוא הצד שפועל באופן מנוגד לערכים אנושיים בסיסיים ולכן לאורך זמן הוא לא יכול להימשך.
כששלטון אחוז בשחיתות ושנאה, הוא צפוי ליפול
ממש לא נכון. לפי דבריך ניתן להבין שארה"ב צריכה הייתה ליפול כבר ממזמן. היא תמכה בצורה אקטיבית במשטרים רצחניים,אכזריים ומושחתים בדרום אמריקה ובאסיה, גם המהפכה האסלמיסטית באירן היא תוצאה של הפלת השלטון הדמוקרטי באירן ע"י הבריטים והאמריקאים שרצו לשלוט בנפט האירני.

בינתיים הממשלה מחזיקה יפה.
מתחת לחגורה חתול
ממש לא נכון. לפי דבריך ניתן להבין שארה"ב צריכה הייתה ליפול כבר ממזמן. היא תמכה בצורה אקטיבית במשטרים רצחניים,אכזריים ומושחתים בדרום אמריקה ובאסיה, גם המהפכה האסלמיסטית באירן היא תוצאה של הפלת השלטון הדמוקרטי באירן ע"י הבריטים והאמריקאים שרצו לשלוט בנפט האירני.
לא היא לא.
אני יודע שיש מי שלא מסוגל להבדיל בין טוב בסיסי לרע בסיסי, ומבחינתם הכל יחסי (העיקרון היסודי של הפרוגרס).
הדעה שלך מזכירה את הבחור שהסביר בפורום שרוסיה בכלל במלחמת צדק, והמערב אשם בכל.

גם המהפכה האסלמיסטית באירן היא תוצאה של הפלת השלטון הדמוקרטי באירן ע"י הבריטים והאמריקאים שרצו לשלוט בנפט האירני.
חדש לי.
תמיד זכרתי צרפת, ובעיקר בגלל קשקושי אגנ'דה של דמוקרטיה.

מתחת לחגורה חתול

לא היא לא.
אני יודע שיש מי שלא מסוגל להבדיל בין טוב בסיסי לרע בסיסי, ומבחינתם הכל יחסי (העיקרון היסודי של הפרוגרס).
הדעה שלך מזכירה את הבחור שהסביר בפורום שרוסיה בכלל במלחמת צדק, והמערב אשם בכל.
מה הקשר לרוסיה? רצוי שתלמד היסטוריה ותלמד באיזה משטרים ארה"ב תמכה ע"י ה cia ולפעמים אפילו הצבא.
חדש לי.
תמיד זכרתי צרפת, ובעיקר בגלל קשקושי אגנ'דה של דמוקרטיה.
האג'נדה היא תמיד נפט וכסף, אבל כשאתה כותב את ההיסטוריה הכל אפשרי.

מה הקשר לרוסיה? רצוי שתלמד היסטוריה ותלמד באיזה משטרים ארה"ב תמכה ע"י ה cia ולפעמים אפילו הצבא.
כי הדברים שלך לא קשורים לדיון.
לא טענתי שארה״ב לא עשתה דברים רעים או עוולות.
אני דיברתי על ״הצד הרע״. יש הבדל יסודי בין צד רע לבין לעשות דברים רעים.
ההשוואה שלך בין ארה״ב לאיראן לוקה בחסר ומעוותת.

השלטון באיראן טובח באזרחים שלו, מממן טרור עולמי, ומשתיק כל דבר טוב.
השלטון בארה״ב מעודד חירות וערכים אנושיים בסיסיים. אע״פ שהם עשו לא מעט עוולות לאורך ההיסטוריה. זה לא בר השוואה

כי הדברים שלך לא קשורים לדיון.
לא טענתי שארה״ב לא עשתה דברים רעים או עוולות.
אני דיברתי על ״הצד הרע״. יש הבדל יסודי בין צד רע לבין לעשות דברים רעים.
ההשוואה שלך בין ארה״ב לאיראן לוקה בחסר ומעוותת.

השלטון באיראן טובח באזרחים שלו, מממן טרור עולמי, ומשתיק כל דבר טוב.
השלטון בארה״ב מעודד חירות וערכים אנושיים בסיסיים. אע״פ שהם עשו לא מעט עוולות לאורך ההיסטוריה. זה לא בר השוואה
ארה"ב תמכה במהפכות נגד דמוקרטיות כאשר הבחירות לא היו לרוחם או בהתאם לאינטרסים הכלכליים שלהם, כאשר ה cia והצבא נותן תמיכה פעילה בדיקטטורים שהם המליכו ברצח של עשרות(ואפילו מאות) אלפי אנשים, עינויים, עיקור נשים ועוד.

אז איזה חירות וערכים אנושיים הם מקדמים?

נערך לאחרונה ב:
ארה"ב תמכה במהפכות נגד דמוקרטיות כאשר הבחירות לא היו לרוחם או בהתאם לאינטרסים הכלכליים שלהם, כאשר ה cia והצבא נותן תמיכה פעילה בדיקטטורים שהם המליכו ברצח של עשרות אלפי אנשים.
לא צריך ללכת לדוגמאות כאלה, מספיק לדבר על עבדות השחורים באמריקה.
אז איזה חירות וערכים אנושיים הם מקדמים?
הבעיה בדעה שלך היא לא העובדות, אלא ההפשטת יתר שאתה עושה למציאות.
רוב המהפכות הנ״ל היו במאה הקודמת, כשהדמוקרטיה המודרנית לא הייתה מבוססת דיה.
העוול שארה״ב עשתה שריר וקיים, אבל מכאן ועד להשליך את זה על המציאות הנוכחית, ולהתייחס לאיראן וארה״ב אותו דבר - זה רדוד.
בצורה הכי פשוטה - ארה״ב עשתה הרבה רע, במקביל לכך שהעולם החופשי, ההשכלה, וערכי החירות פותחו על ידה (גם אם זה נשאר במסגרת המדינות המערביות ולא בדרום אמריקה).

אני התייחסתי רק לנקודה של מלחמת העולם השנייה, ולעובדה שארה״ב ניצחה ולא גרמניה.
אתה מסכים שבאותה נקודה ארה״ב ייצגה את הטוב וגרמניה הנאצית את הרע?

כשהדמוקרטיה המודרנית לא הייתה מבוססת דיה.
העוול שארה״ב עשתה שריר וקיים, אבל מכאן ועד להשליך את זה על המציאות הנוכחית, ולהתייחס לאיראן וארה״ב אותו דבר - זה רדוד.
הדבר היחיד הרדוד בדיון הזה הוא להגיד ש...
השלטון בארה״ב מעודד חירות וערכים אנושיים בסיסיים.
אני התייחסתי רק לנקודה של מלחמת העולם השנייה, ולעובדה שארה״ב ניצחה ולא גרמניה.
אתה מסכים שבאותה נקודה ארה״ב ייצגה את הטוב וגרמניה הנאצית את הרע?
על זה עניתי כאן:
בעוד דבריך נכונים לגבי מלחמת העולם השניה, זה לא נכון לגבי הראשונה, שהייתה מלחמת בריתות בין מדינות קולניאליסטיות שולטות נגד קולונילסטיות חדשות שצמחו.

יכול להיות שמיהרתם לפתוח את השרשור הזה והיה צריך לפתוח קודם "איך השוק יגיב לנצחון על החמאס/ חיזבאללה/ חות'ים/ קפלניסטים/ מערכת המשפט ו/אוא כל אויב אחר שהממשלה תצביע עליו ותגיד שהוא החזית הבאה"?

מסכים, בגלל זה דיברתי על השניה בלבד.

אני לא חושב.

קודם כל, הזוועות שהנאצים ביצעו היו כל כך גלויות וחסרות בושה (לא ניסו אפילו להסתיר),
שלדעתי אפילו הצאצאים שלהם היו מתביישים בזה.
אם כבר הבאת את הדוגמא של הסרטים - ניסיתי לחשוב אם אני מכיר סרט אמריקאי שמתגאה ותומך בפשעי המלחמה שבוצעו בוייטנאם (שכמובן היו קטנים בסדרי גודל שלמים מאלו של הנאצים). לא זוכר סרט כזה, ובוודאי שזה לא הקונצנזוס בסרטים אמריקאים.

דבר שני, מסכים עם @isalidiq שהאידאולוגיה הנאצית הובילה במישרין להפסד שלהם.
בין היתר הסטת המשאבים לרצח המוני של יהודים תוך כדי מלחמה, ואפילו יותר מזה - האידאולוגיה של "מרחב מחיה" שגרמה למעשה הטיפשי של יציאה למלחמה עם בריטניה (שחתמה על הסכם עם פולין) והמעשה המטורף אפילו יותר של הוספת חזית נוספת כנגד ברית המועצות תוך כדי מלחמה בבריטניה (כנראה גם בגלל מרחב מחיה, וגם בגלל שהנאצים החשיבו את הסלאבים כנחותים לעומת הארים העליונים).

לא הייתה שום היתכנות שהנאצים ישלטו בכל העולם ושה"ערכים" שלהם ישתלטו עד כדי כך שההיסטוריה היתה זוכרת אותם בתור "הטובים" כמו שהוא ניסה לטעון.

בין היתר הסטת המשאבים לרצח המוני של יהודים תוך כדי מלחמה, ואפילו יותר מזה - האידאולוגיה של "מרחב מחיה" שגרמה למעשה הטיפשי של יציאה למלחמה עם בריטניה (שחתמה על הסכם עם פולין) והמעשה המטורף אפילו יותר של הוספת חזית נוספת כנגד ברית המועצות תוך כדי מלחמה בבריטניה (כנראה גם בגלל מרחב מחיה, וגם בגלל שהנאצים החשיבו את הסלאבים כנחותים לעומת הארים העליונים).

לא הייתה שום היתכנות שהנאצים ישלטו בכל העולם ושה"ערכים" שלהם ישתלטו עד כדי כך שההיסטוריה היתה זוכרת אותם בתור "הטובים" כמו שהוא ניסה לטעון.
רק לצורך עדכון פרטים היסטורים.

היו סיבות טקטיות למבצע ברברוסה. המערכה במערב אירופה הייתה גמורה, לא היה חשש אמיתי מפלישת אנגליה. הצבא הרוסי היה חלש והתחמש במהירות והיה רצון להפתיע אותו לפני שהוא יתחזק ואולי יצטרף לאנגליה, סטלין והיטלר לא אהבו זה את זה. היה גם חשש גרמני שאנגליה תצליח לנתק את גרמניה ממאגרי נפט באפריקה בגלל חיל ים חזק יותר ולכן היה רצון גרמני להגיע למאגרי הנפט הרוסיים.

לגבי השמדת היהודים, אין ספק שזו אחת הסיבות העיקריות למפלתם. לא כ"כ בגלל המשאבים להשמדת היהודים, הם לא היו גדולים במיוחד. ברחיתם של יהודים מהכיבוש הנאצי שהיו גורמים משמעותיים בכלכלה והמדע ברחבי אירופה גרם לפגיעה קשה במשאבים הדרושים להם ומאוחר יותר גם לפיתוח פצצת האטום ע"י ארה"ב בעזרת מדענים יהודים יוצאי אירופה כמו נילס בוהר ואחרים.

הגעתם ל"שואת היהודים" די מהר, שכחתם מההתמקצעות שלהם (הנאצים) באפריקה על שבטים של שחורים.

ונשאר לשאול את הקולוניות בעבר מה דעתן על "עקרונות הטוב" שהיו נר לרגלי הצרפתים, אנגלית, הולנדים...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59