• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עכשיו אני די משוכנע שאתה תומך משטר איראני,
היי היי ואוו וואוו.
אגב, הסתובבתי עם חיוך למשך זמן ממושך בגלל זה

איזה דובר עברית יכול להצדיק את השואה?!
מה שהוא כתב זה שהמנצח קובע את הנרטיב.
זהו.
תתנצל.

היו סיבות טקטיות למבצע ברברוסה. המערכה במערב אירופה הייתה גמורה, לא היה חשש אמיתי מפלישת אנגליה. הצבא הרוסי היה חלש והתחמש במהירות והיה רצון להפתיע אותו לפני שהוא יתחזק ואולי יצטרף לאנגליה, סטלין והיטלר לא אהבו זה את זה. היה גם חשש גרמני שאנגליה תצליח לנתק את גרמניה ממאגרי נפט באפריקה בגלל חיל ים חזק יותר ולכן היה רצון גרמני להגיע למאגרי הנפט הרוסיים.
יש ספק היסטורי לא פתור לגבי התקופה שקדמה למבצע ברברוסה, אבל בטוח שלנאצים היה חוש דק למניפולציות באמצעות דיפלומטיה והיסטוריה צבאית התקפית לא מרוסנת [אומה מיליטריסטית בקיצור] כך שאמנם היום מקובל לחשוב כמו שכתבת, אבל הוא צדק וכך כתוב שחור על גבי ספרי היסטוריה עייפים, כך לימדו בשיעור.

ארה"ב תמכה במהפכות נגד דמוקרטיות כאשר הבחירות לא היו לרוחם או בהתאם לאינטרסים הכלכליים שלהם, כאשר ה cia והצבא נותן תמיכה פעילה בדיקטטורים שהם המליכו ברצח של עשרות(ואפילו מאות) אלפי אנשים, עינויים, עיקור נשים ועוד.

אז איזה חירות וערכים אנושיים הם מקדמים?
הדברים הרעים שעשתה ארה"ב לאורך ההיסטוריה הם לא ייחודיים. מה שייחודי יותר הוא הדברים הטובים שעשתה והביקורת העצמית על הדברים הרעים. לדוגמה העבדות שהייתה נפוצה בכל העולם.

דרך אגב מדינה דמוקרטית גם יכולה להיות אויבת של מדינה דמוקרטית אחרת. והדבר המוסרי הנכון בכל רגע הוא לפעמים לא הדבר הכי יפה או הכי פשוט. תסתכל על הפעמים שארה"ב הייתה נחמדה מדי ואיפשרה תהליך דמוקרטי. ארה"ב איפשרה את נפילת מובארק ועליית האחים המוסלמים (זה לא באמת היה באופן דמוקרטי כי לא נתנו למפלגה של מובארק להשתתף בבחירות). ארה"ב איפשרה את עליית משמרות המהפכה. היא גם איפשרה את הבחירות שבהן עלה חמאס.

הדברים הרעים שעשתה ארה"ב לאורך ההיסטוריה הם לא ייחודיים. מה שייחודי יותר הוא הדברים הטובים שעשתה והביקורת העצמית על הדברים הרעים. לדוגמה העבדות שהייתה נפוצה בכל העולם.

דרך אגב מדינה דמוקרטית גם יכולה להיות אויבת של מדינה דמוקרטית אחרת. והדבר המוסרי הנכון בכל רגע הוא לפעמים לא הדבר הכי יפה או הכי פשוט. תסתכל על הפעמים שארה"ב הייתה נחמדה מדי ואיפשרה תהליך דמוקרטי. ארה"ב איפשרה את נפילת מובארק ועליית האחים המוסלמים (זה לא באמת היה באופן דמוקרטי כי לא נתנו למפלגה של מובארק להשתתף בבחירות). ארה"ב איפשרה את עליית משמרות המהפכה. היא גם איפשרה את הבחירות שבהן עלה חמאס.
אני לא טענתי לייחודיות, אני טענתי שמעשים רעים לא ייחודיים לצד שמפסיד.

לגבי "הביקורת העצמית" זו כבר צביעות במקרה הטוב או פשוט זלזול באינטילגנציה של האדם הסביר במקרה הרע. ארה"ב גינתה באו"ם את רצח העם בטימור בזמן שהיא עוזרת לשילטון. לארה"ב יש דוח מודיעיני על מעורבות mbs ברצח חשוקג'י, זה לא מנע מהם לתת לו כבוד מלכים, אבל הם קראו רחוב על שמו של חשוקג'י בוושינגטון, יש את זה ביותר צבוע/מטומטם?

הסבר קצר בפחות מדקה:
https://youtu.be/i9tn7ygaebE?si=c6J0KRL7SFu4NUTD

נערך לאחרונה ב:
לגבי "הביקורת העצמית" זו כבר צביעות במקרה הטוב או פשוט זלזול באינטילגנציה של האדם הסביר במקרה הרע. ארה"ב גינתה באו"ם את רצח העם בטימור בזמן שהיא עוזרת לשילטון. לארה"ב יש דוח מודיעיני על מעורבות mbs ברצח חשוקג'י, זה לא מנע מהם לתת לו כבוד מלכים, אבל הם קראו רחוב על שמו של חשוקג'י בוושינגטון, יש את זה ביותר צבוע/מטומטם
אתה מסתכל על דוגמאות קטנות. אני גם חושב שזה היה לא מוסרי לנתק את הקשרים עם סעודיה בגלל רצח של אדם אחד.

אני התכוונתי לגבי דברים גדולים כמו שחרור עבדים וזה שלא הפציצו את בריהמ בנשק גרעיני לפני שהם פיתחו גם.

אתה מסתכל על דוגמאות קטנות. אני גם חושב שזה היה לא מוסרי לנתק את הקשרים עם סעודיה בגלל רצח של אדם אחד.
בין ניתוק יחסים לליקוק תחת יש מנעד גדול של אפשרויות.
אני התכוונתי לגבי דברים גדולים כמו שחרור עבדים
ארה"ב שיחררה עבדים הרבה אחרי אירופה והייתה צריכה לעבור מלחמת אזרחים עקובה מדם בשביל זה, לא הייתי אומר שזה מציג מוסריות גבוהה.
וזה שלא הפציצו את בריהמ בנשק גרעיני לפני שהם פיתחו גם.
נראה לי שהסטנדרט שלך למוסריות מאוד נמוך.

נראה לי שהסטנדרט שלך למוסריות מאוד נמוך
ועדיין רוב מדינות העולם חרגו ממנו. ארה"ב פשוט חזקה יותר והיו ויש לה הרבה יותר אפשרויות להשתמש בכח שלה החוצה ופנימה. ברור שהיא יחסית נחמדה לתושבים שלה כי הרבה רוצים להגר אליה. גם ביחסי חוץ היא יחסית בסדר. תראה איך רוסיה תמכה באסד למשל וסין בצפון קוריאה לרצוח את האזרחים שלהם על פני הרבה שנים.

ארה״ב הוקמה ע״י אנשים חכמים ומנוסים שניסו להקים מבנה מדיני שימקסם חירות האזרחים לאורך זמן, שיחזיק לאורך זמן, ויימנע התפתחות עריצות, שהיא שיטת השלטון סהכ הכי נפוצה בחברות אנושיות. לקרוא את הדיונים שלהם זה מפעים. הם ידעו היסטוריה מצויין, הכירו היטב את טבע האדם, הכירו בחסרונות ויתרונות של שיטות ממשל שונות, וניסו הכי טוב ליצור מבנה יציב ועמיד מצד אחד, וכזה שקשה לנצל נגד האזרחים מצד שני. A republic, if you can keep it. בינתיים מחזיק יפה סהכ. לקרוא מה הם כתבו על חסרונות הדמוקרטיה יכול להיות רלוונטי לישראלי היום, למרות שחלפו אי אילו שנים.
הסתבר לאורך זמן ששיטת ממשל שמקדמת חירות לאזרחים מקדמת גם עוצמה כלכלית בקנה מידה שהעולם לא ראה, ושממנה נגזרת עוצמה צבאית. גם זה, אגב, יכול להיות רלוונטי לישראל.
אבל גם מסתבר שלא ניתן להפריד בין ערכים שאנחנו מקדמים כמדיניות פנים, לבין אלו שמנחים אותנו במדיניות חוץ. יש לזה חסרונות ויתרונות. גם כאן! יש נגזרות רלוונטיות לישראל. בכל מקרה, בנוגע לארה״ב, למרות החסרונות הקיימים, הרבים והברורים, זרמי ההגירה העולמיים מראים מה סה״כ חושב הציבור שמסוגל להגר על המאזן.

אז בשורה התחתונה, מוסריות/נחמדות של ארה״ב, היא לא מאפיין שעומד בפני עצמו. היא אספקט אחד ממערכת גדולה, ולא ניתן לדעתי לחשוב עליו במנותק מהמערכת הזאת. המערכת לא קפואה, היא ויאבילית, ויהיו הבדלים בין ממשלים שונים ותקופות שונות, באופן שישקף במידה כזו או אחרת את רצון הציבור. וגם כאן, סליחה על הרפטטיביות, יש השלכות רלוונטיות לישראל.

ועדיין רוב מדינות העולם חרגו ממנו.
איזה רוב? לא היה שימוש בנשק אטומי מלבד ארה"ב ויש שאלה מאוד גדולה למה היא בחרה להפעיל אותו על אוכלוסיה אזרחית בזמן מלחמת העולם השניה למרות שנפילת היפנים כבר הייתה ברורה.
ארה"ב פשוט חזקה יותר והיו ויש לה הרבה יותר אפשרויות להשתמש בכח שלה החוצה ופנימה.
מה זה, מדד כינורו של רוטשילד?

וכמו שציינתי, היא אכן משתמשת בכח שלה דרך פרוקסיס ולא תמיד בצורה טובה. כשהיא באמת ניסתה להשתמש בכח שלה (הצבאי) היא לרוב גילתה שהיא חלשה ממה שהיא חושבת.
ברור שהיא יחסית נחמדה לתושבים שלה כי הרבה רוצים להגר אליה.
רוצים להגר אליה בעיקר ממדינות נכשלות, שכדרך אגב, חלק מהכישלון של אותן מדינות הם בגלל משטרים דיקטטורים שארה"ב שמה בהם ודאגו לנצל את אוצרות המדינות לטובת חברות אמריקאיות.

היא גם נמצאת במקום נמוך במדד האושר ביחס לעושר שלה, אז לא נשמע שהיא יותר מידי נחמדה לתושבים שלה.
גם ביחסי חוץ היא יחסית בסדר
זה מאוד תלוי בנשיא, אבל מסכים בנושא. כמו שאמרתי היא לא חריג(לרעה או לטובה), היא בסדר.
תראה איך רוסיה תמכה באסד למשל
Really?! תזכיר לי בדיוק במי ארה"ב תומכת? ואז תעבור על רשימת פעולות הטרור שהוא הואשם בהם (זה בסדר ארה"ב הברית הוציאה אותו מה most wanted שלה), אבל איזה חיוך מקסים יש לו.
סין בצפון קוריאה לרצוח את האזרחים שלהם על פני הרבה שנים.
אתה רוצה רשימה של ארה"ב? תמכה בסוהארטו - רצח עם. חונטה צבאית בארגנטינה - רצח של 30 אלף+ עינויים והעלמויות של אנשים (לא מעט מהם יהודים). אוגוסטו פינושה - רצח ועינויים של עשרות אלפים. סדאם חוסיין...אבל האמת שאין לי כח הרשימה עוד ארוכה.

ארה"ב היא אינטרסנטית, כמו הרבה מדינות. אין קשר בין (רוב) מעשיה לטוב או רע, רק לאינטרסים. הסיסמאות שלה בסופו של יום נועדו להסתיר אינטרסים. כמו שנאמר, אמריקה מוצאת נפט בכל הפרה של זכויות אדם.

נערך לאחרונה ב:
ארה״ב היא הפנים של התרבות המערבית, ספינת הדגל, חוד החנית וכו.
היא זו שממצה את המאפיינים עד הקצה.
היא זו שמדגימה בדיוק מה אומר קפיטליזם, מה אומרת תרבות שפע, מה אומרת סגידה לכסף ומה קורה לפרוגרס שמתנגש עם אמיתות מוחלטות
הדי אן איי. תרכיז השתלשלות הפוליטיקה-תרבות-אמונות-אנשים מהעולם הישן.
הסיבות הן ההיסטוריה כמו תמיד, בתוספת אקסטרנית של חוש הרפתקני [מי נראה לכם נסע בזמנו לעולם החדש?] יוזמה חריצות ושחרור מטרלולים נוסח ארמונות מלוכה קודרים.
זו הסיבה שהזעם על ארה״ב משמעותו זעם על התרבות שהובילה אליה.
דרך אגב, המדינה הזו אינה מערבית במובהק משום בחינה [רוב בעם, פוליטית, מדינית, תרבותית ואמונית. מה פספסתי?]
לעומת זאת הפורום הזה מאד כן [הטיה ליברלית כלכלית]
מה המסקנה מזה?..

לאן לקחתם את השרשור שלי.....
בקיצור ציפיתי שגם הפעם כמו ברוב המלחמות השוק יתחיל בירידות אבל יעבור לעליות שיתמחרו את "הטוב של אחורי המלחמה". בינתיים זה לא קורה. הפלת המשטר או שהיתה כבר מתומחרת, או שהחמיצות מחוסר ההצלחה מול חיזבאללה או שבאמת המכפילים אצלנו פשוט גבוהים.
בפועל ההימור בינתיים על מניות סחיר ומעוף לונג פי 3 עלו לי בהפסדים כבדים בשבועות האחרונים, בריאות והארכת תוחלת חיים זה לא מביא לי.
עדיין מאמין בעליות בשוק המקומי באם המלחמה תסתיים אפילו בלי גיים צייגר כמו תפיסת האורניום המועשר ונותן סיכוי בכל זאת לשוק ‏(תודה לי באמת‏) לשלם לי בחודש הקרוב כמה גרושים.

למה? כלומר, אם המלחמה תסתיים נניח היום, המשטר באיראן ספג מכות כבדות אבל שורד ויורה טילים עד הרגע האחרון, ישראל לא נפגעה פיזית משמעותית ואני מניח שגם העלות הכלכלית ניתנת להכלה, האם אתה חושב שזה יתרגם לעליות בבורסה בתל אביב? שואל ברצינות.

בפועל ההימור בינתיים על מניות סחיר ומעוף לונג פי 3 עלו לי בהפסדים כבדים בשבועות האחרונים, בריאות והארכת תוחלת חיים זה לא מביא לי.
הימור אף פעם זה לא הדרך.

אני חושב שהאפקט יהיה קטן יותר ממה שאתה חושב.
ניקח דוגמא שלילית שהייתה "הפתעה" וקרתה לאחרונה. 07.10, אף אחד לא תמחר את זה.
בכמה הבורסה ירדה? השקל?
השקל נגע ב4 והיה 3.6-3.7 בגלל המהפכה המשטרית לפני ה07.10.
אז 07.10 אסון לאומי הביא את הדולר לעליה של 10% שזה המון, אבל לטווח מאד קצר וזה לא ריסוק. הבורסה לא קרסה, אלא עלתה פחות מהסנופי וגם כנראה לא בצורה מאד משמעותית אם מנטרלים מטבע.

מכאן, אני מנחש ששלום עולמי בישראל, ישפיע על הבורסה באופן לא מאד גדול. כנראה כמשקיע עדיף לך להסתכל בדוחות של החברות ובערך שהן מביאות מלהתמקד בשאלה האם יהיה שלום עולמי ואיך זה ישפיע על הפריחה הכלכלית בישראל. ההשפעה לא גדולה כנראה ויש רעשים גדולים אחרים שישפיעו ולא תדע לצפות אותם.

נערך לאחרונה ב:
אני אזכיר שוב...
השרשור פה הוא על "נפילת המשטר באיראן", או נצחון על השלטון העכשוי באיראן, כשבשנתיים וחצי האחרונות טרם ניצחת את חמאס, חיזבאללה, חות'ים.
כן, הפגזת/ כתשת/ חיסלת/ השמדת אישים ויכולות ועדיין הם ממשיכים לירות ואתה צריך להזרים כוחות.
האם זו ההגדרה של נצחון?

אולי תשאל מה תהיה ההשפעה כשטראמפ יחליט לתקוף את אירופה?

עדיין רלוונטי
לדעתי תוך שבוע נדע אם משטר בדרך להתפוררות
או רק הוכה קשות (והסבב הבא מעבר לפינה, כשאנחנו בלי ארה"ב ואיראן בגיבוי סיני/רוסי משמעותי)
ההשפעה על השוק כאן תהיה כבירה לכאן או לכאן
אם כבר מהמרים,
אם המשטר באיראן 'לא יפול', לדעתי השוק בארץ יירד דו ספרתי מנקודה זו.
יש הרבה שומנים להשיל וכבר מזמן חצינו את טריגר מצחצח הנעליים/נהג המונית..

אם המשטר 'כן ייפול' כנראה נקבל דו ספרתי למעלה. חיזבאללה בלי איראן זה לא איום רציני, גם חמאס/חות'ים לא ממש.
כנראה שטורקיה תתפוס את מקום 'השוטר הרע' של האזור, אבל ייקח כמה שנים (כנראה לא בקדנציה של טראמפ).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59