• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בגדול אני מסכים איתך

אני חושב שאיראן זה סוג של ה"קטר" למו"פ של אלביט, מלחמה בישראל מבשילה תהליכים מהר, אני מנחש שמגן אור היה מוכן עוד שנים קדימה לולא הסבב האחרון וכך גם מערכות אחרות.

לא חושב שאלביט תתרסק, אבל אם הייתי צריך לנחש שמשהו יושפע, זה אולי יהיה תיקון קטן בבטחוניות כי יאמינו שקדימה הגדילה של החברה תאט
לא יודע האם זה מה שהתכוונת:
להבנתי אלביט מפתחת בהתאם לצרכי מדינת ישראל, ואת רווחי האמת קוטפת מהשוק העולמי.
ביום שמדינת ישראל תהיה פחות בלחץ, גם הפיתוח שלה יהיה איטי יותר.
(לא יודע מה הסיבות לכך, האם בגלל שמרד הביטחון מתקצב מראש פרוייקטים שהוא צריך? בניגוד לקונים שקונים רק אחרי שזה מוצר מוגמר?
או בגלל המניע האישי-לאומי שמניע את הנהלת ועובדי אלביט?)

כך שלטווח הבינוני/ארוך - היא גם תביא רווחים קטנים יותר.

קריסת משמרות המהפכה יכולה להוביל להפסקת המלחמה באוקראינה . הם ספק נשק עיקרי לרוסיה.

אתה לא מיעוט.
הבחירות האחרונות הוכרעו על פער של כמה אלפים בין הגושים, שגרם למרץ לא לעבור. זה לא מספר שבלתי אפשרי שיעבור צד, גם בלי האירועים שקרו מאז הבחירות.
אתה מדבר על גוש ביבי מול גוש השמאל ערבים?
כי ביחס למפלגות הציונית הוא קיבל פער הרבה יותר גדול (גם אם מחשיבים את מנסור עבאס)
ולפחות חלק נכבד מהם אומרים שהם לא ישבו (שוב!) עם עבאס...
כך שהמספר שצריך לעבור הוא הרבה יותר גבוה.

אתה מדבר על גוש ביבי מול גוש השמאל ערבים?
כי ביחס למפלגות הציונית הוא קיבל פער הרבה יותר גדול (גם אם מחשיבים את מנסור עבאס)
ולפחות חלק נכבד מהם אומרים שהם לא ישבו (שוב!) עם עבאס...
כך שהמספר שצריך לעבור הוא הרבה יותר גבוה.
כן. גוש ביבי לעומת רק לא ביבי. הפער הוא אלפים בודדים, ראינו את זה במערכות הבחירות האחרונות שלא הייתה הכרעה לכאן ולכאן. הבחירות האחרונות הפער נבע לא מכמות משמעותית שבחרה את גוש ביבי אלא משטות פוליטית של ריצה של מרץ בנפרד.

ואם הם באמת יישבו או לא ישבו עם הערבים - ימים יגידו. מילה של פוליטיקאים היא די נזילה.

לא יודע האם זה מה שהתכוונת:
להבנתי אלביט מפתחת בהתאם לצרכי מדינת ישראל, ואת רווחי האמת קוטפת מהשוק העולמי.
ביום שמדינת ישראל תהיה פחות בלחץ, גם הפיתוח שלה יהיה איטי יותר.
(לא יודע מה הסיבות לכך, האם בגלל שמרד הביטחון מתקצב מראש פרוייקטים שהוא צריך? בניגוד לקונים שקונים רק אחרי שזה מוצר מוגמר?
או בגלל המניע האישי-לאומי שמניע את הנהלת ועובדי אלביט?)

כך שלטווח הבינוני/ארוך - היא גם תביא רווחים קטנים יותר.
זו רוח הדברים.

לולא היו יורים עליינו טילים בלי הפסקה, רפאל לא היתה מפתחת את כיפת ברזל למשל.
כנל מגן אור מעיל רוח וכ"ד
ז"א לדעתי מה שמכווין את הפיתוח זה הצרכים הישראלים, ולא בהכרח היצוא

רק תזכרו שלכל תכלה וקץ
אם אתה מרמז על קץ כפוי, אז תזכור שהוא דיבר על בחירות
מה שמכווין את הפיתוח זה הצרכים הישראלים
יפה, מכווין. לא הייתי אומר "ביום שמדינת ישראל תהיה פחות בלחץ, גם הפיתוח שלה יהיה איטי יותר.

יפה, מכווין. לא הייתי אומר "ביום שמדינת ישראל תהיה פחות בלחץ, גם הפיתוח שלה יהיה איטי יותר
טכנולוגיה צבאית כמו רוב הטכנולוגיות מואצת מצרכים. אפילו כשמשקיעים הרבה כסף בלי צורך ברור ומוגדר לא מקבלים פיתוח בקצב סביר.
אם לא היו צרכים ביטחוניים אז ישראל לא הייתה מפתחת טכנולוגיה צבאית בקצב ואיכות גבוהים. אולי היו תחרותיים יותר במשהו אחר כמו שבבים למשל.

טכנולוגיה צבאית כמו רוב הטכנולוגיות מואצת מצרכים. אפילו כשמשקיעים הרבה כסף בלי צורך ברור ומוגדר לא מקבלים פיתוח בקצב סביר.
אם לא היו צרכים ביטחוניים אז ישראל לא הייתה מפתחת טכנולוגיה צבאית בקצב ואיכות גבוהים. אולי היו תחרותיים יותר במשהו אחר כמו שבבים למשל.
למה? לא מסכים בכללות,
טכנית ברור שפניה של תעשיות ישראליות לנשק בגלל המצב הביטחוני, אבל לומר שברגע שתפסק המלחמה הפיתוח יואט בפער זה חוטא לאמת
הצורך להרוויח כסף הוא צורך מספיק מדברן ומעורר מוטיבציה.

הפאלקון לא הכרחי לאילון מאסק והאייפון לא הכרחי לסטייב ג'ובס
רשת חברתית לא הכרחית למארק צוקרברג ובינה מלאכותית לא הכרחית לסם אלטמן
והפיתוחים ממשיכים להיות נהדרים

למה? לא מסכים בכללות,
טכנית ברור שפניה של תעשיות ישראליות לנשק בגלל המצב הביטחוני, אבל לומר שברגע שתפסק המלחמה הפיתוח יואט בפער זה חוטא לאמת
הצורך להרוויח כסף הוא צורך מספיק מדברן ומעורר מוטיבציה.
תראה לדוג' את הלייזר.
ברגע שהצורך נהיה אקוטי מחמת המלחמה - זה הואץ בקצב.
הפאלקון לא הכרחי לאילון מאסק והאייפון לא הכרחי לסטייב ג'ובס
רשת חברתית לא הכרחית למארק צוקרברג ובינה מלאכותית לא הכרחית לסם אלטמן
והפיתוחים ממשיכים להיות נהדרים
דוגמא טובה.
תראה איך AI הזדחל, אבל ברגע שGPT פרצו לשוק - כל הענקיות התחילו לזרז עניינים בקצב מסחרר.
כסף זה אכן מניע, אבל גם צורך לאומי/בטחוני זה מניע - ביחד זה דאבל.
במיוחד שלמהנדס הקצה, פחות משנה רווחי החברה, בניגוד לצורך הלאומי.

עכשיו? פספסנו את הרכבת הזאת מזמן
על מה אתם מדברים? ישראל היא מעצמת שבבים, הסיליקון ואדי, כל מרכזי הפיתוח של חברות השבבים הכי גדולות בעולם יושבים פה - אפל, אנוידיאה, אמאזון, אינטל, גוגל, סיסקו, ברודקום, יש גם מרכזים קטנים יותר של קוואלקום, מטא ועוד עשרות חברות אחרות.

לגבי מפעלים - יש פה מפעל של אינטל שזה הישג עצום בפני עצמו למדינה כמו ישראל, אם כי לא ברור מה עתידו כי לא ברור מה עתידה של אינטל באופן כללי.

ההיסטוריה היא כלי הניבוי הכי טוב להדיוטות

היסטורית אומות במצב מלחמה [אירופה בשנות- בכל השנים בעצם חוץ מה50 האחרונות, מסופוטמיה בעת העתיקה, יוון הקלאסית, רומא, ובאופן גורף העולם הישן מול העולם החדש- אמריקה הצעירה אי-אז, ילידים אמריקאים-אפריקאים- אינואיטים- אבוריגינים] מפתחות כלכלה איתנה ושיטתית ובעיקר גמישה- מה שהכי מתאים לעולם משתנה

המשמעות של מה שכתבתי יותר מכל מכפיל גבוה או אסטרולוגיית פולימרקט [ממש עבודת אלילים, כולל הפרינציפ שיש מי שעושה מזה כסף עם מידע פנימי..]

כי הכלכלה בישראל מונעת בגלל המצב במזה״ת, והשוק הנאיבי עד בחילה חושב שאיראן ידידותית זה [כמו שלום שיפרוץ עם סעודיה וטורקמניסטן ואיי גאנו פאלו המשוונית] טוב לכלכלה

כתבו כבר על יסודות הכלכלה, אבל שיעורי בית בהסטורי תעשו כשתבחינו מה אוסלו תרם לכלכלה-

ישראל הפכה לאירופאית. ישראל היא חלוצת המערב במלחמה, ואנטישמיות תרבותית אירופאית והכל לא גורמים לכסף להריח טוב פחות.

הזכירו כאן את ווימאר, חוץ מזה שאז הם הפסידו [כלכלית לא תמיד משתלם לנצח, ע״ע בריטניה] הם הפסיקו להלחם. זו הסיבה הפשוטה שהנאצים הארורים וכו הצליחו לדבר בגרמנית- הם היגו נכון את גלגלי המלחמה, גלגלי הכסף

דהיינו. המשטר לא יפול, לא מהר, לא בגלל מחאות[ תקיפה חיצונית זה משהו אחר, סדאם חוסיין מוכיח, אבל זה ארוך ומאד לא טראמפי. מצד שני זה טראמפי בדיוק..]
ודוקא לכן השוק נסק/נוסק /יסוק

חשבתי על הנקודה הזאת בהקשר האיראני, אז נניח יש 5 מליון איש מפגינים, האם זה בכלל הרוב ? אולי זה מיעוט שמנסה להשתלט והרוב מוסלמי הדוק שמרוצה ?

יכול להיות שהמצב שם כמו בישראל ? שמיעוט מפגין בקפלן ורוצה להחליף הנהגה וחיי בסרט שהוא הרוב (סורי על הטריגר אנטי שמאל, אבל בסוף בבחירות/בסקרים/בפולי מרקט ביבי לוקח גם באוקטובר הקרוב, ואני אומר את זה בתור אנטי ביבי .. אני מיעוט)

אני לא בטוח אם אתה עושה סקר בעם האיראני, האם הם רוצים להיות מקום מערבי עם איכות חיים גבוהה ובלי תקיפות על ישראל זה יועדף על פני מקום דתי פאנט אנטי ישראלי/אמריקאי..

בקיצר, יש מצב שבאיראן יש תמיכה עממית ענקית, פשוט אין בה צורך, המשטר פשוט יורה במפגנים מטנקים ומסוקים.
הרוב שם לא מוסלמי. יש שם שדרה מוסלמית שיעית גדולה, והיא שולטת.
זאת הנקודה, כל מסה קריטית של אנשים יכולה להשפיע - גם אם זה 5 מיליון שמפגינים, הם משבשים את המדינה לגמרי.
קפלן זה לא מיליון שמפגינים, ולכן המדינה לא משובשת. בליל גלנט ראינו באמת מסות שמתקרבות לזה.
בדיוק כמו העובדה שרוב המוסלמים שלווים, אבל מספיק שיש 10% מהם ג'יאהדיסטים כדי לעשות צרות צרורות.

בהקשר האיראני ישראלי - אכן יש שדרה רחבה של אנשים שמהווים מסה קריטית ורוצים שינוי בשתי המדינות,
השאלה היא רק מה מטה את הכף בכל רגע נתון לאנשים האלה לצאת החוצה ולשבש את החיים. הקש ששבר את גב הגמל.
אבל בסוף בבחירות/בסקרים/בפולי מרקט ביבי לוקח גם באוקטובר הקרוב
לא בסקרים שאני מכיר. לשון המאזניים תמיד חשובה מאוד, זוהי בדיוק המסה הקריטית

על מה אתם מדברים? ישראל היא מעצמת שבבים, הסיליקון ואדי, כל מרכזי הפיתוח של חברות השבבים הכי גדולות בעולם יושבים פה - אפל, אנוידיאה, אמאזון, אינטל, גוגל, סיסקו, ברודקום, יש גם מרכזים קטנים יותר של קוואלקום, מטא ועוד עשרות חברות אחרות.

לגבי מפעלים - יש פה מפעל של אינטל שזה הישג עצום בפני עצמו למדינה כמו ישראל, אם כי לא ברור מה עתידו כי לא ברור מה עתידה של אינטל באופן כללי.
נכון ישראל מובילה עולמית בכמה תחומים בטכנולוגיית שבבים. סתם זרקתי רעיון שאם היו עוד מהנדסים וחוקרים פנויים אז אולי ישראל הייתה מובילה בעוד תחומים בשבבים.

מה שכן זה שיש תחומים שמופרים מטכנולוגיה צבאית. נגיד סייבר וראיית מכונה ורובוטיקה.

נכון ישראל מובילה עולמית בכמה תחומים בטכנולוגיית שבבים. סתם זרקתי רעיון שאם היו עוד מהנדסים וחוקרים פנויים אז אולי ישראל הייתה מובילה בעוד תחומים בשבבים.

מה שכן זה שיש תחומים שמופרים מטכנולוגיה צבאית. נגיד סייבר וראיית מכונה ורובוטיקה.

או שהם היו הולכים להיות מורים או חשמלאים או כל מקצוע אחר.

גם תעשיית השבבים פה מקורה בצורך בפיתוח שבבים וטכנולגיות מל"מ שהיו חסרות מאוד במלחמת יום הכיפורים ומדינות אחרות סירבו למכור לנו. כשפתחו פה את אינטל ב 77 או 81 נדמה לי, מי שהלכו לעבוד שם היו אנשים שעסקו במל"מ בטכניון לצרכים צבאיים, בין השאר.

בקיצור, המלחמה היא זו שמניעה פה את הקידמה ואת ההייטק. בעבר זה היה שבבים, ואז זה היה תוכנה ויום זה יותר סייבר ורובוטיקה.

הרוב שם לא מוסלמי. יש שם שדרה מוסלמית שיעית גדולה, והיא שולטת.
זאת הנקודה, כל מסה קריטית של אנשים יכולה להשפיע - גם אם זה 5 מיליון שמפגינים, הם משבשים את המדינה לגמרי.
קפלן זה לא מיליון שמפגינים, ולכן המדינה לא משובשת. בליל גלנט ראינו באמת מסות שמתקרבות לזה.
בדיוק כמו העובדה שרוב המוסלמים שלווים, אבל מספיק שיש 10% מהם ג'יאהדיסטים כדי לעשות צרות צרורות.

בהקשר האיראני ישראלי - אכן יש שדרה רחבה של אנשים שמהווים מסה קריטית ורוצים שינוי בשתי המדינות,
השאלה היא רק מה מטה את הכף בכל רגע נתון לאנשים האלה לצאת החוצה ולשבש את החיים. הקש ששבר את גב הגמל.

לא בסקרים שאני מכיר. לשון המאזניים תמיד חשובה מאוד, זוהי בדיוק המסה הקריטית
הסיבה שיש רק איש אחד לא ערבי שמבין ערבים בארץ הזו [צבי יחזקאלי]

זו החשיבה הזו.
אתה איראני, אתה חושב כמו איראני, מעניין אותך מה שמעניין איראני, עובר לך בראש מה שעובר לאיראני כשהוא רואה רובה, או יגואר, או סופלה.

זו גם הקונספציה במיטבה [במלחמת יום כיפור, בלבנון ה1, ה2, בעזה וב7 באוקטובר זה רק ההרגל כבר]
מי שמוטרד מסנופי חושב שצעירים בעזה רוצים פחות אבטלה ופינוקים ליליים בחאן יונס.
האיראנים לא אמורים להפיל את המשטר משום סיבה הגיונית מוכחת היסטורית [ותמיד יש הפתעות..], הישראלים לעומת זאת מאד מאד אמורים להפיל את המשטר מהמון סיבות מוכחות היסטורית, וזה סוג של נס שזה לא קורה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כי הכלכלה בישראל מונעת בגלל המצב במזה״ת, והשוק הנאיבי עד בחילה חושב שאיראן ידידותית זה [כמו שלום שיפרוץ עם סעודיה וטורקמניסטן ואיי גאנו פאלו המשוונית] טוב לכלכלה
כלומר אם הבנתי נכון, אתה טוען, במידה והמשטר יפול אני לוקח שורט על כל המניות ומוציא את הכסף שלי מהארץ, במידה והוא נותר יציב - צפו לכלכלה ישראלית בריאה
הבנו נכון?
הישראלים לעומת זאת מאד מאד אמורים להפיל את המשטר מהמון סיבות מוכחות היסטורית, וזה סוג של נס שזה לא קורה.
זה נכון לגמרי, אפשר רק להודות על הניסים
האיראנים לא אמורים להפיל את המשטר משום סיבה הגיונית מוכחת היסטורית
ממממ....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59