אני מעריך שהעליות המטורפות בשבועות האחרונים בישראל כבר מתמחרות את זה, אבל אם באמת חמינאי ימלט מאירן האם אתם צופים שבועות של ראלי מטורף או שהרוב מתומחר כבר?
מי בעד 4500 במעוף? חח
לא פוסל שבתחילת הקריסה חוסר הוודאות באיראן דווקא יעשה הפוך ונחווה ירידות.
לדעתי כפי שניתן לראות אותה בפוסט הזה :
בהינתן וההסכם הנוכחי לא מתפוצץ, מה הסיכונים המשמעותיים בענייכם לישראל (פיננסית)
לכאורה מלחמה זה לא סיכון, ישראל כבר היתה במלחמה עם איראן, החותים זה שגרה, חיזבאללה חוסל לשנים הקרובות
קריסת מחירי הנדלן וגרירת המערכת הפיננסית כלפי מטה ? לדעתי בסבירות נמוכה, יש קרטל קבלנים שיודע לנהל היצע, בנוסף אני מאמין שתהיה הגירה חיובית ואפקט פוסט קורונה של המון כסף שהוזרם למילואימניקים שיגרום לרכישת דירות (נוצרו כל מני אפקטים מוזרים של משכורות כפולות אצלי חברי בחלק מהתקופת מילואים שלהם, בכנות לא מבין איך)
בחירות שבהם ביבי נבחר שוב - זה מעט מדאיג, לא כי אני אישית כזה אנטי ביבי, אלא כי נתקלתי בלא מעט אנשים...
העליות בישראל לא קשורות לפוטנציאל נפילת המשטר האיראני.
מדינת ישראל נתנה תשואה של 55% שנתי, בלי שום קשר לאיראן.
כשאתה קורא כותרות אתה שם לב שמאז סוף המלחמה כל שבוע חברה בישראל נמכרת במליארדים או מגייסת לפי שווי של יוניקורן, זה סוג של מראה על הכלכלה האמיתית פה. אנחנו מעצמת הייטק, סייבר , ונשק (אירופה מגדילה את ההוצאות בטחון מ1.5% ל3% .. מאיפה לדעתך הם יקנו נשק נגד הכטב"מים והטילים הרוסים)
גם אם תסתכל על סקטורים אחרים, הבנקים יודעים לעבוד יותר טוב מכל בנק בעולם. סוגרים סניפים מפטרים עובדים ומגדילים הכנסות, הדיגיטליזציה של הבנקים מטורפת, לא זוכר שבאתי לסניף אי פעם בעשור האחרון, פרט ללחתום על מליון טפסי משכנתא.
דוגמא אחרת הם חברות הביטוח שעד לא מזמן הפסידו מביטוחי רכב, הם העלו משמעותית בשנה שעברה את הביטוחים וכעת רווחים גם על זה.
איך זה מתאפשר ? מאוד פשוט, בהייטק נכנס המון כסף, הכסף הזה זורם לכל כיוון, לעורכי דין , למסעדות לרועי חשבון, למנקים להכל.. זה כסף שמתפזר בכלכלה בסופו של דבר, וזה מאפשר לחברות כמו חברות הביטוח לעלות ב20% את הפרמיות וכולם בולעים את זה.
אני יכול למנות עוד אינספור דוגמאות. אבל שנתיים היה "פלונטר כלכלי" בישראל, ועכשיו הולכים לגבות את כל הדיבדינדים וכל ההשקעות שהיו תקועות.
לגבי ההפיכה באיראן :
לדעתי השוק לא מתמחר אותה, לדעתי הסבירות שלה נמוכה מאוד.
כל עוד טראמפ לא יתערב, אין להם מה לעשות, יטבחו בהם .. יהרגו גם אלפים, ואנשים יחששו לצאת.
תזכור שלפני מספר שנים, תורכיה היתה בשלב יותר מתקדם, אפילו הצבא הצטרף להפיל את ארדואן, ובסוף נכשל.
למען ההגינות אציין שפולי מרקט (שבעניי גורם אינפורמטיבי) נותן 50% לתקיפה החודש :
View real-time odds on "US/Israel strikes Iran by...?" as of January 11, 2026, and trade on The World's Largest Prediction Market™
polymarket.com