• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עוד נתון מעניין לדיון הלא קשור ממקודם.
באיראן יש משמעות לאם אתה משתייך למשטר או לא מבחינה עסקית.
חברות ואנשים המקורבים זוכים במכרזים שפלוני לא יוכל לזכות בחיים,
בנוסף מבחינת מיסוי, עסקנים המקורבים למשטר זוכים בהטבות מס, מה שיוצר תחרות לא הוגנת מול הסקטור הפרטי.
איראן מושחתת מבפנים ואני חושב ששחיתות כן מפילה משטרים בסוף.

אני מעריך שהעליות המטורפות בשבועות האחרונים בישראל כבר מתמחרות את זה, אבל אם באמת חמינאי ימלט מאירן האם אתם צופים שבועות של ראלי מטורף או שהרוב מתומחר כבר?

מי בעד 4500 במעוף? חח

לא פוסל שבתחילת הקריסה חוסר הוודאות באיראן דווקא יעשה הפוך ונחווה ירידות.
לדעתי כפי שניתן לראות אותה בפוסט הזה :

העליות בישראל לא קשורות לפוטנציאל נפילת המשטר האיראני.
מדינת ישראל נתנה תשואה של 55% שנתי, בלי שום קשר לאיראן.
כשאתה קורא כותרות אתה שם לב שמאז סוף המלחמה כל שבוע חברה בישראל נמכרת במליארדים או מגייסת לפי שווי של יוניקורן, זה סוג של מראה על הכלכלה האמיתית פה. אנחנו מעצמת הייטק, סייבר , ונשק (אירופה מגדילה את ההוצאות בטחון מ1.5% ל3% .. מאיפה לדעתך הם יקנו נשק נגד הכטב"מים והטילים הרוסים)
גם אם תסתכל על סקטורים אחרים, הבנקים יודעים לעבוד יותר טוב מכל בנק בעולם. סוגרים סניפים מפטרים עובדים ומגדילים הכנסות, הדיגיטליזציה של הבנקים מטורפת, לא זוכר שבאתי לסניף אי פעם בעשור האחרון, פרט ללחתום על מליון טפסי משכנתא.

דוגמא אחרת הם חברות הביטוח שעד לא מזמן הפסידו מביטוחי רכב, הם העלו משמעותית בשנה שעברה את הביטוחים וכעת רווחים גם על זה.
איך זה מתאפשר ? מאוד פשוט, בהייטק נכנס המון כסף, הכסף הזה זורם לכל כיוון, לעורכי דין , למסעדות לרועי חשבון, למנקים להכל.. זה כסף שמתפזר בכלכלה בסופו של דבר, וזה מאפשר לחברות כמו חברות הביטוח לעלות ב20% את הפרמיות וכולם בולעים את זה.

אני יכול למנות עוד אינספור דוגמאות. אבל שנתיים היה "פלונטר כלכלי" בישראל, ועכשיו הולכים לגבות את כל הדיבדינדים וכל ההשקעות שהיו תקועות.

לגבי ההפיכה באיראן :
לדעתי השוק לא מתמחר אותה, לדעתי הסבירות שלה נמוכה מאוד.
כל עוד טראמפ לא יתערב, אין להם מה לעשות, יטבחו בהם .. יהרגו גם אלפים, ואנשים יחששו לצאת.
תזכור שלפני מספר שנים, תורכיה היתה בשלב יותר מתקדם, אפילו הצבא הצטרף להפיל את ארדואן, ובסוף נכשל.

למען ההגינות אציין שפולי מרקט (שבעניי גורם אינפורמטיבי) נותן 50% לתקיפה החודש :

תזכור שלפני מספר שנים, תורכיה היתה בשלב יותר מתקדם, אפילו הצבא הצטרף להפיל את ארדואן, ובסוף נכשל.
ראשית לארדואן יש תמיכה עממית הרבה יותר חזקה מהמולות באיראן, - והוא הצליח להוציא אותם לרחובות באופן מיידי כשההפיכה התחילה.
וגם שם זה היה כפסע מהצלחה. אם היו מפילים את המטוס שלו, היינו בתרחיש אחר לגמרי.

ראשית לארדואן יש תמיכה עממית הרבה יותר חזקה מהמולות באיראן, - והוא הצליח להוציא אותם לרחובות באופן מיידי כשההפיכה התחילה.
וגם שם זה היה כפסע מהצלחה. אם היו מפילים את המטוס שלו, היינו בתרחיש אחר לגמרי.
חשבתי על הנקודה הזאת בהקשר האיראני, אז נניח יש 5 מליון איש מפגינים, האם זה בכלל הרוב ? אולי זה מיעוט שמנסה להשתלט והרוב מוסלמי הדוק שמרוצה ?

יכול להיות שהמצב שם כמו בישראל ? שמיעוט מפגין בקפלן ורוצה להחליף הנהגה וחיי בסרט שהוא הרוב (סורי על הטריגר אנטי שמאל, אבל בסוף בבחירות/בסקרים/בפולי מרקט ביבי לוקח גם באוקטובר הקרוב, ואני אומר את זה בתור אנטי ביבי .. אני מיעוט)

אני לא בטוח אם אתה עושה סקר בעם האיראני, האם הם רוצים להיות מקום מערבי עם איכות חיים גבוהה ובלי תקיפות על ישראל זה יועדף על פני מקום דתי פאנט אנטי ישראלי/אמריקאי..

בקיצר, יש מצב שבאיראן יש תמיכה עממית ענקית, פשוט אין בה צורך, המשטר פשוט יורה במפגנים מטנקים ומסוקים.

חשבתי על הנקודה הזאת בהקשר האיראני, אז נניח יש 5 מליון איש מפגינים, האם זה בכלל הרוב ? אולי זה מיעוט שמנסה להשתלט והרוב מוסלמי הדוק שמרוצה ?

יכול להיות שהמצב שם כמו בישראל ? שמיעוט מפגין בקפלן ורוצה להחליף הנהגה וחיי בסרט שהוא הרוב (סורי על הטריגר אנטי שמאל, אבל בסוף בבחירות/בסקרים/בפולי מרקט ביבי לוקח גם באוקטובר הקרוב, ואני אומר את זה בתור אנטי ביבי .. אני מיעוט)

אני לא בטוח אם אתה עושה סקר בעם האיראני, האם הם רוצים להיות מקום מערבי עם איכות חיים גבוהה ובלי תקיפות על ישראל זה יועדף על פני מקום דתי פאנט אנטי ישראלי/אמריקאי..

בקיצר, יש מצב שבאיראן יש תמיכה עממית ענקית, פשוט אין בה צורך, המשטר פשוט יורה במפגנים מטנקים ומסוקים.
אתה לא מיעוט.
הבחירות האחרונות הוכרעו על פער של כמה אלפים בין הגושים, שגרם למרץ לא לעבור. זה לא מספר שבלתי אפשרי שיעבור צד, גם בלי האירועים שקרו מאז הבחירות.

אתה לא מיעוט.
הבחירות האחרונות הוכרעו על פער של כמה אלפים בין הגושים, שגרם למרץ לא לעבור. זה לא מספר שבלתי אפשרי שיעבור צד, גם בלי האירועים שקרו מאז הבחירות.
בבחירות הקודמות הצביעו כ-30 אלף איש יותר לגוש 64 המנדטים של נתניהו מאשר לגוש הנגדי, רק שבפועל שמספר גבוה יותר של קולות נפסלו בגוש המפסיד עקב אחוז החסימה ולכן היתרון הגבוה במנדטים.

בבחירות אלה הצביעו כ-4.8 מיליון איש מתוך 6.8 מיליון בעלי זכות בחירה, כ-70% הצבעה.

בבחירות אלה הצביעו כ-4.8 מיליון איש מתוך 6.8 מיליון בעלי זכות בחירה, כ-70% הצבעה.
אל חשש , כל שנה יש הסבר אחר למה ביבי לוקח, נראה מה יהיה ההסבר באוקטובר :)
אגב, כאנקדותה גם ברצועה בחרו בחמאס.

ובחזרה לנושא השרשור, אני לא חושב שההפיכה באיראן תקרה, ולכן אני לא חושב שזה מתומחר בבורסה.
אם זה יקרה, באופן אירוני עלול להפיל את השוק, פגיעה באלביט ועוד חברות גדולות אחרות שמאוד מרוויחות מזה

אל חשש , כל שנה יש הסבר אחר למה ביבי לוקח, נראה מה יהיה ההסבר באוקטובר :)
אגב, כאנקדותה גם ברצועה בחרו בחמאס.

ובחזרה לנושא השרשור, אני לא חושב שההפיכה באיראן תקרה, ולכן אני לא חושב שזה מתומחר בבורסה.
אם זה יקרה, באופן אירוני עלול להפיל את השוק, פגיעה באלביט ועוד חברות גדולות אחרות שמאוד מרוויחות מזה
להזכירך ביבי זרק את הקוביות 5 פעמים ב-3 שנים עד שהרכיב את ממשלת החלומות.

אם כבר מהמרים,
אם המשטר באיראן 'לא יפול', לדעתי השוק בארץ יירד דו ספרתי מנקודה זו.
יש הרבה שומנים להשיל וכבר מזמן חצינו את טריגר מצחצח הנעליים/נהג המונית..

אם המשטר 'כן ייפול' כנראה נקבל דו ספרתי למעלה. חיזבאללה בלי איראן זה לא איום רציני, גם חמאס/חות'ים לא ממש.
כנראה שטורקיה תתפוס את מקום 'השוטר הרע' של האזור, אבל ייקח כמה שנים (כנראה לא בקדנציה של טראמפ).

למתקדמים:
לא סתם VTA35 חצה 20 נק היום (עכשיו ב22.7), מעל 20 מסמן בדרך כלל שוק בירידות (מוכרים לחוצים/אופציות פוט עולות).
כרגע ת"א 35 ירוק ומדד התנודתיות גבוה.
הסיבה = החזקת אופציות לונג/שורט (או שתיהם במקביל!) הגיונית במצב כזה (מה שמעלה את מחיר האופציות ואיתם את מדד התנודתיות).

שאלה טובה.
המידע שלי מוגבל, אני יכול רק לשער על סמך הקצת מידע שגלוי.
ראשית, כמה עולה להפגין?
אם היו יורים בלי הבחנה, אתה חושב שכל מי מפגין היום - היה ממשיך להתייצב במחיר כזה?!

שנית, למה המשטר צריך להתלכלך כל כך?
הוא יכול פשוט לשלהב את הרוב העממי שלו, ולאפשר ל'אזרחים' להשליט סדר.
ארדואן עשה את זה מול צבא עם טנקים, למה שהוא לא יעשה את זה מול מפגינים ללא נשק?

עלו מגזרים מסוימים בבורסה בארץ. בעיקר של חברות תעשייה.

לדעתי אם משמרות המהפכה יפלו ויקום באירן שלטון שמסתדר עם המערב ועם האמירויות אז ישראל וכל העולם ירוויחו בגדול בטווח הקצר והארוך. זה יכול למנוע מלחמת עולם שלישית בימי חיינו.

תלוי את מי אתה שואל את מדינות הBRIC או OPEC?

פגיעה באלביט ועוד חברות גדולות אחרות שמאוד מרוויחות מזה
סליחה שאני חולק עליך זה הפוסט השני,
לדעתי האישית אלביט מתומחרת גבוה בגלל רוסיה, רוסיה מאיימת על אירופה, אירופה מגדילה את תקציב הביטחון בפי 2 אחוזי תמ"ג, צפי להזמנות פי 3 מאלביט, = אלביט עולה. אירן רק שימשה כתצוגה תכליתית ליכולות של אלביט. זהו, אין בה כבר צורך, מפגינים - תצליחו.

אם המשטר באיראן 'לא יפול', לדעתי השוק בארץ יירד דו ספרתי מנקודה זו.
אם המשטר 'כן ייפול' כנראה נקבל דו ספרתי למעלה.
אז השוק כעת, בתמחורו הנוכחי, צופה נפילת המשטר או הישארותו?
ואם אתה חושב ש50-50% כמו בפולימרקט, אז שאלה, אתה באמת חושב שקייומו \ אי קייומו של משטר חמינאי הוא פער לכלכלה הישראלית של 20%? (פעמיים דו ספרתי)
שואל בתמימות
למתקדמים:
לא סתם VTA35 חצה 20 נק היום (עכשיו ב22.7), מעל 20 מסמן בדרך כלל שוק בירידות (מוכרים לחוצים/אופציות פוט עולות).
כרגע ת"א 35 ירוק ומדד התנודתיות גבוה.
הסיבה = החזקת אופציות לונג/שורט (או שתיהם במקביל!) הגיונית במצב כזה (מה שמעלה את מחיר האופציות ואיתם את מדד התנודתיות).
אהבתי ממש

סליחה שאני חולק עליך זה הפוסט השני,
לדעתי האישית אלביט מתומחרת גבוה בגלל רוסיה, רוסיה מאיימת על אירופה, אירופה מגדילה את תקציב הביטחון בפי 2 אחוזי תמ"ג, צפי להזמנות פי 3 מאלביט, = אלביט עולה. אירן רק שימשה כתצוגה תכליתית ליכולות של אלביט. זהו, אין בה כבר צורך, מפגינים - תצליחו.
בגדול אני מסכים איתך

אני חושב שאיראן זה סוג של ה"קטר" למו"פ של אלביט, מלחמה בישראל מבשילה תהליכים מהר, אני מנחש שמגן אור היה מוכן עוד שנים קדימה לולא הסבב האחרון וכך גם מערכות אחרות.

לא חושב שאלביט תתרסק, אבל אם הייתי צריך לנחש שמשהו יושפע, זה אולי יהיה תיקון קטן בבטחוניות כי יאמינו שקדימה הגדילה של החברה תאט

אתה באמת חושב שקיומו \ אי קיומו של משטר חמינאי הוא פער לכלכלה הישראלית של 20%? (פעמיים דו ספרתי)
לגמרי.

דמיין סיכונים גיאופוליטיים ברמה של שווייץ (טוב הגזמתי)
צמיחה ברמה של מדינה מתפתחת
חדשנות ברמה של ישראל (אנחנו כבר שם)

איזה מכפילים תקבל בבורסה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לגמרי.

דמיין סיכונים גיאופוליטיים ברמה של שווייץ (טוב הגזמתי)
צמיחה ברמה של מדינה מתפתחת
חדשנות ברמה של ישראל (אנחנו כבר שם)

איזה מכפילים תקבל בבורסה?
מדינת ישראל בלי אויבים - יכולה 'לפשוט את הרגל' (מטאפורי), זה פשוט לא היא.
דקה אחרי שהציר האיראני יהיה לא רלוונטי, נתחיל לשמוע זמירות על טורקיה ומצרים.
ישראל כעת היא וילה בג'ונגל.
ביום שנפסיק להיות בג'ונגל - אנחנו גם לא נהיה הוילה של האיזור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59