• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא החלטתי אבל אני כנראה אלך לכיוון של קורס או לימודים קצרים של שנה כמו לימודי תעודה. לא תואר
בכל מקרה, ממליץ לך לא לקבל החלטות על סמך החוויה בטכניון. בכנות, לחלק גדול מהאנשים זה לא מוסד אקדמי כל כך מוצלח ללמוד בו (כפי שציינתי, על בסיס החוויה האישית שלי בקורס אחד שעשיתי שם, המקום רעיל). עדיף למצוא מקום עם מצוינות אקדמית וגם אווירה טובה, ולדעתי עדיף באיזור המרכז. לא ברור לי למה מישהו שיכול ללמוד למשל באוניברסיטת בת"א, ירצה ללכת לחיפה ולטכניון. בשבילי, אוניברסיטת ת"א זה מוסד אקדמי יוקרתי, לא הטכניון.

נערך לאחרונה ב:
בכל מקרה, ממליץ לך לא לקבל החלטות על סמך החוויה בטכניון. בכנות, לחלק גדול מהאנשים זה לא מוסד אקדמי כל כך מוצלח ללמוד בו (כפי שציינתי, על בסיס החוויה האישית שלי בקורס אחד שעשיתי שם, המקום רעיל). עדיף למצוא מקום עם מצוינות אקדמית וגם אווירה טובה, ולדעתי עדיף באיזור המרכז. לא ברור לי למה מישהו שיכול ללמוד למשל באוניברסיטת בת"א, ירצה ללכת לחיפה ולטכניון. בשבילי, אוניברסיטת ת"א זה מוסד אקדמי יוקרתי, לא הטכניון.
חשבתי כן על תל אביב אבל ללמוד תעשייה ניהול, אבל לא בטוחה בזה כי זה עוד 4 שנים השקעה. לא יודעת

חשבתי כן על תל אביב אבל ללמוד תעשייה ניהול, אבל לא בטוחה בזה כי זה עוד 4 שנים השקעה. לא יודעת
הדיעה האישית שלי שתואר ראשון זה מומלץ, אבל לא מעבר לכך. לגבי הטכניון, קחי בערבון מוגבל את החוויה שהיתה לך, המקום רעיל (לפחות לפי החוויה האישית שלי). אני מתחרט על הקורס שעשיתי שם, בזבזתי זמן, מאמץ, וכסף. הקורס היה ברמה אקדמית גבוהה, אבל לא הייתי רוצה ללמוד במקום כזה.

הדיעה האישית שלי שתואר ראשון זה מומלץ, אבל לא מעבר לכך. לגבי הטכניון, קחי בערבון מוגבל את החוויה שהיתה לך, המקום רעיל (לפחות לפי החוויה האישית שלי). אני מתחרט על הקורס שעשיתי שם, בזבזתי זמן, מאמץ, וכסף. הקורס היה ברמה אקדמית גבוהה, אבל לא הייתי רוצה ללמוד במקום כזה.
כן אני רוצה תואר, פשוט עדיין מבולבלת, אם להמשיך את מדמח, אם ללכת לתעשיה וניהול, אם לעשות מדמח דו חוגי עם כלכלה בפתוחה, אם ללכת לחשבונאות
אני מוצאת שלא מעניין אותי הרבה תכנות וכן מעניין אותי עולם הפיננסים. אולי אפשר איכשהו ללמוד משהו שישלב בינהם, עדיין חושבת על זה.

כן אני רוצה תואר, פשוט עדיין מבולבלת, אם להמשיך את מדמח, אם ללכת לתעשיה וניהול, אם לעשות מדמח דו חוגי עם כלכלה בפתוחה, אם ללכת לחשבונאות
אני מוצאת שלא מעניין אותי הרבה תכנות וכן מעניין אותי עולם הפיננסים. אולי אפשר איכשהו ללמוד משהו שישלב בינהם, עדיין חושבת על זה.
לדעתי הכיוונים שרשמת יותר טובים לך מאשר חשבונאות. אני למדתי שתי תארים במדעי המחשב. אולי שילוב כלכלה ומדעי המחשב יכול להיות לא רע, ואז תהיה לך אופציה להתפתח (אגב, כולל מבחינת מחקר) גם לכיוון של כלכלה או לכיוון של מדעי המחשב או לשניהם.

נערך לאחרונה ב:
אז מי שלא יודע העיפו אותי מתואר במדעי המחשב בטכניון
ואני כבר מעל חודש מתבחבשת עם עצמי מה לעשות.. עכשיו צמצמתי את עצמי ל2 אפשרויות..
יש לציין שאין לי הורים תומכים הם עובדים בשכר מינימום ואני משלמת לעצמי על הכל ורוצה לשבור את מעגל העוני

אפשרות ב'​

וגם אם אסיים תואר זה בגיל 31 והתמחות רק ב33 כלומר רק ב33 אצליח להרוויח שכר נורמאלי.. ורק אז אצבור ניסיון תעסוקתי.. לא ישארו לי המון שנים לעבוד ואני אהיה בפער עם מי שהתחיל ללמוד בגיל 22. למרות שאני נראת בעצמי די צעירה יחסית וכולם תמיד בהלם שאני בת 26.
שיקפצו כולם
אני סיימתי תואר בגיל 32, מדעי המחשב ומתמטיקה
דעתם של אחרים לא מעניינת, אני עושה הכי טוב שאני יכול

מתי? ומצאת עבודה ?
2022 סיימתי את הלימודים, עבדתי במהלך התואר בתפקיד ללא זיקה לתחום הלימודים
לאחר סיום הלימודים התחלתי לחפש בחוץ משרות, מצאתי תפקיד מתכנת מתחיל בשכר נמוך מאוד בחברה קטנה, אבל זה כל מה שהייתי צריך להתחלה

אני אתחיל תואר השנה, בדיוק כשיהיה לי יום הולדת 29, ואסיים כמעט בגיל 32. הגיל הממוצע בישראל להתחלת תואר הוא משהו כמו 23.6 אז לדעתי את עוד בגיל בסדר גמור

נערך לאחרונה ב:
לפחות את יודעת שנלחמת . אני יצאתי אחרי חודשיים מאוניברסיטה מוכרת בגלל לחץ נפשי . שוקלת מה לעשות עכשיו . אם לחזור וכמה שיותר מהר ( לא נגשתי אפילו למבחן אחד ) או אם לבחור מקום אחר … מרגישה שוויתרתי מהר מדי אבל באמת נפשית הרגשתי לא טוב . מקווה שזה לא ישפיע על הקבלה שלי בעתיד ושאדע איך אני נכנסת בצורה יותר חזקה בחזרה ומתמודדת .

לפחות את יודעת שנלחמת . אני יצאתי אחרי חודשיים מאוניברסיטה מוכרת בגלל לחץ נפשי . שוקלת מה לעשות עכשיו . אם לחזור וכמה שיותר מהר ( לא נגשתי אפילו למבחן אחד ) או אם לבחור מקום אחר … מרגישה שוויתרתי מהר מדי אבל באמת נפשית הרגשתי לא טוב . מקווה שזה לא ישפיע על הקבלה שלי בעתיד ושאדע איך אני נכנסת בצורה יותר חזקה בחזרה ומתמודדת .
לפחות את יכולה לעבור פקולטה, ולא בזבזת כמוני מעל שנתיים לא נותנים לי אפילו לפקולטה אחרת זרקו אותי לגמרי מהמוסד

אני אתחיל תואר השנה, בדיוק כשיהיה לי יום הולדת 29, ואסיים כמעט בגיל 32. הגיל הממוצע בישראל להתחלת תואר הוא משהו כמו 23.6 אז לדעתי את עוד בגיל בסדר גמור
תהיה אישה בת 30 בראיון עבודה שזה גיל שנכנסים להריון והמעסיקים יודעים את זה ואז תגיד לי אם יתייחסו אליך כמו שצריך (רמז לא יקרה) אלא אם אתה הולך ללמוד הוראה או עבודה סוציאלית ששם מי שיש לו דופק נכנס
להשוות לגבר זה לא אותו דבר בגיל 32 אף אחד לא יתייחס אלייך אחרת כי ההפך לגברים נותנים יותר כבוד ויעדיפו אותך כי אתה לא תכנס להריון ותברח לחצי שנה

תהיה אישה בת 30 בראיון עבודה שזה גיל שנכנסים להריון והמעסיקים יודעים את זה ואז תגיד לי אם יתייחסו אליך כמו שצריך (רמז לא יקרה) אלא אם אתה הולך ללמוד הוראה או עבודה סוציאלית ששם מי שיש לו דופק נכנס
להשוות לגבר זה לא אותו דבר בגיל 32 אף אחד לא יתייחס אלייך אחרת כי ההפך לגברים נותנים יותר כבוד ויעדיפו אותך כי אתה לא תכנס להריון ותברח לחצי שנה

גיל 30 נשמע לך מזעזע כי הספרה השמאלית הפכה מ-2 ל-3, זה הכל. יש מלא אנשים שמסיימים תואר בגיל 28, רק הממוצע של המסיימים הוא 27, אז תתארי כמה נמצאים מעליו. אז את תסיימי שנתיים וקצת מעל הממוצע, So what? תהיה לך קריירה עד גיל 67 ממילא (בעתיד זה בטוח יהיה גיל הפרישה הסטנדרטי גם לנשים). ואני מתערב שכבר בעבודה הראשונה שלך בקריירה את תצחקי על זה שבכלל הייתה לך התלבטות/התבאסות כל כך גדולה על זה התחלת את התואר קצת יותר מאוחר.

אני חושב שהשאלה הכי חשובה היא האם תעדיפי בגיל 30 להיות עם תואר או בלי תואר. אם התשובה היא כן אז הגיל וכל העבר בכלל לא צריכים לעניין אותך, גם אם זה מבאס, זה פשוט לא רלוונטי יותר.

גם ה"חור" שאמרת שיש לך בקו"ח בגלל הלימודים זה לא באמת בעיה, כי זה לא באמת חור, היית בלימודים ונשרת. מעסיקים פשוט רוצים לשמוע הסבר סביר-מינוס למה שהיה בתקופה הזאת. וחורים בקו"ח הרבה פחות משמעותיים אם הם היו לפני-תואר. ומן הסתם אחרי המשרה הראשונה הרלוונטיות של ה"חור" הזה אפסית, כי כשמתחילים את הקריירה מציינים בקו"ח ממילא רק את התעסוקה הרלוונטית.

וגם נשים בגיל 27-30 נכנסות להיריון, אני לא חושב שזה שתהיי בת 30 יהיה משהו משמעותי.

לבסוף, אני לא אומר שאין חסרונות בזה שתתחילי טיפה יותר מאוחר, אני פשוט חושב שהם מאוד שוליים ביחס למשקל שאת נותנת להן.

גיל 30 נשמע לך מזעזע כי הספרה השמאלית הפכה מ-2 ל-3, זה הכל. יש מלא אנשים שמסיימים תואר בגיל 28, רק הממוצע של המסיימים הוא 27, אז תתארי כמה נמצאים מעליו. אז את תסיימי שנתיים וקצת מעל הממוצע, So what? תהיה לך קריירה עד גיל 67 ממילא (בעתיד זה בטוח יהיה גיל הפרישה הסטנדרטי גם לנשים). ואני מתערב שכבר בעבודה הראשונה שלך בקריירה את תצחקי על זה שבכלל הייתה לך התלבטות/התבאסות כל כך גדולה על זה התחלת את התואר קצת יותר מאוחר.
הממוצע של הבנות שמסיימות זה 26, תואר של 4 שנים\
אם אלך ללמוד הנדסה למשל או ראית חשבון אסיים רק ב31-32 זה הפרש של 5 -6 שנים לכן גם מבחינה הזו זה בעייתי
כי כבר למדתי שנתיים, עכשיו שרפתי עוד שנה , ולשרוף עוד 4 שנים ? ואם יתארך תואר אז 5 שנים מבחינה כלכלית גם זה לא משתלם.. לא ישאר לי המון זמן לפנסיה יחסית למישהו שהתחיל בגיל צעיר
גם זה לא שהתחלתי בגיל 27 אחרי שעד גיל 27 חסכתי כסף או משהו, אני כבר שרפתי כמה שנים באקדמיה, לכן להמשיך לעשות את זה, זה די טעות
שאלתי גם הצ'אט GPT אם זה מהלך חכם והוא אמר שלא, מבחינת פוטנציאל הכנסה וחסכון גם לפנסיה זה המון שנים שנשרפו ועוד ישרפו לי לכן עדיף להכנס לשוק העבודה ולצבור ניסיון מאשר ללמוד תואר
אני בכיוון של למצוא קורס קצר ולהכנס לשוק העבודה, לטעמי יותר יעיל. ולא לשרוף עוד שנים כשאני יודעת שאני אהיה מבוגרת כבר לעבודה של ג'וניורים

כי כבר למדתי שנתיים, עכשיו שרפתי עוד שנה , ולשרוף עוד 4 שנים ? ואם יתארך תואר אז 5 שנים מבחינה כלכלית גם זה לא משתלם.. לא ישאר לי המון זמן לפנסיה יחסית למישהו שהתחיל בגיל צעיר
החישוב הנכון: יחסית לאופציה חלופית שלי לא יחסית למישהו אחר.
גם זה לא שהתחלתי בגיל 27 אחרי שעד גיל 27 חסכתי כסף או משהו, אני כבר שרפתי כמה שנים באקדמיה, לכן להמשיך לעשות את זה, זה די טעות
לכן ?

הממוצע של הבנות שמסיימות זה 26, תואר של 4 שנים\
אם אלך ללמוד הנדסה למשל או ראית חשבון אסיים רק ב31-32 זה הפרש של 5 -6 שנים לכן גם מבחינה הזו זה בעייתי
שאלתי גם הצ'אט GPT אם זה מהלך חכם והוא אמר שלא, מבחינת פוטנציאל הכנסה וחסכון גם לפנסיה זה המון שנים שנשרפו ועוד ישרפו לי לכן עדיף להכנס לשוק העבודה ולצבור ניסיון מאשר ללמוד תואר
אני בכיוון של למצוא קורס קצר ולהכנס לשוק העבודה, לטעמי יותר יעיל. ולא לשרוף עוד שנים כשאני יודעת שאני אהיה מבוגרת כבר לעבודה של ג'וניורים

כמה את חושבת שתרוויחי ממקצוע שתגיעי אליו דרך קורס, ביחס למקצוע שתגיעי אליו דרך תואר? אולי תואר בטווח הארוך עדיין הרבה יותר ישתלם לך בגלל הבדל השכר

1. לחפש משרת ג'וניורית בשכר סופר נמוך, רק כדי לצבור ניסיון, אבל במקום שנותן לך מנטורשיפ ברמה גבוהה.
2. שולח אותך לדבר עם כמה שיותר אנשים. לעשות רשימה של 50 עובדי הייטק בחברות שונות, לשלוח להם הודעה קרה בלינקדאין ולבקש מנטורשיפ. תופתעי כמה אנשים ישמחו לעזור.

1. נכנסת ללינקדאין, מחפשת אנשים בחברות מעניינות ושולחת להם חברות. תשלחי אלפי הצעות חברות. כמה מאות יקבלו אותם תוך כמה ימים.
2. תכתבי הודעה גנרית בה את מבקשת מנטורשיפ, ותוסיפי כמה שאלות שהיית שמחה לקבל עליהן תשובה.
3.תבני custom gpt שמכיר אותך ואת הסיפור שלך. התפקיד שלו יהיה לקבל עמוד לינקדאין של חבר/ה שאישרו לך חברות ואת ההודעה הגנרית, ולפלוט הודעת cold welcome שמתאימה לרקע שלהם.
4. תשלחי מאות הודעות כאלה. כמה עשרות יענו לך.
5. תסכמי את מה שקיבלת, ותנסי לקבל החלטה מושכלת יותר.
6. תרשמי פוסט בלינקדאין על התהליך שעברת. כמובן שעשית את כל זה עם אוטומציה שבנית, והעלת את הקוד ל github.
באיזה שלב (למשל שנה ב' בתואר?)הייתם מציעים להתחיל לעשות את זה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתמול.
ברגע שמסיימים שנה ראשינה, להתחיל לחפש.
תודה!
מתכנן להתחיל באוק' 26.
שמרתי בסימניות ובמועדפים את עצתו ועצתך. כרגע כמובן לא רלוונטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א תכירו אותי - פרוגרסיביות (המלצה על פודקאסט ובעיקר הביקורת עליו) אוף טופיק 5
B עובד בתור פרילנסר עם לקוחות מחול והעמלות מטח שוחטות אותי יזמות והגדלת הכנסות 16
I מס על דיב' זר - האם הבנק עקץ ומשקר אותי? מיסים 6
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
D המרת מט״ח בבנק בלי שישדדו אותי יזמות והגדלת הכנסות 5
N שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון שוק ההון 11
SolidAce גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
ד הבנק מחייב אותי פעמיים צרכנות פיננסית 29
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
א תשואה מאגח צמוד (מודה שהצלחתם לבלבל אותי) שוק ההון 13
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
א אחזקה ישירה באג"ח - תשכנעו אותי שלא כדאי שוק ההון 25
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
צ שכנעו אותי לא לעבוד באבטחה! אוף טופיק 45
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
ה האם החוב הענקי של ארהב צריך להדאיג אותי? שוק ההון 5
נ חיסכון פנסיוני- הפקדה חסרה - אוליי מישהו יכול לכוון אותי מה עושים בבקשה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ אווף יש מישהו שמוכן ללוות אותי בצדדים הטכניים של ההשקעות שוק ההון 6
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
L שאלה מחשבתית שמאתגרת אותי - קולגה מהעבודה שהוא גם שכן, ונסיעה במונית אוף טופיק 22
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
S תשכנעו אותי למה לא להצביע העבודה גשר? אוף טופיק 167
מ מקצוע חדש...קבלו אותי- שוטף מדרגות... התפתחות אישית 29
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
A העבירו אותי מקרן מחקה לקרן סל והעלו את דמי הניהול - מה הייתם עושים? שוק ההון 23
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M ללמוד תואר שיגשים אותי תואר שאוכל לפרוש באמצעותו? התפתחות אישית 3
תפוזינה שאלה פשוטה שמבלבלת אותי: קופת גמל להשקעה מול חשבון רגיל שוק ההון 34
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
ק הבנק לא סופר אותי. איפה אני טועה? צרכנות פיננסית 86
מתכנתגד שכנעו אותי לא לקנות שעון דופק! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
ח משכנע את המשוכנעים - קיטורי השוכרים בתל אביב מוציאים אותי מדעתי אוף טופיק 37
ל שכנעו אותי לא לקנות קינדל! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
yossik אל-על, ממש מרגיזים אותי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
מוריה עקצו אותי... אוף טופיק 22
Sinister נייר חדש שמסקרן אותי - DAX GTR שוק ההון 5
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
Y משהו שהגניב אותי היום בבנק אוף טופיק 23
ח פנסיה,בלבלת אותי! צרכנות פיננסית 30
מ הדברים שלא תתפסו אותי קונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20