• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שכנעו אותי לא לקנות שעון דופק!

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנתגד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מתכנתגד

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,
יש לי מנוי לחדר כושר דרך העבודה,
מספר אנשים המליצו לי לקנות שעון דופק על מנת להפוך את האימונים ליעילים יותר.( בעיקר באימוני אירובי)
שעון כזה עולה 100-400 שח, רציתי לדעת את דעתכם בנושא.
תודה מראש

שלום,
יש לי מנוי לחדר כושר דרך העבודה,
מספר אנשים המליצו לי לקנות שעון דופק על מנת להפוך את האימונים ליעילים יותר.( בעיקר באימוני אירובי)
שעון כזה עולה 100-400 שח, רציתי לדעת את דעתכם בנושא.
תודה מראש
תשאל את אותם ממליצים איך זה בדיוק מייעל את האימון.
אשתי קנתה לי שעון דופק, והאימונים שלי לא הפכו יותר יעילים. נשארו די אותו דבר, ופשוט הפסקתי להשתמש בו מתישהו.
אולי זה בגלל שלא ידעתי איך זה מייעל. אז תשאל.

לדעתי זה מאוד תלוי באופי של המתאמן.
כאחד ששונא להתאמן, שעון הדופק עוזר לי "לנצח" את עצמי, להגיע לדופק מסוים, להישאר בדופק מטרה מסויים לארוך X זמן, "לשבור" שיאים במדידת הקלוריות, ובוריאציות שונות אחרות הקשורות לאימון.
זה כמובן לא אומר שחייבים לקנות שעון. אגב, המחיר שציינת לפי מה שאני מכיר ממש ממש זול.

לדעתי זה מאוד תלוי באופי של המתאמן.
כאחד ששונא להתאמן, שעון הדופק עוזר לי "לנצח" את עצמי, להגיע לדופק מסוים, להישאר בדופק מטרה מסויים לארוך X זמן, "לשבור" שיאים במדידת הקלוריות, ובוריאציות שונות אחרות הקשורות לאימון.
זה כמובן לא אומר שחייבים לקנות שעון. אגב, המחיר שציינת לפי מה שאני מכיר ממש ממש זול.
לשעון דופק זה לא מאוד זול.
אולי התכוונת שזה זול לשעון gps

@מתכנתגד
קניתי. שכב במגירה. מסרתי.
מה שכן לפחות ידעתי מראש שהסיכוי לשימושיות נמוך אז קניתי את הכי זול שמצאתי באיביי.
אם אתה לא יודע כבר למדוד דופק ידנית (עורק או יד) אז רצוי ללמוד ואם כן אז למה אתה צריך שעון? כמו כן אלא אם כן אתה רגיל לשים שעון בזמן אימון יש סיכוי שזה ממש יפריע לך.

מעולם לא השתמשתי בשעון דופק ואני מתאמן כמעט 15 שנים.

קניתי, השתמשתי בדיוק חודש וזה שוכב במגירה, למי שמכיר את עצמו זה לא כל כך מועיל, אני יודע בערך על איזה דופק אני נמצא בזמן אימון כך שזה מאוד תלוי במשתמש

מתאים בעיקר לאנשים שהם סוג של מתאמני קצה..
למשל אם אתה רוכב אופניים תחרותי\וואנהבי תחרותי, אז אפשר להגדיר את דופק המטרה וכל פעם שאתה יורד ממנו השעון מתחיל לצפצף\לרטוט.
ל99.5% מהאנשים אין ממש מ לעשות עם זה והוא ייזרק למגירה די מהר.. כמובן שאם אתה משקולות וכאלה אז בכלל אין מה לדבר.

אחד המחשבות שלי זה שהשעון דופק עוזר לך לא להגיע לדופק גבוה מדי באירובי ולהימנע מסיכון ללב.

אחד המחשבות שלי זה שהשעון דופק עוזר לך לא להגיע לדופק גבוה מדי באירובי ולהימנע מסיכון ללב.
אם אתה באמת חושב שזה נכון, הייתי מחפש את המדויק ביותר ולא מתחשב כלל במחיר, אלה החיים שלך

לי שעון דופק עזר מאוד בריצות. גרם לכך שבכל פעם שהרגשתי שאני עומד להתפגר - הסתכלתי על שעון הדופק, שאמר שאני רחוק מספיק מהדופק המקסימאלי המותר, וכך נתן לי תמריץ להמשיך לרוץ ולא לעבור להליכה.
כשרצתי עם האקסית ונתתי לה שעון דופק - האפקט אצלה היה דומה.

מיותר לחלוטין. תתאמן לפי ההרגשה שלך, היא רלבנטית הרבה יותר ממספר כלשהו.

אם אתה בריא, אתה פשוט לא תצליח להרוג את עצמך בצורה כזאת. כשספורטאים מגיעים ל 100% שלהם באולימפיאדה הם לא מתפגרים בגלל זה נכון?
אם אתה לא בריא, השעון הזה הוא הדבר האחרון שיעזור לך והסיכון שלך הוא גבוה מאוד גם בדופק יחסית נמוך.

האג'נדה שלי בנושא די מוגדרת וזה נכון לכל סוגי הספורט, וגם לדברים נוספים (כמו כלי נגינה).
מתחיל בציוד בסיסי ביותר (אולי לא הכי זול שקיים בעולם אבל משהו פשוט שאפשר לעבוד איתו), ומתקדם משם רק אם באמת התמכרתי ואני מרגיש שהציוד/ביגוד/אביזרים נלווים מגבילים אותי. זה בד"כ קורה רק אם באמת הגעתי לרמה מסוימת שאני באמת חש בהבדל.
בהקשר של השאלה פה, קודם תעבוד במכון תקופה, תראה שאתה באמת חי את זה, ואם תרגיש שמה שחסר לך זה שעון דופק. תקנה. זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן.

@מתכנתגד בתור טריאתלט חובב ורץ למרחקים ארוכים אני מוצא את שעון הדופק ככלי מאד יעיל בעיקר באימוני רכיבה וריצה בדגש על אינטרוולים ואימוני איכות מוכווני דופק ולא קצב, כשעובדים בעומסים גבוהים ועם תוכניות אימון מסודרות לתחרויות במרחקים ארוכים יש לזה משמעות. למתאמן מתחיל הייתי מציע להתחיל בשעון דופק פשוט אפילו יד שנייה אבל של חברה אמינה ואיכותית (פולאר, גרמין, סונטו). קח בחשבון שרצועת החזה יכולה קצת להציק אבל מתרגלים לזה, יש גם שעונים מתקדמים יותר כיום שהם ללא רצועת חזה. והכי חשוב, השעון הוא רק אמצעי לשיפור איכות האימון ולא צריך להתאהב במדדים יתר על המידה. להתאמן לפי הרגשה זה גם מצוין.

אל תקנה שעון דופק. D:
ועכשיו ברצינות.
כמו בהשקעות עליך להגדיר מראש את מטרות השמוש בשעון דופק. ניתן למדוד דופק גם ידנית על ידי הנחת אצבעות על עורק הצוואר בזמן אימון ולקבל את הקריאה. זה דורש מעט אימון, אבל אפשרי.

לאחר הגדרת המטרות, תוכל להגיע לבדך למסקנה האם לקנות או לא.

בסוף לקחתי שעון כשי לחג - תודה רבה לכולם!

לא הולך לשכנע לקנות שעון דופק רק לנסות להסביר את הרציונל.
כאשר מתאמנים בריצה (וגם בענפים אחרים) עוזר מאוד לעקוב אחרי מצב ההתקדמות
גם מבחינה פסיכולוגית (מוטיבציה המתקבלת לאור שיפור) אבל בעיקר מבחינה אימונית - הדופק משקף את העומס המופעל על מערכת הדם.
תוצאה או הרגשה בריצה מסויימת תלויה במספר רב של משתנים, חלקם חיצוניים - אופי המסלול (עליות/וירידות לדוגמה ) , מזג האוויר ועוד
וחלקם פנימיים - גיל, שעות שינה בלילה, מחלה וסתם מצב הרוח.
מעבר להרגשה ולתוצאה בזמן - הדרך להבין איך הגוף עצמו מתמודד עם האימון - ואיך הוא מרגיש , היא מדידת הדופק
שמשקפת עד כמה הלב מתאמץ כדי להזרים דם לשרירים.
זהו.
כנראה שלרוב הרצים המתחילים זה מיותר והם מוכרים את שעוני הדופק הסופר משוכללים שלהם ביד 2 לאחר מספר חודשים
שהם יושבים במגירה.
אבל, זה כלי - וכמו כל כלי, הוא עוזר ונחוץ למי שיודע להשתמש בו בצורה חיובית. מי שלא - לו הוא סתם מיותר.

גילוי נאות - אוהב לרוץ בזמני החופשי ומשתמש בשעון דופק לרוב

אני מסכים עם מה שרשם @elyasaf
זה כלי וצריך לדעת איך להשתמש בו.
אם המטרה היא דיאטה מתונה ,יכול מאוד לעזור .
אם המטרה היא שיפור זמנים או הכנה למקצה ריצה מסויים זה מאסט.
אני קניתי GARMIN forunner 235 לפני שנתיים באמאזון במבצע שוד משהו כמו 200$ זה לא סולידי אבל זה עובד יופי ומציג לי נתונים נוספים על הספורט שאני עושה ובגדול מעודד אותי ואני מאז יותר ספורט. תמיד ספורט חינמי

אני דיברתי עם מישהו בן איזה 65 שאמר שהוא תמיד רוכב עם שעון דופק כי הוא מקפיד שלא לעלות מעל 160. לדבריו, בגילו, מאמץ גדול מידי מסוכן ללב. והוא רוכב הרבה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שווה לבדוק מחירים בחנות החדשה של דקטלון. קניתי אצלם פולר לפני כמה שנים בחול. ממש זול

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל שכנעו אותי לא לקנות קינדל! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
צ שכנעו אותי לא לעבוד באבטחה! אוף טופיק 45
א תכירו אותי - פרוגרסיביות (המלצה על פודקאסט ובעיקר הביקורת עליו) אוף טופיק 5
B עובד בתור פרילנסר עם לקוחות מחול והעמלות מטח שוחטות אותי יזמות והגדלת הכנסות 16
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
I מס על דיב' זר - האם הבנק עקץ ומשקר אותי? מיסים 6
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
D המרת מט״ח בבנק בלי שישדדו אותי יזמות והגדלת הכנסות 5
N שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון שוק ההון 11
SolidAce גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
ד הבנק מחייב אותי פעמיים צרכנות פיננסית 29
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
א תשואה מאגח צמוד (מודה שהצלחתם לבלבל אותי) שוק ההון 13
א אחזקה ישירה באג"ח - תשכנעו אותי שלא כדאי שוק ההון 25
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
ה האם החוב הענקי של ארהב צריך להדאיג אותי? שוק ההון 5
נ חיסכון פנסיוני- הפקדה חסרה - אוליי מישהו יכול לכוון אותי מה עושים בבקשה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ אווף יש מישהו שמוכן ללוות אותי בצדדים הטכניים של ההשקעות שוק ההון 6
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
L שאלה מחשבתית שמאתגרת אותי - קולגה מהעבודה שהוא גם שכן, ונסיעה במונית אוף טופיק 22
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
S תשכנעו אותי למה לא להצביע העבודה גשר? אוף טופיק 167
מ מקצוע חדש...קבלו אותי- שוטף מדרגות... התפתחות אישית 29
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
A העבירו אותי מקרן מחקה לקרן סל והעלו את דמי הניהול - מה הייתם עושים? שוק ההון 23
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M ללמוד תואר שיגשים אותי תואר שאוכל לפרוש באמצעותו? התפתחות אישית 3
תפוזינה שאלה פשוטה שמבלבלת אותי: קופת גמל להשקעה מול חשבון רגיל שוק ההון 34
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
ק הבנק לא סופר אותי. איפה אני טועה? צרכנות פיננסית 86
ח משכנע את המשוכנעים - קיטורי השוכרים בתל אביב מוציאים אותי מדעתי אוף טופיק 37
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
yossik אל-על, ממש מרגיזים אותי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
מוריה עקצו אותי... אוף טופיק 22
Sinister נייר חדש שמסקרן אותי - DAX GTR שוק ההון 5
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
Y משהו שהגניב אותי היום בבנק אוף טופיק 23
ח פנסיה,בלבלת אותי! צרכנות פיננסית 30
מ הדברים שלא תתפסו אותי קונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
RacerX החוב שהעיר אותי ושכנע אותי להתחיל את חיי יומני מסע אישיים 13
S כמה תהיות על איך לקנות מדד עולמי שוק ההון 0