• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת

• פותח הנושא פותח הנושא ריש-לקיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ריש-לקיש

משתמש רגיל
דירוג
242
משיטוט בפורום לא ראיתי שהקרן CPXJ - iShares Core MSCI Pacific ex-Japan UCITS (ניתן לסחור בלונדון בדולרים) הועלתה באף הודעה של אף חבר פורום, ואני תוהה, למה?
היא קרן אירית צוברת, ובעזרת שילוב שלה ושל קרן צוברת של מדד הנייקי ביפן (לדוגמה הקרן של אינווסקו או הקרן של ואנגארד) אתה זוכה בכיסוי כמעט מושלם (למעט קנדה המהווה 2.84% ממד ACWI נכון לכתיבת שורות אלה) של כל המדינות שACWI נוגע בהם ואף יותר מכך, ובפחות דמי ניהול מאשר ACWI.

אז מה מרוויחים מההצעה שאני מציע?

מרוויחים פיזור גיאוגרפי רחב הרבה יותר שבACWI אתה לא מקבל בכלל.
בקרן אירופה -מדינות נוספות באירופה כהולנד, בלגיה, שוודיה, דנמרק, ספרד, איטליה, פינלנד ואירלנד.
בקרן שווקים מתעוררים - ברזיל, ערב הסעודית, דרום אפריקה, מקסיקו, תאילנד, אינדונזיה, מלזיה, ואיחוד האמירויות.
בקרן הפסיפית - הונג קונג, סינגפור וניו זילנד

יתרון משמעתי נוסף הוא איזון מול קרנות הפנסיה וההשתלמות
בשנים האחרונות נפתחו המון מסלולי מחקה SP500 ומסלולי מניות שחלקם הארי מושקע בו בקרנות הפנסיה וההשלמות בישראל.
אני (כמו שאני סבור שרבים בפורום הנכבד הזה) נמצאים בהם.
כמו שהסולידית רשמה בפוסט בעצם, יש לכם רק תיק השקעות אחד: "תיק השקעות אחד, הקצאת נכסים אחת".

השקעה בACWI לצד קרנות פנסיה והשתלמות שנמצאות במסלולי SP500 או מניות שחשופות מאוד למדד הזה גם כן, מביאה לחשיפת יתר לשוק המניות האמריקאי.
פיצול לקרנות שונות מאפשר שליטה והגדלת האחזקה בחלקים אחרים בעולם על חשבון המדד האמריקאי, כך שאפשר להקצות נכסים בצורה שהולמת יותר את הפיזור העולמי האמיתי.

וכל זה בחצי (!) מדמי ניהול:
דמי ניהול משוקללים של כל התיק​
0.0966​

תיק לדוגמה, כמובן שאפשר לשחק עם האחוזים מסך התיק בהתאם להקצאת הנכסים שנכונה לכם:
קרןדמי ניהולאחוז מסך התיק
0.0760%
0.1215%
0.1815%
Japan Stock Index Fund Accumulation - ניתן לסחור בפאונד בריטי0.166%
- iShares CPXJ Core MSCI Pacific ex-Japan- ניתן לסחור בבורסת לונדון בדולרים0.24%

מאיך שאני רואה את זה החסרון המרכזי לעומת ACWI הוא הצורך באיזונים, בעוד שבהשקעה בנייר אחד אתה יכול פשוט "לשגר ולשכוח" כל זמן שיש לך כסף פנוי כאן אתה נדרש לחשב את המשקל היחסי של כל חלק בתיק ולאזן בהתאם למשקל היחס בכלכלה העולמית. שלושת הקרנות הראשונות (ארה"ב אירופה ושווקים מתעוררים נסחרות בשקלים) שתי הקרנות האחרות, הקטנות יחסית (הפסיפית והיפנית) נסחרות במטבע חוץ וזה חיסרון מבחינת עמלות המרה וקניה.
למרות כל האמור לעיל, אני חושב שהיתרונות עולים על החסרונות ומאפשרים השקעה אפקטיבית הרבה יותר.

* הייתי מוסיף גם קרנות המחזיקות במניות ערך קטנות כZPRX ו-USSC אבל זה כבר דיון אחר

אשמח לשמוע את דעתכם!

נערך לאחרונה ב:
אשמח לשמוע את דעתכם!
שהמטרה של מייק הוא לא להבריח משקיע חדש.

בנוסף, החל מפיזור מסוים, הגדלת פיזור זה נטו הימור האם המפוזר יותר או פחות יעשו תשואה יותר גבוהה לטווח הארוך.

ואם כבר אתה הולך על פיזור מושלם ורוצה את הפשטות של מייק, אז IMID (למרות שהיא עדיין קטנה יחסית).

מה מרוויחים מההצעה שאני מציע?

מרוויחים פיזור גיאוגרפי רחב הרבה יותר שבACWI אתה לא מקבל בכלל.
בקרן אירופה -מדינות נוספות באירופה כהולנד, בלגיה, שוודיה, דנמרק, ספרד, איטליה, פינלנד ואירלנד.
בקרן שווקים מתעוררים - ברזיל, ערב הסעודית, דרום אפריקה, מקסיקו, תאילנד, אינדונזיה, מלזיה, ואיחוד האמירויות.
בקרן הפסיפית - הונג קונג, סינגפור וניו זילנד
?
כל המדינות האלה כלולות ב msci acwi.

כיסוי שאתה מאבד בהצעה שלך: חברות mid cap בארהב, כל קנדה וישראל.

חסרונות להצעה שלך: יותר עמלות, יותר סיבוך וכאב ראש, אין מיסוי ריאלי לקרנות שלא נסחרות בארץ. כל זה בשביל לחסוך 0.1 אחוז בדמי ניהול. לכמה כבר זה יצטבר (אחרי שתוריד את תוספת העמלות והמיסוי)?

בנוסף, החל מפיזור מסוים, הגדלת פיזור זה נטו הימור האם המפוזר יותר או פחות יעשו תשואה יותר גבוהה לטווח הארוך.

ואם כבר אתה הולך על פיזור מושלם ורוצה את הפשטות של מייק, אז IMID (למרות שהיא עדיין קטנה יחסית).
מסכים שהשקעה ב-ACWI בלבד היא מצוינת למשקיעים חדשים ואף יותר מכך, אבל מתייחסים אליה בפורום כאידאל.
פיזור גדול יותר= לשים את הביצים ביותר סלים, בעיניי זה יותר עונה להגדרה של השקעה פאסיבית ודווקא פחות ניסיון להמר.

?
כל המדינות האלה כלולות ב msci acwi.
זה לא נכון... המדינות שציינתי אינן כלולות בACWI

כיסוי שאתה מאבד בהצעה שלך: חברות mid cap בארהב, כל קנדה וישראל.

חסרונות להצעה שלך: יותר עמלות, יותר סיבוך וכאב ראש, אין מיסוי ריאלי לקרנות שלא נסחרות בארץ. כל זה בשביל לחסוך 0.1 אחוז בדמי ניהול. לכמה כבר זה יצטבר (אחרי שתוריד את תוספת העמלות והמיסוי)?

כל קנדה וישראל הן פחות מ3% מהשוק העולמי, ציינתי שאני מפסיד אותן בהצעה שלי אבל מרוויח דברים אחרים. אתה אכן מפסיד גם את חברות הMidcap בארה"ב.
כן יש יותר עמלות והתעסקות, אבל בעיניי להתעסק ב5 קרנות זה עדיין מאוד פשוט. 3 הקרנות הראשונות (ארה"ב, אירופה ושווקים מתעוררים) נסחרות בארץ ומהוות 90% מהתיק ולכן ממוסות באופן ריאלי, 10% מהתיק לא. לא נורא לדעתי.

זה חוסך 0.1% בדמי ניהול אך יותר מזה זה היתרון של האפשרות להקצאת נכסים יעילה יותר.

קודם כל, מייק זה כלל אצבע. וכלל אצבע כמו כלל אצבע לא מתאים לכל אחד ולכל סיטואציה.
מקריאה פה בפורום אני רואה שרוב הכותבים הקבועים לא מחקים את מייק באופן מדויק.

שנית, אני מוכן להמר שהבדל התשואה בין התיקים לא יהיה משמעותי בשום טווח זמנים.
הבדלים, אם יהיו, תלוים בהנחות ובמה שיתרחש בפועל. שזה רנדומלי לצורך העניין.

אז מה מרוויחים מההצעה שאני מציע?
המטרה של מייק זה לא להיות ד"ר או לכסות את כל העולם בדיוק של 99.999%, זה להרוויח כסף בצורה פשוטה, טובה ונוחה.
מייק עומד במשימותיו היטב לדעתי.

בנוסף אתה מאבד את יתרון המיסוי הריאלי.
השנה למשל חסכת 0.1% בדמי ניהול, אבל איבדת 1.5% הטבת מיסוי ריאלי.
לטווח ארוך, המיסוי הריאלי נותן לך פחות מ 0.05% בשנה.
זה ממש לא 1.5% בשנה כמו שאתה מציג.

לא שהייתי מסבך את התיק בשביל לחסוך 0.1% דמי ניהול, אבל גם לא הייתי מסבך אותו בשביל לחסוך 0.05% על מיסוי.
3 הקרנות הראשונות (ארה"ב, אירופה ושווקים מתעוררים) נסחרות בארץ ומהוות 90% מהתיק ולכן ממוסות באופן ריאלי,
זה לא נכון.
הקרן על ארה"ב ממוסה נומינלית דולרית (או לפי השפה בחוק, היא ממוסה ריאלית כאשר שע"ח משמש כמדד).
ואני די בטוח שגם הקרן על אירופה ממוסה נומינלית (לפי האירו).

כמו שאמרתי קודם, מיסוי ריאלי זה יתרון זניח בכל מקרה. אבל הפער עדיין קיים.
אשמח לשמוע את דעתכם!
לדעתי חסרות לך עוד המון מדינות.
העולם זה לא רק אירופה, פסיפיק ומתפתחות.
מה עם שאר אסיה, שאר יבשת אמריקה ואפריקה? לא הכל שם זה מדינות מתפתחות.

תוסיף CCAU וכיסית גם את קנדה.
מה שאתה מציע נכון וטוב כשצריך לאזן קרן פנסיה שכולה בסנופי, כדי לא להיות מוטה מידי לארה"ב. אחרת, זה סיבוך מיותר ולא שווה בעייני.

ואתה יכול להחליף את הקרן היפנית ל IJPA שנסחרת בלונדון בדולרים בדמי ניהול 0.15%, ואז לא חייב לעבור דרך פאונדים.

כמובן לא ייעוץ ולא המלצה.

המטרה של מייק זה לא להיות ד"ר או לכסות את כל העולם בדיוק של 99.999%, זה להרוויח כסף בצורה פשוטה, טובה ונוחה.
מייק עומד במשימותיו היטב לדעתי.
למה בתיק של מיק אין כול מיני מניות שוות,כגון טסלה אינבידיה
ולמה לא מדברים על מניות אלו בפורום ?
צריך להיות 100 אחוז פסיבי ?!

1. מה זה "מניות שוות"? האם אתה יודע לזהות מראש "מניות שוות"? (אם כן, אל תבזבז את הזמן שלך בפורום, פשוט תקנה את המניות שיעלו בעתיד חזק).
2. מייק משקיע באופן מפוזר (ולכן פחות מסוכן -> לאו דווקא עם פגיעה לתשואה), ולכן משקיע גם בטסלה ואנבידיה, כחלק ממדד רחב, אבל לא רק בהן (ובכך נמנע מסיכון ספציפי של מנייה ספציפית, שאיננו כל כולו מתומחר בתשואה הצפויה).
3. מה זה אומר "צריך להיות 100 אחוז פסיבי"? מה זה "צריך"? תעשה כראות עיניך. אנחנו יכולים רק להסביר מדוע אנחנו מעדיפים גישה מפוזרת ע"פ מרוכזת.

אני נתקלתי בעבר בשיח על הקצאת 10% אחוז מהנכסים להשקעה ספקולטיבית, אני אהבתי את הרעיון ואימצתי לטובת השקעה בביטקוין ואתריום

השקעה במניה בודדת ללא הבנה אמיתית של הדוחות הכספיים וכו היא הימור לכל דבר, היום היא עולה פי 10 אבל עוד 10 שנים היא יכולה להמחק וצריך לקחת את זה בחשבון ולנהל סיכונים בהתאם

למה חשוב "לגוון"? מה המשמעות של פיזור גאוגרפי? למה מעדיפים תיק מפוזר? המפתח לשאלות האלו זה- קורלציה, או יותר נכון אנטי קורלציה. פיזור אפילו אין סופי של מניות שכולן בקורלציה מלאה לא תיתן לך מאומה מבחינת הורדת הסיכון.
אז למה פיזור גאוגרפי? כי יש אנשים שמאמינים שמניות ממדינות שונות הן פחות בקורלציה ( עובדתית היסטורית זה נכון במידה מוגבלת). אבל לעבוד קשה כדי לקבל 4 תשיעיות במקום 3 תשיעיות של דיוק בפיזור הגאוגרפי זה חסר תוחלת (תרתי משמע).
בכלל, כל נושא הפיזור, הוא אוסף של כללי אצבע. מה הפרמטרים שמגדירים פיזור? למה גאוגרפיה? ועוד בעולם גלובלי, למה לא מניות ערך מול גידול? סקטורים? PE? ערך Sharpe ? זמן חיים? סחירות יומית ממוצעת? לפי דיווידנדים?
העיקרון שעומד מאחורי מייק הוא נכון, אין לי שום אינפורמציה מעבר למה שהשוק כבר חישב , אז אני אשקיע ב"כל" השוק. כיון שזה לא אפשרי, דוגמים, השאלה איך דוגמים? אפשר גיאוגרפית, ואפשר אחרת. כל עוד אתה די מגוון אתה כנראה תהיה בסדר. תשקיע את הזמן בדברים יותר חשובים.
גילוי נאות, יש לי אפס גיוון גאוגרפי, על 100% מהתיק שלי כבר 20 שנה, אני משקיע ב-VTI

בטח שיש!
אם מייק מחזיק 100% מניות בS&P500 (נפוץ מאד), אז 2.65% מהתיק של זה NVDA ו1.56% מהתיק שלו טסלה.
הקצאה לא קטנה למניה בודדת.
השקעה במניה בודדת ללא הבנה אמיתית של הדוחות הכספיים וכו היא הימור לכל דבר,
גם עם הבנה.

יותר קרנות זה לא יותר סלים
למשל, הקרן VT (או IMID) מפוזרת יותר מכל שילוב קרנות שתביא
אתה יכול לציין בבקשה את מספר הקרן הזאת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
ptom הרהורי כפירה (הלוואה לצרכים אישיים) צרכנות פיננסית 37
T IRA - הרהורי כפירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
Liron2035 הרהורי כפירה בחוזה..אבל לטובה? שינוי לאיזון אגרסיבי יותר שוק ההון 10
ל הרהורי כפירה בהשקעה עשה-זאת-בעצמך שוק ההון 131
ע הרהורי כפירה שוק ההון 8
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
א JEPI כחלק הבטוח בתיק תחליף לאגח שוק ההון 0
ד הבנת אגחים ממשלתיים לטווח ארוך כממתן הסיכון בתיק השקעות שוק ההון 6
M הקצאה בתיק לחברות או סקטור מועדף שוק ההון 10
נ סיכום: מה היו השינויים בתיק ההשקעות של הסילידית לאורך השנים? ולמה? שוק ההון 1
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 22
א החלק השקלי בתיק השקעות לאזרחית אמריקאית שוק ההון 1
O גובה סיכון בתיק שוק ההון 16
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
ה הקטנת חשיפה בתיק השקעות פרטי שוק ההון 5
M מדד עולמי מול ACWI+שווקים מתפתחים בתיק חדש שוק ההון 14
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
ז פלח אגחי בתיק השקעות, דולרי, וללא מס עזבון שוק ההון 3
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
Y מלכוד בבחירת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 13
R עמלה לא ברורה ושינוי שם נייר ערך בתיק שוק ההון 0
K כיצד להתייחס לפנסיה תקציבית בתיק השקעות שוק ההון 35
davidel "מגן מס" בתיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
ו עדכון פלח המניות בתיק שלי שוק ההון 40
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
ב החלק הסולידי בתיק שוק ההון 5
ב החלק המנייתי בתיק שלי שוק ההון 4
T מעבר מבנק לבית השקעות בתיק מעורב שוק ההון 0
B החזקת אג"ח בתיק פסיבי שוק ההון 3
אחד_שיודע שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים שוק ההון 15
M שאלה לגבי מס בתיק מניות מיסים 7
מ כסף לדירה - להמשיך בתיק מנוהל או קרן כספית? שוק ההון 4
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
F לשים ירושה בתיק השקעות ולפרוש שוק ההון 23
B נאסדק 100 בתיק השקעות שוק ההון 0
י שינויים בתיק השקעות שוק ההון 16
Q שילוב מניות דיבידנד בתיק פסיבי שוק ההון 5
T אלוקציה בתיק השקעות פאסיבי --- אשמח לעזרה !! שוק ההון 4
I למה לא לשלב בתיק גם אג"ח ממשלתי בריבית משתנה? שוק ההון 1
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
O עדכון משקולות בתיק השקעות שוק ההון 27
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
I שקלול קרן השתלמות וקופת גמל בתיק שוקולד מריר שוק ההון 1
Q התייעצות בתיק השקעות שוק ההון 8
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
A החזקת מניה בתיק שהבנק הפסיק לסחור בה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1

נושאים דומים

Back
למעלה