משקיע בערך
משתמש רשום
- דירוג
- 47
המטרה שלי היא לפרוש עשיר. מה יהיה בגיל 67 עם מעבר לקרן פנסיה או קופ"ג כן או לא משלמת לקצבה, זה לא רלבנטי לגילי. אפשר שאמשוך הכל או שאמשוך הכל הוני ואשאר רק עם קצבה מינמלית לפי החוק. יש הרבה אפשרויות. אני לא אסרס את הכסף שלי היום עבור שיקולים כ"כ רחוקים, מה גם שהרגולוציה עשויה להשתנות, וגם לטובת החוסך כך שכן תהיה קופ"ג משלמת קצבה. בכל מקרה, אני לא מתכוון להשאיר מיליונים באפיק פנסיוני רק כדי להסתפק בקצבה תיאורטית בגיל 67. לדעתי זו טעות רצינית.
דמי הניהול שלי בקופ"ג ממש לא גבוהים. הרבה הרבה פחות מביטוח מנהלים ודי דומים לכאלה שבקרן פנסיה. גם אין לי דמי ניהול מהפקדה. חוץ מזה, זה ה"מס" שאני צריך לשלם על חוסר ניהול, אז אין לי ברירה.
אכ"ע? זה לא שיקול בעיני. כסף קטן. לאישתי גם אין, ואני מסתדר.
לא מתאים לי איזון אקטוארי. זה הכסף שלי ואני לא רוצה להתחלק בו כמו שאחרים לא רוצים להתחלק בכסף שלהם. זה מנגנון סוציאליסטי שאינו מתאים לי. ביטוח פרטי זו בחירה שלי אם לעשות או לא. בקרן פנסיה מחייבים אותי לעשות ביטוחים. אני מעדיף להחליט מה אני רוצה ומה טוב לי מאשר אחרים יעשו זאת עבורי. עוד פעם, כל המישמש הזה של עירבוב ביטוח וחסכון, בעיני הוא מעוות ולא טבעי. אחת מהמטרות שלו היא לבלבל את העמית. המטרה של חברות הביטוח להרוויח? זו גם המטרה שלי.
דיסקליימר: אני לא ממליץ ולא כלום. רק משתף.
דמי הניהול שלי בקופ"ג ממש לא גבוהים. הרבה הרבה פחות מביטוח מנהלים ודי דומים לכאלה שבקרן פנסיה. גם אין לי דמי ניהול מהפקדה. חוץ מזה, זה ה"מס" שאני צריך לשלם על חוסר ניהול, אז אין לי ברירה.
אכ"ע? זה לא שיקול בעיני. כסף קטן. לאישתי גם אין, ואני מסתדר.
לא מתאים לי איזון אקטוארי. זה הכסף שלי ואני לא רוצה להתחלק בו כמו שאחרים לא רוצים להתחלק בכסף שלהם. זה מנגנון סוציאליסטי שאינו מתאים לי. ביטוח פרטי זו בחירה שלי אם לעשות או לא. בקרן פנסיה מחייבים אותי לעשות ביטוחים. אני מעדיף להחליט מה אני רוצה ומה טוב לי מאשר אחרים יעשו זאת עבורי. עוד פעם, כל המישמש הזה של עירבוב ביטוח וחסכון, בעיני הוא מעוות ולא טבעי. אחת מהמטרות שלו היא לבלבל את העמית. המטרה של חברות הביטוח להרוויח? זו גם המטרה שלי.
דיסקליימר: אני לא ממליץ ולא כלום. רק משתף.