• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שילוב מניות דיבידנד בתיק פסיבי

qwertyq

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

מזה שנה אני מפריש חלק מהמשכורת שלי לטובת תיק ההשקעות שלי. התיק שלי די פשוט (וזה גם יהיה understatement) ומורכב מקרן בלאקרוק שקלית MSCI ACWI (עוקבת מניות כלל העולם). כפי שציינתי, אני מפריש באופן קבוע חלק מהרווחים שלי וקונה עוד יחידות בקרן ללא קשר למצב השוק.
לאחרונה, התחלתי לתהות האם כדאי להגדיל את ההפרשה שלי לתוך התיק (תוך חישוב של כמה כסף אני צריך כדי להתקיים + הבנה של מה בערך הסיבולת שלי לתנודתיות בשוק) על מנת להקצות חלק ממנו לטובת מניות דיבידנד. המטרה בסופו של יום היא:
1. יצירת תזרים מזומנים נוסף לצד משכורת חודשית, כך שבמרוצת השנים אהיה פחות ופחות תלוי בתלוש השכר מהמעסיק. (תכנון להשקיע במניות דיבידנד)
2. השקעה בנכס (שבתקווה ובהסתמך על מה שראינו מההיסטוריה) יניב על פני עשור,שניים או שלושה תשואות נאות וישמור אפילו במידה מסוימת על ערך הכסף שלי. (השקעה בקרן בלאקרוק).

אציין, שאני בן 21, בקבע, אין חובות וגר אצל ההורים. האם יש היגיון פיננסי בתיק שכזה? האם יש דרך נוספת לייצר תזרים מזומנים קבוע באופן דומה? (בהנחה שאין לי מספיק יחידות בקרן כדי למכור מדי חודש כדי לייצר לעצמי הכנסה).

תודה מראש :)

1. יצירת תזרים מזומנים נוסף לצד משכורת חודשית, כך שבמרוצת השנים אהיה פחות ופחות תלוי בתלוש השכר מהמעסיק. (תכנון להשקיע במניות דיבידנד)
על 1000 ש"ח דבידנדים תשלם מס 250 ש"ח.
על מכירה של נייר ערך בשווי 1000 ש"ח תשלם מס רק על הרווח בניכוי הוצאות ואינפלציה.

פרט לאנשים שכבר פרשו היתרון הגדול בדיבידנדים הוא פסיכולוגי, לראות כסף נכנס בלי תלות במחיר המניה. לא רואה יתרונות בגישה הזאת למישהו שיש לו עוד עשורים בשוק.

אם חשקך נפשך במניות עם דיוידנדים גבוהים יש EFT-ים שמשקיעים במניות עם תזרים דיוידנדים יציב וטוב. כמו NOBL.
ניתוח די טוב של היתרונות והחסרונות יש כאן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אחד_שיודע שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים שוק ההון 15
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 25
D השקעה של 3m - נדל"ן / שוק ההון/שילוב? נדל"ן 14
E מעבר לIRA, שילוב צוברת ומחלקת שוק ההון 1
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
N שילוב נדלן בחו"ל בתיק ההשקעות נדל"ן 47
unrealx שילוב נדל"ן כחלק מהתיק - התלבטויות השקעה שוק ההון 5
T תיק ממוסה - שילוב קרנות אמריקאיות ואיריות שוק ההון 0
Cfy שילוב EIMI ב-VTI+VXUS שוק ההון 7
ImCarryGG שילוב עבודת פריילנסר עם שכיר אוף טופיק 20
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
G שילוב פנסיה וגמל צרכנות פיננסית 43
A שילוב פקדונות בתיק במקום אג"ח שוק ההון 19
the_newbie שילוב אג"ח ממשלת ארה"ב שוק ההון 20
R השוואת תשואות של תעודת סל ישראלית על המדד העולמי מול שילוב של IWDA + EIMI שוק ההון 2
adamshalev שילוב נדל״ן מניב, מינוף, אג״ח ומניות שוק ההון 72
R שילוב VTI + VXUX שוק ההון 6
מ שילוב של נדל"ן ומניות נדל"ן 13
A שילוב קרן השתלמות (לא IRA) בתיק השקעות שוק ההון 3
Oziris שילוב מטבע נוסף שוק ההון 13
T שילוב של שתי שיטות השקעה שוק ההון 89
עומר שילוב מעניין של קרן פנסיה עם קופת גמל? צרכנות פיננסית 177
E שילוב השקעה באג"ח קונצרני שוק ההון 5
מ Cost Basis עבור מתנת מניות בתוך משפחה מיסים 7
ק העברת מניות ל IB - מס רווחי הון מיסים 5
M נתוני מסחר של מניות ישראליות להורדה או דרך API שוק ההון 5
B אפשרי לדווח מס ממכירות של מניות לפי LIFO ? מיסים 4
S חלוקת תקציב בין נדלן ושוק ההון (מניות) נדל"ן 6
B מס על מכירת מניות מאקזיט מיסים 5
D קרן צוברת מניות dividend aristocrats? שוק ההון 1
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
H פתיחת תיק מניות במיטב דש שוק ההון 4
B רכישת מניות ללא עמלת קנייה שוק ההון 17
ה מיטב גמל להשקעה מסלול פאסיבי - מדדי מניות, תשואה לא מוסברת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z אתר שמציג אחוזי IV לאופציות של מניות באופן מרוכז שוק ההון 3
Z מיסוי מניות E-Trade ו IBI - ניכוי מס מלא - הייטק מיסים 8
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
יבגני וולף אינדקס עולמי של מניות שמחלקות דיבידנד לפי DGI שוק ההון 13
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
א פסטרנק שוהם מניות שוק ההון 2
א מניות דיבידנד ומס ירושה שוק ההון 16
ה שאלה בסיסית - קניית מניות בהפקדה חודשית שוק ההון 5
F למה גוגל ופייסבוק לא נחשבות מניות טכנולוגיות? פוסטים מאיכות נמוכה 3
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 17
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 20
S מיסוי מניות שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה