• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים

אחד_שיודע

משתמש רגיל
דירוג
233
שלום
אני שוקל לשלב בתיק ההשקעות שלי בקופת הגמל, מספר מניות קטנות עם פוטנציאל התפוצצות בעתיד, כאלו שאחת מהן תצליח להכפיל עצמה פי 20 בטווח של 5-10 שנים.
לא חסרות דוגמאות כאלו בהסטוריה - למשל CRM, APPLE וגם הרבה חברות אחרות פחות מפורסמות שהכפילו עצמן די הרבה.

השאלה אם מישהו חשב פעם לנסות אסטרטגיה כזו או יכול לכוון איך למצוא מניות כאלו (מבלי להמליץ כמובן על מניות ספציפיות...)
אני לא מתכוון למדדים אלא למניות ספציפיות שיכולות בטווח הארוך להכפיל עצמן במספר דו ספרתי

אני יודע שהנטייה היא לפזר סיכונים - כך רוב התיק שלי מנוהל. מצד שני, אפשר להקצות חלק מסויים למניות בסיכון הרבה יותר גבוה.

דעתכם?

השאלה אם מישהו חשב פעם לנסות אסטרטגיה כזו או יכול לכוון איך למצוא מניות כאלו (מבלי להמליץ כמובן על מניות ספציפיות...)

אני חושב שאילו אנשים ידעו, רובנו כבר מזמן היינו עשירים. אך לא כך הדבר. מעניין למה...

שלום
אני שוקל לשלב בתיק ההשקעות שלי בקופת הגמל, מספר מניות קטנות עם פוטנציאל התפוצצות בעתיד, כאלו שאחת מהן תצליח להכפיל עצמה פי 20 בטווח של 5-10 שנים.
לא חסרות דוגמאות כאלו בהסטוריה - למשל CRM, APPLE וגם הרבה חברות אחרות פחות מפורסמות שהכפילו עצמן די הרבה.

אני לא מתכוון למדדים אלא למניות ספציפיות שיכולות בטווח הארוך להכפיל עצמן במספר דו ספרתי

אני יודע שהנטייה היא לפזר סיכונים - כך רוב התיק שלי מנוהל. מצד שני, אפשר להקצות חלק מסויים למניות בסיכון הרבה יותר גבוה.

דעתכם?
אתה יכול לקחת את הRUSSEL 2000 או תל אביב יתר

בחינה אמפירית של מקרי בוחן מהעבר מצביעה על 2 אסטרטגיות אפשריות :
1. מזל
2. מידע פנימי
אם אין לך אחד מהם לא תצליח למצוא מניה שתעלה אלפי אחוזים.
חוץ מזה, נדרש הרבה אורך רוח לא למכור... מה תעשה כאשר המניה שקנית בשער של 5 תגיע ל15? תמכור ברווח של 300 אחוז? או שתגיד לעצמך אני מחזיק עד שהיא תגיע לשער 50? וכשמגיע ל50? תמכור או תחכה ל85?
הכרתי פעם מישהו שמכר מניות מייקרוסופט שקיבל באופציה בשביל לקנות סלון איטלקי חדש, אילו היה מחזיק את המניות עד היום, הן היו שוות 7 מיליון שח...

תגדיר מספר, כמה מניות אתה רוצה לקנות עשר, עשרים, מאה?

הייתי רוצה לקנות 3 מניות - כך שיהיה מספיק כסף לשים בכל אחת, מבלי לקחת סיכון גבוה עבור תיק ההשקעות

מה שנאמר לגבי אורך רוח זה נכון, קשה לא למכור מניה שתעלה ותעלה... אבל זו לא בעיה שאני צריך להתמודד איתה כרגע...

אז...
איך מוצאים מניה כזו?
האם לחפש "קרוב" פה בארץ, או בחו"ל?
האם עדיף לחפש בשווקים מתפתחים דווקא?
האם יש יועצים אמינים וחוקיים שאפשר לסמוך עליהם?
ממה צריך להיזהר?
האם רלוונטי לחפש כל מיני המלצות למיניהן באינטרנט, או שזה נדוש מידי וחלש מידי?

הייתי רוצה לקנות 3 מניות - כך שיהיה מספיק כסף לשים בכל אחת, מבלי לקחת סיכון גבוה עבור תיק ההשקעות
כדאי שתכיר את ההתפלגות.

רוב המניות נותנות פחות מממוצע השוק, רק מעט מניות מושכות את השוק למעלה.

אז ברגע שבחרת מעט מניות, בסיכוי גבוה תפסיד כסף ביחס למדד, ובסיכוי נמוך תכה את המדד.

אם אתה הולך על אסטרטגיה כזו, כדאי שתסביר לעצמך למה אתה יודע לבחור מניות יותר טוב מקתי וצוות האנליסטים שלה.

הייתי רוצה לקנות 3 מניות
אז כמו שאמרו יש לך סיכוי נמוך לפגוע
ואם תקח לדוגמא 100 מניות, יהיו לך 99% עם תשואה נמוכה יחסית ועוד 1% שיעלה פנומנלית. לא בטוח שזה ייחשב כהצלחה

אתה בעצם שואל איך לזהות את האפל הבאה.
זאת השאלה הכי בסיסית שמעסיקה כל משקיע פרטי במניות בודדות, כל VC, כל אנג'ל ו...את כולם בעצם.
בהצלחה עם זה. לא חושב שמישהו פה או בשום מקום אחר יכול לענות לך.
גם מי שעושה את זה בתור מקצוע, אפילו מי ששם מכספו לא יודע לעשות את זה באופן עקבי.

אני לא מוצא כרגע את הציטוט אבל מזכרוני,
פיטר ת'יל שנחשב אחד המשקיעים האגדיים בימינו, אשר היה המשקיע הראשון בפייסבוק ועוד שורת הצלחות, שהבבונים של רדיט קוראים לו מידאס (ידי זהב),
פרסם נתון עם גרפים (בין היתר של הקרנות שלו) שמראה שגם חברות ההשקעות/משקיעים הכי מוצלחות וידועות חבות את 70% התשואה שלהן לבוננזה אחת ויחידה.
שאר ההשקעות שלהן הפסדיות או הביאו תשואה נמוכה למדי.

אולי אני לא מדייק בנתונים, כאמור זה מהזיכרון אבל העיקרון ברור.
גם הטופ של התחום מתקשה מאוד בזיהוי הזה שאתה מנסה לעשות ולרוב עשו את הונם על הצלחה (עצומה) יחידה מבין עשרות כישלונות.

מה שנאמר לגבי אורך רוח זה נכון, קשה לא למכור מניה שתעלה ותעלה... אבל זו לא בעיה שאני צריך להתמודד איתה כרגע...

אז...
איך מוצאים מניה כזו?
האם לחפש "קרוב" פה בארץ, או בחו"ל?
האם עדיף לחפש בשווקים מתפתחים דווקא?
האם יש יועצים אמינים וחוקיים שאפשר לסמוך עליהם?
ממה צריך להיזהר?
האם רלוונטי לחפש כל מיני המלצות למיניהן באינטרנט, או שזה נדוש מידי וחלש מידי?
כולם מנסים לומר לך שאין לך הרבה סיכוי. אבל אם אתה בכל זאת רוצה לנסות, תשקיע בחברה שאתה מבין את התעשיה שלה קדימה אחורה. כך תוכל לדעת אם יש לה פוטנציאל צמיחה או לא.
רק אם יש לך יותר ידע ממשקיעים אחרים תוכל למצוא ולנצל הזדמנויות.
אם כולם יודעים מה שאתה יודע, אין לך עדיפות על אף אחד אחר.
אופציה שניה: תשקיע במוצר שאתה מאמין בו. אם אתה הלקוח של אותה חברה, והיא נותנת לך שירות מעולה ומרוויחה כסף, תשקיע בה, יש לה פוטנציאל.

כולם מנסים לומר לך שאין לך הרבה סיכוי. אבל אם אתה בכל זאת רוצה לנסות, תשקיע בחברה שאתה מבין את התעשיה שלה קדימה אחורה. כך תוכל לדעת אם יש לה פוטנציאל צמיחה או לא.
רק אם יש לך יותר ידע ממשקיעים אחרים תוכל למצוא ולנצל הזדמנויות.
אם כולם יודעים מה שאתה יודע, אין לך עדיפות על אף אחד אחר.
אופציה שניה: תשקיע במוצר שאתה מאמין בו. אם אתה הלקוח של אותה חברה, והיא נותנת לך שירות מעולה ומרוויחה כסף, תשקיע בה, יש לה פוטנציאל.
זה ממש לא מספיק. זה סך הכל סוג של הטיית ביתיות.

צריך מעבר להיבט הטכני להבין גם עסקית ושיווקית את החברה, את השוק, את הסיכונים והמתחרים. ומזל, המון מזל.

בהיסטוריה תמיד המוצר העליון לקח את השוק?
אני מכיר עשרות סיפורים על חברות מעולות שפיתחו מוצר טוב מהמתחרים אבל לא תפסו בסוף.

סתם לדוגמה, מה אם חברה מתחרה, בעלת מוצר נחות נכנסת להסכם עם גוף ממשלתי או חברת ענק שלמעשה הופך אותה לשולטת בשוק?

קרנות שונות מחזיקות אנליסטים שכל התפקיד שלהם זה לעשות את הניתוח הזה, אנליסטים שהם מומחי תוכן בענף הספציפי, בשילוב עם ידע ונסיון עסקי והן, כאמור, עדיין לא מצליחות ברוב המקרים לבחור את הסוס המנצח.

אגב, אני מחזיק כמה כאלה. בעשרות אלפים כל אחת.
יש פה משחק של הון, הרי מה זה אלפי אחוזים?
אם אחת החברות שאני מחזיק תעשה פי 10, אז יהיה לי מאות אלפים בחברה. זה לא סכום לפרישה, לא מזלזל בשום סכום אבל אחרי עלייה כזאת לא הולכים לנפוש בחוף במקסיקו כל החיים.
צריך לסכן סכומים משמעותיים כדי שזאת באמת תהיה מכה רצינית.
כחלק קטן מהתיק זה לא יותר ממשחק. ההפסד חסום בסכום שאתה מרגיש איתו בנוח, נגיד אני מכיר שהרבה אנשים עושים את זה באזור 5% מהתיק, אבל הרווח חסום גם כן...

אני פועל בשיטה הזאת, והיא לא מתאימה לכולם, צריך הרבה סיבולת.. מניות קטנות (בשלבי פיתוח/מוצר ללא שוק/מוצר עם שוק בבנייה) יכולות ליפול בקלות עקב דוחות או עקב היותם מטרה של שורטים.

מחזק מה שאמרו מעל - 99% שלא תפגע והמדד יכה אותך ולא להפך.

בכל זאת אני נכנסתי לכמה מניות כאלה אחרי כמה שבועות של מחקר על כל אחת מהן, יש בזה אלמנט של חלום ויש אלמנט של אחיזה במציאות - כל מניה והסיפור שלה.
חשוב לראות שלמניה יש מספיק נפחי מסחר בשביל לא להיתקע עם מניה לא נזילה.

אני ספציפית אוהב למצוא מציאות בשוק האוסטרלי , יכול להיות ששווקים מתפתחים יתאימו יותר.

[כל האמור הוא לא ייעוץ ולא המלצה].

שיהיה בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Q שילוב מניות דיבידנד בתיק פסיבי שוק ההון 5
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 25
D השקעה של 3m - נדל"ן / שוק ההון/שילוב? נדל"ן 14
E מעבר לIRA, שילוב צוברת ומחלקת שוק ההון 1
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
N שילוב נדלן בחו"ל בתיק ההשקעות נדל"ן 47
unrealx שילוב נדל"ן כחלק מהתיק - התלבטויות השקעה שוק ההון 5
T תיק ממוסה - שילוב קרנות אמריקאיות ואיריות שוק ההון 0
Cfy שילוב EIMI ב-VTI+VXUS שוק ההון 7
ImCarryGG שילוב עבודת פריילנסר עם שכיר אוף טופיק 20
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
G שילוב פנסיה וגמל צרכנות פיננסית 43
A שילוב פקדונות בתיק במקום אג"ח שוק ההון 19
the_newbie שילוב אג"ח ממשלת ארה"ב שוק ההון 20
R השוואת תשואות של תעודת סל ישראלית על המדד העולמי מול שילוב של IWDA + EIMI שוק ההון 2
adamshalev שילוב נדל״ן מניב, מינוף, אג״ח ומניות שוק ההון 72
R שילוב VTI + VXUX שוק ההון 6
מ שילוב של נדל"ן ומניות נדל"ן 13
A שילוב קרן השתלמות (לא IRA) בתיק השקעות שוק ההון 3
Oziris שילוב מטבע נוסף שוק ההון 13
T שילוב של שתי שיטות השקעה שוק ההון 89
עומר שילוב מעניין של קרן פנסיה עם קופת גמל? צרכנות פיננסית 177
E שילוב השקעה באג"ח קונצרני שוק ההון 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
ה ניכוי מס על מניות שעברו בירושה מיסים 3
Z מניות יפניות - המסלול המומלץ לרכישה: המרה או מארג'ין שוק ההון 5
G מניות הטבה אירופה מיסים 0
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
ס דמי לידה במכירת מניות שוק ההון 10
ס 70 / 30 מניות / נדלן - במקום אגח שוק ההון 7
A יש הגיון כלשהו בשילוב גישה של השקעה במדדים ובגישה של מניות דיבידנד? שוק ההון 5
I מניות דיבידנד בארץ שוק ההון 6
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
H מכירת מניות או הלוואה צרכנות פיננסית 7
אורי 11 מניות ואיגרות חוב בבורסות אסיה, אירופה, קנדה וניו זילנד שוק ההון 27
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
mk1 השתלמות IRA תמהיל מניות שוק ההון 4
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
R קניית מניות דיבידנד שוק ההון 39
JaywalkerPenguin מניות דואליות שוק ההון 9
R פטור ממס רווחי הון על תרומת מניות מיסים 27
N הימנעות ממס יסף - בעת מכירת מניות בסכום גדול מיסים 17
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5