• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אושר ניוד תיק ההשקעות - מעניין מה יהיה עכשיו :)

• פותח הנושא פותח הנושא איליה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא לגמרי הבנתי מה ההבדל בין זה לבין פתיחת חשבון השקעות - שגם הוא בדרך כלל בנאמנות בבנק. זה בעיקר יחסוך העברות מזומן מצד לצד?

להבנתי זה מאפשר למשה זוכמן מנתיבות לפתוח חשבון השקעות בIBI (לצורך העניין) בלי לכתת רגלים לתל אביב כדי לחתום על טופסיאדה. הכספים יצאו מחשבון הבנק המקומי שלו כדי לבצע פעולות קניה ויחזרו ישירות לחשבון הבנק שלו באירוע מכירה רק שמי שיבצע את הפעולות האלה יהיה IBI ולא הבנק.
כלומר למעשה אנחנו יכולים לקבל שירותי קנייה ומכירה של ני"ע מכל חבר בורסה גם בלי שיש לנו חשבון אצלו. זו מעין גרסת שוק ההון לרפורמת השוק הסיטונאי באינטרנט.

נשמע נוח. היתי שמח אפילו להעביר את חשבון הברוקר שלי לפעול בצורה הזאת. כל דיבידנד נוחת בחשבון הבנק, בלי העברות, תענוג מה לא?

אז כנראה לא הבנתי בדיוק. לחשבון המסחר הזה נכנסים דרך login נפרד כמו שקורה עכשיו, זה לא דרך הבנק?

@Royalties Man קח בחשבון שיתכן שבית ההשקעות יציע לך תנאים טובים יותר אם תעביר את הממון שלך מהבנק אליו, כמה טובים יותר יהיו התנאים? נחכה ונראה...

אז כנראה לא הבנתי בדיוק. לחשבון המסחר הזה נכנסים דרך login נפרד כמו שקורה עכשיו, זה לא דרך הבנק?
כנראה דרך אותו login ודרך אותו הבנק אבל זה עדיין מנוהל כחשבון נפרד.
תשים לב שגם היום מי שיש לו

אני מבין שבצורה כזאת יהיו עמלות מסחר יותר נמוכות - אבל לא ברור מה עם הגזילה הגדולה ביותר של ״דמי פיקדון״?

לא.
נפתח חשבון נוסף בבנק שלך שהוא חשבון עו״ש השקעות או כפי ש @daat99 קורא לו חשבון מסחרי.
לוג-אין אחד. כמו כן אם מקבלים ריבית או דיבידנד מאגחים או מניות הכסף זורם לעו״ש השקעות.
ואם אתה קונה/מוכר בחו״ל יפתחו חשבון מט״ח השקעות.
לצורך קניה אתה אמור להעביר מרשרשים מחשבון עו״ש רגיל לחשבון עו״ש השקעות. בית ההשקעות מושך את הכסף לצורך קניה רק מחשבון עו״ש השקעות.
בנק איגוד גילה את הפטנט הזה לפני מספר שנים ולא המתין למחוקק, יש לו שיתוף פעולה עם טרייד-וואן (פלטפורמת המסחר)
לכן הזיהוי נעשה בבנק השכונתי, למשל במטולה ולא בבית ההשקעות בתל אביב.

אם אני מבינה נכון, בנק איגוד יצטרך עכשיו להרשות לכל בית השקעות, ולא רק לטרייד וואן, לסחור עבור הלקוחות שלו. האלמנט של הזיהוי הפשוט יותר הוא נחמד, אבל זה חסכון חד פעמי. השאלה היא האם זה גם חוסך עלויות שוטפות כמו עמלת העברת כספים בין חשבונות. אם לא יאסרו על הבנקים לגבות עמלות על העברות בין העו"ש לחשבון המסחר יהיה להם מאד קל להפוך את השיטה ללא כדאית.

@c881 ודאי שכל הבנקים. התייחסתי למה ש @yossik אמר, שבנק איגוד כבר עושה כך - אמרתי שהוא עושה כך אבל רק עם בית השקעות אחד, ואילו עכשיו יצטרך לאפשר זאת עם כל בית השקעות.

אמרתי שהוא עושה כך אבל רק עם בית השקעות אחד
ציתוט לא מדויק, אמרתי פלטפורמת מסחר לא בית השקעות.
ז"א זירת מסחר אישית כשהבנק הוא מסלקת הכספים מהחשבון האישי שלך בבנק ולא בחשבון ברוקר/בית השקעות.
זה חוסך דמי ניוד כספים, זיבולי מוח, טלפונים ומעקב כי הכסף עובר מייד לבורסה ע"י לחיצה על <enter> .
גם לבינלאומי יש הסכם כזה עם טריי-וואן אבל מנסיוני המר איתם בינלאומי עבורי זו מילה גסה.

איך שאני מבין את זה:
כל אחד יוכל לפתוח חשבון השקעות בצורה אינטרנטית, בלי ולעשות זיהוי בפגישה אישית .
זה יתאפשר כיוון שיעשו העברה במערכת סגורה ז"א תוכל להוציא את הכסף מחשבון ההשקעות, רק לחשבון שממנו הכסף נכנס, ותוכל להעביר כסף רק מחשבון שרשום על שמך.
די דומה לצורה שבנק ירושלים מבצע את הפיקדונות לקוחות כל הבנקים.

השאלה היא האם זה גם חוסך עלויות שוטפות כמו עמלת העברת כספים בין חשבונות.
זה נקרא עמלת עו"ש ויש בנקים שלא גובים אותה בלי קשר כבר היום (כגון בנק יהב, בנק ירושלים וכמה בנקים נוספים עם התניות/מגבלות).

זה נקרא עמלת עו"ש ויש בנקים שלא גובים אותה בלי קשר כבר היום (כגון בנק יהב, בנק ירושלים וכמה בנקים נוספים עם התניות/מגבלות).
@מרק עוגיות
לפעמים יש לי נקיפות מצפון, למה?
בבנק שלי לא שילמתי אגורה על שום כלום למעט העברה בנקאית פעם אחת לחו"ל.
אין עמלות, אין נעליים וגם מקבל כמה לירות על ייתרת זכות בעו"ש.
שאלתי את הבנקאי הפרטי שלי - איך אתם מרוויחים עלי אם אתם רק נותנים לי כסף?
התשובה הייתה - אל תדאג, אנחנו מרוויחים עליך.
חשבתי וחשבתי, נכנסתי עמוק לעניין ומשהו במסך המסחר בבורסה צד את עיניי.
ראיתי שיש לי "כוח קנייה" X (שזה המזומן שלי)
"עודף בטחונות" Y שזה שווה ערך לחצי מגודל התיק בערך.
לכן שאלתי מספר אנשים מה זה, וחלק מהם אמרו לי שהבנק משתמש כנראה ב Y שלי למנף הלוואות ללקוחות.
ולכן הם מעדיפים לוותר על פרוטות ולתת אותן ללקוחות בצורת ריבית חיובית ופטור עמלות ולהשתמש במינוף שלי (עתודות הכספים שלי בצורת מנייות) כדי לחלק הלוואות ומשכנתאות.
למרות שמספר ידידים אמרו זאת קשה לי להאמין שזה נכון.
האם יש כאן בנקאי בפורום שיכול לאשר או לא את מה שכתבתי?
יש כאן משתמש בשם @לאומי דיגיטל אולי הוא יכול להוסיף לדיון.

בבנק שלי לא שילמתי אגורה על שום כלום למעט העברה בנקאית פעם אחת לחו"ל
בארה"ב זה מאוד סטנדרטי. היו לי חשבונות ב-3 בנקים ובאף אחד מהם לא שילמתי עמלות עו"ש ובכולם קיבלתי ריבית על היתרה.

@yossik @daat99 גם אני לא משלמת על העברות בבנק, אבל זו לא הנקודה בכלל. הרי מטרת המהלך היא לאפשר ללקוחות לעבור בקלות למסחר על ידי בית השקעות, גם בלי להחליף בנק, ובכך להקטין את העלויות שלהם. למה צריך את המהלך הזה? למה הבנקים לא מאפשרים כבר עכשיו שיתוף פעולה כזה? התשובה ברורה - הם לא רוצים תחרות. אז כל מה שאני אומרת הוא, שעדיין יש להם כח לפגוע בתחרות שהמתווה החדש מנסה לאפשר, על ידי כך שיגבו יותר עמלות על העברות לחשבון כזה. אני מקווה שהעניין נלקח בחשבון על ידי מי שניסח את התקנות ושזה ייאסר.

כששאלתי בבית השקעות לא ידעו בכלל איך ניתן לעשות זאת.
אם אני מבין נכון, הכסף נשאר בחשבון ההשקעות בבנק ואת העמלות משלמים לבית ההשקעות?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ריש-לקיש קרן אושר אישית - סטייל העיזבון של בנג'מין פרנקלין אוף טופיק 13
ס בין אושר ועושר. באמצע שנות ה-20 רופא לעתיד. יומני מסע אישיים 7
C איך מבטלים ביט שעדיין לא אושר צרכנות פיננסית 19
Trevor הבנק הדיגיטלי הראשון אושר כחבר בורסה צרכנות פיננסית 22
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
S ניוד של תיק השקעות מברוקר זר לברוקר ישראלי שוק ההון 1
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
T ניוד פנסיה ועמלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א אינטראקטיב ברוקרס - שאלות ניוד, מיסוי וכרטיס אשראי שוק ההון 1
T ניוד תיק השקעות ודיווח שנתי מיסים 11
A ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L ניוד כספים IRA קה״ש + גמל שוק ההון 1
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S משיכת כספי תגמולים והגבלת ניוד עתידי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N ניוד חלקי של תיק השקעות שוק ההון 3
M ניוד מהפנסיה לקופ"ג - דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y ניוד ביטוח מנהלים (לפני 2001) לגמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T ניוד תיק השקעות ל-IB ומעבר לקרנות איריות שוק ההון 1
M ניוד קרן נאמנות מהבנק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B ניוד קופת IRA ללא החלפת ברוקר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E ניוד פנסיה עם החרגה רפואית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע ניוד ניירות דואלים מברוקר ישראלי ל ib שוק ההון 1
L ניוד ביטוח מנהלים לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R ניוד מקרן פנסיה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מחיר עלות נמחק לאחר ניוד תיק השקעות מיסים 3
C ניוד מקרן פנסיה לקופת גמל בניהול אשיש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
A ניוד קרן פנסיה בחוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F ניוד תיק השעות מבנק לאומי לבנק דיסקונט צרכנות פיננסית 2
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
K ניוד CSPX שוק ההון 1
ה ניוד מחברת החשמל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A הבהרה על ניוד כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
מ ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T ניוד ביטוח מנהלים לקופ״ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M ניוד קרן פנסיה - דמי ניהול ומסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C התלבטות בין בנק לבית השקעות באמצע תהליך ניוד צרכנות פיננסית 12
יוזר עמלות על ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 19
Trevor ניוד קופות גמל לקרן פנסיה מקיפה - חישוב תקרה/מקום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
V ניוד ביטוח מנהלים לקופת גמל - אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex האם בירידה בבורסה יש היגיון לחכות עם ניוד קופות גמל (עוקבי מדד) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
barad5 ניוד חשבון בנק צרכנות פיננסית 5
Rebecca Ross ניוד מבית השקעות ישראלי לאמריקאי שוק ההון 13
T ניוד חלקי של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T ניוד פיצויים מקרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O ניוד תיק מהבנק לבית השקעות שוק ההון 12
C ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה ללא תקופת אכשרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה