• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח

• פותח הנושא פותח הנושא Gari
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Gari

משתמש רגיל
דירוג
43
קראתי משהו לגבי איך עשירים בארה"ב עושים אופטימיזציה של מיסוי שאני רוצה דעתכם עליו (החלק של ה "die" לא רלוונטי לישראליים):
אנחנו מכירים את אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שבו אנחנו מושכים בשנה 3% מערך התיק כאשר הוא מגיע לשווי שמאפשר לנו לממן את המחייה בסכום ה 3% הזה.

נגיד והתיק נמצא ב IB, בחשבון מרג'ין. (החלק של הצבירה זה החלק של ה "buy")
מה שעושים זה במקום למשוך 3% בשנה - מושכים 2% בשנה ואת ה 1% הנוספים לווים מ IB (החלק של ה "borrow") בריבית האטרקטיבית שיש ל IB לעומת ריבית המשק וזאת גם (ב IB) הלוואה שלא צריך להחזיר במועד מסוים אלא רק לשלם את הריבית כל השנים ולהיזהר ממרג'ין קול.
מכיוון שלא מכרנו כלום - אין מס רווחי הון אלא רק את תשלום הריבית על ההלוואה וזאת תהיה בדר"כ נמוכה יותר ממס רווחי הון (גם בקיזוז מול הפסדים) ובכך אנחנו משלמים פחות מס ומגדילים את הסיכוי שהתיק ישרוד לתקופה ארוכה יותר ולא ייגמר לפני שנמות.

יותר מזה: אפשר להיעזר בהלוואה של ה 1% רק במקרה שהשוק נפל ורוצים להימנע ממימוש הפסדים באותה שנה\שנים.
בשנים שאחרי, כאשר השוק קופץ חזרה - החוב יקטן חזרה באותה מידה חזרה ל 1% מערך התיק.

לגבי החשש ממרג'ין קול: אמנם על פני עשרות שנים החוב גדל, אבל גם שווי התיק גדל ובקצב גבוה יותר מהחוב, כי לטווח ארוך, בהנחה שרוב הכסף מושקע במניות, המניות יגדילו את התיק יותר מהאחוזים הבודדים של ריבית החוב, ככה שאחוז החוב מתוך שווי התיק נשאר פחות או יותר אותו דבר או קטן למרות כל שנה של הלוואה חדשה.

הבעיה באסטרטגיית "buy borrow die" היא שהיא עובדת רק כאשר שווי התיק הוא גדול מאוד לעומת הסכום השנתי שצריך למחיה (למשל אם נדרש רק 1% משווי התיק למחיה שנתית) ובמקביל הריבית נמוכה יחסית - אחרת יש חשש גדול למרג'ין קול.
כאשר משלבים קצת מהאסטרטגיה עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח, למשל ביחס של הלוואה ב 1% ומשיכה של 2% אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח - זה מקטין את הסיכוי למרג'ין קול וכך מקטין את הבעיה הזאת.

מה שאני שוקל זה השילוב, כאשר אחוז ההלוואה הוא בסביבת ה 1% ולא יותר.
זה רעיון טוב? או שזה עדיין מלחיץ בגלל המרג'ין קול ולא שווה את הקצת פחות מס רווחי הון שמשלמים?

נערך לאחרונה ב:
מעניין מאוד.. אבל מה עושים במקרה של משבר עולמי כמו שהיה ב 1929 שגורר איתו נפילת שוק של 10 שנים?

את הריבית על ההלוואה אמורים לממן ממכירה של ניירות ערך אחרי מס?
אם כל שנה מוסיפים עוד 1% מההוצאה השנתית, זה לא הופך מתישהו ל-לא משתלם?

@Gari
משהוא שאני לא מבין, נניח שאין שום פחד ממרגין קול.

כמה יהיה התשלום ריבית לאחר כמה שנים מכיון שכל שנה נלקחת הלוואה נוספת והתשלום גדל. בעצם השיטה מגדילה את ההוצאות השנתיות באופן קבוע. האם נלקח בחשבון שעקב תשלום הריבית ההוצאות בעצם יגדלו ולכן תצטרך למשוך יותר כל שנה. ומה יקרה כאשר ההוצאות כל שנה יעברו את ה 3% ? (וזה יקרה בגלל שההוצאות גדלות באופן קבוע)

לדוגמא, אם אדם תכנן על 3% והוא מוציא 3% בדיוק כל שנה. אחרי שנה ההוצאות שלו יעברו את הסף של ה 3% בגלל הריבית. וזה רק יילך ויחמיר.

או שהשיטה אומרת, ״ברגע שאני עובר את ה 3% הוצאות, אני מחזיר את ההלוואות״ ? אבל אז אתה תלוי מאוד בשוק בנקודת זמן הספציפית הזו.

האם אין פה בעצם הגדלת הסיכון להגיע לאפס כסף ? ואם הסיכון הזה מתומחר בעלות של השיטה ?

נערך לאחרונה ב:
יש הבדל בין מה שתיארת, לבין להחליט על פרישה תוך כדי מינוף? לדוג' הקצאת נכסים של 110% מנייתי.
התנודתיות, ובתקווה הרווח ארוך הטווח גדל, על חשבון סיכון יותר גבוה + תשלום ריבית.
אני לא רואה הבדל, למעט שבאסטרטגיה שתיארת אחוז המינוף גדל מדי שנה.

את הריבית על ההלוואה אמורים לממן ממכירה של ניירות ערך אחרי מס?
אם כל שנה מוסיפים עוד 1% מההוצאה השנתית, זה לא הופך מתישהו ל-לא משתלם?
הריבית על ההלוואה ב IB היא מאוד נמוכה לעומת הריבית במשק של ארה"ב, הרווחים מהתיק מכסים את ה 1% הזה כולל הריבית.
בכל מקרה, זה אמור להיות תמיד רק 1% מערך התיק, לא סכום אבסוליטי שהאחוז שלו מהתיק משתנה.
ככה אני הבנתי לפחות.
אני מדגיש שאני לא יודע יותר על השיטה ממה שקראתי פה: https://earlyretirementnow.com/2021/11/16/leverage-in-retirement-swr-series-part-49/
(שימו לב לפיסקה האחרונה של ה "conclusion"
אני בעצם מבקש דעות מאחרים על השיטה, אני לא לגמרי הבנתי איך זה עובד ואם זה באמת טוב או לא טוב.

@דן ג אתה מכיר את הקטע של ה buy, borrow, die, נכון? מה אתה אומר על השילוב הזה של buy, borrow, die של 1% והשאר SWR כמו שהציעו בקישור שצירפתי וכמו שניסיתי להסביר פה בפוסט? אני מקווה שזה בסדר שאני מתייג אותך

ראיתי גם תגובה שלך @אורי ג. מתייחס ל buy, borrow, die עם הבנה בעניין הזה. אני מקווה שזה בסדר שאני מתייג אותך, אולי תוכל לתת דעה על מה שפירסמתי?

נערך לאחרונה ב:
ראיתי גם תגובה שלך @אורי ג. מתייחס ל buy, borrow, die עם הבנה בעניין הזה. אני מקווה שזה בסדר שאני מתייג אותך, אולי תוכל לתת דעה על מה שפירסמתי?
ארוך לי אבל יש 2 הבדלים מאד מהותיים בין האסטרגיה בארץ לבארה"ב:
1. בארה"ב הוצאות מימון הם הוצאה מוכרת גם לאדם פרטי, בארץ לא.
2. בארה"ב יש STEP UP לני"ע כשמתים, בארץ לא.

ארוך לי אבל יש 2 הבדלים מאד מהותיים בין האסטרגיה בארץ לבארה"ב:
1. בארה"ב הוצאות מימון הם הוצאה מוכרת גם לאדם פרטי, בארץ לא.
2. בארה"ב יש STEP UP לני"ע כשמתים, בארץ לא.
את הריבית על ההלוואה לא מקזזים מרווחי ההון הריאליים האחרים, לצורך חישוב בסיס מס רווחי הון?

את הריבית על ההלוואה לא מקזזים מרווחי ההון הריאליים האחרים, לצורך חישוב בסיס מס רווחי הון?
גם אם כן (@yanosh34 כתב מתישהו לאחרונה שכן, אבל אני לא מצאתי בפורום מקור) - יש הבדל בין קיזוז רווחי הון לבין הוצאה מוכרת, לפחות כל עוד יש לך גם הכנסה מיגיעה אישית.

לא לפי הפקודה.
כלומר אפשר תמורת שיעורי מס מוגדלים, מס שולי על אג"ח ו30% רווח הון ודיבידנדים.

לא לפי הפקודה.
כלומר אפשר תמורת שיעורי מס מוגדלים, מס שולי על אג"ח ו30% רווח הון ודיבידנדים.
חשבתי שכן אפשר. בכל מקרה בשביל 30% על רווחי הון ודיבידנדים זה עשוי להשתלם, תלוי מקרה.

גם אם כן (@yanosh34 כתב מתישהו לאחרונה שכן, אבל אני לא מצאתי בפורום מקור) - יש הבדל בין קיזוז רווחי הון לבין הוצאה מוכרת, לפחות כל עוד יש לך גם הכנסה מיגיעה אישית.
לעסק או עוסק פטור או מורשה אולי כן, אבל שכיר יכול לקזז הוצאה מוכרת?

לעסק או עוסק פטור או מורשה אולי כן, אבל שכיר יכול לקזז הוצאה מוכרת?
לשם כך המילה "מוכרת". לשכיר לא מכירים בהוצאות. אזרחי ארה"ב יכולים לקזז הוצאות מימון על נדל"ן מהכנסותיהם...

אזרחי ארה"ב יכולים לקזז הוצאות מימון על נדל"ן מהכנסותיהם...
גם על ני"ע אבל יש לזה השלכות, כמו כל דבר במערכת האמריקאית: זה מסובך.

אני משמתמש באסטרטגיה הזאת.
בתור תושב ארה"ב אני מקבל דיבידנד ומשלים את הפער בין הדיבידנד ל 4% מהמארגין.

הבעיה באסטרטגיית "buy borrow die" היא שהיא עובדת רק כאשר שווי התיק הוא גדול מאוד לעומת הסכום השנתי שצריך למחיה (למשל אם נדרש רק 1% משווי התיק למחיה שנתית) ובמקביל הריבית נמוכה יחסית - אחרת יש חשש גדול למרג'ין קול.
לא מדוייק. עדיף פחות מ4%. לא צריך להיות דתי באסטרטגיה (כמו בכלל בחיים) ולדעת לחיות על פחות בתקופות יותר מאתגרות. לכן פיתוח כושר המחייה הוא קריטי.
מעניין אם השרושור הזה התפתח בעקבות התגובה שלי לפוסט של הסולידית על קרנות covered call.

אני אקצר את זה לפיסקה:
כאשר השוק נופל והתיק השקעות (שנמצא ב IB) יחד איתו - במקום למשוך 4% שנה מתיק ההשקעות לפי חוק המשיכה הבטוח (ולממש הפסדים באותה שנה) - מושכים 3% בשנה ו 1% לווים מ IB בריבית האטרקטיבית שלהם, ואז במקום לשלם מס רווחי הון, משלמים רק ריבית על ההלוואה (שזה יוצא פחות ממס רווחי הון).
כשהשוק חוזר לעלות כמו שקורה אחרי ירידות - הרווחים מספיק גדולים כדי גם למשוך באותה שנה טובה 4% למחיה וגם כדי לסגור את ההלוואה.
ה 1% הזה זה מערך התיק ובגלל שמניות עולות יותר מ 1% בשנה בממוצע - אז אין מה לחשוש שהחוב יגדל יותר מידי.
-----
רעיון טוב לדעתך? יקטין את הסיכוי שהכסף ייגמר בתיק מאשר משיכה "רגילה" של 4% לשנה לפי חוק המשיכה הבטוח?

נערך לאחרונה ב:
מי מבטיח לך לדעת מתי השוק למטה ויתחיל לעלות? יעלה לאורך כמה זמן?
מן הסתם אם השוק עולה, טוב. אם השוק יורד, רע.

אם הסיכון שווה לך את זה, לך על זה. התוחלת צריכה להיות משמעותית מספיק עבור הסיכון.

אם לא מכרת ולקחת הלוואה, השוק עלה, ניצחת.
אם השוק ירד גם תשלם ריבית וגם אחוז האחזקה שלא נמכר ירד.

ריבית על ההלוואה (שזה יוצא פחות ממס רווחי הון)
ההשוואה של הריבית היא לא מול מס רווח ההון, אלא מול דחיית מס רווח ההון.
או דחייה ארוכה מאוד, עד המשיכה האחרונה / המוות. או דחייה עד שסוגרים את ההלוואה.

אני משמתמש באסטרטגיה הזאת.
בתור תושב ארה"ב אני מקבל דיבידנד ומשלים את הפער בין הדיבידנד ל 4% מהמארגין.
זה משהו שאפשרי גם לתושבי ישראל או שיש חסרונות מהותיים?
מה זאת אומרת שאתה משלים את הפער בין הדיבידנד ל 4% מהמרג'ין, הכוונה שאם הדיבידנד לא מספיק לך למחייה אז אתה משלים אם זה לעד 4% בהלוואת המרג'ין?
מה עושים כשהשוק יורד ונשאר למטה לכמה שנים - מה האסטרטגיה במקרה כזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אחד_שיודע שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים שוק ההון 15
Q שילוב מניות דיבידנד בתיק פסיבי שוק ההון 5
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 26
D השקעה של 3m - נדל"ן / שוק ההון/שילוב? נדל"ן 14
E מעבר לIRA, שילוב צוברת ומחלקת שוק ההון 1
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
N שילוב נדלן בחו"ל בתיק ההשקעות נדל"ן 47
unrealx שילוב נדל"ן כחלק מהתיק - התלבטויות השקעה שוק ההון 5
T תיק ממוסה - שילוב קרנות אמריקאיות ואיריות שוק ההון 0
Cfy שילוב EIMI ב-VTI+VXUS שוק ההון 7
ImCarryGG שילוב עבודת פריילנסר עם שכיר אוף טופיק 20
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
G שילוב פנסיה וגמל צרכנות פיננסית 43
A שילוב פקדונות בתיק במקום אג"ח שוק ההון 19
the_newbie שילוב אג"ח ממשלת ארה"ב שוק ההון 20
R השוואת תשואות של תעודת סל ישראלית על המדד העולמי מול שילוב של IWDA + EIMI שוק ההון 2
adamshalev שילוב נדל״ן מניב, מינוף, אג״ח ומניות שוק ההון 72
R שילוב VTI + VXUX שוק ההון 6
מ שילוב של נדל"ן ומניות נדל"ן 13
A שילוב קרן השתלמות (לא IRA) בתיק השקעות שוק ההון 3
Oziris שילוב מטבע נוסף שוק ההון 13
T שילוב של שתי שיטות השקעה שוק ההון 89
עומר שילוב מעניין של קרן פנסיה עם קופת גמל? צרכנות פיננסית 177
E שילוב השקעה באג"ח קונצרני שוק ההון 5
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
T טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה