תודה רבה למשיבים
אני מעריך שחשבת על אזרחות כפולה, אבל זה לא המקרה פה, ובתור תושב ישראל לא תוכל לפתוח חשבון שם.
נכון, מחזיק אזרחות ישראלי ובאיחוד, תושבות יחידה בישראל.
באתר יש ניסוח קצת פתוח "Interactive Brokers Ireland Limited (IBIE) serving primarily residents of Western Europe."
Leading online trading solutions for traders, investors and advisors, with direct global access to stocks, options, futures, currencies, bonds and funds. Transparent, low commissions and financing rates and support for best execution.
www.interactivebrokers.eu
גם אם זה בחשבון בנק אמריקאי, זה מוגן ממס ירושה אמריקאי (אלא אם אתה אזרח ארה"ב).
לפי מיטב בירורי, יחידים שאינם אזרחי ארה"ב או תושבי ארה"ב כפופים למס עזבון על רכוש אמריקאי מעל שווי של 60,000 דולר אמריקאי. אני מפספס פה משהו?
למה? איזה יתרון יש לו על חשבון אמריקאי?
רק השערה, אם אינטראקטיב האירלנדי/בריטי הוא ישות שאינה אמריקאית, מזומן מעל 60,000 דולר לא יהיה כפוף למס עזבון אמריקאי.
בנוסף, זו 'הכנה למזגן' למעבר למדינת איחוד אירופית שיש לי בה אזרחות.
באופן כללי לגבי מצבי, מחזיק באזרחות ישראלית ובמדינת איחוד אבל תושב ישראל. אני מתכנן אפשרות (הסתברות 50%) למעבר למדינה אירופית באיחוד, לפחות לכמה שנים. במדינה זו נהוג מס עזבון גבוה מאוד (גם בלי תושבות) על נכסים ריאלים ופיננסים וגם מס עושר (שהיקפו צומצם לאחרונה אבל אולי יחזור בשל הפוליטיקה). מכיון שאיני רוצה עדיין להתחייב למדינה זו, אני מעדיף לא לפתוח בה חשבון בנק ולא להעביר אליה כספים. מצד שני, בשל המצב בישראל (לא מהיום) כן רוצה להוציא כספים מפה ועדיף למקום יציב עם שלטון חוק באיחוד האירופי שיש לי בו מעמד כאזרח. בנק שוויצרי טוב מבחינתי, אך מקריאה פה בפורומים הבנתי שעלות החשבון מאוד גבוהה (אלפי פרנק בשנה). עוד אפשרות שקראתי עליה הפתוחה לתושבי ישראל היא saxo bank הדני. האם למישהו יש נסיון במשהו דומה?
גם אירופה לדעתי, נראה לי שזה זמין רק לארה"ב.
כרטיס דביט לאינטראקטיב באירופה
Borrow, Earn, Spend, Invest - Worldwide, One Account with the Interactive Brokers Debit Mastercard
www.interactivebrokers.eu