• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון

• פותח הנושא פותח הנושא אביאל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אביאל

משתמש רגיל
דירוג
155
זוג נשוי שלאשה יש נקודות זיכוי לא מנוצלות ולבעל אין. והחשבון הממוסה רשום על שם האשה. האם היא תקבל החזר מס רווח הון כנגד נקודות הזיכוי הלא מנוצלות שלה או שלא תקבל החזר כי לבעלה אין נקודות זיכוי לא מנוצלות.
תודה למשיבים.

זוג נשוי שלאשה יש נקודות זיכוי לא מנוצלות ולבעל אין. והחשבון הממוסה רשום על שם האשה. האם היא תקבל החזר מס רווח הון כנגד נקודות הזיכוי הלא מנוצלות שלה או שלא תקבל החזר כי לבעלה אין נקודות זיכוי לא מנוצלות.
תודה למשיבים.
אצל זוג נשוי, הכנסות שלא מיגיעה אישית משויכות לבן/בת הזוג שההכנסות מיגיעה אישית יותר גבוהות, ללא תלות על שם מי רשום החשבון.
כלומר, בסבירות גבוהה שההכנסותי ישויכו לבעל ולכן לא יהיה נקודות זיכוי לקזז.

חריג אפשרי, זה אם האשה החזיקה את החשבון לפחות שנה לפני הנישואין, ולא הפקידו לחשבון כספים אחרי הנישואין, ואז ניתן לשייך את ההכנסות מהחשבון לאשה ולקבל החזר בגובה נקודות הזיכוי הלא מנוצלות שלה.

תודה על התשובה המפורטת. אתה כותב
בסבירות גבוהה
משמע שבסבירות נמוכה ההכנסות ישויכו לאשה. האם לדעתך הסבירות הנמוכה הזו מצדיקה את הטרטור הבירוקרטי של העברת החשבון על שם האשה או שזו הסתברות כל כך נמוכה שחבל על המאמץ? כמובן לא המלצה וכו׳

אצל זוג נשוי, הכנסות שלא מיגיעה אישית משויכות לבן/בת הזוג שההכנסות מיגיעה אישית יותר גבוהות, ללא תלות על שם מי רשום החשבון.
כלומר, בסבירות גבוהה שההכנסותי ישויכו לבעל ולכן לא יהיה נקודות זיכוי לקזז
מה קורה במקרה שההכנסה מיגיעה אישית גדולה יותר אצל האשה ולמרות זאת יש לה יותר נקודות זיכוי לא מנוצלות מאשר הבעל? האם ההכנסות ישוייכו לאשה כי ההכנסה מיגיעה אישית יותר גבוהה או לבעל כי יש לו פחות נקודות זיכוי לא מנוצלות?

תודה על התשובה המפורטת. אתה כותב

משמע שבסבירות נמוכה ההכנסות ישויכו לאשה. האם לדעתך הסבירות הנמוכה הזו מצדיקה את הטרטור הבירוקרטי של העברת החשבון על שם האשה או שזו הסתברות כל כך נמוכה שחבל על המאמץ? כמובן לא המלצה וכו׳
מצטער אם גרמתי לזה להשמע לא דטרמניסטי.
זה לא קשור לטרטור.
פשוט לא חשפת את כל הנתונים.
בהינתן חשיפת כל הנתונים שציינתי, אדע בוודאות למי ישויך.

מה קורה במקרה שההכנסה מיגיעה אישית גדולה יותר אצל האשה ולמרות זאת יש לה יותר נקודות זיכוי לא מנוצלות מאשר הבעל? האם ההכנסות ישוייכו לאשה כי ההכנסה מיגיעה אישית יותר גבוהה או לבעל כי יש לו פחות נקודות זיכוי לא מנוצלות?
כתבתי

פשוט לא חשפת את כל הנתונים.
איזה נתונים צריך כדי שיהיה אפשר לדעת בוודאות למי תשוייך ההכנסה?
בוא ניקח כדוגמא את שנת 2022. בשנה זו אשתי הרוויחה יותר ממני.
אצלי יש זיכוי מס לא מנוצל (זיכויים פחות מס ברוטו) של 20,000 ש"ח ולאשתי 31,000 ש"ח.
אם נניח בשנה זו היינו משלמים מס רווחי הון של 40,000 ש"ח אז לפי דבריך היינו מקבלים 31,000 ש"ח בחזרה למרות שחשבון המסחר רשום על שמי.
הבנתי נכון?
אם כך, יוצא שבשנים שאני מרוויח מעט יותר מאשתי עדיף לדחות הכנסות או אפילו לעבוד מעט פחות כדי שארוויח פחות ממנה ואקבל את הטבת המס המקסימלית (במקרה שהבאתי כדוגמא מדובר על הפרש של 11,000 ש"ח).

איזה נתונים צריך כדי שיהיה אפשר לדעת בוודאות למי תשוייך ההכנסה?
הכנסה מרווח הון משוייכת לבעל ההכנסה מיגיעה אישית הגבוהה יותר.
החריג העיקרי זה אם הכספים התקבלו בירושה, או כספים מלפני החתונה, ובתנאי שהם בחשבון נפרד.
אם כך, יוצא שבשנים שאני מרוויח מעט יותר מאשתי עדיף לדחות הכנסות או אפילו לעבוד מעט פחות כדי שארוויח פחות ממנה ואקבל את הטבת המס המקסימלית (במקרה שהבאתי כדוגמא מדובר על הפרש של 11,000 ש"ח).
כן, אם יש לה עודף זיכויים זה אפשרי, רק תבדוק שהזיכויים אכן עובדים גם מול רווח הון

רק תבדוק שהזיכויים אכן עובדים גם מול רווח הון
בעבר קיבלתי החזר על מס רווח הון כנגד זיכויים (בתוספת ריבית מכובדת והצמדה), ואפילו על מס רווח הון ששילמתי בעת פדיון קופת גמל להשקעה, כך שזה בהחלט עובד.
החשבון שלי הוא לא אחד מהחריגים שציינת ולכן לכאורה עדיף שלאשתי תהיה הכנסה גבוהה יותר, בוודאי בשנים שבהם אנחנו משלמים הרבה מס רווח הון.
ושאלה נוספת שקשורה לעניין, יש לי הפסד מועבר מ-2022 ל-2023. האם אפשר לגרום לזה שההפסד יועבר ל-2024 וכל זיכוי המס יהיה כנגד נקודות הזיכוי? או שהאלגוריתם של רשות המיסים לא מאפשר את זה וישר מקזז את ההפסד מהרווח?

בעבר קיבלתי החזר על מס רווח הון כנגד זיכויים (בתוספת ריבית מכובדת והצמדה), ואפילו על מס רווח הון ששילמתי בעת פדיון קופת גמל להשקעה, כך שזה בהחלט עובד.
כמו שרשמתי, תבדוק אם הזיכויים עובדים.
לדוגמא
נקודת זיכוי תושב עובד
נקודת זיכוי ילדים לא עובד
כלומר תוכל לנצל עד כמות הנקודות שכן עובדות מול רווח הון, את שאר הנקודות רק כנגד הכנסה מיגיעה אישית.
ושאלה נוספת שקשורה לעניין, יש לי הפסד מועבר מ-2022 ל-2023. האם אפשר לגרום לזה שההפסד יועבר ל-2024 וכל זיכוי המס יהיה כנגד נקודות הזיכוי? או שהאלגוריתם של רשות המיסים לא מאפשר את זה וישר מקזז את ההפסד מהרווח?
הפסד שלא מקוזז, נמחק

יש סימולטור של רשות המיסים
תודה באמת סימולטור נוח. אפשר לראות בסימולטור שגם אם אחד מבני הזוג מרוויח שקל אחד יותר מהשני כל רווחי ההון משוייכים אליו גדולים ככל שיהיו.
בשביל הסקרנות בדקתי מה קורה אם שני בני הזוג מרוויחים בדיוק אותו דבר והתוצאה מעניינת. רווחי ההון משוייכים לבן הזוג הרשום ללא תלות בזיכוי המס. למרות שזה מקרה די תיאורטי יש בזה משהו מעצבן כי זה אומר שחבות המס עלולה להיקבע באופן אקראי לגמרי.
נקודת זיכוי ילדים לא עובד
בסימולטור זיכוי ילדים כן עובד. בדקתי כמה פעמים. אגב פעם רואה חשבון אמר לי שיש הבדל בין רווח מדיבידנד לרווח הון רגיל ולפי הסימולטור אני לא מוצא שיש הבדל.

בסימולטור זיכוי ילדים כן עובד. בדקתי כמה פעמים. אגב פעם רואה חשבון אמר לי שיש הבדל בין רווח מדיבידנד לרווח הון רגיל ולפי הסימולטור אני לא מוצא שיש הבדל.
עשיתי עכשיו בדיקה בסימולטור, עם הכנסות מריבית, ונקודות ילדים לא מתקבלות
שמתי 100 אלף ריבית ו־20 אלף משכורת, וילד אחד ותראה מה התוצאה
1708608804360.png

ככל הידוע לי, גם מהסימולטור וגם מזכרון של קריאה בחומר של רשות המיסים, נקודות זיכוי ילדים אינן רלוונטיות למס רווחי הון, אם כי הנקודות מחושבות באופן מיטבי. ז.א. שתחילה ינכו את נקודות הילדים על הכנסה מעבודה, ולאחר מכן ישתמשו בנקודות תושב ואישה עבור רווחי הון.

אין לי רשיון. לא יעוץ ולא המלצה, השימוש על אחריות הקורא

עשיתי עכשיו בדיקה בסימולטור, עם הכנסות מריבית, ונקודות ילדים לא מתקבלות
שמתי 100 אלף ריבית ו־20 אלף משכורת, וילד אחד ותראה מה התוצאה
צפה בקובץ המצורף 2369
לצערי לא הבנתי. יש חבות מס של 27,000 שח. מורידים מזה 6021 תושב ו2000 ילדים ונשאר 18979 שח. אם לא היו מזכים במס על ילדים אז המס לתשלום היה צריך להיות 20979. לא?

אוקיי הבנתי, על ההכנסה של 20000 יש מס של 2000 שח שעליו מקבלים החזר מילדים. עשיתי את הסימולציה שלך עם 6 ילדים ועדיין הזיכוי היה 2000 שח בלבד

המסקנה המעשית שלי מהשרשור: זיכוי מס רווח הון לאשה הוא בערך 7500 שח (ילדים וקו עימות צפון לא יועילו למס רווח הון אבל כן יועילו לפטור ממס את ההכנסה מיגיעה אישית) ולכן המצב האופטימלי הוא כל שנה למכור נכסים ברווח שחייב במס של 7500 שח (30-40 אלף שח תלוי כמובן באינפלציה). ובשנה שאני מרוויח יותר מאשתי הזיכוי הוא בערך 6000 שח והמצב האופטימלי הוא למכור נכסים ברווח שחייב במס בסכום הזה.
תודה לכל המשיבים.

המסקנה המעשית שלי מהשרשור: זיכוי מס רווח הון לאשה הוא בערך 7500 שח (ילדים וקו עימות צפון לא יועילו למס רווח הון אבל כן יועילו לפטור ממס את ההכנסה מיגיעה אישית) ולכן המצב האופטימלי הוא כל שנה למכור נכסים ברווח שחייב במס של 7500 שח (30-40 אלף שח תלוי כמובן באינפלציה). ובשנה שאני מרוויח יותר מאשתי הזיכוי הוא בערך 6000 שח והמצב האופטימלי הוא למכור נכסים ברווח שחייב במס בסכום הזה.
תודה לכל המשיבים.
כמובן תמיד אפשר גם להתגרש;-)
כשלא נשואים, אז נקודות זיכוי ילדים כן תופסות גם על רווח הון

מ
כשלא נשואים, אז נקודות זיכוי ילדים כן תופסות גם על רווח הון.
מעניין. בדקתי קו עימות צפון וזה לא נחשב גם לחד הורית.
בכל אופן, ההבנה שזיכוי מס רווח הון מוגבל למדי מחזק אצלי את ההחלטה שקיבלתי כבר לפני שנים לטפח קרנות השתלמות ira למרות דמי הניהול הגבוהים ביחס לחשבון רגיל. במבט שטחי זה מיותר כל עוד אני לא משלם מס על הרווח בחשבון הממוסה אבל בראיה ארוכת טווח זה עדיף. זיכוי המס מוגבל לרווח של כמה עשרות אלפי שח בשנה, מחייב ליצור כל הזמן אירועי מס הכרוכים בעמלות ק/מ ומרווחים, ויום אחד הילדים יגדלו ואולי יפסיקו את הטבת המס לקו עימות או שההכנסה תגדל ואז לא יהיה מספיק זיכויים בשביל כל ההכנסה.

הפסד שלא מקוזז, נמחק
בדו"ח של שנת 2023 ביקשתי להעביר הפסד הון למרות שבשנה זו הרווח השנתי היה גבוה מההפסד השנתי. כשקיבלתי את השומה ראיתי שזה הצליח. ההפסד לא קוזז, הועבר לשנת 2024 והתווסף להפסד שהועבר משנת 2022 לשנת 2023. על הרווח בשנת 2023 (שלפי בקשתי לא קוזז ממנו ההפסד) לא שילמתי מס בגלל נקודות זיכוי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 19
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 47
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14

נושאים דומים

Back
למעלה