• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי אג"ח צמוד מדד

• פותח הנושא פותח הנושא alihtz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alihtz

משתמש סולידי
דירוג
5
היי,

קניתי אגרות חוב צמודות מדד של מדינת ישראל לטווח קצר, ז"א, קניתי קרן שמחזיקה אותם (5113329).

אני מנסה להבין איך ייתכן שבמצב של עליה של 5% במדד המחירים בשנה האחרונה, אני בהפסד של יותר מ5% בקרן.
כשזה נוגע לאג"ח צמוד אז אם אני מבין נכון הריבית שמקבלים צמודה למדד, כלומר עליה במדד = ריבית יותר גבוהה מהאג"ח = תשואה יותר גבוהה.

כך שאם הייתי פשוט מחזיק את ניירות הערך האלה ישירות, פשוט הייתי מקבל אקסטרה ריבית. אבל הייתי מרוויח על הנייר רק בהנחה שמדד המחירים עלה יותר מ (או לכל הפחות קרוב ל.) מה ששוער על ידי השוק. כלומר אם השוק העריך עליה של 10% במדד המחירים, אז בעליה של 5%, אני עלול להיות מופסד, כי האגח נסחר מראש בשער גבוה יותר.

האם זה הסיפור עם האגח צמוד מדד בשנה שעברה? האג"ח תומחר מראש באופן המגלם עליה במדד המחירים לצרכן, ואילו מדד המחירים לצרכן, חרף העלאות הריבית המשמעותיות שהיו כאן פשוט לא עלה מספיק בהשוואה לצפיות השוק?

לפי הקרן, מדובר על 2-5 שנים, כלומר לא טווח קצר אלא בינוני.
נניח שאם אג"ח מסוים לטווח בינוני לפני שנה נתן לך תשואה ששווה למדד כלומר מדד + 0% או אפילו פחות, ועלה X , הרי שהיום בעקבות עליית הריבית יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות ולכן שווה למכור את האג"ח הזה ולקנות אג"ח חדשים. האג"ח יורד עד לנקודת שיווי משקל (X-5% במקרה של הקרן שלך) שבה שווה לרכוש אותו אל מול האלטרנטיבות.

האם זה הסיפור עם האגח צמוד מדד בשנה שעברה? האג"ח תומחר מראש באופן המגלם עליה במדד המחירים לצרכן, ואילו מדד המחירים לצרכן, חרף העלאות הריבית המשמעותיות שהיו כאן פשוט לא עלה מספיק בהשוואה לצפיות השוק?
האג"ח מושפע גם מציפיות הריבית וגם מציפיות האינפלציה.
אני ממליץ לקרוא דיון דומה בשרשור של אייק.

לפי הקרן, מדובר על 2-5 שנים, כלומר לא טווח קצר אלא בינוני.
נניח שאם אג"ח מסוים לטווח בינוני לפני שנה נתן לך תשואה ששווה למדד כלומר מדד + 0% או אפילו פחות, ועלה X , הרי שהיום בעקבות עליית הריבית יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות ולכן שווה למכור את האג"ח הזה ולקנות אג"ח חדשים. האג"ח יורד עד לנקודת שיווי משקל (X-5% במקרה של הקרן שלך) שבה שווה לרכוש אותו אל מול האלטרנטיבות.
מה שאתה כותב מעניין. כי בעצם זה אומר שאג"ח צמוד מדד לא מגן לכ כך טוב מאינפלציה, או לפחות לא מגן טוב באינפלציה בסביבה האינפלציונית הנוכחית. כי הערך שלו פשוט יורד בעקבות העלאות ריבית שעוקבות לאינפלציה והפיכה של אפיקי השקעה אחרים לארטקטיביים.

האג"ח מושפע גם מציפיות הריבית וגם מציפיות האינפלציה.
אני ממליץ לקרוא דיון דומה בשרשור של אייק.
הצפיות האלה מושכות לכיוונים שונים? בעם אג"ח כזה אז מגן מאינפלציה תחת הנחות של התנהגות הבנק המרכזי?

הצפיות האלה מושכות לכיוונים שונים?
כן. מדד מעלה את האג"ח, ריבית מורידה.

בעצם זה אומר שאג"ח צמוד מדד לא מגן לכ כך טוב מאינפלציה
אם מחכים לפדיון, האג"ח "שוכח" את הריבית ונותן הצמדה למדד (או להפרש בציפיות המדדים מיום קנייתו, אם לדייק)

מה שאתה כותב מעניין. כי בעצם זה אומר שאג"ח צמוד מדד לא מגן לכ כך טוב מאינפלציה, או לפחות לא מגן טוב באינפלציה בסביבה האינפלציונית הנוכחית. כי הערך שלו פשוט יורד בעקבות העלאות ריבית שעוקבות לאינפלציה והפיכה של אפיקי השקעה אחרים לארטקטיביים.
שים לב שלא קנית אג"ח צמוד מדד אלא קרן שממשיכה לקנות ולמכור אג"חים צמודים ולכן התשואה עליה אינה ידועה מראש. לו היית רוכש אג"ח צמוד מדד בודד, היית יכול לדעת בוודאות מה תקבל בסוף תקופת האג"ח וגם להגן על עצמך מהאינפלציה באותה תקופה. ייתכן שאם היית רוצה למכור את האג"ח בדרך, היית מפסיד או מרוויח מעבר לתשואה הצפויה, אבל בסוף התקופה התשואה ביחס למדד ידועה.

הבנתי. מעניין. עכשיו אם התגובה של הבנק המרכזי לאינפלציה היא העלאת ריבית, והעלאת ריבית מורידה את ערך האג"ח, אז יהיה מדויק לומר שאג"ח צמוד מדד מגדר סיכון אינפלציה רק בהעדר העלאת ריבית?

אם כן, אז פקדון צמוד למדד מהווה גידור טוב יותר נגד אינפלציה, לא?

נערך לאחרונה ב:
אז יהיה מדויק לומר שאג"ח צמוד מדד מגדר סיכון אינפלציה רק בהעדר העלאת ריבית?
לא. האג"ח מגדר אותך מסיכון אינפלציה במידה זאת או אחרת. כמו שכתבתי קודם, במידה ותחכה עד סוף תקופת האג"ח אתה יודע בוודאות מהו הגידור הזה. העלאות או הורדות ריבית בדרך יכולות ליצור שינוי במחיר האג"ח כתלות בציפיות לאותן העלאות/הורדות. אם תחכה לסוף התקופה אז אתה יכול להיות אדיש אליהן.

אם כן, אז פקדון צמוד למדד מהווה גידור טוב יותר נגד אינפלציה, לא?
בעקרון לא. הוא יכול להוות גידור יותר טוב אם הריבית שתקבל עליו יותר אטרקטיבית. מצד שני אגרות חוב של המדינה נזילות לאורך התקופה ונחשבות בטוחות יותר (אם כי הסיכון בפיקדון נחשב גם הוא למזערי בדרך כלל)

אבל העניין זה שהמחיר של האג"ח לא קבוע אלא נסחר בהתאם לצפיות השוק לשינוי במחירי המדד ושינויי הריבית. אם השוק שיער כי עליית המדד תיהיה 5% ולא תיהיה עלית ריבית, אז מחיר האג"ח צריך להיות שווה ל(פדיון+5%) פחות (5%-התשואה המינימלית שמשקיעים מוכנים לקבל על אג"ח). כלומר אם פדיון האג"ח הוא 100 אגורות, והתשואה המינימלית שהמשקיעים מוכנים לקבל בהנתן הסיכונים של אי פרעון או שינוי לרעה במדד היא 1%, אז אם יש צפיה לעלית מדד של5% האג"ח יסחר במחיר הפדיון + 4%. יש כאן רכיב ספקולטיבי. בפקדון צמוד מדד אני יודע שאני אקבל בדיוק את העליה בערך המדד ביחס לקרן. ואילו באג"ח אני אקבל את ההפרש בין העליה האמיתית במדד פחות הצפיה של השוק לעליה במדד, פלוס התשואה המשוערת.

לא?

לא.

כשאתה קונה אג"ח אתה יכול להסתכל בנתון "תשואה לפדיון" שלו שזה בדיוק מה שתקבל אם תחכה לסוף.
בדיוק כמו פקדון בבנק.

זה נכון שהתשואה לפדיון משתנה כל יום, כמו שהריבית שמציעים לך על פקדון בבנק משתנה כל כמה זמן.

ושוב, אולי מה שמטעה אותך זה שקנית קרן שמשקיעה באג"חים ולא אג"ח בודד. שם אכן יש רכיבים משתנים שמשפיעים על מחיר הקרן ובמובן הזה אכן הקרן שונה מאוד מפקדון.

לא.

כשאתה קונה אג"ח אתה יכול להסתכל בנתון "תשואה לפדיון" שלו שזה בדיוק מה שתקבל אם תחכה לסוף.
בדיוק כמו פקדון בבנק.

זה נכון שהתשואה לפדיון משתנה כל יום, כמו שהריבית שמציעים לך על פקדון בבנק משתנה כל כמה זמן.

אני מבין את זה, אבל מה שאני אומר שבגלל שהמחיר של האג"ח הצמוד מראש נסחר בהתאם לצפיות לגבי עליית המדד, אז התשואה שלך מבוססת על מה היו הצפיות מראש לגבי המדד. אם הצפיות לעלית המדד לאג"ח של שנה הן 5%, אז אגח צמוד שהפדיון שלו הוא 100 אגורות לאגרת, יכול להסחר ב104 אגורות לאיגרת.

אז לכן אם אתה רוצה לקבל את התשואה מעלית המדד בניכוי הצפיות לגביו עדיף להשקיע בפקדון צמוד. כי באג"ח צמוד התשואה שלך בעצם היא כמה המדד עולה מעבר לצפיות (פלוס כאמור התשואה המינימאלית של השוק). לכן אני לא מבין מתי תעדיף אג"ח צמוד על פני פקדון צמוד מדד.

אני מבין את זה, אבל מה שאני אומר שבגלל שהמחיר של האג"ח הצמוד מראש נסחר בהתאם לצפיות לגבי עליית המדד, אז התשואה שלך מבוססת על מה היו הצפיות מראש לגבי המדד. אם הצפיות לעלית המדד לאג"ח של שנה הן 5%, אז אגח צמוד שהפדיון שלו הוא 100 אגורות לאגרת, יכול להסחר ב104 אגורות לאיגרת.

אז לכן אם אתה רוצה לקבל את התשואה מעלית המדד בניכוי הצפיות לגביו עדיף להשקיע בפקדון צמוד. כי באג"ח צמוד התשואה שלך בעצם היא כמה המדד עולה מעבר לצפיות (פלוס כאמור התשואה המינימאלית של השוק). לכן אני לא מבין מתי תעדיף אג"ח צמוד על פני פקדון צמוד מדד.
זאת הסיבה שאני משקיע בפקדונות צמודים ולא באג"ח. הרבה יותר פשוט וודאי.

זאת הסיבה שאני משקיע בפקדונות צמודים ולא באג"ח. הרבה יותר פשוט וודאי.
אני לא מצליח להבין את הטיעון הזה.

יש אג"ח צמוד שנותן לך תשואה לפדיון של 1%.
יש פקדון צמוד שנותן לך מדד + 1%.

נניח ששניהם לעוד שנה.

תן לי תרחיש שבו יש הבדל ביניהם.

אני לא מצליח להבין את הטיעון הזה.

יש אג"ח צמוד שנותן לך תשואה לפדיון של 1%.
יש פקדון צמוד שנותן לך מדד + 1%.

נניח ששניהם לעוד שנה.

תן לי תרחיש שבו יש הבדל ביניהם.
שהמחיר הרציף של האג"ח מגלם ציפיות מדד. אני לא יודע איך לקנות במכרז וזה הרבה יותר קשה מלפתוח פיקדון.

אני לא יודע איך לקנות במכרז וזה הרבה יותר קשה מלפתוח פיקדון.
איזה מכרז? אג"ח נסחר כל יום ואתה יכול לראות בכל רגע את התשואה לפדיון שלו.
כל מה שאתה צריך לעשות זה להתקשר ליועץ השקעות שלך (או לחדר מסחר בבית השקעות) ולבקש שיקנו לך את האג"ח.
מה פה הרבה יותר קשה?

שהמחיר הרציף של האג"ח מגלם ציפיות מדד
זה נכון, אבל ה"תשואה לפדיון" לא.
כלומר אם התשואה לפדיון היא 1% אז זה מה שתקבל, לא משנה אם עכשיו הציפיות הן נכונות או לא ומה יקרה להן.

זה נכון, אבל ה"תשואה לפדיון" לא.
כלומר אם התשואה לפדיון היא 1% אז זה מה שתקבל, לא משנה אם עכשיו הציפיות הן נכונות או לא ומה יקרה להן.
באמת שניסיתי ללמוד את נושא האג"ח אבל זה נראה לי מורכב מדי, מה גם שקראתי כאן כמה פעמים אזהרות על זה שהנתונים שמופיעים באתרי השוואה לא מדוייקים.

באמת שניסיתי ללמוד את נושא האג"ח אבל זה נראה לי מורכב מדי, מה גם שקראתי כאן כמה פעמים אזהרות על זה שהנתונים שמופיעים באתרי השוואה לא מדוייקים.
זה כבר ליגיטימי. באמת ה"תשואה לפדיון נטו" שמוצגת לאג"ח צמוד היא לעתים שגוייה.
אבל ה"תשואה לפדיון ברוטו" כפי שמופיעה באתר הבורסה ובאתרים אחרים, היא נכונה (עד כדי שעת עדכון או משהו כזה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
ו שאלה טכנית לגבי אג"ח ישראלית שוק ההון 12
א שאלה לגבי תשואות אג"ח שוק ההון 6
M שאלה לגבי תשואה של אג"ח ספציפי שוק ההון 0
S שאלה בסיסית לגבי קרנות אג"ח קונצרני שוק ההון 3
לא חשוב שמות שאלה טכני לגבי קרנות נאמנות של אג"ח ישראלי שוק ההון 2
S שאלה לגבי אג"ח שוק ההון 10
S שאלה לגבי אג"ח קצר שוק ההון 16
Oziris שאלה לגבי אג"ח שוק ההון 36
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
V שאלה לגבי אג"ח שוק ההון 8
N שאלה לגבי ההבדל בין רכישת אג"ח ישירות לבין קרנות אג"ח שוק ההון 12
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית *** שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
I שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה