ttmoon
משתמש רשום
- דירוג
- 2
שלום, אני מבין שהרוב כאן משקיעים בחשבון פטור עם כסף שהמעסיק מפריש, ועם חסכונות פרטיים בחשבון מסחר עצמאי.
יש לי IRA בקרן השתלמות - ואני תוהה לגבי האופציה של להפקיד לשם כספים מעל ליתרה במקום לפתוח חשבון מסחר עצמאי, יתרונות וחסרונות שאני רואה:
יתרונות:
1. עדיין אני מקבל דחיית מס, גם עבור כספים מעבר לתקרה
2. דחיית המס מאפשרת למעשה אפשרות שינויים בתיק ומכירת ניירות ערך בקלות
חסרונות:
1. דמי ניהול בקרן השתלמות
האם פספסתי משהו? או שפשוט זה המצב והרוב מעדיפים לא לשלם את דמי הניהול מתוך הנחה שזה יוצא פחות משתלם ושהם רק מאזנים את התיק שלהם על ידי קניה?
בנוסף שאלה קצת שונה - האם בחשבון פטור יש חסרון בלקנות קרן סל עם 0% דמי ניהול? הרי מלכודות המס לא רלוונטיות פה, אפשר לשנות בעלות נמוכה - ולכן יש עדיפות למשל לקרנות ישראליות על קרנות של בלאקרוק?
תודה
יש לי IRA בקרן השתלמות - ואני תוהה לגבי האופציה של להפקיד לשם כספים מעל ליתרה במקום לפתוח חשבון מסחר עצמאי, יתרונות וחסרונות שאני רואה:
יתרונות:
1. עדיין אני מקבל דחיית מס, גם עבור כספים מעבר לתקרה
2. דחיית המס מאפשרת למעשה אפשרות שינויים בתיק ומכירת ניירות ערך בקלות
חסרונות:
1. דמי ניהול בקרן השתלמות
האם פספסתי משהו? או שפשוט זה המצב והרוב מעדיפים לא לשלם את דמי הניהול מתוך הנחה שזה יוצא פחות משתלם ושהם רק מאזנים את התיק שלהם על ידי קניה?
בנוסף שאלה קצת שונה - האם בחשבון פטור יש חסרון בלקנות קרן סל עם 0% דמי ניהול? הרי מלכודות המס לא רלוונטיות פה, אפשר לשנות בעלות נמוכה - ולכן יש עדיפות למשל לקרנות ישראליות על קרנות של בלאקרוק?
תודה