• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלה לגבי מיסוי עסקים בחו"ל שמקורם בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Zaltzman
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Zaltzman

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם ,

יש לי מסעדה בתל אביב,החברה שמחזיקה אותה נוסדה בארץ בשנת 2017.
יש רווחים וכידוע אחוז המס פחות או יותר על הרווחים הוא 50%
כי זוהי מדינת הישראל היפה.
השאלה היא -
מה מונע ממני להעביר מחר את החברה לחו"ל(מבחינת יישות החברה עצמה והקניין הרוחני שלה,ולא המסעדה בפועל),למשל דובאי ששם יש 0% מיסים.
האם אז אני אמוסה באותו אופן כאילו החברה נשארה בארץ?

תודה לעונים

שלום לכולם ,

יש לי מסעדה בתל אביב,החברה שמחזיקה אותה נוסדה בארץ בשנת 2017.
יש רווחים וכידוע אחוז המס פחות או יותר על הרווחים הוא 50%
כי זוהי מדינת הישראל היפה.
השאלה היא -
מה מונע ממני להעביר מחר את החברה לחו"ל(מבחינת יישות החברה עצמה והקניין הרוחני שלה,ולא המסעדה בפועל),למשל דובאי ששם יש 0% מיסים.
האם אז אני אמוסה באותו אופן כאילו החברה נשארה בארץ?

תודה לעונים
אם החברה רשומה בישראל או ש שליטה והניהול שלה בישראל, היא חברה תושבת ישראל שמשלמת מס הכנסה בישראל.
העברת הנכסים לחברה שרשומה בדובאי תהיה חייבת במס רווח הון. וכמובן צריך לבחון השלכות מס אחרות - מעמ ומסמק.
בנוסף, כדאי להתייעץ עם מומחה לדיני המס בדואי.
לא ייעוץ כמובן. חשוב מאד להתייעץ עם מומחה מס, לא אנונימי בפורום, לפני כל פעולה.

בגדול התשובה היא כן. אם תרשום את החברה במדינה אחרת, יש מצב שתשלם פחות מיסים. בעברי עבדתי בחברה ישראלית שהייתה רשומה בשוויץ, כשכיר שילמתי מס הכנסה בארץ, אבל החברה כיישות נפרדת שילמה בעיקר בשוויץ. היום אני עובד בחברה שרשומה בהונג קונג (גם מטעמי מס).
זו התשובה בגדול, בקטן, צריך למצוא מומחה מס שייעץ לך אם זה שווה ומאיזה היקף (לא בטוח שזה משתלם בכל המקרים), גם אם לא תשלם מס בישראל, אל תשכח שתשלם מס במדינה השניה, ושיהיו לך הוצאות נלוות (הוצאות רישום חברה נוספת בחו"ל, רואה חשבון בחו"ל, הגשת דוחות, הוצאות על העברת הכסף לארץ, תשלום מס על הכסף אחרי שהוא נכנס לארץ וכולי).

ואני רק שאלה איך 50% מס על חברה בארץ?

מס חברות הוא 23% למיטב זכרוני..

מבחינת יישות החברה עצמה והקניין הרוחני שלה,ולא המסעדה בפועל
הרווחים מהמסעדה ימוסו על פי מס חברות בארץ 23%. כי היא נקראת "מוסד קבע".
רווחים שאי אפשר לשייך אותם למסעדה, כנראה ימוסו לפי מס חברות במדינה הרישום.

ולסיום בתור תושב ישראל כשתמשוך דיבידנדים תשלם מס 25%.

ואני רק שאלה איך 50% מס על חברה בארץ?

מס חברות הוא 23% למיטב זכרוני..
כנראה הוא מתכוון לשילוב של מס חברות ומס דיבידנד, עם אופציה למס יסף על הדיבידנד

מה מונע ממני להעביר מחר את החברה לחו"ל
אין אפשרות כזאת מבחינה פרקטית כי אתה צריך להוכיח שליטה וניהול מחו"ל.
זה אומר למנות מנכ"ל ודירקטוריון בחו"ל -לשלם משכורות ולהיות מוכן למאבק משפטי נגד רשות המיסים.

כבר נאמר לך כל מה שחשוב, אז רק אשלים. הכר את המושג חנ״ז: חברה נשלטת זרה. זה בעצם עוקר מהשורש לחלוטין את התכנון שאתה מתכנן.
אתה יכול להקים חברה בדובאי אם אתה סבור מאיזושהי סיבה שזה יקל עליך להתנהל. אבל המדינה תמסה אותך עדיין כאילו אתה פה כי כל שרשרת האספקה שלך מפה.

וחנ״ז זה לא המצאה ישראלית - העתיקו את זה לפה. בטח מאמריקה או בריטניה. אין הרבה חידושים בדברים האלה.
זה למה בגדול כשרוצים להקים פעילות עסקית באיזושהי מדינה, אז השלב הראשון זה לפתוח שם חברה בע״מ שבעל המניות שלה הוא החברה הישראלית שלך. וכך, אתה תשלם באותה מדינה את המסים המקומיים שלהם שם ותוכל לשלם לעצמך דיווידנד. אז, זה נכון גם לגבי חברות מחו״ל שרוצות לפעול פה כמו מה שהצעת.

מה גם שיש לך עסק Brick and mortar ולא איזה משהו דיגיטלי כמו דרופשיפינג או שירותי IT בינלאומיים. אז בכלל אין לך סיכוי. מילא היית איזה מתכנת פרילנסר שרוב הלקוחות שלו בחו״ל, אז היית יכול איכשהו להתחמק עם חברה בדובאי.

לא רואה חשבון, ולא מומחה, אבל יש דרכים לעקוף את זה, תלוי כמה מוצלח יועץ המס שלך.
במקום למשוך דיבידנד אפשר למשל לשלם לחברה בחו"ל דמי ייעוץ עבור כתיבת התפריטים והמתכונים , או לחילופין לרשום את הלוגו של המסעדה בחו"ל ואז לשלם תמלוגים עבור השימוש בלוגו של המסעדה .
העניין הוא שכל הפרוצדורה הזו עולה כסף וזמן, אם זה לרשת של מסעדות, אולי זה מצדיק את זה, למסעדה אחת אני לא בטוח.

כבר נאמר לך כל מה שחשוב, אז רק אשלים. הכר את המושג חנ״ז: חברה נשלטת זרה. זה בעצם עוקר מהשורש לחלוטין את התכנון שאתה מתכנן.
לא
חברה נשלטת זרה, על פי הדין הישראלי היא חברה בעלת הכנסות פסיביות בלבד לכל אורך שרשרת החברות הלא בורסאיות שברשותה.
כאן מדובר על חברה שמחזיקה מסעדה.
בנוסף הפקודה מחייבת בחנ"ז מיסוי דיבידנד גם אם לא שולם, היא לא עוסקת במס חברות על חנ"ז.

לא רואה חשבון, ולא מומחה, אבל יש דרכים לעקוף את זה, תלוי כמה מוצלח יועץ המס שלך.
אין סיכוי חבר. חשבו על זה לפניו ונטרלו את זה מזמן.
אחרת כל העסקים כאן היו רשומים במקלטי מס.

שהבעלים שלה הוא?
לא ממציא, זה מה שהחברה שלנו עושה אני עובד בחברה אירופית, שגובה תמלוגים מחברות בנות (יש לנו 52 סניפים בעולם) על השימוש בלוגו ושל מוצרים והקניין הרוחני של החברה. זו עוד דרך לצמצם את חבות המס של הסניפים.
אבל מה שעובד בשביל חברה עם 2500 איש ו900 מיליון יורו מכירות לא בטוח משתלם למסעדה אחת.
מסעדה או מלון של רשת בינלאומית משלמים דמי זיכיון לחברה האם, גם אם היא הבעלים של הסניף המקומי.

נערך לאחרונה ב:
אז לא הבנתי אותך.
במקרה שלי, אני עובד בחברת בת, של חברת אחזקות שרשומה בהונג קונג, שהיא חברת בת של חברה גרמנית.
חלק מהכסף שאנחנו מרוויחים משולם לגרמניה בתור תמלוגים על שימוש בסימנים המסחריים של החברה (ROYALTY FEE).לא יודע אם לפות"ש שווה לפתוח חברה בחו"ל, אבל קח נניח שף כמו אייל שני, שיש לו כמה מסעדות בחו"ל בכמה ארצות, הוא בהחלט יכול להתאגד בתור "השף המשורר ייעוץ קולינארי" במקלט מס כלשהו, ולקחת חלק מהרווחים של כל מסעדה בתור "דמי ייעוץ" או "תשלום עבור כתיבת מתכונים". כך למסעדה יש הוצאה מוכרת שמקטינה את חבות המס שלה, והוא יכול להוציא את הרווחים מחברת הייעוץ. בתכנון נכון הוא יכול לשלם פחות כסף לרשויות בישראל, אבל עדיין יצטרך לשלם (ולא מעט) לרואה חשבון שיסדר את כל האופרציה. למסעדה אחת זה כנראה לא משתלם, אבל לרשת של מסעדות שמפוזרות בין כמה ארצות זה יכול להתאים.

במקרה שלי, אני עובד בחברת בת, של חברת אחזקות שרשומה בהונג קונג, שהיא חברת בת של חברה גרמנית.
ואתה יודע שהחוקים בגרמניה שונים משל ישראל?

אין צורך להתנשא, זה לא תורם לעניין. כפי שציינתי כמה הודעות למעלה, יש לא מעט חברות ישראליות שרשומות בחו"ל מטעמי מס, קרי זו פרקטיקה מקובלת. האם היא רלבנטית למסעדה ? אני לא חושב, וגם ציינתי את זה.
כל התכנונים עם חברות אוף שור הם לא בהכרח זולים, ומשתלמים מסדר גודל מסוים. אם פותח השרשור רוצה ללכת לייעוץ, שיילך לאיש מקצוע וילמד מה אפשרי וכמה זה יעלה לו.

יש לא מעט חברות ישראליות שרשומות בחו"ל מטעמי מס, קרי זו פרקטיקה מקובלת
מה האחוז שלהם, ומה האופי שלהם (קרי, שירותים, ייצור, וכו')? או בעיקר למה רוב החברות הישראליות לא עושות זאת.

כל התכנונים עם חברות אוף שור הם לא בהכרח זולים, ומשתלמים מסדר גודל מסוים.
וגם אז לא בהכרח, תלוי באופי המוצר של החברה. מה שתיארת על החברה הגרמנית שלך נשמע לא קשור בעליל לעסק של פות"ש.

גם צריך לזכור שבמקרים שזה כן רלוונטי, לכל היותר מדובר בדחיית מס ולא בפטור מס.

אם פותח השרשור רוצה ללכת לייעוץ, שיילך לאיש מקצוע וילמד מה אפשרי וכמה זה יעלה לו.
גם כשהולכים לאיש מקצוע, רצוי לבוא עם שפה משותפת, כדי שלא ישר יתחיל לזרוק רעיונות וללקוח רק ישאר להנהן.

אין צורך להתנשא, זה לא תורם לעניין.
מצטער אם כך התפרש בעיניך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
Shekel Hadash שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
Shekel Hadash שאלה לגבי הבדלי מיסוי מיסים 39
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
M שאלה לגבי מיסוי שוק ההון 6
DiverGirl שאלה לגבי מיסוי רווחי הון מיסים 3
S שאלה לגבי מיסוי ב-IB מיסים 7
Q מסחר ב- TD Ameritrade - שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
גירסה 2 שאלה פשוטה לגבי מיסוי מט"ח מיסים 3
M מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים, שאלה לגבי מיסוי והמשכיות א.כ.ע מיסים 14
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 17
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית בIB שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
N שאלה לגבי קרנות סל - השקעה ראשונה שוק ההון 2
D שאלה לגבי טופס 101 אוף טופיק 3
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
פ שאלה טכנית לגבי לאומי טרייד שוק ההון 1
I שאלה לגבי דוח שנתי 1301 מיסים 2
O שאלה לגבי הרכב נכסי קרן כספית שוק ההון 6
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8
C העברת ני"ע מבנק בארץ ל IB שאלה לגבי השכבות שוק ההון 7