• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ראיית חשבון - מסלולי קריירה

• פותח הנושא פותח הנושא the cpa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
דרך אגב, במקצוע שלך היום. יש משהוא שרק בן אדם יכול לעשות ? יענו , איפה היתרון שלך כבן אדם על פני מכונת מצבים מאוד מתוחכמת.
יש המון דברים שמחשב לא יכול לבצע , אבל בגדול מה שהוא אמר.
אחריות מקצועית . וזו באמת הסיבה למה מחשב לא יחליף רו"ח אף פעם (לפחות בחיינו). בנוסף לפי החוק אתה צריך רו"ח לביצוע ביקורת .

מחשב לגמרי יחליף חלק מכובד מעבודתם של רואי החשבון, וישאיר את רואי החשבון רק למקומות שבהם באמת יש שאלות של פרשנות ותכנוני מס ושטחים אפורים.
במחשבה שניה גם אותם מחשב יוכל לעשות טוב יותר מבן אדם ברוב המקרים.
אתה ממש לא מדייק.
מחשב יחליף את כל העבודה הטכנית של הביקורת (שזה בערך 50 אחוז מהביקורת לדעתי) , אבל מיסים(ייעוץ ,תכנון וייצוג מול מ"ה) , הערכות שווי ,אנליזות, משרות של חשבות , ניהול כספים , ייעוץ - כל אלה דברים משתנים ולפי דרישת וצורך הלקוח. אלה לא דברים שחוזרים על עצמם ע"פ רוב והם דורשים מחשבה ולכן לא יוחלפו.
לגבי ביקורת - גם ככה רוב רו"ח לא מפתחים בזה קריירה אז אין שום סיבה לדאגה בעניין הזה. ואלה שכן , כנראה שלהם תהיה בעיה ...
אל תיתן קרדיט גדול מדי לבינה מלאכותית .. ברגע שתהיה בינה מלאכותית שתחליף רו"ח , תהיה אחת כזו שתחליף כל מקצוע כולל מתכנתים , רופאים , עו"ד ...

אתה ממש לא מדייק.
מחשב יחליף את כל העבודה הטכנית של הביקורת (שזה בערך 50 אחוז מהביקורת לדעתי) , אבל מיסים(ייעוץ ,תכנון וייצוג מול מ"ה) , הערכות שווי ,אנליזות, משרות של חשבות , ניהול כספים , ייעוץ - כל אלה דברים משתנים ולפי דרישת וצורך הלקוח. אלה לא דברים שחוזרים על עצמם ע"פ רוב והם דורשים מחשבה ולכן לא יוחלפו.
אין בעיה למחשב לקבל קלטים לגבי דרישות וצרכי הלקוח ולהציע מספר חלופות.
תכנון מס זה בסופו של דבר סימולציית מצבים, מחשב יכול לבצע אותה הרבה יותר טוב מבן אדם, בלי לפספס אפשרויות שלא נלקחו בחשבון, ותוך כדי התייחסות לתקנות/פסיקות בנושא.
ייצוג מול מס הכנסה - בצורה חלקית גם מחשב יוכל לבצע בעתיד.

הערכות שווי - למה אתה מניח שאדם יודע לבצע יותר טוב ממחשב?
בסופו של יום יש לך הרבה רואי חשבון שאולי עבור כל רואה חשבון יש מגוון רחב של סוגי לקוחות ודרישות, אבל יש הרבה דמיון בין בעיה של לקוח א' שנמצא אצל רו"ח א' ובין בעיה של לקוח ב' שנמצא אצל לקוח ב', ושניהם קיבלו את אותו פיתרון יצירתי של רואה החשבון שלהם.

אל תיתן קרדיט גדול מדי לבינה מלאכותית .. ברגע שתהיה בינה מלאכותית שתחליף רו"ח , תהיה אחת כזו שתחליף כל מקצוע כולל מתכנתים , רופאים , עו"ד ...
בהחלט אפשר גם להחליף מקצועות אחרים בבינה מלאכותית, זו לא בעייה רק של רואי החשבון. אין לי ספק שרופא מבוסס בינה מלאכותית יכול לבצע עבודה לא פחות טובה ממנהל מחלקה עם שלושים שנות ניסיון.
אין שום שאלה אם נגיע לשם, אלא מתי נגיע. אם זה לא יקרה בעוד עשור זה יקרה בעוד שני עשורים או שלושה.

אין בעיה למחשב לקבל קלטים לגבי דרישות וצרכי הלקוח ולהציע מספר חלופות.
תכנון מס זה בסופו של דבר סימולציית מצבים, מחשב יכול לבצע אותה הרבה יותר טוב מבן אדם, בלי לפספס אפשרויות שלא נלקחו בחשבון, ותוך כדי התייחסות לתקנות/פסיקות בנושא.

הערכות שווי - למה אתה מניח שאדם יודע לבצע יותר טוב ממחשב?
בסופו של יום יש לך הרבה רואי חשבון שאולי עבור כל רואה חשבון יש מגוון רחב של סוגי לקוחות ודרישות, אבל יש הרבה דמיון בין בעיה של לקוח א' שנמצא אצל רו"ח א' ובין בעיה של לקוח ב' שנמצא אצל לקוח ב', ושניהם קיבלו את אותו פיתרון יצירתי של רואה החשבון שלהם.

בהחלט אפשר גם להחליף מקצועות אחרים בבינה מלאכותית, זו לא בעייה רק של רואי החשבון. אין לי ספק שרופא מבוסס בינה מלאכותית יכול לבצע עבודה לא פחות טובה ממנהל מחלקה עם שלושים שנות ניסיון.
אין שום שאלה אם נגיע לשם, אלא מתי נגיע. אם זה לא יקרה בעוד עשור זה יקרה בעוד שני עשורים או שלושה.
הכל יכול להיות , פשוט נתתי את ההשקפה שלי.
מה אתה רוצה שאנשים יעשו ? חחח
אין כ"כ פתרון לדבר הזה.

אתה ממש לא מדייק.
לגבי ביקורת - גם ככה רוב רו"ח לא מפתחים בזה קריירה אז אין שום סיבה לדאגה בעניין הזה. ואלה שכן , כנראה שלהם תהיה בעיה ...
זה גם מה שחשבו על משחק השחמט.
מחשב היום מסוגל להריץ מכונות מצבים ענקיות עם חישובי הסתברות למצבים וכו,

נשאלת השאלה האם כל החוקים למשל ידועים וקבועים ואז זה מכונת מצבים מסובכת וגדולה אבל עדיין מכונת מצבים ומחשב יהיה תמיד יותר טוב מאדם במקרה כזה, כולל מעבר על יותר מצבים במהירות גדולה יותר.

או שרואה חשבון יכול לדוגמא להיות ״יצירתי״ בפירוש החוקים לכל לקוח בצורה קצת אחרת. ואז זה מקרה אחר לגמרי. ואני אישית הייתי מתרכז בצד הזה של המקצוע. (אם יש כזה)

אמירה סתמית ללא בסיס במציאות..
יש מקצועות שהגיל, הידע והניסיון הם + ענק.
האלטע קאקרס במקצוע הזה יודעים הכול והם אנציקלופדיה מהלכת שמכירים את כל החוקים והשטיקים, רק צריכים להתעדכן מידי פעם בחוקים חדשים...
פגשתי מספר רואי חשבון צעירים ומבוגרים. הצעירים טרפו לי ת'מוח בכל מיני שטויות, והמבוגרים נתנו תאכלס תשובות ענייניות.

זה מאוד לא מדויק.

לדוגמא כאשר הביקורת עברה מתקינה ישראלית לתקינה בינלאומית (IFRS) אלפי רואי חשבון הפכו ללא רלוונטיים בין לילה. בימינו יש את הצעירים שלומדים IFRS באקדמיה ונחשפים לחברות ציבוריות במשרדים הגדולים ויש רואי חשבון עתיקים שמקסימום יכולים לעשות ביקורת למכולת של משה.

זה גם מה שחשבו על משחק השחמט.
מחשב היום מסוגל להריץ מכונות מצבים ענקיות עם חישובי הסתברות למצבים וכו,

נשאלת השאלה האם כל החוקים למשל ידועים וקבועים ואז זה מכונת מצבים מסובכת וגדולה אבל עדיין מכונת מצבים ומחשב יהיה תמיד יותר טוב מאדם במקרה כזה, כולל מעבר על יותר מצבים במהירות גדולה יותר.

או שרואה חשבון יכול לדוגמא להיות ״יצירתי״ בפירוש החוקים לכל לקוח בצורה קצת אחרת. ואז זה מקרה אחר לגמרי. ואני אישית הייתי מתרכז בצד הזה של המקצוע. (אם יש כזה)

החוקים ידועים מראש , אבל כל המהות של תכנון מס זה לדעת ולהבין מה הצורך של הלקוח הספציפי ואיך לנווט אותו למקום שיהיה הכי טוב עבורו. זה תחום די אפור , ולא שחור לבן.
ובאופן כללי ראיית חשבון זה מקצוע של פוליטיקה , ואת זה מחשב לא יכול להחליף.
אתה יכול להגיד את אותו דבר על מתכנת. יש סט חוקים/פקודות שנתון מראש , יש פרויקט ויש דרך לממש את המטרה. אבל דרך המימוש היא יצירתית . האם זה אומר שמחשבים יחליפו מתכנתים ? כנראה שלא. הייתי יותר דואג שהחברה הצעירים יחליפו אותם , אבל גם זה לא תמיד.

זה מאוד לא מדויק.

לדוגמא כאשר הביקורת עברה מתקינה ישראלית לתקינה בינלאומית (IFRS) אלפי רואי חשבון הפכו ללא רלוונטיים בין לילה. בימינו יש את הצעירים שלומדים IFRS באקדמיה ונחשפים לחברות ציבוריות במשרדים הגדולים ויש רואי חשבון עתיקים שמקסימום יכולים לעשות ביקורת למכולת של משה.
למה ? דווקא הכרתי המון רו"ח זקנים (חלקם היו מרצים שלי) שעברו מהתקינה הישראלית לIFRS ופשוט למדו אותה , זה לא מדע טילים.
מי שעושה ביקורת למכולת של משה , אלה אנשים שמראש לא הולכים על "חשבונאות אמיתית" כלשונך כי המכולת של משה לא באה לסומך חייקין , אז מאנשים כאלה אין לך מה לצפות יותר מדי לדעתי.

זה מאוד לא מדויק.

לא יודע לגבי ביקורת, אבל במיסים אני לא מכיר אף רואה חשבון או עורך דין שנפלטו מהשוק כי הפכו בין לילה ללא רלונטיים, בגלל רפורמה במס.

לא ראיתי אם ציינת באיזו נישה אתה בתוך מיסוי בינלאומי, אבל מנסיוני הלא רב באחת הנישות בתחום(שנים בודדות), אם אתה אוהב את מה שאתה עושה וטוב בו, תחפש עבודה בחו"ל (במדינה מערבית). שם יש הרבה יותר אפשרויות קידום והשכר יהיה באזור של הייטקיסט ממוצע פלוס בישראל.

תשמע אוטוטו בינה מלאכותית מחליפה את כולנו אני שומע עשרים שנה בערך. זה מאוס כמו היציאה שמכונית אוטונומית נמצאת ממש מעבר לפינה רק עוד שנה... ועוד שנה... ועוד שנה... אה, אופס, עוד תאונה כי הרכב פתאום החליט שמתחשק לו להתנשק עם משאית שנסעה בנתיב הנגדי אז חוזרים לגרסת אלפא.

בינתיים אפילו מנהלת חשבונות ספקים לא החליפו ומנהלת חשבונות מבצעת פעולות הרבה יותר טכניות וחסרות accountability בהשוואה לרופאים/רואי חשבון.

הבעיה בכל הסטארטאפים שמתיימרים לפתח תוכנה שתחליף עורכי דין/רואי חשבון/רופאים/נהגים/מחסנאים/וואטאבר זה שהם לא לגמרי מבינים כמה רבדים של מורכבות יש בכל המקצועות שהם שואפים לייתר וזה עוד לפני שנכנסים להיבט המשפטי/אתי של רשלנות מקצועית, accountability והעובדה שמקצועות שנראים לכל מיני בני 20+ כמו מקצועות עתיקים וקפואים במציאות מדובר במקצועות שכל הזמן מתפתחים ומבעבעים.

אני כן חושב שהפגיעה שתבוא תפגע ברואי חשבון Low-end כאלה שבעיקר מקלידים חשבוניות לתוך תוכנה, עושים דוחות מס פשוטים יחסית ומגישים דיווחי מע"מ.

המחשב ילך למס הכנסה לצעוק על מזל מחוליה מרכזית עצמאיים למה דו"ח שהוגש לפני חצי שנה עדיין לא נקלט?

נערך לאחרונה ב:
מערכות מידע רציניות נכנסו ב20 שנה האחרונות לתחום ראיית החשבון, והעבודה רק גדלה.
המעבר לתקינה בינלאומית רק מרחיק אותנו ממחשבים שיחליפו את רואה החשבון. בעיקר בגלל שבתקינה בינלאומית יש הרבה שיקול דעת וסבירות .

מה רע לך בתחום המיסים ? להבנתי זה התחום היחידי בעולם רואי החשבון בו ניתן להרוויח לפי הצלחה .(אם משתמשים בכובע עו"ד).

תשמע אוטוטו בינה מלאכותית מחליפה את כולנו אני שומע עשרים שנה בערך. זה מאוס כמו היציאה שמכונית אוטונומית נמצאת ממש מעבר לפינה רק עוד שנה... ועוד שנה... ועוד שנה... אה, אופס, עוד תאונה שהרכב פתאום החליט שמתחשק לו לנשק משאית שנסעה בנתיב הנגדי חוזרים לגרסת אלפא.

בינתיים אפילו מנהלת חשבונות ספקים לא החליפו ומנהלת חשבונות מבצעת פעולות הרבה יותר טכניות וחסרות accountability בהשוואה לרופאים/רואי חשבון.

הבעיה בכל הסטארטאפים שמתיימרים לפתח תוכנה שתחליף עורכי דין/רואי חשבון/רופאים/נהגים/מחסנאים/וואטאבר זה שהם לא לגמרי מבינים כמה רבדים של מורכבות יש בכל המקצועות שהם שואפים לייתר וזה עוד לפני שנכנסים להיבט המשפטי/אתי של רשלנות מקצועית, accountability והעובדה שמקצועות שנראים לכל מיני בני 20+ כמו מקצועות עתיקים וקפואים במציאות מדובר במקצועות שכל הזמן מתפתחים ומבעבעים.

אני כן חושב שהפגיעה שתבוא תפגע ברואי חשבון Low-end כאלה שבעיקר מקלידים חשבוניות לתוך תוכנה, עושים דוחות מס פשוטים יחסית ומגישים דיווחי מע"מ.

המחשב ילך למס הכנסה לצעוק על מזל מחוליה מרכזית עצמאיים למה דו"ח שהוגש לפני חצי שנה עדיין לא נקלט?
מסכים במאה אחוז .

המעבר לתקינה בינלאומית רק מרחיק אותנו ממחשבים שיחליפו את רואה החשבון. בעיקר בגלל שבתקינה בינלאומית יש הרבה שיקול דעת וסבירות .

מה רע לך בתחום המיסים ? להבנתי זה התחום היחידי בעולם רואי החשבון בו ניתן להרוויח לפי הצלחה .(אם משתמשים בכובע עו"ד).
לא רע בכלל ואפילו די טוב אבל אף פעם לא יצא לי לחשוב לעומק על התחומים האחרים. תמיד מיסים נראה לי כמסלול הבטוח והכדאי עבורי בלי להתעמק באחרים.

אבל מאיפה מביאים לקוחות ? כל מי שאני אומר לו שאני שוקל להיות עצמאי אומר לי שזה ממש קשה ובעייתי להביא לקוחות כי יש משרדים ותיקים שעוברים מאב לבנו.

הי
זה בדיוק כמו כל עסק עצמאי אחר, לוקח זמן לצבור לקוחות, זה עניין של שיווק ויחודיות של בעל העסק,
מומלץ להכין קופת חירום של שנה לפחות ולהיעזר באנשי מקצוע.

למישהו שלא מתחום ראיית החשבון , מה זה אומר שיקול דעת וסבירות ?

ואני מניח שמי שמקבל החלטות כאלה ,נושא באחריות אישית עליהם . אז איך הוא מגן על עצמו ,איך הוא בוחר מה נכון ?

למישהו שלא מתחום ראיית החשבון , מה זה אומר שיקול דעת וסבירות ?

ואני מניח שמי שמקבל החלטות כאלה ,נושא באחריות אישית עליהם . אז איך הוא מגן על עצמו ,איך הוא בוחר מה נכון ?
נגיד שאתה צריך להחליט אם לתת הערת עסק חי (התראה למשקיעים על סכנה),
אז לפי תקינה אחת אתה תיתן הערה אם ההוצאות גבוהות מההכנסות ,ולפי תקינה בינלאומית יגידו לך "להפעיל שיקול דעת" .

האחריות והסיכונים שלך גדולים בהרבה מאשר במקצועות אחרים.

כמו רופא או עורך דין. חלק מהמקצועיות היא לדעת איפה עובר הגבול שהופך את העמדה שלך כאיש מקצוע לרשלנית / פלילית.
הבעיה אצל רואה חשבון היא שהוא אמור לשמור על אינטרס של מי שלא משלם לו שפעמים רבות מנוגד לאינטרס של מי שכן משלם לו. במקרים קיצוניים הוא מסתכן גם בעבירה פלילית אם העצה שלו אגרסיבית מדי.

כמו רופא או עורך דין. חלק מהמקצועיות היא לדעת איפה עובר הגבול שהופך את העמדה שלך כאיש מקצוע לרשלנית / פלילית.
הבעיה אצל רואה חשבון היא שהוא אמור לשמור על אינטרס של מי שלא משלם לו שפעמים רבות מנוגד לאינטרס של מי שכן משלם לו. במקרים קיצוניים הוא מסתכן גם בעבירה פלילית אם העצה שלו אגרסיבית מדי.
בתור רופא יש הנחיות אתיות , יש אלגורתמים של טיפול , ויש STANDARD OF CARE . לא יודע אם זה מכסה את הכל(לא רופא) אבל יש מעין מסגרת שבתוכה אתה אמור לפעול, במיוחד אם אתה חלק ממערכת. לא חושב שזה ממש החלטות שלך.
אבל כן לא פשוט,הרבה אחריות,וידע התפקידים הנל דורשים.
ניגודי אינטרסים כאלה נשמעים באמת בעייה קשה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נגיד שאתה צריך להחליט אם לתת הערת עסק חי (התראה למשקיעים על סכנה),
אז לפי תקינה אחת אתה תיתן הערה אם ההוצאות גבוהות מההכנסות ,ולפי תקינה בינלאומית יגידו לך "להפעיל שיקול דעת" .

האחריות והסיכונים שלך גדולים בהרבה מאשר במקצועות אחרים.
למה להגיד להפעיל שיקול דעת ? אם כל רו"ח יפעיל שיקול דעת אז בעצם כל הדיווחים שונים מרואה חשבון לרואה חשבון וקשה יותר לאדם מבחוץ להבין את מצב החברה, למשל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
F טרום התמחות ראיית חשבון התפתחות אישית 3
S ראיית חשבון - התמחות מיסים 18
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
N מה דעתכם על מקצוע ראיית חשבון אוף טופיק 11
A שירותי ראיית חשבון צרכנות פיננסית 2
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
J צו קיום צוואה ישראלי לגבי חשבון ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
O חשבון wise עסקי צרכנות פיננסית 10
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
A חשבון מסחר כחיסכון לילד שוק ההון 14
P העברה בנקאית נכנסת - איך לראות שם חשבון מלא? צרכנות פיננסית 5
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
J לפתוח חשבון בברוקר זר כדי לפזר סיכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
P איך בוחרים רואה חשבון אוף טופיק 4
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ב דגשים לבחירת רואה חשבון מיסים 1
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
M הגעה לשכר גבוה כרואה חשבון התפתחות אישית 6
A יש לי לאשתי ובתי חשבון בנק משותף. מיסים 5