• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שירותי ראיית חשבון

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AF1k

משתמש רגיל
דירוג
564
שלום לכולם, קודם כל אני מקווה שזה מתאים לפורום הזה, אם לא ניתן להעביר כמובן לאוף-טופיק.
יש ברשותי עוסק פטור (אני עוסק במכירת מוצרים באמזון), ועקב נהלים חדשים של אמזון אני כנראה אצטרך לעבור להיות עוסק מורשה. את הנהלת החשבונות עצמה אני מבצע באופן עצמאי בתוכנה אינטרנטית, כאשר אני מתייעץ עם רואה החשבון שלי לגבי אילו הוצאות מוכרות ומה הסכומים שצריך להזין.
אני מחפש כעת להוזיל את עלות שירותי ראיית החשבון שלי, אני כרגע משלם לרואה החשבון הנוכחי שלי 250 ש"ח בחודש עבור הנהלת חשבונות (שאינני באמת צריך), ייצוג מול רשויות המס, הגשת דו"ח שנתי, וכמובן ייעוץ ושאלות שוטפות. זה סכום יקר מאוד בשבילי, והשירות הכי זול שמצאתי ש"כולל הכל" הוא 199 ש"ח לחודש עבור עוסק מורשה.
יש את השירות של ifreelance (גילוי נאות אני משתמש בתוכנה שלהם להנהלת החשבונות) של רואה חשבון אישי ב-100 ש"ח בחודש שניתן להתייעץ איתו באופן שוטף, לעבור על הנתונים שהזנתי אם אין טעויות, ופגישה רבעונית, ובנוסף אני צריך לשלם על הגשת דו"ח שנתי אך במחיר מוזל. החיסרון הוא שאין ייצוג מול רשויות המס, כלומר זה אינו רואה החשבון האישי שלי, אלא רואה חשבון של החברה שאני מתייעץ עמו.
את הנהלת החשבונות אני יודע לבצע באופן עצמי, כנ"ל לגבי תשלומי המע"מ והמקדמות, ואין לי בעיה ללמוד עוד במה שצריך. החשש שלי הוא שבמידה ואני מבצע טעות כלשהי, אין לי את הייצוג מול רשויות המס ואני אצטרך לרכוש אותו בעצמי.

רציתי לשאול האם יש כאן מישהו שבעל עסק (אם זה פטור, מורשה, או בע"מ) עד כמה קריטי הייצוג מול רשויות המס? וכיצד אתם ממליצים לנהל את החשבונות?
פשוט חבל לי לשלם סכומים גבוהים כל חודש, לדברים שאני יכול לעשות בעצמי עם שאלות מדי פעם, ודו"ח שנתי שבכל מקרה לרוב אני משלם בנפרד...

תודה מראש לעונים.

אני חושבת שייצוג מול רשויות המס זה אחד הביטוחים הקריטיים שצריך העוסק המורשה.
מנסיון עם הורי, שהיו עוסק מורשה, ושילמו ליועץ מס וותיק מידי שנה סכום מפולפל רק כדי שיגיש את הדוח השנתי וייצג אותם במיקרה הצורך.
כאשר הגיע מקרה הצורך - זה היה פשוט אגדה. לא סבלנו בכלל וקיבלנו ייצוג מושלם.

אני מסכימה שזה קצת חבל לשלם והחור בכיס כל חודש הוא כואב. מציעה לשקול את הסיכון כמו כל סיכון ביטוחי דומה.

ג"נ - עוסקת בפיננסים. לא מייצגת מול הרשויות.

רציתי לשאול האם יש כאן מישהו שבעל עסק (אם זה פטור, מורשה, או בע"מ) עד כמה קריטי הייצוג מול רשויות המס?
מה בדיוק כולל הייצוג שאתם משלם עליו?
אני מניח שמדובר בעניינים שוטפים ופשוטים כמו טעויות בקשר לחובות ששולמו, עיקולים שגויים (שלא נדע) וכיוצ"ב.
אם יוציאו לך שומה ותצטרך לדון בביטולה, בשלב כלשהו (לדעתי די מוקדם, אבל שיענו בעלי הניסיון המעשי), תצטרך לשלם עליה או אף לשכור בעל מקצוע שייצג אותך מול הרשויות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42
B מה ההבדלים בין שירותי תוכנת/אתר "אלפי" ל- "נומרוטק"? מיסים 1
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
flower מרשם ידני - מכבי שירותי בריאות אוף טופיק 8
TheOneTech שירותי אחסון דברי ערך במגירות פרטיות צרכנות פיננסית 9
stamEhad BloxTax - שירותי מיסוי עבור קריפטו. האם מישהו התנסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
י שירותי היעוץ Motley Fool. האם אתם ממליצים? שוק ההון 48
ש שירותי בריאות צרכנות פיננסית 7
Sesquiterpene שירותי ענן לגיבוי וגישה מרחוק - התלבטות אוף טופיק 13
Res Cogitans בקשת מעסיק מעובד לשלם עבור שירותי סליקה של סוכן צרכנות פיננסית 0
מרק סרפדים שירותי ייעוץ מס וראיית חשבון + הצהרת הון שוק ההון 1
amidar שירותי טלויזיה מבוססי אינטרנט - להורים בני שישים פלוס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
wa11a רשות ניירות ערך אוסרת על אינטראקטיב לתת שירותי מטבע שוק ההון 49
מ ביטוח רכב - שירותי דרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
adamshalev שירותי עורך-דין בזיל הזול? צרכנות פיננסית 98
V מגדל שירותי בורסה ו IBI מתמזגות? שוק ההון 5
S ראיית חשבון - התמחות מיסים 5
T ראיית חשבון - מסלולי קריירה התפתחות אישית 129
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
N מה דעתכם על מקצוע ראיית חשבון אוף טופיק 11
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S מקור הרווח לבנק על חשבון עו"ש צרכנות פיננסית 20
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
עידו ג חשבון בנק חדש צרכנות פיננסית 0
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
Dim אפשר לפתוח חשבון בIB העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
YizhakF חשבון זר צרכנות פיננסית 7
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M חשבון Margin שוק ההון 1
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה