• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ראיית חשבון - התמחות

• פותח הנושא פותח הנושא shady name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

shady name

משתמש סולידי
דירוג
21
סטודנט לראיית חשבון.
מתחיל ללמוד ולחשוב קדימה על מסלול ההתמחות שאני רוצה להיות.

1) עד כמה משמעותי להתקבל למשרד ביג 4 מבחינת קורות החיים לעתיד? האם משמעותי גם אם ארצה לעסוק כעצמאי בעתיד הרחוק יותר?

2) אני התחלתי עבודה בתחילת השנה. רואה את עצמי ממשיך לעבוד בחברה גם במהלך התואר. כנראה גם אוכל לעשות בה התמחות כי המנהל רואה חשבון (אני צריך לברר אם אוכל לעשות זאת). בסוף השנה יש שיחות הערכה מחדש - בהן ככל הנראה תהיה שיחה על שכר. כיום השכר שלי קצת מעל המינימום - אני מקווה לקבל העלאה "יפה" - באחוזים שדרוג השכר יהיה יפה. לאיזה שכר אני יכול לצפות כסטודנט?
2א) החברה אינה חברה לראיית חשבון, אך היא חברה המתעסקת בענייני מס - האם "אעשה מעצמי צחוק" אם אבדוק אם אני יכול לעשות התמחות תחת המנהל? אשמח להכוונה בנושא (בין אם תשתפו מהידע שלכם או תקשרו למקורות קריאה). בנוסף כיצד זה ישפיע עלי עתידית שלא עשיתי התמחות במחלקה מסוימת או במשרד גדול?

3) הבנתי שישנם כמה מסלולי התמחות. אשמח לשמוע מבעלי הניסיון על המסלולים השונים, היתרונות והחסרונות.

4) קראתי שני דיונים, דיון ראשון , ודיון שני - רציתי להבין יותר על עניין ההגבלות על רואי חשבון ש @amit ציין או על הדעות החלוקות לגבי לימודי המשך ש @גרהם ציין.

מוזר שתייגת אותי ולא קיבלתי התראה.

בלי ביג 4 יהיה לך כמעט בלתי אפשרי להתקדם לחשבות בחברות רציניות.
היום הייתי מנסה להתמחות במחלקת הייטק בביג 4 .
ממה שאני זוכר אתה יכול לעשות את השנה השניה של ההתמחות בחברה , אבל לא בכל חברה , אני לא בטוח מה הקריטריונים.

גם אני לא קיבלתי התראה.
לא הבנתי מה תלמד בהתמחות בחברה בה אתה נמצא.
לגבי יציאה לעצמאות, רו"ח עצמאים עוסקים בדרך כלל בעבודה שונה מאשר הביג 4, אבל בשלב הזה אתה צריך לצבור מקצועיות ואם אתה בכיוון של חשבונאות, בדרך כלל הביג 4 זה המקום להתמחות.
מסכים עם עמית בקשר להתקדמות לחשבות, אם זה מעניין אותך.

לא הבנתי מה תלמד בהתמחות בחברה בה אתה נמצא.
גם אני לא. אני לא בטוח אם זה רלוונטי בכלל. אני פשוט רואה את עצמי מתפתח בחברה - כך שיהיה מוזר לעזוב את מקום העבודה עבור התמחות במשרד ביג 4 רק כדי לחזור אליה לאחר ההתמחות, אבל אולי זה הכרחי.
מסכים עם עמית בקשר להתקדמות לחשבות, אם זה מעניין אותך.
כרגע אני עוד לא סגור על מה מעניין אותי. המקצוע ככלל מעניין אותי, אני עכשיו חוקר את ההבדלים בין סוגי ההתמחויות ומסלולי הקריירה אשר הם יובילו אליהם בהמשך הדרך.
מנסה להיות מוכן ולקחת החלטה מושכלת שלא אתחרט עליה.

כלומר ביקורת - תחום הייטק אם הבנתי נכון? או שיש מחלקת הייטק כיום שאינה חלק ממחלקת הביקורת?

גם אני לא. אני לא בטוח אם זה רלוונטי בכלל. אני פשוט רואה את עצמי מתפתח בחברה - כך שיהיה מוזר לעזוב את מקום העבודה עבור התמחות במשרד ביג 4 רק כדי לחזור אליה לאחר ההתמחות, אבל אולי זה הכרחי.
זה בהחלט שיקול.
השאלה היא אם נכון לשים את כל הביצים בסל אחד, ככל שתה מתכוון לעבוד כרואה חשבון / חשב, ובהנחה שהניסיון בחברה הנוכחית שווה פחות מאשר בהתמחות אחרת.

כרגע אני עוד לא סגור על מה מעניין אותי. המקצוע ככלל מעניין אותי, אני עכשיו חוקר את ההבדלים בין סוגי ההתמחויות ומסלולי הקריירה אשר הם יובילו אליהם בהמשך הדרך.
מנסה להיות מוכן ולקחת החלטה מושכלת שלא אתחרט עליה.

כלומר ביקורת - תחום הייטק אם הבנתי נכון? או שיש מחלקת הייטק כיום שאינה חלק ממחלקת הביקורת?
המסלולים בגדול:
מסלול ביקורת-משם מתקדמים לחשבות וניהול כספים שזה בעצם לכתוב את הדוחות בחברה עצמה .או שנשארים בביקורת ואז בודקים את הדוחות מבחוץ(עובדים במשרד).
בביקורת ההתקדמות איטית יותר.
בחשבות אתה משתכר לפי אופי החברה שתעבוד בה . בחברה רווחית גם החשב מרוויח .
זה המסלול הטרוויאלי ועדיף לעשות אותו במשרד גדול.
מסלול עצמאי -לטפל בתיקים קטנים ולהקים משרד או לקנות שותפות במשרד בהמשך.לדעתי צריך יותר מזל ואמביציה במסלול הזה.
מחלקת מיסים- אתה בעצם עוסק בהתחשבנות מול רשות המיסים , החסרון הוא שאם אתה לא עורך דין אתה הרבה יותר מוגבל .
מחלקות נישה- כלכלית,ייעוץ,מערכות מידע,מקצועית - אפשרויות מוגבלות יותר. בכל המחלקות האלה אתה מתחרה מול עובדים נוספים כמו כלכלנים ואנשי מחשבים. פחות משרות+יותר מתמודדים=פחות שכר בדרך כלל.

מוזר שתייגת אותי ולא קיבלתי התראה.

בלי ביג 4 יהיה לך כמעט בלתי אפשרי להתקדם לחשבות בחברות רציניות.
ממה שאני זוכר אתה יכול לעשות את השנה השניה של ההתמחות בחברה , אבל לא בכל חברה , אני לא בטוח מה הקריטריונים.
התמחות בחברה לא יכולה לפגוע לי באפשרויות להגיע לחשבות בחברות גדולות? האם התמחות בביג 4 לא עדיפה מבחינת קורות חיים?

נניח אני עושה בביג 4, אבל שוקל לעבור לחברה. המהלך לא יפגע בי מבחינת מעסיקים פוטנציאליים עתידיים כי יצאתי מהביג 4 מוקדם?

התמחות שנה שניה בחברה זה משהו שקורה אחד לאלף אולי, לא צריך להתעכב על זה יותר מידי

הרוב מתמחים בביקורת
זזים מהביג 4 אחרי שלוש שנים בממוצע
עוברים לחברה שביקרו/ בסקטור דומה

התמחות שנה שניה בחברה זה משהו שקורה אחד לאלף אולי, לא צריך להתעכב על זה יותר מידי
אני שואל באופן כללי, יש הזדמנויות כאלה ואחת נקרתה בדרכי.
הרוב מתמחים בביקורת
זזים מהביג 4 אחרי שלוש שנים בממוצע
ממש לא, יותר לכיוון שנתיים ובורחים.
עוברים לחברה שביקרו/ בסקטור דומה
לא בהכרח. יש המון שיוצאים לחברות שלא קשורות בכלל להתמחות שלהם. הכל פתוח ברגע שיש רישיון. מי שהתמחה בנדלן יכול גם למצוא את עצמו בתעשייה או בהייטק ולהפך.

התמחות בחברה לא יכולה לפגוע לי באפשרויות להגיע לחשבות בחברות גדולות? האם התמחות בביג 4 לא עדיפה מבחינת קורות חיים?

נניח אני עושה בביג 4, אבל שוקל לעבור לחברה. המהלך לא יפגע בי מבחינת מעסיקים פוטנציאליים עתידיים כי יצאתי מהביג 4 מוקדם?
לא חושב . רק חברות גדולות ורציניות לוקחות מתמחים בשנה השניה .
להפך, לדעתי זה יקדם אותך .

לא חושב . רק חברות גדולות ורציניות לוקחות מתמחים בשנה השניה .
להפך, לדעתי זה יקדם אותך .
האם אפשר לסיים ההתמחות במסגרת אחת מהחברות האלו? או שאם צצה הזדמנות כזו מוותרים על ההתמחות וקופצים על המציאה?

האם אפשר לסיים ההתמחות במסגרת אחת מהחברות האלו? או שאם צצה הזדמנות כזו מוותרים על ההתמחות וקופצים על המציאה?
הם לוקחים אותך לתפקיד חשבות וגם חותמים על ההתמחות. אבל זה לא הכי נפוץ.

נראה שלכל אחד מהביג 4 יש נישת הייטק (רק אצל KPMG נקרא טכנולוגיה ולא הייטק).
האם יש מידע אצל מי מחלקת ההייטק "מתקדמת", נחשבת ובעלת מוניטין גבוהה יותר? לא מצאתי מידע בנושא.
בנוסף, האם יש דירוגים של הפירמות על פי הסניפים שלהם? אני בטוח שיש הבדלים בין סניפי תל אביב וחיפה בין הפירמות, אני מכוון לחיפה (לפחות ב4-5 השנים הקרובות).
המסלולים בגדול:
מסלול ביקורת-משם מתקדמים לחשבות וניהול כספים שזה בעצם לכתוב את הדוחות בחברה עצמה .או שנשארים בביקורת ואז בודקים את הדוחות מבחוץ(עובדים במשרד).
בביקורת ההתקדמות איטית יותר.
בחשבות אתה משתכר לפי אופי החברה שתעבוד בה . בחברה רווחית גם החשב מרוויח .
זה המסלול הטרוויאלי ועדיף לעשות אותו במשרד גדול.
מסלול עצמאי -לטפל בתיקים קטנים ולהקים משרד או לקנות שותפות במשרד בהמשך.לדעתי צריך יותר מזל ואמביציה במסלול הזה.
מחלקת מיסים- אתה בעצם עוסק בהתחשבנות מול רשות המיסים , החסרון הוא שאם אתה לא עורך דין אתה הרבה יותר מוגבל .
מחלקות נישה- כלכלית,ייעוץ,מערכות מידע,מקצועית - אפשרויות מוגבלות יותר. בכל המחלקות האלה אתה מתחרה מול עובדים נוספים כמו כלכלנים ואנשי מחשבים. פחות משרות+יותר מתמודדים=פחות שכר בדרך כלל.
תודה על ההסבר המפורט. בכנות חיפשתי לא מעט זמן מידע בגוגל ותקצרת מעולה.

אני תוהה לגבי משרות "טרום התמחות" לסטודנטים.
צבירת ניסיון באחד ממשרדי הטופ 4 כסטודנט (לפני התמחות) - האם אפשרי? האם זה משהו ששווה לעקוב אחריו במשרות פנויות לדעתכם? האם זה משהו ששווה לעקוב אחריו גם בחברות מחוץ לביג 4 ולוותר על הביג 4?
להבנתי מהשרשור זה לאו דווקא חסרון אלא גם יכול להוות יתרון.
בשנה א' או ב' לתואר. ברור לי שלא יהיה חלק מההתמחות עצמה מכיוון וצריך אישור שני שליש על מנת להתחיל את ההתמחות בפועל.
התחלתי לעבוד בחברה בתחום המיסוי בינואר 24, אך הניסיון הנצבר בפועל הוא בשירות לקוחות ופחות בידע מעשי-חשבונאי.
אני שוקל את המשך העבודה עם התואר הקרב ובא ומתחיל לחשוב על הזדמנויות חדשות שלא חשבתי עליהן בהן אולי אוכל לצבור ניסיון יותר מעשי.

נראה שלכל אחד מהביג 4 יש נישת הייטק (רק אצל KPMG נקרא טכנולוגיה ולא הייטק).
האם יש מידע אצל מי מחלקת ההייטק "מתקדמת", נחשבת ובעלת מוניטין גבוהה יותר? לא מצאתי מידע בנושא.
בנוסף, האם יש דירוגים של הפירמות על פי הסניפים שלהם? אני בטוח שיש הבדלים בין סניפי תל אביב וחיפה בין הפירמות, אני מכוון לחיפה (לפחות ב4-5 השנים הקרובות).

תודה על ההסבר המפורט. בכנות חיפשתי לא מעט זמן מידע בגוגל ותקצרת מעולה.

אני תוהה לגבי משרות "טרום התמחות" לסטודנטים.
צבירת ניסיון באחד ממשרדי הטופ 4 כסטודנט (לפני התמחות) - האם אפשרי? האם זה משהו ששווה לעקוב אחריו במשרות פנויות לדעתכם? האם זה משהו ששווה לעקוב אחריו גם בחברות מחוץ לביג 4 ולוותר על הביג 4?
להבנתי מהשרשור זה לאו דווקא חסרון אלא גם יכול להוות יתרון.
בשנה א' או ב' לתואר. ברור לי שלא יהיה חלק מההתמחות עצמה מכיוון וצריך אישור שני שליש על מנת להתחיל את ההתמחות בפועל.
התחלתי לעבוד בחברה בתחום המיסוי בינואר 24, אך הניסיון הנצבר בפועל הוא בשירות לקוחות ופחות בידע מעשי-חשבונאי.
אני שוקל את המשך העבודה עם התואר הקרב ובא ומתחיל לחשוב על הזדמנויות חדשות שלא חשבתי עליהן בהן אולי אוכל לצבור ניסיון יותר מעשי.
עדיף בתל אביב .
באיזו שנה אתה?

עדיף בתל אביב .
באיזו שנה אתה?
עוד לא התחלתי חח... התחלתי ב2023 בתל חי (קריית שמונה), אך עקב המלחמה והפינוי דחיתי וויתרתי על התואר.
אתחיל השנה במכללת הגליל המערבי, מתגורר בנהרייה.
לכן מכוון לסניף חיפה גם אם נחשב נחות מתל אביב ולכן בודק לגבי עבודות טרום התמחות.

עוד לא התחלתי חח... התחלתי ב2023 בתל חי (קריית שמונה), אך עקב המלחמה והפינוי דחיתי וויתרתי על התואר.
אתחיל השנה במכללת הגליל המערבי, מתגורר בנהרייה.
לכן מכוון לסניף חיפה גם אם נחשב נחות מתל אביב ולכן בודק לגבי עבודות טרום התמחות.
כל מה שתמצא כטרום התמחות יהיה מעולה ורק יחזק לך את קורות החיים.כל עבודה בתחום המיסוי היא מעל ומעבר . אני לא חושב שיש טרום התמחות במשרדים הגדולים אבל אולי דברים השתנו.

בכל מקרה בסוף שנה א תנסה לסגור התמחות , תכין קורות חיים ותראה את זה שאתה כבר עובד בעבודה רצינית בתחום .

תודה, שלחתי מיילים למשרדים הגדולים אתמול.
חיפשתי גם בחברות שבפאק מתם, לא מצאתי משרה לסטודנטים בתחום החשבונאות וכלכלה.

ושאלה נוספת ברשותך, לדעתך עדיף לסיים שנתיים ואף להתחיל שלישית בחברה בה אני עובד? או לחלופין להתמקד כל כולי בתואר בשנה א'?

אני די קרוע בין ניסיון תעסוקתי לבין הצטיינות יתרה בתואר. מעוניין לסיים את התואר בממוצע כמה שיותר גבוהה מכיוון שאני במוסד אקדמי נחות.

אכתוב לך בפרטי את החברה בה אני עובד, לא כל כך מעוניין לשתף בפומבי :) @amit

עדיף בתל אביב .
באיזו שנה אתה?
נ.ב - כמה שעות עבודה מינימום בדרך כלל נהוג בהתמחות בזמן התואר?
באינטרנט מצאתי מידע על זמן המקסימום (זמן העסקה חודשי).

האם ריאלי בכלל התמחות בת"א בזמן לימודים במכללה בעכו?
לא נראה לי.

להבנתי את ההתמחות מתחילים לאחר 2/3, כלומר אמצע-סוף שנה ב'.

התמחות עושים בתחילת שנה 4 . אין בעיה לעבוד וללמוד במקומות שונים בשנה 4.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F טרום התמחות ראיית חשבון התפתחות אישית 2
T ראיית חשבון - מסלולי קריירה התפתחות אישית 133
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
N מה דעתכם על מקצוע ראיית חשבון אוף טופיק 11
A שירותי ראיית חשבון צרכנות פיננסית 2
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
K פתיחת חשבון מסחר בברוקר זר כדי להפחית סיכונים פוסטים מאיכות נמוכה 26
H מס העיזבון בארצות הברית עבור חשבון משותף . לא תושבי ארה"ב מיסים 9
WRLD חשבון בנק (דיגיטלי?) ללא תז צרכנות פיננסית 2
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
J ברוקר ישראלי שמציע תתי חשבון + שברי מניות + השקעה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ חשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס לאזרח אמריקאי מיסים 1
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
I חשבון מסחר בשביל קטין מיסים 3
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 21
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
I לימודי משפטים בנוסף לראיית חשבון התפתחות אישית 0
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
דנילה רואה חשבון להגשת דוח מס לרשויות המס האמריקאיות מיסים 17
Yuvalbuz3 הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון התפתחות אישית 17
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N חשבון מסחר לילדים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S מקור הרווח לבנק על חשבון עו"ש צרכנות פיננסית 24
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
עידו ג חשבון בנק חדש צרכנות פיננסית 0
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
Dim אפשר לפתוח חשבון בIB העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12

נושאים דומים

Back
למעלה