• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הוצאת קיטור על העברת חשבון גז

• פותח הנושא פותח הנושא יובל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יובל

משתמש רגיל
דירוג
555
זוהי חפירה בלי פואנטה בנושא: למה חוויית המשתמש בהעברת חשבון גז כל כך גרועה?!

עברתי דירה לאחרונה.

סביב המעבר העברתי את כל החשבונות בדירה החדשה על שמי (חשמל, מים, ארנונה, גז). את הכל עשיתי דיגיטלית תוך דקות, הכל חוץ מ... גז. >:(
לחברת הגז יש טופס דיגיטלי לעדכון שוכר בנכס - מצויין. הבעיה היא שהטופס מצריך הזדהות, ורק לקוחות קיימים יכולים להזדהות, כי יש אימות עם טלפון/אימייל. אבל אני עדיין לא לקוח, ולזה אין טופס דיגיטלי.
(מחשבה בדיעבד: יכול להיות שחברת הגז מצפה מהשוכר הקודם להעביר את החשבון על שמי? למה שזה יהיה שונה מכל שאר החשבונות?)

אוקי, כעבור כמה דקות המתנה בטלפון הגעתי לנציג והעברתי את החשבון על שמי. זה היה בתחילת אוגוסט.
כעבור כמה שבועות מקבל חשבון עבור יוני-יולי o_o. כן, תקופה שבה החשבון היה על שם הדייר הקודם. קריאת המונה האחרונה היא כמה ימים אחרי תחילת החוזה שלי.
מתקשר שוב לחברת הגז וממתין (אגב, יש לחברה שירות בווטסאפ, אבל כשפונים אליהם הם אומרים שהם מטפלים רק בחשמל, לא בגז, כי למה לא לבזבז זמן ללקוחות).
הסברתי לנציג את המצב, ביקשתי שיפצלו את החשבון ויחייבו אותי רק על התקופה שגרתי בדירה. הנציג מסביר שאי אפשר, ושהיה צריך לעשות גמר חשבון לדייר הקודם כשהעברתי את החשבון על שמי o_o. משמע שהנציג הקודם התרשל בתפקידו.
כמו כן, הם לא יכולים ליצור קשר עם הדייר הקודם כי הפרטים שלו נמחקו מהמערכת ברגע שהעברתי את החשבון על שמי o_o. בחיי שאני לא ממציא את זה.

פה המקום לציין שאין לי קשר עם השוכר הקודם, אין שום שפה ששנינו דוברים, בעל הבית בקושי מצליח לתקשר איתו, והחשבון בגובה כמה עשרות ש״ח. החלטתי שלא שווה לי להשקיע בזה עוד זמן (לכתוב את הפוסט הזה לא נחשב, זה בשביל הנשמה :)).

עד כה עם הדירה החדשה.

בדירה שיצאתי ממנה נכנס דייר חדש, ורצה גם הוא להעביר את החשבונות על שמו.
בוקר אחד קיבלתי טלפון מהדייר הנכנס, הוא על הקו עם חברת הגז (לא אותה חברה כמו בדירה החדשה שלי) והוסיף אותי לשיחה. צריך לעשות לי גמר חשבון (ב-live) כדי שהוא יוכל להעביר את החשבון על שמו o_o (פה לפחות הנציג לא התרשל).
כעבור כמה דקות המתנה (הנציג הספיק לחמוק בינתיים) הסברתי לנציג שיש לי הוראת קבע ושפשוט יחייבו אותה. הנציג אומר שאי אפשר, o_o צריך לתת לו פרטי כרטיס אשראי (בשיחת ועידה עם הדייר החדש, כן?). הקראתי לו את פרטי כרטיס האשראי ששמורים אצלם במערכת, גמרנו את החשבון, ושחררתי את הדייר החדש לדרכו.

מה אני אגיד? מקווה שלחברות הגז תהיה יום אחד הטכנולוגיה שתייתר את הצורך לערב את הדייר הקודם בתהליך העברת החשבון. חברת החשמל וחברות המים כבר פיענחו את זה איכשהו.

אני לא צוחק איתך הם אפילו לא מסוגלים לשמור מייל פשוט.

מזמן העברתי הכל לחשמל
כבר לא מתחבר לקונספט של שידור אנרגיה במיכלים על משאית

כאילו אני כתבתי רק בהפרש של 10 שנים.
אחת ההחלטות שעשיתי לפני הכניסה לדירה הנוכחית היא שאני לא מתחברת לגז, התנתקתי מהחברות האלו לאלתר ולא התחרטתי על כך.

אצלנו החשבון נשאר על שם דיירת היסטורית, אישית לא הכרתי אותה, גם הדייר שהחלפתי לא הכיר אותה.
מניח שהצרות יצוצו ברגע שיכנס דייר בלי ההגינות של לשלם את החשבונות.

ומילא שאנחנו המשכנו עם זה, אבל חברת הגז משתפת עם זה פעולה.
איכשהו נשמע להם סביר לבצע שינויים בחשבון לבקשת אנשים שהם לא בעלי החשבון, כמו לדוגמא החלפת כתובת המייל לשליחת החשבונות.
הייתי מתנתק, אבל הם גובים כמה מאות שקלים על חיבור מחדש, וכשוכר במרכז קשה לדעת כמה נשארים בדירה. לא ממהר לבקש רגולציה, אבל התחום הזה לגמרי צריך אחת.

מנסיוני אחד התחומים הפרוצים,
אצלנו החשבון נשאר על שם דיירת היסטורית, אישית לא הכרתי אותה, גם הדייר שהחלפתי לא הכיר אותה.
מוכר ביותר.

איכשהו נשמע להם סביר לבצע שינויים בחשבון לבקשת אנשים שהם לא בעלי החשבון, כמו לדוגמא החלפת כתובת המייל לשליחת החשבונות.
הייתי מתנתק
ניסית? כי סביר שתגלה שלניתוק הם פתאום רוצים הוכחות וחוזי קנייה והוצאת דיירים קודמים מהקבר. כשמגיעים לכסף, גם הדמי שימוש העלובים שלהם, פתאום צריך להוכיח זהות.

לא אומר שלא אפשרי, בסוף הנושא סודר, אבל שנות אור מההליך של חברת חשמל, ואפילו מוצלח פחות מחברת המים. אם אני צריך לנחש - זה קשור לטכנולוגיה -
חח"י עברו למודדים חשמליים לפני כמה שנים, ויכולים לנתק (ולחבר) מרחוק כבר שנים, גם מים אפשר לנתק? גז זה היחיד שצריך לשלוח בנאדם שישים פאקינג פקק בצינור או משהו.

ודרך אגב, זה עדיין יותר טוב מהחוויה כשאיזה דייר קודם משאיר לך איזה חוב לעיקול, או ביטול ביטוח על רכב שנמכר.
יש פה הרבה מהסוג של "לך תוכיח שאין לך אחות".

אם אני צריך לנחש - זה קשור לטכנולוגיה
הניחוש שלי שזה בגלל רגולציה, מדובר בשרשרת אספקה מאד מסורבלת שכפופה לבליל של חוקים ותקנות שבעיקר מתמרצים כיסתוח למקרה של חלילה תקלת בטיחות

הניחוש שלי שזה בגלל רגולציה, מדובר בשרשרת אספקה מאד מסורבלת שכפופה לבליל של חוקים ותקנות שבעיקר מתמרצים כיסתוח למקרה של חלילה תקלת בטיחות
ועדיין, חשמל אפשר לנתק ולהחזיר מרחוק בלחיצת כפתור, מים כנראה שגם. גז - צריך לשלוח איזה מר בחור שישסתום את הברז, ואז אם תרצה שוב לחבר - יש לזה עלות ועבודה.
זה נכון שגם ככה יש עלות נוספת לחיבור הגז בצד שלך, בתוך הבית - מטעמי בטיחות - אבל זה הרי לא באמת קשור לניתוק\חיבור מהצד שלהם, נכון?
יתכן שיש פה סחבת סבכת בירוקרטיות, כן.

כשמגיעים לכסף, גם הדמי שימוש העלובים שלהם, פתאום צריך להוכיח זהות.
הצלחתי להוריד בחצי את דמי השימוש הקבועים שלהם, בלי יותר מידי מאמץ למען האמת.
מניח שזה ממקום של ניהול סיכונים, שבבניין שמשלם מחירים גבוהים בצורה שערורייתית, אם מישהו הגיע למקום של להתלונן על זה, אולי עדיף לתת לו הנחה ושיסתום מאשר שזה אולי יסתיים בבניין שלם שעובר לחברה מתחרה

אבל זה הרי לא באמת קשור לניתוק\חיבור מהצד שלהם, נכון?
אני חושב שזה כן קשור, אאל"ט בכל חיבור מחדש צריך לפי החוק לשלוח טכנאי מוסמך לבצע בדיקת בטיחות. הטכנאי צריך לעבור על כל הקו עד לנקודות הקצה בתוך הדירה.

הצלחתי להוריד בחצי את דמי השימוש הקבועים שלהם, בלי יותר מידי מאמץ למען האמת.
מניח שזה ממקום של ניהול סיכונים, שבבניין שמשלם מחירים גבוהים בצורה שערורייתית, אם מישהו הגיע למקום של להתלונן על זה, אולי עדיף לתת לו הנחה ושיסתום מאשר שזה אולי יסתיים בבניין שלם שעובר לחברה מתחרה
האמת שהדמי שימוש היו בדיחה אצלי, היה טריגר אחר שהם הציקו לי וגרם לי להתעקש לבטל. כמה דמי שימוש לחודש בבניין כזה?

אני חושב שזה כן קשור, אאל"ט בכל חיבור מחדש צריך לפי החוק לשלוח טכנאי מוסמך לבצע בדיקת בטיחות. הטכנאי צריך לעבור על כל הקו עד לנקודות הקצה בתוך הדירה.
זה כן. אם לתוך הדירה ממש - יתכן, אתה כנראה צודק

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האמת שהדמי שימוש היו בדיחה אצלי, היה טריגר אחר שהם הציקו לי וגרם לי להתעקש לבטל. כמה דמי שימוש לחודש בבניין כזה?
קיבלתי בירושה 55 שקל בחודש, 65 שקל + הנחה של 10 שקל על הו״ק. ירד ל25 + 5 הנחה. עדיין 20 שקל שהולכים לפח, אבל זה לא מספיק בשביל שאבטל.
זה בנוסף לתעריף של 43 שקל למ״ק שהוא גם בערך פי 2-3 ממחירים של מתחרים, אבל אני יותר עם אינדוקציה אז פחות מעניין אותי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ מעבר בין קופות גמל - הוצאת קיטור צרכנות פיננסית 4
c881 הוצאת קיטור של מפתחים אוף טופיק 33
ס הוצאת קיטור והתיעצות צרכנות פיננסית 16
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 75
ש הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 24
R הוצאת דרכון בצורה מהירה אוף טופיק 9
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
A הוצאת חשבוניות עסקה במעבר בין 17% ל 18% מעמ מיסים 2
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
D הוצאת כספי פיצויים - שבירת רצף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B הוצאת קרנות השתלמות לטובת תשלום משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
ע הוצאת ני״ע לחו״ל מעל 500k ש״ח - מחוייב בדיווח למס הכנסה? מיסים 19
R הוצאת תגמולים - מס כפול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M הוצאת טופס 867 לאחר סגירת חשבון מיסים 5
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
M התיישנות על הוצאת כספי פנסיה של נפטר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
R הוצאת כספים מחוץ לישראל - דו"ח למס הכנסה מיסים 7
ק הוצאת כספי פיצויים לחשבון ב-IB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
ל הוצאת פטור במבחן אמירם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad הוצאת כרטיס אשראי עם חשבון בWise צרכנות פיננסית 1
Michel שאלות לאחר הוצאת דו"ח מסלקה פנסיונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ הוצאת כספי פיצויים להוספת תיק צרכנות פיננסית 40
ק הוצאת אכ״ע מקרן פנסיה והעברתו לקופת גמל צרכנות פיננסית 2
E הוצאת הכסף מישראל לבעלי אזרחות אירופית צרכנות פיננסית 3
klayhamn הוצאת כספים מ-TRANSFERWISE צרכנות פיננסית 50
צפי הוצאת מט"ח מהבנק בעלות מינימלית צרכנות פיננסית 0
סטרבו הוצאת אזרחות פורטוגלית אוף טופיק 40
E הוצאת כרטיס אשראי ללא עמלות צרכנות פיננסית 8
ק הוצאת רישיון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
F הוצאת חישוב מס ממחשבון של מס הכנסה אוף טופיק 12