• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ראיית חשבון - מסלולי קריירה

• פותח הנושא פותח הנושא the cpa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ומה אתם עושים בחיים בכלל ?? אתם רו"ח ?
עו"ד מיסים במגזר הציבורי.
להיעלם ?? אולי דברים מסויימים בביקורת , אבל המקצוע בגדול נשאר פה.
נכון. אלו התחומים שעומדים להיעלם והם עתירי כוח אדם שיצטרך לחפש נישות אחרות להתמחות בהן.
מסתכל לא נכון ? איך אתה רוצה שאני אסתכל על זה ?
איך אני אמכור משהו שאחרים לא בשלב הזה? אני סה"כ עובד מספר שנים מועט במקצוע. אולי בעתיד אוכל ..
אתה צריך להכיר את עקומת הלמידה במקצוע שלך. בניגוד למה שנטען כאן, הערך שלך עולה עם השנים ולא יורד (לפחות במשך עשור וחצי או שניים). כדי להגיע למצב בו בשיא המקצועיות שלך יהיה ביקוש לשירותים שלך, אתה צריך לקבל החלטות נכונות כשאתה עדיין צעיר במקצוע. אלו לא דברים שאפשר לייעץ לגביהם בלי להכיר בדיוק את המחלקה בה אתה עובד, מי האנשים שמהם אתה לומד, לקוחות, וכו'.

עו"ד מיסים במגזר הציבורי.

נכון. אלו התחומים שעומדים להיעלם והם עתירי כוח אדם שיצטרך לחפש נישות אחרות להתמחות בהן.

אתה צריך להכיר את עקומת הלמידה במקצוע שלך. בניגוד למה שנטען כאן, הערך שלך עולה עם השנים ולא יורד (לפחות במשך עשור וחצי או שניים). כדי להגיע למצב בו בשיא המקצועיות שלך יהיה ביקוש לשירותים שלך, אתה צריך לקבל החלטות נכונות כשאתה עדיין צעיר במקצוע. אלו לא דברים שאפשר לייעץ לגביהם בלי להכיר בדיוק את המחלקה בה אתה עובד, מי האנשים שמהם אתה לומד, לקוחות, וכו'.
אוקי.
תודה לך.
אני אעשה חושבים ואראה מה אני עושה.
אני מתלבט בגדול בין מסלול סמנכל כספים למסלול מיסים (בתקווה להיות שותף/דירקטור במשרד).
אני מאמין שבזמן הקרוב כבר אגיע להחלטה. בכל מקרה , מודה לכם מאוד וסליחה אם הייתי קצת תקיף .

מסלול סמנכל כספים
כנראה התכוונת להתמחות בביקורת? אין הבטחה שניסיון או מקום עבודה מסויים יביא אותך לתפקיד ספציפי, יש לא מעט משתנים שלא בהשפעתך.

אישית במקרה כזה הייתי גם בוחנת למי יהיה יותר ביקוש, ומיסים זה תחום ייחודי יותר ויש בעד ונגד.

משום שאתה כבר בביג 4, בוודאי שיש שם כמה מבוגרים ומנוסים שיכולים לעזור לך בגיבוש הכיוון.

בהצלחה רבה!

רואה חשבון היקר.

כתבו לך הרבה דברים לא נכונים כאן בפוסט, אנא תסנן ותבין את המהות.

הינה המסלולים העומדים לפניך:

1. מיסוי -

א. מסלול במס הכנסה יציאה לאחר תקופה שצברת בה נסיון, כניסה למשרד איכותי של מיסוי או צבירת מוניטין ופתיחת משרד יעוץ עצמאי.
במס הכנסה לנסות לעבור למסלולים מעניינים ורווחיים לעתיד. תמיד הסתכלות קדימה.

ב. תואר נוסף בעריכת דין, כניסה להתמחות במשרד איכותי למיסוי. לך כבר יש יתרון מגיע ממחלקת מיסוי ביג .

ג. להשאר במשרד ולנסות להתפתח למיסוי בינלאומי, עסקאות בינלאומיות, אפשרויות לעבודה בביג 4 בסניפים בחול.

2. ביקורת-

א. איכות הביקורת שתלמד בביג 4 ככל הנראה לא תהיה טובה כמה שתלמד אותה במשרדים בינונים גדולים.
אף פעם לא תראה את התמונה הכוללת ולא תחווה נסיון ממשי כנציג המשרד מול חברה גדולה במהלך השנה. שזה אומר לא רק ביקורת אלה תמיכה שוטפת במחלקה הכספית. לאחר שצברת מספיק נסיון, לעבור לביג 4 לצורך רזומה בלבד. מחלקת ביקורת למשל הייטק ביג 4.
במידה ולא תביא יתרון מובהק או יתמזל מזלך להכנס להיות שותף אתה יכול לא לחשוב לכיוון הזה כבר מהתחלה.

ב. יציאה מביג 4 לחברה. בישראל טוב לצאת לחברות נדלן והייטק. אני חושב שמסלול ההיטק כיום הוא הכי טוב.
התמקדות לכיוון סמנכלות היא גם עניין של מזל, גם אם תהיה חשב או עוזר חשב מאוד טוב לא אומר שתצליח להגיע לתפקיד הזה, התפקיד דורש סט כלים שונה מצוות כספי רגיל בחברה, כמובן אנחנו לא מדברים על חברות קטנות.
לכן יש סיכוי סביר ביותר שתהיה חשב לאורך כל הקרירה.

ג. קיימת אפשרות יציאה מהמסלול הזה גם לחברות השקעה, קרנות גידור וכו. כמובן שמעדיפים יוצאי מחלקות כלכליות ולא מחלקות ביקורת.

ד. מחלקות כלכליות יעוץ בביג פור, לפי דעתי נותנות סט כלים נהדר לפניה לחברות השקעה בתפקידי אנליזה שונים ותפקידים מיוחדים אחרים. כאן ניתן להגיע לקצה מאוד גבוה בשכר בישראל, כמובן אם החברות בינלאומיות אז השמיים הם הגבול.

3. עצמאות-

א. שותף - בביג פור לדעתי הכניסה מאוד קשה. במשרדים בינונים האפשרויות הכי גדולות להגיע לזה. במשרדים קטנים זה כבר עניין של מזל לאן אתה נכנס, האם יש ממשיך של המשרד קרוב משפחה או שאין ממשיך למשרד, במשרדים הקטנים יש צורך לגשש ולבדוק האם המשרד בנוי משותפים שהם רק משפחה ויש ממשיכים, האם השותף מבוגר, האם יש בעלים יחידים. כל זה משפיע על האפשרויות שלך להגיע לשותפות בשלב מסוים. תשים לב לגבי השכר, יש משרדים קטנים שהשותפים שם מרווחים יותר מהשותפים במשרדים הגדולים.

ב. קניית תיק לקוחות או חלק במשרד קיים- קיימת אפשרות כזאת ולפעמים רואים פרסומים כאלה. תשים לב שבאופציה של קנית תיק לקוחות צריך לעשות תהליך מעבר חלק שרואה החשבון הקודם יעביר אליך יד ביד את הלקוחות, הלקוחות צריכים להבין שהם עוברים לרואה חשבון שמתאים להם, כאן יש אפשרות לבריחת לקוחות.

ג. עצמאי לבד ומ 0 - אפשרי, כיום יש כלים והכל תלוי בהשקעה שלך, איזה שירותים אתה מציע ומה הבידול שלך. במידה ואתה טוב עם אנשים ואתה יודע את עבודת הביקורת והנהלת חשבונות ואתה בן אדם הגון עם הזמן תצליח לצבור תיק לקוחות, המסלול ארוך אבל במידה ואתה סוליסט ועובד בצורה מהירה ויעילה הוא בשבילך, אפשרות להגיע לפרנסה באמת טובה. כאן כמובן יש אפשרות בגיל מאוחר יותר למכור חלק מתיק הלקוחות ולהשאר עם הלקוחות הקצפת - לקוחות מסודרים, שמשלמים בזמן וטוב.

לסיכום, כמה שאתה רואה כל מסלול הוא קשה. מצריך השקעה ולפעמים ירידה לצורך עליה. אתה צריך להחליט מה אתה רוצה, לברר כמה מרווחים בממוצע באותו המסלול ולרוץ על זה.

היום לדעתי הרבה יותר פשוט להיות מתכנת ולהגיע להישגים משמעותים ומהירים הרבה יותר מאשר שינוי המסלול שאתה חושב עליו.

בהצלחה

כנראה התכוונת להתמחות בביקורת? אין הבטחה שניסיון או מקום עבודה מסויים יביא אותך לתפקיד ספציפי, יש לא מעט משתנים שלא בהשפעתך.

אישית במקרה כזה הייתי גם בוחנת למי יהיה יותר ביקוש, ומיסים זה תחום ייחודי יותר ויש בעד ונגד.

משום שאתה כבר בביג 4, בוודאי שיש שם כמה מבוגרים ומנוסים שיכולים לעזור לך בגיבוש הכיוון.

בהצלחה רבה!
תודה רבה !
כן, מעבר לביקורת לצורך מסלול סמנכ"ל כספים.

רואה חשבון היקר.

כתבו לך הרבה דברים לא נכונים כאן בפוסט, אנא תסנן ותבין את המהות.

הינה המסלולים העומדים לפניך:

1. מיסוי -

א. מסלול במס הכנסה יציאה לאחר תקופה שצברת בה נסיון, כניסה למשרד איכותי של מיסוי או צבירת מוניטין ופתיחת משרד יעוץ עצמאי.

ב. תואר נוסף בעריכת דין, כניסה להתמחות במשרד איכותי למיסוי. לך כבר יש יתרון מגיע ממחלקת מיסוי ביג .

ג. להשאר במשרד ולנסות להתפתח למיסוי בינלאומי, עסקאות בינלאומיות, אפשרויות לעבודה בביג 4 בסניפים בחול.

2. ביקורת-

א. איכות הביקורת שתלמד בביג 4 ככל הנראה לא תהיה טובה כמה שתלמד אותה במשרדים בינונים גדולים.
אף פעם לא תראה את התמונה הכוללת ולא תחווה נסיון ממשי כנציג המשרד מול חברה גדולה במהלך השנה. שזה אומר לא רק ביקורת אלה תמיכה שוטפת במחלקה הכספית. לאחר שצברת מספיק נסיון, לעבור לביג 4 לצורך רזומה בלבד. מחלקת ביקורת למשל הייטק ביג 4.
במידה ולא תביא יתרון מובהק או יתמזל מזלך להכנס להיות שותף אתה יכול לא לחשוב לכיוון הזה כבר מהתחלה.

ב. יציאה מביג 4 לחברה. בישראל טוב לצאת לחברות נדלן והייטק. אני חושב שמסלול ההיטק כיום הוא הכי טוב.
התמקדות לכיוון סמנכלות היא גם עניין של מזל, גם אם תהיה חשב או עוזר חשב מאוד טוב לא אומר שתצליח להגיע לתפקיד הזה, התפקיד דורש סט כלים שונה מצוות כספי רגיל בחברה, כמובן אנחנו לא מדברים על חברות קטנות.
לכן יש סיכוי סביר ביותר שתהיה חשב לאורך כל הקרירה.

ג. קיימת אפשרות יציאה מהמסלול הזה גם לחברות השקעה, קרנות גידור וכו. כמובן שמעדיפים יוצאי מחלקות כלכליות ולא מחלקות ביקורת.

ד. מחלקות כלכליות יעוץ בביג פור, לפי דעתי נותנות סט כלים נהדר לפניה לחברות השקעה בתפקידי אנליזה שונים ותפקידים מיוחדים אחרים. כאן ניתן להגיע לקצה מאוד גבוה בשכר בישראל, כמובן אם החברות בינלאומיות אז השמיים הם הגבול.

3. עצמאות-

א. שותף - בביג פור לדעתי הכניסה מאוד קשה. במשרדים בינונים האפשרויות הכי גדולות להגיע לזה. במשרדים קטנים זה כבר עניין של מזל לאן אתה נכנס, האם יש ממשיך של המשרד קרוב משפחה או שאין ממשיך למשרד, במשרדים הקטנים יש צורך לגשש ולבדוק האם המשרד בנוי משותפים שהם רק משפחה ויש ממשיכים, האם השותף מבוגר, האם יש בעלים יחידים. כל זה משפיע על האפשרויות שלך להגיע לשותפות בשלב מסוים. תשים לב לגבי השכר, יש משרדים קטנים שהשותפים שם מרווחים יותר מהשותפים במשרדים הגדולים.

ב. קניית תיק לקוחות או חלק במשרד קיים- קיימת אפשרות כזאת ולפעמים רואים פרסומים כאלה. תשים לב שבאופציה של קנית תיק לקוחות צריך לעשות תהליך מעבר חלק שרואה החשבון הקודם יעביר אליך יד ביד את הלקוחות, הלקוחות צריכים להבין שהם עוברים לרואה חשבון שמתאים להם, כאן יש אפשרות לבריחת לקוחות.

ג. עצמאי לבד ומ 0 - אפשרי, כיום יש כלים והכל תלוי בהשקעה שלך, איזה שירותים אתה מציע ומה הבידול שלך. במידה ואתה טוב עם אנשים ואתה יודע את עבודת הביקורת והנהלת חשבונות ואתה בן אדם הגון עם הזמן תצליח לצבור תיק לקוחות, המסלול ארוך אבל במידה ואתה סוליסט ועובד בצורה מהירה ויעילה הוא בשבילך, אפשרות להגיע לפרנסה באמת טובה. כאן כמובן יש אפשרות בגיל מאוחר יותר למכור חלק מתיק הלקוחות ולהשאר עם הלקוחות הקצפת - לקוחות מסודרים, שמשלמים בזמן וטוב.

לסיכום, כמה שאתה רואה כל מסלול הוא קשה. מצריך השקעה ולפעמים ירידה לצורך עליה. אתה צריך להחליט מה אתה רוצה, לברר כמה מרווחים בממוצע באותו המסלול ולרוץ על זה.

היום לדעתי הרבה יותר פשוט להיות מתכנת ולהגיע להישגים משמעותים ומהירים הרבה יותר מאשר שינוי המסלול שאתה חושב עליו.

בהצלחה
וואו , תודה רבה על התגובה המפורטת !!!
לגבי מתכנת , שקלתי את זה לפני שהלכתי ללמוד חשבונאות. לא התחברתי לתחום, חיפשתי עבודה שהיא יותר עם לקוחות וייעוץ ובתחום הזה יש בעיה של גיל ... ברגע שאתה חוצה את 45 , אם אתה לא מנהל או מתכנת ממש ממש טוב , אתה די בבעיה . מחפשים שם את החברה הצעירים.
תכנות זה לטווח קצר יחסית ע"פ רוב.

1. מיסוי -

+1.
לגבי סעיף ג' - אכן המיסוי הבין לאומי מאד נחשב ולכן המון מנסים להגיע אליו. קצת דומה למניה חמה שלא תמיד כדאי להשקיע דווקא בה.
לפעמים דווקא תחומים פחות חמים וסקסיים יכולים להיות מאד ריווחיים, כי פחות רוצים להתמחות בהם, ואז קל יותר להתבלט. וכמובן בחירת התחום תלויה בנטיות וכישורים. אני מכיר אנשים שעושים חיל במע"מ או מיסוי מקרקעין ולא היו מצליחים במיסוי בינ"ל.

דרך אגב , אני בבינ"ל ...

לפעמים דווקא תחומים פחות חמים וסקסיים יכולים להיות מאד ריווחיים, כי פחות רוצים להתמחות בהם, ואז קל יותר להתבלט.
מה שכתבת מאוד נכון, לתשומת לבו של רואה חשבון היקר.
האינסטלטורים ההגונים עושים המון כסף.

+1.
לגבי סעיף ג' - אכן המיסוי הבין לאומי מאד נחשב ולכן המון מנסים להגיע אליו. קצת דומה למניה חמה שלא תמיד כדאי להשקיע דווקא בה.
לפעמים דווקא תחומים פחות חמים וסקסיים יכולים להיות מאד ריווחיים, כי פחות רוצים להתמחות בהם, ואז קל יותר להתבלט. וכמובן בחירת התחום תלויה בנטיות וכישורים. אני מכיר אנשים שעושים חיל במע"מ או מיסוי מקרקעין ולא היו מצליחים במיסוי בינ"ל.

מצחיק לפני כמה שנים מיסוי בינלאומי היה נישה של הנישה. אבל תשמע זה תלוי גם באיזה תת תחום מתמחים במיסוי בינלאומי.

וואו , תודה רבה על התגובה המפורטת !!!
לגבי מתכנת , שקלתי את זה לפני שהלכתי ללמוד חשבונאות. לא התחברתי לתחום, חיפשתי עבודה שהיא יותר עם לקוחות וייעוץ ובתחום הזה יש בעיה של גיל ... ברגע שאתה חוצה את 45 , אם אתה לא מנהל או מתכנת ממש ממש טוב , אתה די בבעיה . מחפשים שם את החברה הצעירים.
תכנות זה לטווח קצר יחסית ע"פ רוב.

זה חרטא שאנשים מספרים לעצמם בגלל קנאה. מתכנת טוב שנמצא במרכז העניינים של הטכנולוגיה העדכנית תמיד יהיה עובד סופר מבוקש. העולם הופך להיות יותר ויותר מוטה טכנולוגיה והביקוש לאנשי תוכנה רק הולך וגדל. נוצר מצב שמצד אחד הביקוש לאנשי תוכנה עולה, אבל מצד שני אין מספיק עובדים מוכשרים. לכן יש אינפלצית שכר בהייטק והגענו למצב שמתכנת טוב עושה בקלות את ה-40-50 אלף בחודש.

אבל תשמע אם לא מתאים אז לא מתאים. לפעמים עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.

בימינו המשרדים הגדולים מעודדים תנועה בין מחלקות. תנסה להתמיין למחלקה אחרת זה גם יאפשר לך להגדיל את ארגז הכלים וגם תקבל התנסות בתחום אחר שאולי יפתח לך את הצ'אקרות.

נערך לאחרונה ב:
מסתכל לא נכון ? איך אתה רוצה שאני אסתכל על זה ?
ומה אתם עושים בחיים בכלל ?? אתם רו"ח ?
המקצוע ממש לא מוצף, יש עכשיו ביקוש מטורף לאנשים כי כולם בהייטק.
להיעלם ?? אולי דברים מסויימים בביקורת , אבל המקצוע בגדול נשאר פה.
איך אני אמכור משהו שאחרים לא בשלב הזה? אני סה"כ עובד מספר שנים מועט במקצוע. אולי בעתיד אוכל ..

הביקוש הוא למתמחים כי הם עושים את כל העבודה השחורה במשרדים ולעוזרי חשב/חשבים בגלל טירוף הנפקות שהיה בשנתיים האחרונות. הביקוש לרואי חשבון מנוסים במיוחד כאלה שיושבים על כל מיני נישות הוא הרבה יותר קטן ממה שנדמה.

דרך אגב, במקצוע שלך היום. יש משהוא שרק בן אדם יכול לעשות ? יענו , איפה היתרון שלך כבן אדם על פני מכונת מצבים מאוד מתוחכמת.

דרך אגב, במקצוע שלך היום. יש משהוא שרק בן אדם יכול לעשות ? יענו , איפה היתרון שלך כבן אדם על פני מכונת מצבים מאוד מתוחכמת.

אחריות מקצועית. לכן מחשב אף פעם לא יחליף רואה חשבון.

מה זה אחריות מקצועית ? מישהוא שאפשר לתבוע אם עשה טעות ?

ולאתר כמו של IB ? זוהי תוכנת מחשב, מה אם היא עושה טעות ? מה אם חשבון הבנק של החברה נמחק ממחשב הבנק ? מה קורה עם האקסל שהרואה חשבון משתמש בו עושה טעות ?

כלומר מה זה אחריות מקצועית כאשר מחשב כבר שולט בדברים מאוד קריטים גם אצל חברות וגם אצל פרטיים.

בכל מקצוע הערך שלנו יורד עם השנים.
אמירה סתמית ללא בסיס במציאות..
יש מקצועות שהגיל, הידע והניסיון הם + ענק.
האלטע קאקרס במקצוע הזה יודעים הכול והם אנציקלופדיה מהלכת שמכירים את כל החוקים והשטיקים, רק צריכים להתעדכן מידי פעם בחוקים חדשים...
פגשתי מספר רואי חשבון צעירים ומבוגרים. הצעירים טרפו לי ת'מוח בכל מיני שטויות, והמבוגרים נתנו תאכלס תשובות ענייניות.

מחשב לגמרי יחליף חלק מכובד מעבודתם של רואי החשבון, וישאיר את רואי החשבון רק למקומות שבהם באמת יש שאלות של פרשנות ותכנוני מס ושטחים אפורים.
במחשבה שניה גם אותם מחשב יוכל לעשות טוב יותר מבן אדם ברוב המקרים.

אם ימצאו פתרון לתביעה במקרה של תאונת דרכים אז יהיה פתרון גם לרשלנות בהפרשה בדוח הכספי.
מתכנת טוב שנמצא במרכז העניינים של הטכנולוגיה העדכנית תמיד יהיה עובד סופר מבוקש.
זה בדיוק ההבדל בין המקצועות. ברור שמתכנת, רו"ח או רופא חשבון בן 50 יכול להחשב בעל מקצוע מצויין. השאלה היא מה נדרש מבעל מקצוע ותיק שהידע שלו כבר התיישן כדי להשאר רלוונטי ובזה יש הבדל גדול בין המקצועות.

מצחיק לפני כמה שנים מיסוי בינלאומי היה נישה של הנישה. אבל תשמע זה תלוי גם באיזה תת תחום מתמחים במיסוי בינלאומי.

זה חרטא שאנשים מספרים לעצמם בגלל קנאה. מתכנת טוב שנמצא במרכז העניינים של הטכנולוגיה העדכנית תמיד יהיה עובד סופר מבוקש. העולם הופך להיות יותר ויותר מוטה טכנולוגיה והביקוש לאנשי תוכנה רק הולך וגדל. נוצר מצב שמצד אחד הביקוש לאנשי תוכנה עולה, אבל מצד שני אין מספיק עובדים מוכשרים. לכן יש אינפלצית שכר בהייטק והגענו למצב שמתכנת טוב עושה בקלות את ה-40-50 אלף בחודש.

אבל תשמע אם לא מתאים אז לא מתאים. לפעמים עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.

בימינו המשרדים הגדולים מעודדים תנועה בין מחלקות. תנסה להתמיין למחלקה אחרת זה גם יאפשר לך להגדיל את ארגז הכלים וגם תקבל התנסות בתחום אחר שאולי יפתח לך את

זה לא מדויק. יש אפליה של גיל בהייטק. יצא לי להכיר כל מיני שנפלטו מההייטק בגילאי 45 +- וגם מי שהצליח לחזור לשם , לא חזר למשרת חלומותיו (בד"כ פשרה על משרה בבנק/חברת ביטוח). בנוסף אם תסתכל על חברת הייטק ממוצעת אתה תראה שהמנהלים והעובדים צעירים יחסית , ומי שמעל 40 כבר נחשב "זקן". זה לא קורה ב100 אחוז מהמקרים , אבל לדעתי לרוב האנשים זה קורה בשלב מסוים .
להיות רו"ח זה ממש לא ראש לשועלים.
אני לא מבין מה אתה עושה במקצוע הזה אם אתה כ"כ נגדו ומתוסכל ממנו.
ולגבי מחלקה , זה התכנון שלי. אני מיועד לעבור לישראלי בהמשך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הביקוש הוא למתמחים כי הם עושים את כל העבודה השחורה במשרדים ולעוזרי חשב/חשבים בגלל טירוף הנפקות שהיה בשנתיים האחרונות. הביקוש לרואי חשבון מנוסים במיוחד כאלה שיושבים על כל מיני נישות הוא הרבה יותר קטן ממה שנדמה.
זה נכון לכל תחום . נישה היא נישה ולכן יש לה פחות ביקוש.
מחסור במתמחים בהווה = מחסור ברו"ח בעתיד.
וחוץ מזה , היום רו"ח יכולים לעשות כל עבודה פיננסית , אז יהיו יותר אפשרויות תעסוקה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
F טרום התמחות ראיית חשבון התפתחות אישית 3
S ראיית חשבון - התמחות מיסים 18
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
N מה דעתכם על מקצוע ראיית חשבון אוף טופיק 11
A שירותי ראיית חשבון צרכנות פיננסית 2
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
J צו קיום צוואה ישראלי לגבי חשבון ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
O חשבון wise עסקי צרכנות פיננסית 10
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
A חשבון מסחר כחיסכון לילד שוק ההון 14
P העברה בנקאית נכנסת - איך לראות שם חשבון מלא? צרכנות פיננסית 5
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
J לפתוח חשבון בברוקר זר כדי לפזר סיכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
P איך בוחרים רואה חשבון אוף טופיק 4
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ב דגשים לבחירת רואה חשבון מיסים 1
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
M הגעה לשכר גבוה כרואה חשבון התפתחות אישית 6
A יש לי לאשתי ובתי חשבון בנק משותף. מיסים 5