אז ככה, היום פתחתי 'חשבון הפוך' בבנק איגוד וחשבון ב'טרייד וואן' (המקושר לחשבון אחר בבנק איגוד).
תודה ענקית ל- @yossik .
מאחר שנשאלו כאן מספר שאלות, אכתוב כאן את כל מה שלמדתי בפירוט רב:
הדבר היחיד שמקשר את שתי הפעולות (פתיחת חשבון הפוך ופתיחת חשובן לצורך מסחר בשוק ההון דרך טרייד וואן) הן שאפשר לעשות אותן בביקור אחד בסניף של בנק איגוד, חוצמזה אלה פעולות לחלוטין בלתי תלויות.
חשבון הפוך
1. ריבית על הפלוס: בנק איגוד מציע את סוג החשבון הזה למשך שלוש שנים למי שמשכורתו מעל 7k או לזוג מעל 9k. תנאי החשבון הינם ריבית 3% על היתרה עד גובה המשכורת ועד למשכורת של 30k (יש עניין סימטרי עם המינוס). כלומר שמי שמשכורתו מקסימאלית
וגם משאיר תמיד יתרה של 30k בחשבון הבנק ('קרן חירום'

יזכה בהטבה של 900 שקל בשנה, לא פטור ממס. עכשיו כמובן שרובנו לא עושים משכורות כאלה, מצד שני, הם מאוד גמישים בפרשנות של 'משכורת' (
@קרן , לדעתי ההכנסות מתיק ההשקעות הן גם משכורת), מנהל הסניף אמר לי ש'המחשב לא מבדיל בין הכנסה למשכורת', ככה שאם יש לכם דברים שנראים כמו הכנסה, הם נחשבים לצורך ההטבה. לא נראה לי שיש בעיה אפילו להעביר מחשבון לחשבון בכדי שיראה כמו הכנסה (בכדי להיות ישר שאלתי את המנהל ישירות והוא אמר של'מערכת לא אכפת').
2. פטור מעמלות בעו"ש.
בכדי שחשבון יחשב ל'פעיל' (ואזי שתי ההטבות הנ"ל מתקיימות) צריך להתקיים
אחד או יותר (שים לב
@Jtm , אתה לא צריך כרטיס אשראי שלהם) משני התנאים הבאים: א. שמונה פעולות בחודש. ב. 2000 שקל בכרטיס אשראי שלהם. מאחר שאין לי כוח לעוד כרטיס אשראי התעניינתי יותר בעניין הפעולות. כל דבר נחשב לפעולה, על העברה בנקאית (ואל תשכחו שהן חינם, ושאולי תרצו להשתמש בהן בכדי להגדיל את ה'הכנסה' למראית עין), תשלום חשבון בהוראת קבע, הכנסת משכורת, הוצאת כסף מכספומט, בקיצור לא אמור להיות קשה להגיע ל8 פעולות. מקימום (כפי שמנהל הסניף אמר לי) אפשר: 'במקום להוציא 500 שקל בבת אחת, להוציא 5 פעמים 100'.
שאלתי את אחד הפקידים מה הבנק מרוויח מזה, והוא אמר שהבנק שהבנק מפסיד קצת, אבל מרוויח מדברים אחרים שאתה עושה אצלו (כרטיס אשראי, מטח וכאלה).
בסך הכל הייתה תחושה מאוד טובה בסניף (אם כי קצת בעצלתיים, וזה הסניף היחיד בירושלים), הרבה הרבה יותר טובה מהחוויות שלי בבנק הפועלים.
חשבון ברוקר בטרייד וואן:
חשבון המקושר לחשבון בבנק איגוד (חשבון אחר,
אין קשר בין העובדה שפתחתי בטרייד וואן לבין החשבון ההפוך, זה אפילו לאו דווקא יותר נוח, גם לא פחות). בלי להתמקח (כי אין לי כסף) קיבלתי תנאים סבירים למתחילים: 0.1 ק\מ להכל. מינימום 5 שח למניות. מינימום 3 שח לאגח.
סכום מינימאלי 15k. 17 שח דמי שימוש קבועים בפלטפורמה עם פטור לשלושה חודשים. בסך הכל נשמעו לי תנאים טובים למתחילים בלי הון.
כמו שיוסי (אחזור על זה למען השלמות) כתב הפלטפורמה היא תוכנה מקצועית יעודית, לא ממשק וובי, לי אין מושג מה זה אומר, דווקא הייתי יותר מבסוט אולי אם זה היה ממשק וובי כזה עלוב. נכון להיום טרייד וואן זה רק למסחר בבורסה הישראלית. נאמר לי שיתכן וירחיבו למסחר חו"ל אבל זה כרגע בגדר שמועות בלבד.
העברת כספים מחשובן העו"ש ההפוך לחשבון המקושר לטרייד וואן לא עולה כלום, פשוט כי בכל מקרה יש פטור מעמלות. אני חושב שלפחות במקרה שלי, ובניגוד ליוסי, שבטוח יש לו יותר כוח מיקוח, כן משלמים על העברה מהחשבון שמקושר לטרייד וואן לחשבון העו"ש. אני משער שלא יותר מדי אבל שחכתי לשאול כמה.
בנימה פחות קונקרטית, בניגוד לחוויות שלי מבנק הפועלים, אף אחד לא ניסה לדחוף לי הלוואה, אף אחד לא ניסה לשכנע אותי להשקיע באופציות מעו"ף ואני לא צריך לראות את הפרצוף הזחוח של ארז טל באתר הבנק שלי יותר לעולם.