1 עמלות נוספות: אין (יש עמלות בקרנות לא כספיות),
2 התהליך: יכול לבצע לבד מהאפליקציה/אינטרנט, או מהפקיד,
3 נזילות: כולן נזילות יומית. אילו נקובות בדולר, נסחרות בימים ב׳ עד ו׳.
בהצלחה!
אהלן, תודה על כל התגובות. הציעו לי בבנק שלי תכנית לשנה של מדד +1.6, שוקל לקחת בעיקר כדי לאזן את ההצמדה של המשכנתא (יש לי שם מדד +1.21). יש לי כבר סכום נכבד בכספית ואני מתכנן להעביר ממנו חלק לאפיק זה. אם למישהו יש תובנות אשמח לשמוע
(כתבה מהבוקר) בבנק אוף אמריקה מזהירים: קרנות הכספיות זו הבועה הבאה שעלולה להתפתח "הציבור נוהר אל הקרנות הכספיות, נכס השקעה בסיכון נמוך שמשתלם מאוד בסביבת ריבית גבוהה - כל עוד יוצאים ממנו לפני שהיא מתחילה לרדת • כלכלני הבנק מזהירים כי "השווקים חמדנים מדי ולא מספיק מפחדים ממיתון"
תכלס - צודקים - יש משהו... יהיה צריך לתזמן את ירידת הריבית, לנעול כסף בפקדונות ארוכים, לפי הצורך, ולהתנהל מחושב בזמן ירידת הריבית.. (אג״ח-ים וכו׳)
(כתבה מהבוקר) בבנק אוף אמריקה מזהירים: קרנות הכספיות זו הבועה הבאה שעלולה להתפתח "הציבור נוהר אל הקרנות הכספיות, נכס השקעה בסיכון נמוך שמשתלם מאוד בסביבת ריבית גבוהה - כל עוד יוצאים ממנו לפני שהיא מתחילה לרדת • כלכלני הבנק מזהירים כי "השווקים חמדנים מדי ולא מספיק מפחדים ממיתון"
תכלס - צודקים - יש משהו... יהיה צריך לתזמן את ירידת הריבית, לנעול כסף בפקדונות ארוכים, לפי הצורך, ולהתנהל מחושב בזמן ירידת הריבית.. (אג״ח-ים וכו׳)
יש כל מיני סוגים של קרנות כספיות. בישראל, קרנות שמשקיעות במק"מים ובפקדונות יומיים (פקדונות לדעתי זה החלק המסוכן) - קשה לי מאוד לראות למה שיהיה להם הפסדים נומינליים. קרנות שמשקיעות באגחי מדינה וקונצרניים לטווח קצר מאוד - גם אין פה הרבה בעיה. אם באמת יהיו יותר מדי משיכות ולקופה יש אגחים לטווח טיפה ארוך (פה יש רגולציה) אני חושב שהצעד הנכון של הקופה זה להקפיא קניות ורכישות עד לסיום המח"מ של הנכסים על מנת שלא לפגוע בערך הנומינלי - אני משער שזה מצב שעלול לקרות רק אם ציפיות האינפלציה מזנקות.
אני הרבה יותר מודאג לגבי פקדונות בבנקים ששם לא ברור באמת אם יש הלימה בין אופק המפקידים לאופק של הבנק (כמו SVB).
אוקי, ומה לגבי קונצרני צמוד בדירוג גבוה של בנק? לא עדיף לשמור את הגמישות אצלי ולחפש קונצרני צמוד של בנקים שיתן לי תשואה יותר גבוהה ממה שאני משלם על המדד?
אוקי, ומה לגבי קונצרני צמוד בדירוג גבוה של בנק? לא עדיף לשמור את הגמישות אצלי ולחפש קונצרני צמוד של בנקים שיתן לי תשואה יותר גבוהה ממה שאני משלם על המדד?
אשמח לעזרתכם,
אני מתעניין בפתיחת קרן כספית.
כרגע אין לי לאומי טרייד ואני מבין שאצטרך לפתוח אבל לפי מה שאני רואה כאן אומנם אין עמלה על קניה ומכירה בקרן כספית דרך הבנק אבל כן יש עמלות אחרות? או שזה רק0.150% לרבעון?
אהלן, תודה על כל התגובות. הציעו לי בבנק שלי תכנית לשנה של מדד +1.6, שוקל לקחת בעיקר כדי לאזן את ההצמדה של המשכנתא (יש לי שם מדד +1.21). יש לי כבר סכום נכבד בכספית ואני מתכנן להעביר ממנו חלק לאפיק זה. אם למישהו יש תובנות אשמח לשמוע
בארץ הקטנה שלנו יש מספר מועט של בנקים סך הכל צריך להרים טלפון ולשאול, ככה תקבל את המידע הכי מדוייק ועדכני שיש.
הבנקים לאומי, ירושלים ומזרחי ככל הנראה מובילים בהצעות שלהם אז אפשר להתמקד בהם אם אין לך סבלנות להתקשר לכולם