מזרחי מציעים פקדון סגור לשנה ב4.8%, מתלבט בין זה לבין מדד +1.9% גם לשנה , שניהם ללא נקודת יציאה כמובן (ונניח שאפשר ללחוץ אותם לכיוון השנה וחצי כפי שצויין פה)
4.8 ריבית בפיקדון זה 4.08, אתה חושב שקרן כספית תעשה פחות כרגע? לא נראה לי
יתרון שיש לפקדון על פני כספית הוא שהריבית היא קבועה. כלומר אם עוד חצי שנה נניח הריבית תתחיל לרדת, אז הפקדון יצא משתלם יותר.
היתרון של הכספית הוא כמובן הנזילות.
אני באופן אישי משלב בין השנים, לקחתי פיקדון צמוד פריים בזמנו
קיבלתי הצעה במזרחי בתור לקוח קיים על 30,000 ש"ח צמוד מדד + 1.8 לשנה וחצי ו1.9 לשנתיים ועל 50,000 אמרו שאפשר שיהיה יותר
עברתי דרך יועץ השקעות ששלח פניה למחלקת פיקדונות למיקסום ריבית!!
זה נראה הצעה מעולה ובפרט שיש תחזיות של מדד 4.5 אז זה תשואה מטורפת ואפשר גם שנכנס במצב של היפר אינפלציה ואז נרוויח 100% על פקדון
מזרחי מציעים פקדון סגור לשנה ב4.8%, מתלבט בין זה לבין מדד +1.9% גם לשנה , שניהם ללא נקודת יציאה כמובן (ונניח שאפשר ללחוץ אותם לכיוון השנה וחצי כפי שצויין פה)
ההפרש, 2.655, מייצג את הערכת מדד המחירים לשנה הקרובה, שממנו והלאה יהיה יתרון לבחירה בפקדון צמוד מדד.
האם אתה חושב שמדד המחירים יעלה פחות מכך בשנה הקרובה?
מעבר לחשבון היבש, יש יתרון נוסף לפקדון צמוד מדד והוא הגנה אמיתית על ערך הכסף (כלומר, בפקדון צמוד מדד, הכסף שומר על ערכו היחס למחירים, מה שלא מובטח בפקדון שקלי).
ההפרש, 2.655, מייצג את הערכת מדד המחירים לשנה הקרובה, שממנו והלאה יהיה יתרון לבחירה בפקדון צמוד מדד.
האם אתה חושב שמדד המחירים יעלה פחות מכך בשנה הקרובה?
מעבר לחשבון היבש, יש יתרון נוסף לפקדון צמוד מדד והוא הגנה אמיתית על ערך הכסף (כלומר, בפקדון צמוד מדד, הכסף שומר על ערכו היחס למחירים, מה שלא מובטח בפקדון שקלי).
אני לקוח קיים ומדובר ב50,000 ש"ח.
דיברתי עם יועצת השקעות על אגחים ומניות וכו' ותוך כדי היא ניסתה לדחוף לי פקדון וזה היה ההצעה
אם אתה רוצה את המספר שלה תפנה אלי באישי(לא יודע איך עושים את זה אבל נראה לי שאפשר)
לא חושב שיש השפעה, בפקדונות צמוד מדד, הבנק בעצם ״מוכר לך את הסיכון״. אני לא מאמין שהם מפסידים ממדד גבוהה, הם רק יכולים להרוויח. אם כבר הפוך.. אם תירד לפרטים תראה שהמדד הגבוהה זה לא שחור ולבן, אלה הושפע באופן מהותי ממחירי הנופש. וברור שבזמן מיתון מחירי הנופש יורדים(מותרות), מה שסביר שיקרה זה שככל הנראה הם ירדו בהמשך וישפיעו באופן שלילי על המדד. לכן דווקה הפוך הבנקים ישמחו למכור לך צמודי מדד.
לא חושב שהם יושבים כל יום ומחליטים, זה כנראה יותר תקופתי + הם לוקחים מרווח ביטחון.
תחשוב נגיד על בנק שיוצא לקמפיין פרסומי לגייס פיקדונות ומבטיח ריבית מסוימת, מה הבנק יעשה אם ריבית בנק ישראל פתאום ירדה ב0.1%? יבטל את כל הקמפיין?