• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פסיכומטרי נמוך מדי -לא יודע מה לעשות , אשמח להצעתכם

• פותח הנושא פותח הנושא Rellative
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אומרים שבבינתחומי יש הרבה בנות יפות. מצד שני, אומרים גם שהן שם רק כדי למצוא בעל עשיר...
לגבי מרצים מהתעשייה - אני יכול להגיד לך שגם בטכניון זה קורה. בפקולטות במדמ"ח יש שיתוף פעולה טוב בין האקדמיה לתעשייה (לפחת בטכניון ובאונ' ת"א, מהידע שלי), וזה מתבטא בימי גיוס שחברות עורכות, הרצאות וכו'.
אני מסכים עם מה שהציעו לך פה על שאר האונ'. באונ' בארץ הרמה של מדמ"ח מספיק טובה כדי למצוא עבודה. אח שלי פשוט לא עבר את הסינון של האונ' אז אני מנסה להבין מה *המככלה* הכי טובה למדמ"ח.

במה זה תורם לדיון? ולמה היה לך כ"כ חשוב לזרוק אמירה כזאת?

מה הבעיה? המחשבה שבחירת מוסד הלימודים והתואר שנלמד ישפיעו על הפוטנציאל הזוגי שלנו היא לא בלתי סבירה.

אומרים שבבינתחומי יש הרבה בנות יפות. מצד שני, אומרים גם שהן שם רק כדי למצוא בעל עשיר...
אומרים שגם במכללות זה ככה, אבל אתה לא תרצה ללמוד שם רק בגלל זה.

מה הבעיה? המחשבה שבחירת מוסד הלימודים והתואר שנלמד ישפיעו על הפוטנציאל הזוגי שלנו היא לא בלתי סבירה.
אתה צודק לגמרי אבל זה לא מה שנאמר.
נאמר שנשים הולכות למוסד לימודי ומשלמות 40k לשנה לא בשביל לרכוש השכלה אלא בשביל לתפוס חתן עשיר.
לא למדתי בבינתחומי אבל זו נשמעת לי אמירה לא נכונה וגם "מעט" מזלזלת במין הנשי.

מצד שני, אומרים גם שהן שם רק כדי למצוא בעל עשיר...

אתה הלכת ללמוד מדעי המחשב רק בשביל למצוא בת זוג עשירה?
ואם לא למה נראה לך סביר לחשוב שזו הסיבה היחידה שהסטודנטיות הולכות ללמוד שם?

אני הבנתי שיש פה 2 טענות:
1) יש מוסדות לימוד עם יותר בנות יפות ולכן סיבה טובה ללמוד שם היא כדי למצוא בת זוג.
2) ספציפית בבין תחומי לבנות היפות יש סטנדרט גבוה בגלל שיש הרבה עשירים בסביבה ולכן אסטרטגיה 1 לא כל כך טובה.

בנוגע ל-2, זה נכון במידה מסויימת גם במוסד לימודים כללי כי בגלל היחס בין הגברים לנשים בפקולטות המדעיות/הנדסיות התחרות הופכת לקשה יותר.

מין הסתם המילים 'רק' ו'יחידה' שגויות, אך אין סיבה להניח שאלו לא נכנסים למגוון השיקולים בבחירות מקצוע ובבחירת מוסד לימודים.
כמו כן, ההחלטות האישיות שלי לא רלוונטיות בשביל להסיק מסקנות כלליות.

@sogi @shirbi
יש הבדל גדול בין להתייחס לחיי החברה של הסטודנטים (ובאמת שזה נעשה בכמה וכמה שירשורים על האוניברסיטאות השונות ואין עם זה שום בעיה) לבין לכתוב את מה שנכתב כפי שנכתב.

אז אולי אפשר היה, בדרך פתלתלה כלשהי, להבין משהוא אחר ממה שנכתב במקור, אבל באותה מידה אפשר היה לקחת נשימה ולהבין גם ״מה הייתה הבעיה״ בהודעה המקורית, ולמה @Haim942 כתב שזה משפט מיותר שלא תורם לדיון...

אתה צודק לגמרי אבל זה לא מה שנאמר.
נאמר שנשים הולכות למוסד לימודי ומשלמות 40k לשנה לא בשביל לרכוש השכלה אלא בשביל לתפוס חתן עשיר.
לא למדתי בבינתחומי אבל זו נשמעת לי אמירה לא נכונה וגם "מעט" מזלזלת במין הנשי.

גם לי.

מסכים לגמרי.

מין הסתם המילים 'רק' ו'יחידה' שגויות, אך אין סיבה להניח שאלו לא נכנסים למגוון השיקולים בבחירות מקצוע ובבחירת מוסד לימודים.
כמו כן, ההחלטות האישיות שלי לא רלוונטיות בשביל להסיק מסקנות כלליות.

אין הנחה כזאת, לפחות לא אצלי.
לדעתי ואני שמח לראות שלדעת כמה נוספים, המילה 'רק' באופן ובהקשר שבו היא נכתבה מביעה זלזול במין הנשי ועם זה יש לי בעיה.
ניתן לחפש משמעות סמויה כלשהי בדרך לא דרך, אבל אני לא חושב שלכך הכותב התכוון.

@sogi @shirbi
יש הבדל גדול בין להתייחס לחיי החברה של הסטודנטים (ובאמת שזה נעשה בכמה וכמה שירשורים על האוניברסיטאות השונות ואין עם זה שום בעיה) לבין לכתוב את מה שנכתב כפי שנכתב.

אז אולי אפשר היה, בדרך פתלתלה כלשהי, להבין משהוא אחר ממה שנכתב במקור, אבל באותה מידה אפשר היה לקחת נשימה ולהבין גם ״מה הייתה הבעיה״ בהודעה המקורית, ולמה @Haim942 כתב שזה משפט מיותר שלא תורם לדיון...

הדיון פורה ומעשיר, לא רואה סיבה למה להסיט אותו מהכיוון הזה, ועוד באופן כזה. לא חושב שראוי לתת לזה מקום, שמח לראות שזה הפריע לך גם.

אם נחזור לנושא המקורי, ההבדל בין להיות בוגר טכניון עם ממוצע 75 לבין בוגר בן גוריון עם 85 כזה משמעותי? ההבדל במוסדות לא מכפר על 10 נקודות הבדל בממוצע? בכללי קשה לי להאמין שיש מקומות שלא ירצו להעסיק בוגר מוסד כמו טכניון אפילו עם ממוצע קצת פחות טוב למרות שזו רק השערה ואין לי מושג מה הולך בשוק באמת. בסופו של דבר הרמה המקצועית האמיתית שלי היא מה שיותר חשוב לי. בהינתן אותה רמת השקעה בלימודים לא סביר שהסטודנט בטכניון ייצא איש מקצוע יותר איכותי מהסטודנט בבן גוריון?

דעתי האישית שזה בעיקר תלוי בך.. יש מספיק מקומות שיזמינו גם בוגר מכללה עם ציון 85+ ואז זה תלוי בך ופחות משנה איפה למדת.. מה גם שגם מקומות פחות אטרקטיבים יכולים לקבל אותך בעבודה ראשונה בלי דווקא יותר מידי קושי.. ואז זה באמת תלוי בך.. ומשם אם תצבור שם שנתיים שלוש ניסיון כבר באמת פחות משנה איפה למדת...

או ללכת כבר השנה למכללה /או לפתוחה ולנסות את מזלי עם האפיק.או אם יש לכם הצעה אחרת אשמח לשמוע.
לא הייתי ממליץ על הפתוחה, מהניסיון שלי. כן הייתי ממליץ ללכת כבר למכללה. גם בקרב בוגרי אוניברסיטה יש רבים שלא מצליחים להתברג בשוק. אמנם פחות מאשר בוגרי מכללות, אבל זה גם קיים.

סיפורי הבלהות על בוגרי מכללות שלא מצליחים להשתלב, זה יותר מראה על הרמה של האנשים שלא הצליחו עצמם ולא על רמת ההוראה במכללות. פשוט מכללות מקבלות יותר אנשים לא-איכותיים והם עושים את השם הרע. אם תוציא 90 במכללה, לא ישארו לזה אדישים בשוק התעסוקה. כן, יהיו חברות שלא יהיו מוכנות להסתכל לעברך בכלל, אבל הן מעטות ביותר. זה אולי שייך לתקופה אחרת, לא ישראל 2020.

הקרב האמיתי הוא לא קבלה ללימודים באוניברסיטה, אלא צבירת מהירות מילוט בתעשייה שתגיע לרמה שלא אתה מחפש עבודה, אלא עבודה מחפשת אותך. ואז מתחיל החלק הכיף בקריירה, שבוחרים מקום מתוך כמה שעל השולחן.

הדיון פורה ומעשיר, לא רואה סיבה למה להסיט אותו מהכיוון הזה, ועוד באופן כזה. לא חושב שראוי לתת לזה מקום, שמח לראות שזה הפריע לך גם.
אבסורד שכותב את זה מי שהסיט את הדיון לנושא הזה מלכתחילה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק אציין שבשנותיי בהייטק פגשתי לא מעט מתכנתים ברמות הגבוהות (של השכר) שלמדו בבן גוריון, בד"כ יש להם קליקות מאוד מגובשות וראיתי גם ג'וניורים שהגיעו מבן גוריון עובדים שכם אל שכם עם עילוי עם תואר כפול מהטכניון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מדמח - מכון לב או בר אילן בשיפור פסיכומטרי התפתחות אישית 37
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
כ שער קניה נמוך מהשער המעשי שוק ההון 4
LtWorf אסטרטגיית תמחור: להתחיל נמוך או להתחיל גבוה נדל"ן 7
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
Z החזר מס בגין ריבית זכות בבנק - הסכום בטופס 867 נמוך מגובה ההחזר מיסים 14
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
C 100K ש"ח ב- IB - נזילות + סיכון נמוך שוק ההון 3
I משכנתא עם החזר חודשי נמוך והשקעה בבורסה נדל"ן 0
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
mk1 השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 19
ס ציון נמוך בקורס מבוא למדעי המחשב התפתחות אישית 30
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S חוזה עם מעסיק על שכר ברוטו נמוך שלא כולל הפרשות ??? אוף טופיק 6
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
ח הלוואה ארוכה עם החזר נמוך או קצרה בהחזר גבוה צרכנות פיננסית 2
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
T מכירת RSU כאשר המס השולי נמוך שוק ההון 12
ה מקמ - מונפק במחיר נמוך? שוק ההון 8
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
T חשבון חשמל נמוך מאוד ביחידת דיור שמשכירים אוף טופיק 6
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
D השקעה/חסכון נזיל לטווח קצר בסיכון נמוך בהוראת קבע שוק ההון 2
A האם עדיף להשקיע במדדים בעלי Cape נמוך פוסטים מאיכות נמוכה 21
B בקשת שכר בסיס נמוך יותר לצורך הפרשות פנסיוניות - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ השקעה בסכום נמוך שוק ההון 15
S אפיק השקעה בשיעור סיכון נמוך בשוק ההון שוק ההון 3
Wonko קבלת מענק פיצויים נמוך מהצפוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הקמה חברה להשקעות במדינה בעל שיעור מס רווחי הון נמוך שוק ההון 2
S סיכון נמוך וקניה בדולרים שוק ההון 5
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
P מוכר את הבית בסכום נמוך ממחיר הקניה ועדיין מרוויח. איפה אני טועה? נדל"ן 22
ס אם הייתם יכולים להשקיע עד 40k ללא מס אבל מחפשים סיכון נמוך שוק ההון 6
O השקעה באמצעות תיק השקעות עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 14
S למה שער הדולר לפי בנק ישראל נמוך משער הדולר בפועל? שוק ההון 2
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
M סטודנט למדמח עם ממוצע נמוך התפתחות אישית 28
Y שכר נמוך והפקדה ל-Roth IRA מיסים 1
A הון עצמי נמוך קניית דירה נדל"ן 21
עייף ומותש סעמק שאלה על השקעה בסכום נמוך שוק ההון 2
D השקעה ראשונה בסכום נמוך שוק ההון 3
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
ד ווליום נמוך בקנות VHVE ו-VFEA שוק ההון 8
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
O מסחר נמוך ב ishares שקליות שוק ההון 24
א קרן סל מחלקת דיבידנד בסכום נמוך שוק ההון 0
י פתיחת קרן השתלמות IRA עם סכום התחלתי נמוך שוק ההון 1
S השקעה בנכסים עם סיכון נמוך לטווח קצר שוק ההון 1