• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ציון נמוך בקורס מבוא למדעי המחשב

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
6
הקדמה:
בן 20,התחלתי בתואר בכלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה ולאחר שסיימתי 25% בערך,עברתי לכלכלה ומדעי המחשב (גם בפתוחה) בנסיון לעלות את השכר שלי שאסיים את התואר.וכבר בקורס הראשון ראיתי גם שאני ממש מתחבר לתחום של מדמ"ח ואוהב את התכנות.לפני זה היה לי 0% רקע בתחום.

הקורס הראשון שהייתי צריך לעשות היה מבוא למדמ"ח.הבנתי שזה קורס קשה אז לקחתי רק אותו בסמסטר ובמשך חודשיים וחצי בערך, בכל הזמן הפנוי שהיה לי רק למדתי אליו ותרגלתי מבחנים,כך שאפשר לאמר ש"טחנתי" את הקורס (עשיתי בסביבות ה-32 מבחנים).
עשיתי את המבחן ואני כנראה אקבל בסביבות ה-70.עכשיו אני יודע שהרבה יגידו לי שאם תרגלתי כל כך הרבה וזה הציון שקיבלתי אז כנראה שאני פשוט לא מתאים כל כך לכל התחום של מדמ"ח.
אבל העניין הוא שבמבחן לוקחים שאלה אחת מ-leetcode ברמת medium,שהיא שווה 25 נקודות.ואין מצב ביניים בשאלה-כלומר או שעלית על הטריק וקיבלת 25 נקודות או שלא עלית וקיבלת 0.(הטריק הוא לא אלגוריתם רגיל שקל לעלות עליו אלא משהו מעבר-מניח שזה בשביל למיין תלמידים).
ולא משנה כמה שאלות כאלו אתה מתרגל,תמיד יכולים להביא לך משהו שונה שלא ראית ואתה תפספס את הטריק ותאבד את כל הנקודות.וזה בעצם מה שקרה לי,לכן מתוך ה-30 נקודות שירדו לי,25 נקודות ירדו על השאלה הזאת.

מה שאני רוצה לשאול:
הרבה אמרו לי שאני אחפש משרה ראשונה בתחום,יסתכלו על הקורס הזה ואם יש לי ציון נמוך בו (פחות מ-80) יפסלו אותי ישר אז כדאי לי לגשת למועד ב.
העניין הוא שקשה לי מאוד עם מועדי ב בגלל שאני שונא לחזור על חומר שכבר למדתי וטחנתי כל כך הרבה-מרגיש שזה לא מקדם אותי לשום מקום ובנוסף זה משעמם ממש לתרגל מליון פעמים אותו דבר-בקיצור זה יעשה לי רע.

אז:
1.האם אני באמת לא מתאים לתחום של מדמ"ח אם תרגלתי כל כך הרבה וקיבלתי רק 70.
2.אם אני מתאים,לגשת למועד ב?
3.כמה הציון בקורס הזה באמת קריטי למציאת משרה ראשונה בתחום?

התואר הוא גם "חותמת" שיש לך יכולת התמדה, לא רק כישרון.
אני לא עצלן.יש לי יכולת התמדה ענקית.התחלתי ללמוד את התחום מ-0 ובמשך חודשיים וחצי, מה שעשיתי במשך כל היום,זה לתרגל מבחנים בלי הפסקה.(וכל זה עוד באוניברסיטה הפתוחה ששם העזרה היחידה שאתה יכול לקבל זה מהסטונדטים עצמם.אלא אם אתה משלם לקורס חיצוני,מה שאני לא עשיתי).
אני בטוח שאפשר להבין שאחרי חודשיים וחצי אינטנסיביים כאלו,הסיבה לכך שאני לא רוצה לגשת למועד ב לא נובעת מעצלנות אלא מעצם העובדה שזה משעמם ממש לחזור על אותם נושאים שוב.ושוב,זה לא שלא הבנתי את הנושאים וזו הסיבה ללמה לא קיבלתי ציון טוב.הבנתי כל מה שלימדו עד הסוף.אבל שוב כמו שכתבתי,תמיד יש שאלה מ-ליטקוד שיש בה טריק שהוא מעבר למה שנלמד.

תמיד יש שאלה מ-ליטקוד שיש בה טריק שהוא מעבר למה שנלמד.
לא.

אם אתה רוצה לקבל 100 אז או שאתה תותח מדמ"ח
או שתפתור 200 שאלות עד שתכיר את כל הטריקים

אגב, אותה שאלה שפספסת, אחרים פתרו? זה ייתן אינדיקציה אם מדובר בשאלה פסיכית או שלא חרשת מספיק.

אגב, אותה שאלה שפספסת, אחרים פתרו? זה ייתן אינדיקציה אם מדובר בשאלה פסיכית או שלא חרשת מספיק.
כל ההודעות בקבוצה שראיתי לגביה,היו כמה שהיא הייתה קשה ומורכבת.
לא מפתיע אותי,לפני שני מועדים הם שמו שאלה ברמה hard מליטקוד.

ואני כנראה אקבל בסביבות ה-70.
קיבלת או שאתה מנחש כמה קיבלת?
עכשיו אני יודע שהרבה יגידו לי שאם תרגלתי כל כך הרבה וזה הציון שקיבלתי אז כנראה שאני פשוט לא מתאים כל כך לכל התחום של מדמ"ח.
אז אתה יודע שיגידו לך? או שאמרו לך?
הרבה אמרו לי שאני אחפש משרה ראשונה בתחום,יסתכלו על הקורס הזה ואם יש לי ציון נמוך בו (פחות מ-80) יפסלו אותי ישר אז כדאי לי לגשת למועד ב.
פעם היחידה ששאלו אותי מה היה הציון - ביקשו לראות גליון מלא. וזו לא היתה המשרה הראשונה.

בקיצור, הייתי אומר שאתה חי בסרט שרק לך יש כרטיס אליו (נחש בן כמה אני)
בזמנו כשלמדתי פגשתי הנדסאי שהשלים למהנדס... הוא בא בגישה של "גם 60 שזה עובר".

לא כולם יהיו טאלנטים - מדעני נתונים על חלל שמבקשים 80,000 לשבוע עבודה.

אבל הציון זה לא מה שיכשיל אותך... לא כולם היו עם ממוצע 100.
חצי מהכיתה שהתחילה איתי מחשבים, זלגה לכיתה של "ניהול תעשיה" - הממוצע שלהם עלה ב-15 נקודות.

קיבלת או שאתה מנחש כמה קיבלת?
לא קיבלתי ציון עדיין אבל ב-70 נקודות שאני מדבר עליהן, השוותי תשובות עם איזה 10 אנשים ובנוסף היה לי ממש קל לענות עליהן.
אז אתה יודע שיגידו לך? או שאמרו לך?
לא אמרו לי אבל ככה אני הייתי מגיב אם מישהו היה מספר לי את מה שכתבתי (אם הוא היה שוכח לציין שבמבחן יש שאלת ליטקוד קשה)
בקיצור, הייתי אומר שאתה חי בסרט שרק לך יש כרטיס אליו (נחש בן כמה אני)

מה זה קשור?בא בחור צעיר שרוצה להבין איך הדברים עובדים מאנשים עם ניסיון וככה אתה מגיב?
לא המצאתי את מה שכתבתי לגבי ההסתכלות של המעסיק על הציון בקורס.זה בא מעוד 3 אנשים שיודעים על מה הם מדברים.
מה שאני עושה כאן זה פשוט שומע עוד דעות.

לא קיבלתי ציון עדיין אבל ב-70 נקודות שאני מדבר עליהן, השוותי תשובות עם איזה 10 אנשים ובנוסף היה לי ממש קל לענות עליהן.
והם קיבלו כבר ציון?

לא אמרו לי אבל ככה אני הייתי מגיב אם מישהו היה מספר לי את מה שכתבתי (אם הוא היה שוכח לציין שבמבחן יש שאלת ליטקוד קשה)
ואני אומר לך שזה ממש לא נכון.
התחום של "מדעי המחשב" כל כך רחב ומה שאתה יכול להיות ולעשות כל כך רחב...
המבוא הוא כשמו - רק מבוא.
בכלל שנה ראשונה נועדה לסנן אנשים שלא מסוגלים לצלוח אותה ולהמשיך הלאה.

מה זה קשור?בא בחור צעיר שרוצה להבין איך הדברים עובדים מאנשים עם ניסיון וככה אתה מגיב?
לא המצאתי את מה שכתבתי לגבי ההסתכלות של המעסיק על הציון בקורס.זה בא מעוד 3 אנשים שיודעים על מה הם מדברים.
מה שאני עושה כאן זה פשוט שומע עוד דעות.
אז אני מגיב אחרת.
אני אומר לך שאתה רואה שחורות והעולם לא עובד ככה.
ואם ה-3 הללו הם לא מעסיקים, כנראה שגם הם לא באמת יודעים על מה הם מדברים.

תקבל ציון. אם הוא נמוך מ85, גש למועד ב'.

אבל העניין הוא שבמבחן לוקחים שאלה אחת מ-leetcode ברמת medium,שהיא שווה 25 נקודות.ואין מצב ביניים בשאלה-כלומר או שעלית על הטריק וקיבלת 25 נקודות או שלא עלית וקיבלת 0.(הטריק הוא לא אלגוריתם רגיל שקל לעלות עליו אלא משהו מעבר-מניח שזה בשביל למיין תלמידים).
ולא משנה כמה שאלות כאלו אתה מתרגל,תמיד יכולים להביא לך משהו שונה שלא ראית ואתה תפספס את הטריק ותאבד את כל הנקודות.
זה בוודאות לא נכון ויש מספר סופי של טריקים. תלמד עוד :)
העניין הוא שקשה לי מאוד עם מועדי ב בגלל שאני שונא לחזור על חומר שכבר למדתי וטחנתי כל כך הרבה-מרגיש שזה לא מקדם אותי לשום מקום ובנוסף זה משעמם ממש לתרגל מליון פעמים אותו דבר-בקיצור זה יעשה לי רע.
זה גם מה שתגיד בראיון עבודה שישאלו אותך איך היה לך בלימודים?
למה שאגייס אותך ולא בן אדם אחר שטחן והתמיד ויודע יותר טוב את החומר כי הוא עשה פעמיים כל מבחן?

כל ההודעות בקבוצה שראיתי לגביה,היו כמה שהיא הייתה קשה ומורכבת.
לא מפתיע אותי,לפני שני מועדים הם שמו שאלה ברמה hard מליטקוד.
בחיים שלך אל תקשיב למה ש"כולם" אומרים.
קודם כל מכיוון שזה לא "כולם", מי שמקבל 90+ לא כותב הודעות, אלא יושב בשקט, כך ש"כולם" זה הבינוניים ומטה. שנית, גם אם זה באמת כולם ואפילו אם כולם צודקים, אין תועלת בלהתלונן בפורומים, תועלת זה רק מעשים שמשנים את המציאות, למשל מועד ב או לחזור על הקורס אחרי שהחומר שקע קצת (שים לב שלפעמים יש מגבלות שונות על חזרה על קורסים).

הוא שקשה לי מאוד עם מועדי ב בגלל שאני שונא לחזור על חומר שכבר למדתי וטחנתי כל כך הרבה-מרגיש שזה לא מקדם אותי לשום מקום ובנוסף זה משעמם ממש לתרגל מליון פעמים אותו דבר-בקיצור זה יעשה לי רע.
אלה החיים חבר, מועדי ב הם חלק מהם.
אם חשוב להצליח תעשה מועד ב.
גם בעבודה אחרי התואר עושים אותו דבר שוב ושוב...

בת של חברים כנראה ניגשה איתך גם למבחן איתך.
לא הבנתי ממה אתם מפחדים, אבל היא באה בגישה של לעשות , לקבל עובר ולהמשיך.
יש עוד מספיק קורסים להספיק לפני הצבא.

השאלה היא מה המטרה שלך.
ציונים חשובים בעיקר ללימודי המשך (תואר שני, וכו') - או - למשרות סטודנט ו/או מתמחה/בוגר

הם פחות חשובים ברגע שאתה נכנס לתעשייה.

הציונים שלי לא היו מי יודע מה וזה אף פעם לא הפריע לי במציאת תעסוקה במקומות איכותיים

השאלה היא מה המטרה שלך.
ציונים חשובים בעיקר ללימודי המשך (תואר שני, וכו') - או - למשרות סטודנט ו/או מתמחה/בוגר

הם פחות חשובים ברגע שאתה נכנס לתעשייה.

הציונים שלי לא היו מי יודע מה וזה אף פעם לא הפריע לי במציאת תעסוקה במקומות איכותיים
המטרה שלי היא שהתואר ישתלם לי מבחינה כלכלית.
כלומר שאני אסיים את התואר,אני אוכל להגיד לעצמי שכל הזמן והמשאבים שהשקעתי בו (בזמן שאני מוותר על הכנסות מעבודות אחרות+מוותר על נסיון) היה שווה את זה מבחינה כלכלית ולקריירה-בין אם זה בגלל שאני מקבל שכר גבוה יותר ממה שהייתי מקבל בלי תואר או בגלל שעכשיו אני יכול לעשות כל מיני הסבות וקורסים שהתואר הוא תנאי קבלה לשם.

שורה תחתונה:
רוצה שהתואר תהייה השקעה טובה.
ברור לי שציונים נמוכים יכולים להפוך את התואר להשקעה פחות טובה.
אבל מה שאני מנסה להבין בפורום הזה זה האם הם יכולים להפוך את התואר להשקעה גרועה-כלומר שאני מפסיד ממנה.

(לא מעוניין בתואר שני אבל כנראה שאתעניין בקורסים כמו BI לדוגמא שבחלק מהמקומות דורשים תואר בשביל תנאי קבלה)

בוא נדבר אחרי שתקבל ציון. אם תקבל בטעות 85 (כי היה פקטור) או 60 (כי טעית במשהו שחשבת שצדקת) זה יכול להשפיע על כל התמונה.
בכל מקרה, ציון 70 בבחינה של מבוא מדעי המחשב ממש ממש ממש לא אומר שאתה לא מתאים. במיוחד אם אתה מתחבר לתחום ואוהב תכנות.

המטרה שלי היא שהתואר ישתלם לי מבחינה כלכלית.
כלומר שאני אסיים את התואר,אני אוכל להגיד לעצמי שכל הזמן והמשאבים שהשקעתי בו (בזמן שאני מוותר על הכנסות מעבודות אחרות+מוותר על נסיון) היה שווה את זה מבחינה כלכלית ולקריירה-בין אם זה בגלל שאני מקבל שכר גבוה יותר ממה שהייתי מקבל בלי תואר או בגלל שעכשיו אני יכול לעשות כל מיני הסבות וקורסים שהתואר הוא תנאי קבלה לשם.

שורה תחתונה:
רוצה שהתואר תהייה השקעה טובה.
ברור לי שציונים נמוכים יכולים להפוך את התואר להשקעה פחות טובה.
אבל מה שאני מנסה להבין בפורום הזה זה האם הם יכולים להפוך את התואר להשקעה גרועה-כלומר שאני מפסיד ממנה.

(לא מעוניין בתואר שני אבל כנראה שאתעניין בקורסים כמו BI לדוגמא שבחלק מהמקומות דורשים תואר בשביל תנאי קבלה)
לא, תואר במדמח זה לא השקעה גרועה, אולי לא תהיה ראש צוות בגוגל, אבל עדיין יהיה לך תואר שיפתח לך דלת להייטק, שזה עדיף על הרבה תעשיות אחרות.

לא, תואר במדמח זה לא השקעה גרועה, אולי לא תהיה ראש צוות בגוגל, אבל עדיין יהיה לך תואר שיפתח לך דלת להייטק, שזה עדיף על הרבה תעשיות אחרות
השקעה טובה גם אם התואר יהיה בציונים נמוכים?
מקווה שזה לא יקרה אבל מכין את עצמי לרע מכל.

השקעה טובה גם אם התואר יהיה בציונים נמוכים?
מקווה שזה לא יקרה אבל מכין את עצמי לרע מכל.
כל עוד יש לך תואר, וזה מאוניברסיטה מוכרת ולא מאוניברסיטת לטביה בהתכתבות, תהיה לך אפשרות למצוא עבודה מתגמלת בתחום.
יהיה לך יותר קשה להתמודד עם אנשים שלמדו במקומות חזקים יותר, או אנשים עם ציונים טובים יותר, אבל אתה עדיין יותר טוב מכל מי שלא למד.
תחשוב על זה ככה, אתה מכשיר את עצמך להיות ספורטאי מקצועי, או כדורסלן מקצועי. גם אם תהיה השחקן הכי גרוע ב nba, עדיין תהיה יותר טוב מ99% משחקני הכדורסל שיש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הוראת מע"מ לגבי ציון ת"ז לקוח בחשבוניות? מיסים 0
O מספר שאלות על ציון BDI צרכנות פיננסית 2
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
mk1 השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 19
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S חוזה עם מעסיק על שכר ברוטו נמוך שלא כולל הפרשות ??? אוף טופיק 6
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
ח הלוואה ארוכה עם החזר נמוך או קצרה בהחזר גבוה צרכנות פיננסית 2
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
T מכירת RSU כאשר המס השולי נמוך שוק ההון 12
ה מקמ - מונפק במחיר נמוך? שוק ההון 8
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
T חשבון חשמל נמוך מאוד ביחידת דיור שמשכירים אוף טופיק 6
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
D השקעה/חסכון נזיל לטווח קצר בסיכון נמוך בהוראת קבע שוק ההון 2
A האם עדיף להשקיע במדדים בעלי Cape נמוך פוסטים מאיכות נמוכה 21
B בקשת שכר בסיס נמוך יותר לצורך הפרשות פנסיוניות - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ השקעה בסכום נמוך שוק ההון 15
S אפיק השקעה בשיעור סיכון נמוך בשוק ההון שוק ההון 3
Wonko קבלת מענק פיצויים נמוך מהצפוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הקמה חברה להשקעות במדינה בעל שיעור מס רווחי הון נמוך שוק ההון 2
S סיכון נמוך וקניה בדולרים שוק ההון 5
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
P מוכר את הבית בסכום נמוך ממחיר הקניה ועדיין מרוויח. איפה אני טועה? נדל"ן 22
ס אם הייתם יכולים להשקיע עד 40k ללא מס אבל מחפשים סיכון נמוך שוק ההון 6
O השקעה באמצעות תיק השקעות עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 14
S למה שער הדולר לפי בנק ישראל נמוך משער הדולר בפועל? שוק ההון 2
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
M סטודנט למדמח עם ממוצע נמוך התפתחות אישית 28
Y שכר נמוך והפקדה ל-Roth IRA מיסים 1
A הון עצמי נמוך קניית דירה נדל"ן 21
עייף ומותש סעמק שאלה על השקעה בסכום נמוך שוק ההון 2
D השקעה ראשונה בסכום נמוך שוק ההון 3
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
ד ווליום נמוך בקנות VHVE ו-VFEA שוק ההון 8
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
O מסחר נמוך ב ishares שקליות שוק ההון 24
א קרן סל מחלקת דיבידנד בסכום נמוך שוק ההון 0
י פתיחת קרן השתלמות IRA עם סכום התחלתי נמוך שוק ההון 1
S השקעה בנכסים עם סיכון נמוך לטווח קצר שוק ההון 1
R פסיכומטרי נמוך מדי -לא יודע מה לעשות , אשמח להצעתכם התפתחות אישית 73
A הנוסחא האופטימלית לתשלום מס נמוך בפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 115
ד איך למכור מספר נמוך של מניות ? שוק ההון 5
I חשבון מסחר עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 7
S פיזור עם סכום התחלתי נמוך. שוק ההון 8
ע פיתרון בסיכון נמוך לסכום דולרי בארה"ב?(ללא אזרחות, אפשרות פיזית לפתיחת חשבון בנק שם) שוק ההון 13
ת השקעה במנייה בעלת מחזור מסחר נמוך שוק ההון 6
Odnight השקעה בסיכון נמוך של 300K שוק ההון 12
M רכישת דירה בתקציב נמוך נדל"ן 5
yossik קניה אימפולסיבית בגלל מחיר נמוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3

נושאים דומים

Back
למעלה