• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנסיה וחופש - עכשיו או אחר כך?

• פותח הנושא פותח הנושא רוניק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רוניק

משתמש סולידי
דירוג
45
אני בת 34, נמצאת כ - 4.5 שנים מפרישה (ברמת החיים + השכר הנוכחיים שלי). אבל לאחרונה אני מרגישה יותר ויותר שאני לא יכולה לסבול לעבוד משרה מלאה. העבודה הספציפית שלי היא יחסית טובה - אני בסביבה טובה ומעריכה, שכר יפה, גמישות בשעות. אבל בתור בנאדם עם תחומי עניין ועיסוקים רבים קשה לי מאוד להקדיש אחוז כל כך גדול של חיי לעבודה.

הייתה תקופה שעבדתי חצי משרה, ופתאום היו לי אנרגיות! היה לי כוח להשקיע בתחביבים. יצאתי לדייטים, התחלתי מערכת יחסים. כשאני עובדת משרה מלאה, הזמן שאני לא עובדת בקלות הופך לזמן של סידורים. ואם לא סידורים אז ספורט. או לראות איזו סדרה במחשב. למי יש כוח בזמן משרה מלאה לצאת לבלות? לצאת לדייטים? להכניס אנשים חדשים לחיים שלך?

בימים אלה אני עומדת מול בחירה בין לנשום עמוק ולהחזיק עוד 4.5 שנים עד פרישה, או לרדת ל 60% משרה ולחכות פי 2 זמן. אני כל הזמן חושבת על זה שאנחנו לא נהיים צעירים יותר, והאפשרויות הפיזית שלנו יורדות. מבחינת דייטינג, תחביבים ספורטיביים, ועוד.

אשמח לשמוע דעות בנושא

אשמח לשמוע דעות בנושא
מזדהה איתך לחלוטין,
חוץ מהזמן שנותר לי לפרישה, שזה יכול להיות מעוד חודש לעד 12 שנה
אני הרגע עברתי באותה צומת דרכים ואיכשהו מצב נתון החליט בשבילי, לקחתי שנורקל והחלטתי שאפשר גם וגם, נשימה רציפה
ברגע שהפסקתי לתרץ איך העבודה מפריעה לחיים, ההבנה איך לתקן את זה הגיעה מיידית וההזדמנות הגיעה ביחד איתה (להפתעתי :$)
נכון לרגע זה (חודש ימים אחרי) אני לא מתלונן שהחלטתי גם לקדם את זמן הפרישה שלי וגם לחיות את החיים שלי במקביל
אני לא בטוח עד כמה זה מרגיע אותך אבל שתדעי שזה אפשרי

מסקרן. אתה יכול לפרט קצת?

ימים אלה אני עומדת מול בחירה בין לנשום עמוק ולהחזיק עוד 4.5 שנים עד פרישה, או לרדת ל 60% משרה ולחכות פי 2 זמן.
תלוי במה השאיפות שלך לשלב הפרישה שעד אליה את סופרת - החיים הרי לא נגמרים שם.
אנשים שאוהבים את המקצוע או את החברה או פשוט את עצם העשיה - יתקשו לא לעשות "כלום" בפרישה. אז אפשר כמובן באותה נקודת זמן לעבור לדברים אחרים לגמרי - תחביבים, טיולים, וכו'. לחלופין, אפשר במקום לפרוש לגמרי עוד כמה שנים, לצמצם משרה כבר עכשיו. בהנחה שמה שאתה עושה מספיק מעניין ומאתגר אותך - זה נשמע לי שילוב מצוין בין זמן פנוי לבין עיסוק מאתגר.
אישית - זה אמנם לא אופציה עבורי ברגע זה, אבל מאוד נהניתי מהתקופה מוקדם השנה בה עבדתי כמה חודשים 80% משרה, על אף שאני אוהב את התחום המקצועי שלי.

נערך לאחרונה ב:
בעיני, הפרישה היא לא יעד בפני עצמו.
לחיות טוב זה היעד האמיתי, ועצמאות כלכלית היא בסך הכל כלי שמאפשר זאת.
ברור שהיעד של "חיים טובים" הוא אישי וסובייקטיבי.

אם לעבוד חצי משרה יגרום לך לחיות טוב, אז ברור שזה הדבר הנכון לעשותו, ויתכן אפילו שזה יהיה עדיף מבחינתך גם על פרישה מוחלטת .
לדוגמא, מבחינתי האישית זה עדיף, זה מוריד הלחץ הכלכלי, ומוריד הלחץ החברתי ("מה אתה עושה בחיים?")

נ.ב. עוד נקודה שראוי לציין זה שבזכות מערכת המס הפרוגרסיבית בישראל, הירידה ברמת ההכנסה נטו כאשר יורדים לחצי משרה היא לא 50% , אלא פחות.

נערך לאחרונה ב:
מה כשתב @איש(3718) . הלוואי והייתה לי את האפשרות שעומדת בפנייך לרדת כמעט לחצי משרה, גם במחיר של פגיעה משמעותית באחוז החיסכון.

מסקרן. אתה יכול לפרט קצת?
עשיתי רשימת TODO לחיים והתחלתי לפעול להסיר דברים ממנה
בגלל שיש הרבה דברים שתלויים בדברים אחרים, אני פועל לפתור דבר דבר ולשלב אותו מחוץ למסגרת העבודה
דוגמא: חיי חברה, פרוייקט מדף שהזנחתי או סתם פעילות שאני רוצה לעשות ודוחה

@רוניק , ממה שכתבת אני יכול לשער שאת רווקה, ללא ילדים?

אם כן - האם חשבת על הנושא הזה? (אם אי פעם תרצי ילדים, עם או בלי בן\בת זוג)
אם כן (תרצי ילדים), זה לא ישפיע על מועד הפרישה שלך?

מתוך הכרות של שנתיים עם עולם ההורות, אני יכול לומר לך בשקט שהייתי חותם ברגע על משרה כמו שתיארת, בחמישים אחוז, תוך כדי גידול שלהם.

כמובן שאם את "אל הורית" - תתעלמי לחלוטין ממה שכתבתי, אין לי מושג מה הבחירה הנכונה...

אם מציאת זוגיות/פרטנר לזמן מוגבל היתה תלויה בעבודה במשרה חלקית ומטה אז המין האנושי לא היה מתרבה עקב מיעוט יחסי מין
לא שמתי לב שאנשי עסוקים לא מוצאים פרטנרים לבילוי/חיים (לפחות מהנסיון של 99% ממכרי)

לדעתי אין שאלה, חצי משרה ולהיות מאושרת .
גם פרישה היא לא מטה קסמים שביום שזה יקרה הכל יהיה ורוד.
אז אם את מרגישה שעבודה במשרה מלאה מקשה עלייך למצות את החיים אז עדיף לדחות קצת את הפרישה ולעבור לחצי משרה

אשתי עבדה ב-120% משרה + משרה חלקית כעצמאית + לימודי תואר שני בסופי שבוע כשהיא פגשה אותי, ואיכשהו תמיד היה לה קצת זמן בשבילי בערב...

אני אישית מעדיף לעבוד יותר רגוע, למרות שיעד של פרישה מוקדמת זה דבר מאוד מתמרץ. הוא לא שווה ויתור מוחלט על ההווה.

לא בטוח שאת רוצה לפרוש.אולי חצי משרה תגרום לך להיות מאושרת ככה שלא תצטרכי לפרוש.

רוב האנשים סובלים בעבודה כי היא אינטנסיבית מדי וחצי משרה זה מצוין בשבילם

בעיני, הפרישה היא לא יעד בפני עצמו.
אם לעבוד חצי משרה יגרום לך לחיות טוב, אז ברור שזה הדבר הנכון לעשותו, ויתכן אפילו שזה יהיה עדיף מבחינתך גם על פרישה מוחלטת .
לדוגמא, מבחינתי האישית זה עדיף, זה מוריד הלחץ הכלכלי, ומוריד הלחץ החברתי ("מה אתה עושה בחיים?")
תודה. נקודה מעניינת ועוזרת מאוד
אם מציאת זוגיות/פרטנר לזמן מוגבל היתה תלויה בעבודה במשרה חלקית ומטה אז המין האנושי לא היה מתרבה עקב מיעוט יחסי מין
לא שמתי לב שאנשי עסוקים לא מוצאים פרטנרים לבילוי/חיים (לפחות מהנסיון של 99% ממכרי)
היא לא תלויה. דיברתי מנסיון אישי שלי, אבל מכירה עוד הרבה שיזדהו. תקף בעיקר לאלה שלא התמסדו בגיל צעיר. ככל שעולים בגיל כמות הרווקים קטנה וצריך להיות יותר אקטיביים כדי להכיר

הייתי בוחר בהורדת אחוזי משרה בלי ספק. מה גם שיש לך כבר ניסיון מוצלח בנושא.

אם תגיעי לפרישה שחוקה, אחרי שנים של להיות במקום שלא בא לך להיות בו וסבלת אז זה לא באמת תורם כל כך הרבה. אם כל הדרך לפרישה את מלאה אנרגיות, מאושרת וטוב לך אז כמה זה משנה שהפרישה נדחתה בעוד כמה שנים? לדעתי עדיף לפרוש מאוחר יותר כשאת מאושרת כל הדרך לשם מאשר לפרוש מוקדם יותר ולסבול בדרך.
אם תרדי לחצי משרה, האם יש אפשרות להשלים את ההכנסה בדרך אחרת שתגבה ממך פחות שעות? לעבוד בשחור בשיעורים פרטיים מדי פעם או אולי להקים עסק קטן מאחד התחביבים? כלומר הזמן שיתפנה לך מירידה באחוזי משרה יכול להיות מוקדש לתחביב רווחי ומהנה כך שהירידה באחוזי משרה לא ממש תעכב את זמן היציאה שלך לפרישה, או לפחות לא בהרבה.

אני מתחברת מאוד לתחושה שהשנים היפות והבריאות ביותר בחיי חולפות להן כשאני תקועה בתוך משרד, ובערב כבר אין לי לחולל מהפכות ולהמציא את עצמי מחדש (וזה בלי ילדים בבית). העבודה במשרה מלאה גוזלת המון אנרגיות ו"פנאי רגשי". אני ממש מבינה אותך. נשמע שזה משהו שאת רוצה וצריכה, לכי על זה :)

החלום שלי הוא לעבוד במקצוע שלי בחצי משרה כשאני אפרוש :) . לדעתי אם את סובלת לכי על חצי משרה עדיף לקצר את הסבל המיידי שאת חווה כל יום מאשר את האושר שאת חושבת שתחייו בפרישה

אם המצב הכלכלי מאפשר זאת נסי לחזור לחצי משרה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי מומלץ להתאפק עוד מספר שנים, את עדיין צעירה, שנות העבודה גם כך הולכות ומתקצרות, אני חושש שאת יוצרת לעצמך תמונה ורודה של חיים בפרישה, במציאות זו קצת שונה.
במידה ותשני סטטוס לבעלת משפחה בשנים הקרובות יתכן מאוד שהסכום שצברת עלול לא להספיק.

אם את ממש סובלת בעבודה, אולי כדאי לחשוב על קריירה חדשה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex פרישה מוקדמת תנאי קופות גמל (פנסיה) ללא הפקדות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S חשיפה *רק* למדד עולמי עמיתי בקרנות פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P אמא יכולה לפרוש? גיל 57 פנסיה נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
Y העברת כספי פנסיה ל-IRA למסחר אקטיבי במניות בודדות - אפשרי בסכום צבירה קטן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב פנסיה וגמל: האם כדאי להשקיע עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל פיזור פנסיה ומוצרי פנסיונים שוק ההון 26
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I פתיחת קופת פנסיה חדשה בגלל אי פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H הפקדות לקרן פנסיה כעצמאי תוספת לשכיר: רישום כמוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M העברת פנסיה לא פעילה לקרן פנסיה ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F כלי למעקב אחרי הרכב נכסים בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א איך משתנה קיצבת פנסיה לאורך שנות הפרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ פנסיה לסטודנט שאינו עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
י טופס 101 - עבור מי ששכיר ומקבל פנסיה בו זמנית מיסים 2
R עיכוב בהעברת פנסיה למיטב מגלובלנט וחיובים של IBI פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M משיכה מוקדמת מקרן פנסיה של מעסיק נוכחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י פנסיה והשתלמות העברת מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Homer פנסיה לאמא במשרה מלאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N פנסיה/גמל משמעות הותק ואופטימיזציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה