PassiveInvest
משתמש רגיל
- דירוג
- 174
האם אמא יכולה לפרוש בכבוד בגיל 57?
רב הדברים נכונים אך עם שינויים שלא אמורים לשנות את התמונה המלאה כדי אולי לשמור על פרטיות.
שלום לכולם.
לא ארחיב בסיפורים אלא ישר בנתונים.
אמא בת 57, אלמנה, בפנסיה עם צבירה של 400 אלף בלבד במסלול מותאם גיל.
התפטרה לאחרונה מהעבודה עקב בעיה רפואית של אחותי.
מקבלת קצבת שארים מבט"ל של 2700 בחודש.
ומקבלת בנוסף קצבת שארים מקרן הפנסיה של אבא ז"ל על סך 5000 בחודש.
היום מקבלת עוד קצבת אבטלה של 5000 בחודש.
סה"כ הכנסות 7700 + 5000 (אבטלה) ה 5000 כמובן הם זמניים עד תום האבטלה.
לאמא אין הרבה הוצאות, חיה בצניעות עם הוצאות בחודש שבערך שוות להכנסה( ביחד עם הדיי אבטלה), אין חו"ל, אין פינוקים חיים סטנדרטיים ופשוטים.
בית ללא משכנתא בבעלותה ולא מתכוונת לעבור.
גרה עם אחותי והבעיה רפואית נפשית שדורשתהשגחה וטיפול שמונעת מאמא לעבוד(האחות עם 100% נכות זמנית - שכנראה תרד לאחוז נמוך יותר בהמשך).
הנכס העיקרי שלה הוא כסף בעו"ש על סך 2 מיליון ש"ח.
התייעצה עם יועץ פיננסי אובייקטיבי בתשלום( לא יודע עד כמה הוא אובייקטיבי) שעבר על התיק שלה והמליץ פוליסת חיסכון במסלול סיכון נמוך עם משיכה קבועה של 4000 בחודש.
אני לא רוצה להסתכסך עם האחים ולכן לא רוצה להמליץ/לייעץ לה מה לעשות. לא שאני גם מבין גדול בפרישה.
אני כמובן דוגל בהשקעות של אחזקה של קרן סל עולמית בדמי ניהול נמוכים בחשבון מסחר עצמאי אבל אני זה לא אמא.
דמי ניהול של פוליסת חיסכון הם 0.75% לפי הצעת היועץ.
עשיתי טלפון אחד האמת וכבר בשיחה ראשונה השגתי 0.65% (ולדעתי עדיף לה לקחת פוליסת חסכון במסלול כללי ולא סיכון נמוך כמו שהציע היועץ, אבל שוב מה אני מבין? ).
הסברתי לה שעדיף להוריד את הצעת היועץ האובייקטיבי למרות השירות האישי שהוא נותן (מענה לכל בעיה וכו').
מה אתם חושבים על הפתרון עבור אמא? יכולה לחיות ברווחה? האם זו הדרך הטובה עבורה?
האם דווקא תיק בניהול אישי הוא העדיף עבורה?
מהפנסיה שלה יתווספו לה עוד קצבה של איזה 2000 בגיל 65 בערך, עוד איזה קצבת זקנה של ביטוח לאומי בהמשך הדרך וזהו בגדול. רוצה שהיא תזדקן בכבוד, כי אני לא יודע מה צופן העתיד מבחינת הוצאות - בריאותיות בעיקר. למרות שאמא בריאה יחסית ולא מעשנת.
רב הדברים נכונים אך עם שינויים שלא אמורים לשנות את התמונה המלאה כדי אולי לשמור על פרטיות.
שלום לכולם.
לא ארחיב בסיפורים אלא ישר בנתונים.
אמא בת 57, אלמנה, בפנסיה עם צבירה של 400 אלף בלבד במסלול מותאם גיל.
התפטרה לאחרונה מהעבודה עקב בעיה רפואית של אחותי.
מקבלת קצבת שארים מבט"ל של 2700 בחודש.
ומקבלת בנוסף קצבת שארים מקרן הפנסיה של אבא ז"ל על סך 5000 בחודש.
היום מקבלת עוד קצבת אבטלה של 5000 בחודש.
סה"כ הכנסות 7700 + 5000 (אבטלה) ה 5000 כמובן הם זמניים עד תום האבטלה.
לאמא אין הרבה הוצאות, חיה בצניעות עם הוצאות בחודש שבערך שוות להכנסה( ביחד עם הדיי אבטלה), אין חו"ל, אין פינוקים חיים סטנדרטיים ופשוטים.
בית ללא משכנתא בבעלותה ולא מתכוונת לעבור.
גרה עם אחותי והבעיה רפואית נפשית שדורשתהשגחה וטיפול שמונעת מאמא לעבוד(האחות עם 100% נכות זמנית - שכנראה תרד לאחוז נמוך יותר בהמשך).
הנכס העיקרי שלה הוא כסף בעו"ש על סך 2 מיליון ש"ח.
התייעצה עם יועץ פיננסי אובייקטיבי בתשלום( לא יודע עד כמה הוא אובייקטיבי) שעבר על התיק שלה והמליץ פוליסת חיסכון במסלול סיכון נמוך עם משיכה קבועה של 4000 בחודש.
אני לא רוצה להסתכסך עם האחים ולכן לא רוצה להמליץ/לייעץ לה מה לעשות. לא שאני גם מבין גדול בפרישה.
אני כמובן דוגל בהשקעות של אחזקה של קרן סל עולמית בדמי ניהול נמוכים בחשבון מסחר עצמאי אבל אני זה לא אמא.
דמי ניהול של פוליסת חיסכון הם 0.75% לפי הצעת היועץ.
עשיתי טלפון אחד האמת וכבר בשיחה ראשונה השגתי 0.65% (ולדעתי עדיף לה לקחת פוליסת חסכון במסלול כללי ולא סיכון נמוך כמו שהציע היועץ, אבל שוב מה אני מבין? ).
הסברתי לה שעדיף להוריד את הצעת היועץ האובייקטיבי למרות השירות האישי שהוא נותן (מענה לכל בעיה וכו').
מה אתם חושבים על הפתרון עבור אמא? יכולה לחיות ברווחה? האם זו הדרך הטובה עבורה?
האם דווקא תיק בניהול אישי הוא העדיף עבורה?
מהפנסיה שלה יתווספו לה עוד קצבה של איזה 2000 בגיל 65 בערך, עוד איזה קצבת זקנה של ביטוח לאומי בהמשך הדרך וזהו בגדול. רוצה שהיא תזדקן בכבוד, כי אני לא יודע מה צופן העתיד מבחינת הוצאות - בריאותיות בעיקר. למרות שאמא בריאה יחסית ולא מעשנת.