• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אמא יכולה לפרוש? גיל 57 פנסיה נמוכה

• פותח הנושא פותח הנושא PassiveInvest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

PassiveInvest

משתמש רגיל
דירוג
174
האם אמא יכולה לפרוש בכבוד בגיל 57?
רב הדברים נכונים אך עם שינויים שלא אמורים לשנות את התמונה המלאה כדי אולי לשמור על פרטיות.
שלום לכולם.
לא ארחיב בסיפורים אלא ישר בנתונים.
אמא בת 57, אלמנה, בפנסיה עם צבירה של 400 אלף בלבד במסלול מותאם גיל.
התפטרה לאחרונה מהעבודה עקב בעיה רפואית של אחותי.
מקבלת קצבת שארים מבט"ל של 2700 בחודש.
ומקבלת בנוסף קצבת שארים מקרן הפנסיה של אבא ז"ל על סך 5000 בחודש.
היום מקבלת עוד קצבת אבטלה של 5000 בחודש.
סה"כ הכנסות 7700 + 5000 (אבטלה) ה 5000 כמובן הם זמניים עד תום האבטלה.
לאמא אין הרבה הוצאות, חיה בצניעות עם הוצאות בחודש שבערך שוות להכנסה( ביחד עם הדיי אבטלה), אין חו"ל, אין פינוקים חיים סטנדרטיים ופשוטים.
בית ללא משכנתא בבעלותה ולא מתכוונת לעבור.
גרה עם אחותי והבעיה רפואית נפשית שדורשתהשגחה וטיפול שמונעת מאמא לעבוד(האחות עם 100% נכות זמנית - שכנראה תרד לאחוז נמוך יותר בהמשך).
הנכס העיקרי שלה הוא כסף בעו"ש על סך 2 מיליון ש"ח.
התייעצה עם יועץ פיננסי אובייקטיבי בתשלום( לא יודע עד כמה הוא אובייקטיבי) שעבר על התיק שלה והמליץ פוליסת חיסכון במסלול סיכון נמוך עם משיכה קבועה של 4000 בחודש.
אני לא רוצה להסתכסך עם האחים ולכן לא רוצה להמליץ/לייעץ לה מה לעשות. לא שאני גם מבין גדול בפרישה.
אני כמובן דוגל בהשקעות של אחזקה של קרן סל עולמית בדמי ניהול נמוכים בחשבון מסחר עצמאי אבל אני זה לא אמא.
דמי ניהול של פוליסת חיסכון הם 0.75% לפי הצעת היועץ.
עשיתי טלפון אחד האמת וכבר בשיחה ראשונה השגתי 0.65% (ולדעתי עדיף לה לקחת פוליסת חסכון במסלול כללי ולא סיכון נמוך כמו שהציע היועץ, אבל שוב מה אני מבין? ).
הסברתי לה שעדיף להוריד את הצעת היועץ האובייקטיבי למרות השירות האישי שהוא נותן (מענה לכל בעיה וכו').
מה אתם חושבים על הפתרון עבור אמא? יכולה לחיות ברווחה? האם זו הדרך הטובה עבורה?
האם דווקא תיק בניהול אישי הוא העדיף עבורה?
מהפנסיה שלה יתווספו לה עוד קצבה של איזה 2000 בגיל 65 בערך, עוד איזה קצבת זקנה של ביטוח לאומי בהמשך הדרך וזהו בגדול. רוצה שהיא תזדקן בכבוד, כי אני לא יודע מה צופן העתיד מבחינת הוצאות - בריאותיות בעיקר. למרות שאמא בריאה יחסית ולא מעשנת.

- במידה ותמשיך לעבוד, כמה תוכל להשתכר בחודש?
- האם גרה בדירה בבעלות?
בנוסף לשוטף הצנוע, כדאי לשקול הוצאות כבדות עתידיות - האם תצטרך רכב, עזרה ברכישת דירה לילדים, חלומות גדולים להגשים…

- במידה ותמשיך לעבוד, כמה תוכל להשתכר בחודש?
- האם גרה בדירה בבעלות?
בנוסף לשוטף הצנוע, כדאי לשקול הוצאות כבדות עתידיות - האם תצטרך רכב, עזרה ברכישת דירה לילדים, חלומות גדולים להגשים…
מאמין שתוכל להשתכר באיזור ה 7000 אך היא כנראה לא תחזור לשוק העבודה - היא מותשת.
גרה בדירה בבעלותה ללא משכנתה כן.
יש לה רכב צנוע וגם אם תתחדש בעתיד היא לא תקנה רכב מהניילונים כנראה.
חלומות גדולים? כרגע לא יודע וגם לגבי עזרה ברכישת דירה לילדים. חלק מהאחים יש דירה כולל אותי ללא עזרה ומאמין ששאר האחים לא יצפו שהיא תעזור להם ברכישת דירה.

מהפנסיה שלה יתווספו לה עוד קצבה של איזה 2000 בגיל 65 בערך,
אבל קיצבת השארים של בט"ל תקוצץ בחצי, אאל"ט.
תהיה לה פנסיה של 2K, ועוד 5K של אביך ז"ל, ועוד קיצבת זיקנה של בט"ל בסביבות 3K כנראה. כלומר, הכנסה של כ-10K בחודש עוד לפני השימוש בחיסכון בעו"ש.
אני הייתי מסתדרת מצוין עם זה, בטח כשאין צורך בתשלום על קורת גג (וטיפול במחלות יכול להיות די זול בישראל), אבל אני לא אמא שלך וזה ממש סובייקטיבי.
לאמא אין הרבה הוצאות, חיה בצניעות עם הוצאות בחודש שבערך שוות להכנסה( ביחד עם הדיי אבטלה), אין חו"ל, אין פינוקים חיים סטנדרטיים ופשוטים.
בית ללא משכנתא בבעלותה ולא מתכוונת לעבור.
אני משערת שאם הצטבר בעו"ש סכום נכבד כל-כך, זה קשור גם לכך שהיא כנראה מוציאה הרבה פחות מההכנסות שלה. 13K ללא חופשות ובילוי זה די הרבה.
אני ניסיתי להעריך לא פעם כמה כסף אצטרך כדי לחיות כאלמנה שמשלמת שכ"ד והגעתי (במחירים של היום) למקסימום 8K כולל חופשות.
מצד שני, אתה מספר על אחות במצב נפשי קשה שגרה איתה - יכול להיות ששם יש לא מעט הוצאות לא מתוכננות.
פוליסת חסכון זה סתם דמי ניהול גבוהים. אם היא שמרנית, אפשר לשים בקרן כספית ולמשוך מדי פעם כשצריך תוספת.

אוסיף למעלה - תנסה להפריד ל 2 שאלות:
1. האם עש לה מספיק כדי לפרוש
2. האם וכיצד להשקיע את ה 2 מליון

אני משערת שאם הצטבר בעו"ש סכום נכבד כל-כך, זה קשור גם לכך שהיא כנראה מוציאה הרבה פחות מההכנסות שלה. 13K ללא חופשות ובילוי זה די הרבה
כן בהחלט. אבל גם ביטוח חיים, חסכונות ופיצויים של אבא.
פוליסת חסכון זה סתם דמי ניהול גבוהים. אם היא שמרנית, אפשר לשים בקרן כספית ולמשוך מדי פעם כשצריך תוספת.
נכון אמנם דמי ניהול גבוהים, אבל קרן כספית במיוחד אחרי שיש כוונת להוריד ריבית גם לאיזור ה 3%. 3% נומינלית זה בעצם כמעט 0% ריאלי.
השאלה אם לא עדיף לשים במכשיר שיכול לעשות קצת מעל האינפלציה?
אני חושב שהדבר אחרון שאעשה על פני אדמות יהיה לפתוח לה חשבון מסחר עצמאי למרות שאני חושב שזה הדבר הנכון - יכול להיות שיש פיתרון אחר. בינתיים הכסף שלה כולו בקרן כספית.

אוסיף למעלה - תנסה להפריד ל 2 שאלות:
1. האם עש לה מספיק כדי לפרוש
2. האם וכיצד להשקיע את ה 2 מליון
1. לדעתי יש לה מספיק כדי לפרוש, מצד שני, אני לא סגור על הוצאות דמי המחיה בגיל המבוגר מה גם שאני לא יודע מה יקרה על אחותי שיושבת בבית בגיל העבודה ולא יוצאת בגלל הנכות.

2. קרן כספית תספיק? חשבון מסחר עצמאי? תיק מנוהל ע"י מנהל תיקי השקעות בסיכון בינוני/נמוך? פוליסת חיסכון? קופת גמל לפי תיקון 190 כשתגיע לגיל 60? האם קצבה מזערית בקופת גמל לפי 190 היא לוקחת בחשבון את קצבת השארים?
חבל שהיועץ ששילמה לו, היה נראה כאילו מעוניין אך ורק לסגור את הפוליסות חיסכון מה שיצר אווירה לא נעימה של דחיקה לפינה.

חבל שהיועץ ששילמה לו, היה נראה כאילו מעוניין אך ורק לסגור את הפוליסות חיסכון מה שיצר אווירה לא נעימה של דחיקה לפינה.
הוא מאוד לא אובייקטיבי, הוא בעצם הציע לכם קרן כספית בעלות של 0.75% לשנה (קרנות כספיות לוקחות 0.1-0.15)

2. קרן כספית תספיק? חשבון מסחר עצמאי? תיק מנוהל ע"י מנהל תיקי השקעות בסיכון בינוני/נמוך? פוליסת חיסכון? קופת גמל לפי תיקון 190 כשתגיע לגיל 60? האם קצבה מזערית בקופת גמל לפי 190 היא לוקחת בחשבון את קצבת השארים?
רק אתה יודע כמה היא תהיה מוכנה להתמודד עם תיק מסחר עצמאי עם משיכות חודשיות או רבעוניות.
בגדול בכל מקרה כנראה הייתי עושה 60% מניות ו-40% אגח (כאשר את החלק האגחי אפשר לשים בכספית כרגע).
בגיל 60 קופת גמל 190 תיתן לה כ-9,900 לחודש (2 מליון בתוספת 3% לשנה עד גיל 60 לחלק ל-220) - בהנתן הוצאות של 13K בהחלט יכולה לפרוש, היות ולא צריכה את כל ה-9,900, כנראה שעדיף שתשים בתיקון 190 רק מה שהיא צריכה כדי להשלים לעלות מחייה חודשית שלה (אולי 1000 יותר כי תמיד קופצים דברים), ואת השאר לשים בתיק מסחר אם היא מרגישה בנוח או שילוב של קופת גמל להשקעה מנייתי וקרן כספית.

הבעיה רפואית נפשית שדורשתהשגחה וטיפול שמונעת מאמא לעבוד
נראה לי שבט''ל אמורים לתת עזרה (מטפלת שהם שולחים) תבדוק איתם.
מניחה שהיא זכאית למשהו מבט''ל כי התפטרה כדי לטפל בבת שלה. היא לא יכולה לעבוד עקב המצב הזה, אז צריכה לקבל משהו מהמדינה במקום.

ה 5000 כמובן הם זמניים עד תום האבטלה
תבדוק אם אמא שלך זכאית לקבל השלמת הכנסה או הבטחת הכנסה.

ממליצה גם לבדוק באתר ''כל זכות'', אולי יש עוד זכויות שמגיעות לה- וגם לאחותך- ואתם לא יודעים עליהם.

מניחה שהיא זכאית למשהו מבט''ל כי התפטרה כדי לטפל בבת שלה. היא לא יכולה לעבוד עקב המצב הזה, אז צריכה לקבל משהו מהמדינה במקום.
כן, אבטלה, והיא מקבלת אבל זה מוגבל בזמן.

תבדוק אם אמא שלך זכאית לקבל השלמת הכנסה או הבטחת הכנסה.
לא בהכנסות כאלה.

ממליצה גם לבדוק באתר ''כל זכות'', אולי יש עוד זכויות שמגיעות לה- וגם לאחותך- ואתם לא יודעים עליהם.
+1

היועץ נמצא בסוג של ניגוד אינטרסים, מצד אחד הוא מבין היטב שבפוליסת חיסכון במסלול ללא סיכון הדמי ניהול גבוהים והתשואה אפסית ביחס למדד. לאמא יש עדיין אופק של 30 שנים קדימה, הכסף ישחק עם השנים במסלול כזה.
מצד שני, הוא לא יכול לבקש ממנה לקחת את הסיכון של צניחת שוק ההון ומחיקת אחוז ניכר מהחיסכון שלה, מה עוד שאנשים ללא ידע פיננסי כדאי שלא ינסו לנהל לבד תיק השקעות.
עדיף לדבר עם שאר האחים, להגדיר עם אמא מה רמת הסיכון המרבית שהיא מסוגלת לקחת, ולנהל לה תיק השקעות מפוזר וזול בעצמכם. זה מה שאני הייתי עושה.

נכס נדלן שיניב לה כ 5000 שח בחודש, שילוב של תזרים אינסופי עם עליית ערך.

ניתן גם משכנתה הפוכה על חשבון הבית בו היא גרה, שהיא מטבעה פחות משתלמת כלכלית.

נערך לאחרונה ב:
בגיל 60 קופת גמל 190 תיתן לה כ-9,900 לחודש (2 מליון בתוספת 3% לשנה עד גיל 60 לחלק ל-220) - בהנתן הוצאות של 13K בהחלט יכולה לפרוש, היות ולא צריכה את כל ה-9,900, כנראה שעדיף שתשים בתיקון 190 רק מה שהיא צריכה כדי להשלים לעלות מחייה חודשית שלה (אולי 1000 יותר כי תמיד קופצים דברים), ואת השאר לשים בתיק מסחר אם היא מרגישה בנוח או שילוב של קופת גמל להשקעה מנייתי וקרן כספית.
+1
חושבת בול כמו @FIYaacov

הגדלת התקציב לפנסיה (שיחליף את הירידה של דמי האבטלה) באמצעות חלק מהחיסכון שיילך לתיקון 190 - מה שיתן לה תחושת ביטחון עם קצבה מכובדת לכל החיים, בתקציב כפי שהייתה רגילה עד עכשיו (ואף יאפשר להוסיף עוד שולי ביטחון לבחירתה).
ומה שנשאר יכול להתחלק בין חלק מנייתי לקרן כספית.

אחרת (לדעתי) יהיה לה הרבה יותר קשה פסיכולוגית לסכן את החסכונות (והם ישארו כולם בקרן כספית או חס וחלילה בעו״ש).

היי, תחילה שאפו על הדאגה והרצון לעזור למשפחה. מאחל לכם נחת.

היום מקבלת עוד קצבת אבטלה של 5000 בחודש.
האם קיבלה מכתב פיטורין? התפטרות בהסכמה? התפטרות מוצדקת?
מציע לבדוק את הנושא, יכול להשפיע על כספי פיצויים ועל תקופת האבטלה (אולי מאוחר מדי לאבטלה, אם כבר מקבלת).
בנוסף, אם גילה של אמא אינו 57, תבדוק האם זכאית ל"מענק מעבר" - גיליתי לא מזמן שדודה שלי זכאית לו.
גרה עם אחותי והבעיה רפואית נפשית שדורשת השגחה וטיפול שמונעת מאמא לעבוד(האחות עם 100% נכות זמנית - שכנראה תרד לאחוז נמוך יותר בהמשך).
יש לאחות הכנסות כלשהן? שווה לבדוק החזרי מס במידה ושילמה מיסים (במידה ויהיו לה 90% [או יותר] משוקלל לפטור ממס).
מעבר לכך, יש המון הטבות שהיא זכאית להן - כאלו שגם יכולות לסייע לאמא.
היכן אמא גרה? היכן אתה גר? היכן המשפחה גרה? (לא חייב לפרט יישוב ספציפי, יותר בכיוון של האם אתם קרובים אחד לשני ויכולים לסייע לה?).
לדעתי - מקרה קלאסי לנדל"ן.
אם יש לה בעו"ש 2M, סביר שהיא פוחדת מהשקעות. אם יש לה דירה משלה, סביר שמאמינה בנדל"ן כי כך חינכו את הדור שלה (מחילה על ההכללה).
אמא כבר לא צעירה, יש לה מספיק על הראש. לדעתך, אם תקנו דירה נוספת ותשכירו אותה, האם תוכלו לסייע לה עם שוכרים? בעיות בדירה?

אני חושב שבגילה זה מוקדם מדי להיות במסלול כה סולידי (לא מדבר בכלל על הגועל של תוכנית החיסכון, אלא על קרן כספית שהוצעה פה).
נדל"ן ככל הנראה הרבה יותר יתאים, במידה ותהיו מסוגלים לסייע.

הוא מאוד לא אובייקטיבי, הוא בעצם הציע לכם קרן כספית בעלות של 0.75% לשנה (קרנות כספיות לוקחות 0.1-0.15)
+1

מעבר לכך, אם תסכים לפנות אלי בפרטי ולספר את הסיפור המלא, אשמח לנסות לסייע עם מיצוי זכויות כאלו ואחרות.
לצערי יש לי לא מעט ניסיון בתחום :)

כחלק מהדיון ומניסיון אישי ומשפחתי - לא הייתי רוכשת נדל״ן כחלק מתוכנית הפרישה במקרה הזה.
מדוע:
- התעסקות עם שוכרים
- תיקונים ובעיות
- מתווכים
- לא בהכרח עליית ערך
- הון עצמי גבוה שייכנס לקירות
- לא נזיל, ללא גמישות

הייתי ממשיכה לבחון אפיקי אג״ח כסולם (על פני זמן, להמתין לפרעון), על חלק מהסכום.

בגדול בכל מקרה כנראה הייתי עושה 60% מניות ו-40% אגח (כאשר את החלק האגחי אפשר לשים בכספית כרגע).
בגיל 60 קופת גמל 190 תיתן לה כ-9,900 לחודש (2 מליון בתוספת 3% לשנה עד גיל 60 לחלק ל-220) - בהנתן הוצאות של 13K בהחלט יכולה לפרוש
תודה.
אתה בעצם אומר שעד שתגיע לגיל 60 עדיף לה להשאיר בכספית בעצם כדי שבגיל 60 תפקיד את הכסף שהיא רוצה בקופה לפי190, אני שוב שואל כי אני בעצמי לא יודע, האם ניתן למשוך כסף בקופת גמל לפי תיקון 190 לא לפי קצבה אלא משיכה הונית אם היא מקבלת קצבת שארים מהפנסיה של אבא ושארים מבט"ל( אז עוברת את הקצבה המזערית)
נכס נדלן שיניב לה כ 5000 שח בחודש, שילוב של תזרים אינסופי עם עליית ערך.
לצערי פחות. מס רכישה 8% על דירה שניה. יכול להיות שלא אבל לא נכנסתי לפרטים, התעסקות, בירוקרטיה ועל תזרים של 3% במקרה הטוב, נכון שיש עליית ערך אבל הכסף בקירות ולא עוזר בקצבה. תודה בכל אופן.
האם קיבלה מכתב פיטורין? התפטרות בהסכמה? התפטרות מוצדקת?
פיטורין בהסכמה זה נקרא לדעתי. לא נתנו על זה דגש אבל את הקצבת אבטלה קיבלה מהיום הראשון, כנראה בגלל המצב הרפואי של אחותי.
כל ע יין האבטלה הוא די טרי, ממש מהחודשיים-שלושה האחרונים.
בנוסף, אם גילה של אמא אינו 57, תבדוק האם זכאית ל"מענק מעבר" - גיליתי לא מזמן שדודה שלי זכאית לו.
תודה רבה, אברר לגבי זה לא ידעתי בכלל על קיומו של הדבר הזה.
עריכה: לא רלוונטי כי מגיל 62:) הגיל שנתתי אמיתי בטווח של שנה
יש לאחות הכנסות כלשהן?
כלום, לא עובדת ולא עבדה אף פעם, גם לא התגייסה לצבא בגלל זה. לא יכולה לעבוד אין החזרי מס.

אתם קרובים אחד לשני ויכולים לסייע לה?).
אני גר בעיר קרובה אליה כן אז אני עוזר לה.
ההמשך מדבר על נדל"ן ונראה לנו שפחות.
אשמח לנסות לסייע עם מיצוי זכויות כאלו ואחרות.
ממש ממש אבל ממש מעריך את זה, אשקול את זה ברצינות, פשוט בגלל עניין הפרטיות של אמא והמצב הרפואי של אחותי זה לא רק בשליטתי.
תודה רבה לך לא מובן מאליו בכלל!!

באופן כללי תודה רבה לכם לכולם על התגובות. אשמח מאד לתשובה לגבי הקופת גמל לפי תיקון 190 @FIYaacov
האם הקצבה המזערית מתייחסת לקצבאות השארים מהפנסיה ומהבט"ל.
כי לפי מה שאני מבין כל שקל שתכניס לשם יהיה נעול ויתאפשר רק לקבל ממנו קצבה. למה מקדם של 220? אני חייב לעבור על המוצר הזה שוב, חשבתי שהוא מתקפד כמעין אנונה מהכספים שלך ו" הכסף יכול להגמר" ולא כמו קרן פנסיה.
עריכה:
כנראה שקופת גמל לפי תיקון 190 פחות רלוונטי כי עכשיו קראתי באתר של נדב שקצבת שארים לא נחשבת כקצבה המזכה בניצול הפטור, חבל.

נערך לאחרונה ב:
אתה בעצם אומר שעד שתגיע לגיל 60 עדיף לה להשאיר בכספית בעצם כדי שבגיל 60 תפקיד את הכסף שהיא רוצה בקופה לפי190, אני שוב שואל כי אני בעצמי לא יודע, האם ניתן למשוך כסף בקופת גמל לפי תיקון 190 לא לפי קצבה אלא משיכה הונית אם היא מקבלת קצבת שארים מהפנסיה של אבא ושארים מבט"ל( אז עוברת את הקצבה המזערית)
האמת שעשיתי חישוב גב מפית בשביל לראות אם הסכום הזה יכול לספק לה השלמה לקצבאות שכבר יש ועד הסכום החודשי שדרוש לה.
משראיתי שהקצבה המוערכת עוברת את מה שדרוש לה, הצעתי להפקיד רק את הסכום שנותן לה את הקצבה הרצויה, ולהשאיר את השאר במוצרי שוק ההון לטובת משיכות נוספות אם וכאשר תצטרך.

אבל בעצם הקצבה שתעשה בעצמה מהכספים הללו עומד לה כנגד המינימום הדרוש, אין מניעה להפקיד את כל הכסף בקופה ואז אחרי שתתחיל לקבל את הקצבה, אפשר גם לעשות משיכות הוניות ב15% מס נומינלי במקום 25% מס ריאלי (לא ברור כמה זה הטבה - תלוי באינפלציה).

ודבר אחרון, אין חובה להפקיד לקופת גמל בשביל תיקון 190, גם הפקדות עצמאיות לקרן פנסיה חסות תחת תיקון 190.

כי לפי מה שאני מבין כל שקל שתכניס לשם יהיה נעול ויתאפשר רק לקבל ממנו קצבה
אז שוב ברגע שהיא יוצרת לעצמה את הקצבה המינימלית (גם מהכספים החדשים שמפקידה), שאר הכסף כבר לא נעול למשיכות הוניות. בעיניי עדיין עדיף שילוב תיק מסחר וקרן כספית, אבל אם יותר נוח לה לא להתפזר, הפקדת יתרת הכספים מעבר הסכום הדרוש לה לקצבה לפי תיקון 190 זה לא הדבר הכי גרוע.

למה מקדם של 220?
בגיל 60 המקדמים הם בין 215-220. בגיל 67 בערך 200.

כנראה שקופת גמל לפי תיקון 190 פחות רלוונטי כי עכשיו קראתי באתר של נדב שקצבת שארים לא נחשבת כקצבה המזכה בניצול הפטור, חבל
עדיין מאוד רלוונטי. אמנם הקצבה המינימלית חייבת להיות ממוצרים פנסיוניים שרק שלה (לא קצבת זקנה מבט"ל ולא קצבת שארים), אבל כפי שאמרתי מספיק לה ליצור את הקצבה מהכספים החדשים שמפקידה ואז שאר הכספים לא נעולים למשיכות הוניות (ומראש הם לא נעולים למשיכת קצבה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עדיין מאוד רלוונטי. אמנם הקצבה המינימלית חייבת להיות ממוצרים פנסיוניים שרק שלה (לא קצבת זקנה מבט"ל ולא קצבת שארים), אבל כפי שאמרתי מספיק לה ליצור את הקצבה מהכספים החדשים שמפקידה ואז שאר הכספים לא נעולים למשיכות הוניות (ומראש הם לא נעולים למשיכת קצבה).
כלומר לפי מה שאתה אומר אם היא תבחר שלא בחשבון מסחר עצמאי אלא בהפקדה לפי תיקון 190 היא צריכה בגיל 60 סכום של 1167320 ש"ח ממקורות פנסיוניים כדי לעמוד בקצבה המזערית
( מקדם * קצבה מזערית) 220*5306. נחסיר את הסכום שכבר יש לה בקרן פנסיה שלה של 400k. כלומר היא צריכה לרתק 767320 ש"ח ואז נותרו 1.23M שזמינים למשיכה הונית.
חידשת לי שגם יכולה להפקיד את הכספים לפי התיקון גם בקרן פנסיה ולאו דווקא בקופת גמל - חשבתי שזה השם של המוצר" קופת גמל לפי תיקון 190".
לפעמים מדהימה אותי רמת הידע שלך וזה עוד מבלי שזה המקצוע העיקרי שלך.
תודה!

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ד אמא יקרה לי - השקעה בגיל 80 שוק ההון 46
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
stamEhad יציאה לפנסיה (אמא) - מה כן ומה לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
GeraltOfHaifa איך אני מציל את אמא שלי מעצמה? צרכנות פיננסית 30
G תיקון 190 ע"ש אמא מיסים 3
Tsachi01 התייעצות: אמא מוציאה מאות שקלים בחודש על Candy Crush אוף טופיק 28
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
S הפנסיה של אמא אווזה - איפה היא? צרכנות פיננסית 5
adamshalev עזרה עם פדיון כספי תגמולים של אמא שלי צרכנות פיננסית 13
milx שאלה על נ"יע מחו"ל בתיק של אמא שלא בטוח מה הם שוק ההון 13
ע פרישה מוקדמת - אמא במשרה מלאה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 36
Y אמא'לה מתחילים שוק ההון 21
hommie רכישת דירה על שם אמא נדל"ן 14
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A איך אני יכולה להתקדם? התפתחות אישית 49
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
ש קרן 1159235 יכולה לפשוט רגל? שוק ההון 5
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
P אישתי נכשלה, במה יכולה לעבוד? התפתחות אישית 55
שם משתמש בעייתי האם כמות ניירות הערך בקרן נאמנות יכולה להיגמר? שוק ההון 2
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
D החזר מס - האם הרשות יכולה לטעות? מיסים 9
א האם ישראל יכולה להרוויח מהשער הגבוה של השקל ? שוק ההון 7
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
ח "אין מו"מ על מחיר, אלו דירות שאני יכולה "להעיף" מהר" נדל"ן 29
O האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ? שוק ההון 1
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
ל האם קרן יכולה להסגר? שוק ההון 16
A כדאי לי לפרוש מוקדם? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
T שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות התפתחות אישית 15
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ה לפרוש מבלי לכתוב קוד התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה