• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עתידה של ישראל ?

הדבר שהכי מבאס אותי הוא עד כמה רוב בני האדם מטומטמים. אנשים אולי מבינים משהו בעניינים שהם עוסקים בהם בחיים, אבל בעניינים של הבנת העולם ובעיקר בכל מה שקשור לנושאים מדיניים ופוליטיים, הם מושפעים מתעמולה ושטיפת מוח ומגבשים דעות הזויות, שאין להן שום אחיזה במציאות. זה נכון במיוחד לגבי הישראלים, אבל זה נכון בכל מקום בעולם.
זה ממש מזעזע לראות דיונים בטוויטר בין "תומכי הפלסטינים" ל-"תומכי ישראל". שני הצדדים מפיצים שקרים מוחלטים, והאמת לחלוטין לא מעניינת אף אחד. אנשים נכנסים לראש של "הסברה" ומתנתקים מהמציאות. אנשים בישראל צוחקים על כמה מטומטמים המפגינים הפרו-פלסטיניים במערב, והם צודקים. אם אבל הם היו מסתכלים על עצמם במראה הם היו רואים דבר דומה.
אלה גם אנשים אמיתיים ולא בוטים. לא פעם ראיתי אנשים שאני מכיר מפיצים ברשתות חברתיות קונספירציות שלא יאמנו, בסגנון של "הצבא הכניס את חמאס ב-7.10 כדי להפיל את נתניהו", "כדור הארץ שטוח" ועוד דברים בסגנון. גם אנשים שמבינים נושאים מסויימים נכון הם עדיין לפעמים בעלי דעות מופרכות בנושאים אחרים. יש אנשים שמסוגלים להבין היטב מגוון רחב של נושאים, אבל הם מעטים מאוד.
רמת הטמטום של רוב הציבור בהבנת המציאות היא פסיכית. נראה שזה מסביר גם את תוצאות הבחירות בישראל, את זה שטראמפ עלול להיבחר שוב, את זה שפוטין עדיין בשלטון למרות המלחמה המזעזעת בין רוסיה לאחיהם מאוקראינה, את זה שאיסלאם קיצוני מרים את הראש באירופה, ועוד ועוד.
זה גורם לי לחשוד שהיציבות היחסית של הדמוקרטיות שהתרגלנו אליה הייתה רק עניין של מזל. של הדמוקרטיות שהתרגלנו אליה הייתה רק עניין של מ

למה אתה כ"כ בטוח שאתה לא חלק מאותו ניוון מחשבתי? אתה בטוח שאתה מבין את המציאות? אולי גם אתה נפלת לכל מיני תעמולה ודיסאינפורמציה או סתם היבריס?

רמת הטמטום של רוב הציבור בהבנת המציאות היא פסיכית. נראה שזה מסביר גם את תוצאות הבחירות בישראל, את זה שטראמפ עלול להיבחר שוב,
לשיטתך ביידן עדיף?

כל הנקודות שלך למעשה מחסלות כל סיכוי שאם אתה אדם החושב אחרת, מאמין אחרת, או סתם אחד שנדפק באופן משמעותי והעדפות המדינה דופקות אותך - אין לך שום סיכוי לשנות שום דבר. למצב עניינים כזה לא קוראים דמוקרטיה.

המפתח תמיד יימצא בידיי החלק הפריבילגי בתוך הרוב הריבון, כל זמן שחושב רק על התחת של עצמו בנוסח "ותתפוצץ המדינה מצידי" בתוחלת תמיד יהיו משברים וניסיונות לשנות את המדינה מבפנים. במדינות מתפקדות החלק הפריבילגי מבין שני דברים חשובים לדעתי:
1. שהוא בלתי-שביר בכל מצב ולכן אין שום טעם, מהות או אתגר בלנסות לשפר עוד ועוד את רווחתו ומצבו על חשבון האחרים ואין טעם להתחרות בהם.
2. שהבלתי-שבירות שלו זה בעיקר תוצאה של דטרמיניזם ודברים שלא באמת היו תלויים בו (כמובן שלילדים שלהם הם לא יגלו את זה בגיל צעיר אלא רק בהמשך החיים בצורה מורכבת ועקיפה יותר, בתמונת המאקרו ולא בהקשרים מוטיבציוניים).

כאשר זה מצב העניינים האמיתי, הרבה יותר הגיוני שאם גדלת למשפחה טובה ומיוחסת האתגר שלך בחיים לא אמור להיות שיפור בלתי פוסק ברווחה האישית שלך, אלא לעזור לעוד ועוד אחרים, ראויים ממך שנדפקו, או סתם לעזור לכולם עד יומך האחרון. בדר"כ זה מתאפשר במדינות שהגיאוגרפיה שלהן, המצב הגיאופוליטי והביטחוני שלהן ועוד שאר משתנים דטרמיניסטים מאפשר לאנשים מספיק פניות חומרית ונפשית/פסיכולוגית לעסוק בעיקר בעשיית טוב, בין אם לאנשים או לעולם, ופחות להיות מוטרדים ממצבם הכלכלי, בריאותי, ביטחוני וכו'.

כמו כן, הפתרונות שהצעת מתכתבים דיי טוב עם הדרישה בשלטון מריטוקרטי. נראה לי שיש בשיטה הזאת אי-צדק קבוע אם בשביל להיות ראש ממשלה או מפקד זוטר/בכיר בצבא צריכים לעבור איזשהו מבחן פסיכומטרי/פסיכוטכני שמיטיבים רק עם בעלי ה-IQ הגבוה במקום דווקא עם אלו שהחיים לא שפרו עליהם. מובן שיש פה היבט תועלתני מסוים, אבל בלי לשים לב הוא למעשה משמר את מוקדי הכוח הקיימים בחברה ולא משנה אותם. זה פסול לדעתי.

נערך לאחרונה ב:
כל הנקודות שלך למעשה מחסלות כל סיכוי שאם אתה אדם החושב אחרת, מאמין אחרת, או סתם אחד שנדפק באופן משמעותי והעדפות המדינה דופקות אותך - אין לך שום סיכוי לשנות שום דבר. למצב עניינים כזה לא קוראים דמוקרטיה.

המפתח תמיד יימצא בידיי החלק הפריבילגי בתוך הרוב הריבון, כל זמן שחושב רק על התחת של עצמו בנוסח "ותתפוצץ המדינה מצידי" בתוחלת תמיד יהיו משברים וניסיונות לשנות את המדינה מבפנים. במדינות מתפקדות החלק הפריבילגי מבין שני דברים חשובים לדעתי:
1. שהוא בלתי-שביר בכל מצב ולכן אין שום טעם, מהות או אתגר בלנסות לשפר עוד ועוד את רווחתו ומצבו על חשבון האחרים ואין טעם להתחרות בהם.
2. שהבלתי-שבירות שלו זה בעיקר תוצאה של דטרמיניזם ודברים שלא באמת היו תלויים בו (כמובן שלילדים שלהם הם לא יגלו את זה בגיל צעיר אלא רק בהמשך החיים בצורה מורכבת ועקיפה יותר, בתמונת המאקרו ולא בהקשרים מוטיבציוניים).

כאשר זה מצב העניינים האמיתי, הרבה יותר הגיוני שאם גדלת למשפחה טובה ומיוחסת האתגר שלך בחיים לא אמור להיות שיפור בלתי פוסק ברווחה האישית שלך, אלא לעזור לעוד ועוד אחרים, ראויים ממך שנדפקו, או סתם לעזור לכולם עד יומך האחרון. בדר"כ זה מתאפשר במדינות שהגיאוגרפיה שלהן, המצב הגיאופוליטי והביטחוני שלהן ועוד שאר משתנים דטרמיניסטים מאפשר לאנשים מספיק פניות חומרית ונפשית/פסיכולוגית לעסוק בעיקר בעשיית טוב, בין אם לאנשים או לעולם, ופחות להיות מוטרדים ממצבם הכלכלי, בריאותי, ביטחוני וכו'.

כמו כן, הפתרונות שהצעת מתכתבים דיי טוב עם הדרישה בשלטון מריטוקרטי. נראה לי שיש בשיטה הזאת אי-צדק קבוע אם בשביל להיות ראש ממשלה או מפקד זוטר/בכיר בצבא צריכים לעבור איזשהו מבחן פסיכומטרי/פסיכוטכני שמיטיבים רק עם בעלי ה-IQ הגבוה במקום דווקא עם אלו שהחיים לא שפרו עליהם. מובן שיש פה היבט תועלתני מסוים, אבל בלי לשים לב הוא למעשה משמר את מוקדי הכוח הקיימים בחברה ולא משנה אותם. זה פסול לדעתי.
מוקד הכוח במצב האידיאלי צריך להיות אצל המריטוקרטים. כל מצב אחר הוא מעוות ומוביל לנזק.
זה לא תנאי מספיק אבל בהחלט תנאי הכרחי. תן את הכוח אצל חדלי אישים, כישרון ויכולת - והכישלון מובטח.

וואו אוקי, אני רואה שבזמנך החופשי אתה אוהב לנסות להשרות את האידיאולוגיה ה''נעלה'' שלך, אז בוא נתחיל:
דבר ראשון, תגדיר דמוקרטיה ? הדמוקרטיה של היום שונה לחלוטין מזו של יוון העתיקה, ואפילו לפני התקופה שבה נשים יכלו להצביע.... אף אחד לא חשב שערכים כאלו ייכנסו ל''סל הערכים הדמוקרטי'' אז, מי אתה בדיוק שתגיד מה ייכנס ומה לא? בשם איזו ''נאורות'' אתה מתיימר לקטרג כאן ?
דבר שני, מי שמך להגיד לאנשים שעבדו והצליחו לשפר את מעמדם מה ילדיהם יעשו ? מי אתה שתעמוד במקומם ותגיד אילו אתגרים הם אמורים לחוות ? מה קורה אם פתאום המשפחה נופלת מנכסיה ? מה קורה אם פתאום אחד ההורים מת ? יש המון ''מה אם'' בדיוק כמו שאתה אוהב לומר, אך מתעלם בנוחות מתרחישים שמנוגדים לתפיסה המתקרבנת שלך. עצם ההנחה שלך, שכל דבר מצריך איזשהם משתנים דטרמיניסטים בכדי להתקיים מגוכחת מהיסוד- מפריע לך? תתקן. אתה לא מתקן ? לא מפריע לך מספיק. אם לא נוח לעצמך להסתכל במראה ולהגיד- כן אני בן אדם שעושה אחד בפה ואחד בלב. אל תנסה לשקר לאחרים את השקר שאתה מספר לעצמך כדי להרגיש בנוח.
סליחה ? מתי אמרתי ש IQ נחשב פה ? כל מה שצריך להוכיח זה גמישות מחשבתית וחשיבה ביקורתית. כלים מאוד נחוצים לכאלו שרוצים להנהיג. אתה היית בוחר רופא ש''גורלו לא שפר עליו'' לנתח אותך ? בידיעה שהוא כנראה אינו מספיק מקצועי ? די עם ההתחסדות וההתייפיפות נפש הזו. זה מגעיל, אוטם ומנותק לגמרי מהמציאות.
לידיעתך, חברה עובדת כמו שאר הדברים החיים- ברגע שכל אחד עושה את תפקידו בצורה הטובה ביותר, החברה תתפתח. ברגע שאין לך ''מוקד כוח'' כל החברה תקרוס.
בתור אחד ש''רושם כבר 10 שנים'' הייתי מצפה ממך להיות קצת יותר... אמממ... גמיש מחשבתית ובעל חשיבה ביקורתית ?
אבל ככה זה בתוך כדור השלג של הפתיתים המיוחדים כנראה...

מוקד הכוח במצב האידיאלי צריך להיות אצל המריטוקרטים. כל מצב אחר הוא מעוות ומוביל לנזק.
בד"כ יש מתאם בין בעלי הכישורים למרכזים הכלכליים ולקבוצות סקטוריאליות המקורבות לצלחת. אז מבחינתך אם סבא וסבתא שלנו סבלו מגזענות שדפקה אותם, את רמת החינוך שהם העניקו לילדיהם, את הגישה לידע ולאופציות תעסוקתיות וכן הלאה, ובהתאמה הם הביעו נכדים ונינים שגם הם לא מוכשרים במיוחד בגלל אותה גזענות היסטורית, אז חובה עלינו לשמר את מצב העניינים הגזעני הזה כל זמן שהמדינה מתקיימת, לנצח נצחים?

מה ההבדל בין זה לבין פיאודליזם?

תן את הכוח אצל חדלי אישים, כישרון ויכולת - והכישלון מובטח.
הם חדלי אישים בגלל שדפקו אותם. וכמו כן, הרשמים שלך כלפיהם שווים ערך לאוויר, תהיה בטוח שגם הם חושבים שאתה חדל אישים, מה שיקבע בסופו של דבר מי מבניכם יעצב את המקום בו אנחנו חיים זה המשחק הדמוקרטי. כביכול.. בפועל המשחק הדמוקרטי מצטייר בעיקר כמוצץ שתוקעים בפה של האזרח שמסורס ונדפק כל היום, אבל אולי זה רושם מוטעה.

דבר ראשון, תגדיר דמוקרטיה ? הדמוקרטיה של היום שונה לחלוטין מזו של יוון העתיקה, ואפילו לפני התקופה שבה נשים יכלו להצביע.... אף אחד לא חשב שערכים כאלו ייכנסו ל''סל הערכים הדמוקרטי'' אז, מי אתה בדיוק שתגיד מה ייכנס ומה לא? בשם איזו ''נאורות'' אתה מתיימר לקטרג כאן ?
תקרא את השורה הראשונה של ההגדרה בויקיפדיה ותשכיל להבין שבמצב העניינים עליו אתה מדבר אין לרצון של המופלים למעשה שום משמעות או השפעה על המציאות במדינה בה הם חיים.

דבר שני, מי שמך להגיד לאנשים שעבדו והצליחו לשפר את מעמדם מה ילדיהם יעשו ? מי אתה שתעמוד במקומם ותגיד אילו אתגרים הם אמורים לחוות ? מה קורה אם פתאום המשפחה נופלת מנכסיה ? מה קורה אם פתאום אחד ההורים מת ? יש המון ''מה אם'' בדיוק כמו שאתה אוהב לומר, אך מתעלם בנוחות מתרחישים שמנוגדים לתפיסה המתקרבנת שלך
יתכן ודבריי דורשים הבהרה. במדינה חופשית כל אדם בעיניו יעשה, רק שבמדינה שמסוגלת (בגלל דטרמיניזם) להיות גם משגשגת ולדאוג לרווחת האזרחים שלה (ולא לאינטרסים אחרים) ולא רק לחתך מאוד ספציפי באוכלוסייה, לאזרחים המבוססים יחסית אמור להיות תמריץ גדול יותר וגם תנאי משחק שמאפשרים להם לשים את הדאגה האישית בצד ולהיות פנויים יותר בלעשות טוב, לתרום משהו לעולם או לסייע למי שמזלו לא שפר עליו. שאלת את עצמך מדוע איילון מאסק, ביל גייטס או צוקרברג מצולמים רוב הזמן בבגדים פשוטים ובמשרדים או מקומות בהם מייצרים או חושבים על דברים שמקדמים את האנושות קדימה ולא ליד הרכב המפואר שלהם או בבגדי מעצבים וכן הלאה? אני לא ממציא כאן שום דבר, הרושם הזה על האנשים הפרודקטיביים בעולם נכתב רבות ברחבי האינטרנט וקיבל מקום של "מימז" בפני עצמו על התרבות שלנו.

מוזמן להאזין לסיפורים של אנשים שהתעשרו באירופה לדוגמה. תכיר את רוס קמרון לדוגמה, GPT מתאר אותו כסוחר יומי *ומחנך* באמצעות הכלי הזה. אם תביט על עמדת העבודה שלו היא לא רחוקה מחדר ממוצע של מזרחי מקופח בפריפריה כנראה, ושלא נדבר על הרכב שלו. רוס קמרון עושה כמה מיליוני דולרים בשנה ממסחר יומי.

היו לי במועדפים עוד כמה סיפורים מעולם העסקים באירופה וכן הלאה, לצערי לא מצליח למצוא אותם שוב.

אני בטוח שיש סיפורים דומים גם בישראל (הסולידית לדוגמה?), אבל בקנה מידה הרבה פחות משמעותי. ולא בכדי, הדטרמיניזם המקומי אצלנו פשוט לא יאפשר את התרבות הזאת.

סליחה ? מתי אמרתי ש IQ נחשב פה ? כל מה שצריך להוכיח זה גמישות מחשבתית וחשיבה ביקורתית.
דרישה דיי חצופה מאדם שיכולותיו נפגעו בגלל איזו פרוצדורה רפואית או הפרעת נפש שהתפתחה עקב מגוריו באיזור מלחמתי או מסיבות דטרמיניסטיות אחרות.

כל מה שצריך להוכיח זה גמישות מחשבתית וחשיבה ביקורתית. כלים מאוד נחוצים לכאלו שרוצים להנהיג.
ממתי זה נהפך לקאלט? מה עם שימור הקיים ועמידה על המשמר פשוט כדוקטרינת "שומר הלילה" או משהו בסגנון הזה? מדוע מקדשים רק את אלו שמצליחים לחשוב מהר ולהגיב באופן פעיל לאירועים? לתכונות כאלו יש גם מחירים שליליים לדעתי.

אתה היית בוחר רופא ש''גורלו לא שפר עליו'' לנתח אותך ?
מצחיק שאני נוהג להשתמש במטפורה הזאת ואת בטח קראת אותה והחזר לי באותה מטבע. בכל אופן, אתה מצייר מצב עניינים מזויף. במציאות, סביר יותר להניח שמנתח ברמה מסוימת ולא גבוהה במיוחד, נמצא בתפקיד בגלל שעיוותים וכשלים לא אפשרו לאדם אחר שכרגע אינו מנתח, להיכנס לתחום. המציאות העגומה ההיפותטית אותה הצגת, הלכה למעשה מתקיימת רק שאין לנו באמת בחירה בין שני מנתחים, מכיוון שהמוכשר יותר בכלל לא נמצא במשחק ואנחנו לא יודעים על קיומו.

די עם ההתחסדות וההתייפיפות נפש הזו. זה מגעיל, אוטם ומנותק לגמרי מהמציאות.
אם ככה אתה מגיב לדילמות שאני מציג, זה מחזק את תחושותיי שיש דברים בגו ושהאמת הזאת גורמת לך לתחושת אי-נוחות אותה אתה ממיר לתגובות כאלו ותוקף אותי.

לידיעתך, חברה עובדת כמו שאר הדברים החיים- ברגע שכל אחד עושה את תפקידו בצורה הטובה ביותר, החברה תתפתח. ברגע שאין לך ''מוקד כוח'' כל החברה תקרוס.
שורה כללית ללא נגיעה במשהו קוהרנטי. בוודאי שאנשים לא יבצעו את תפקידם בצורה הטובה ביותר אם "מוקד הכוח" מפלה נגדם, מרחיק אותם מהגישה לידע, השכלה, הזדמנויות תעסוקתיות ועסקיות וכן הלאה. מעבר לכך, סביר שהם גם יחתרו תחת אותו מוקד כוח כפי שחלק טוענים שקורה ממש בימים אלו. דבר נוסף שאתה צריך לזכור הוא שאותו מוקד כוח לא קיבל את המעמד שלו ככזה בזכות איזשהו היגיון טבעי/בבירכת האל או מאיזו סיבה לגיטימית בעיניך ככל שתהיה, הוא קיבל את המעמד הזה באופן אקראי ודטרמיניסטי. בקונסטלציה אחרת אלו היו אנשים המאמינים בבית מקדש, ערבים, מזרחים או כל קבוצה אחרת.

אין למוקד הכוח הזה שום זכות לגיטימית להמשיך להיות כזה מלבד הצבעת הרוב (וגם לגבי אמינות ותוקף העניין זה יש לי הסגות אבל לא נלאה).

בתור אחד ש''רושם כבר 10 שנים'' הייתי מצפה ממך להיות קצת יותר... אמממ... גמיש מחשבתית ובעל חשיבה ביקורתית ?
אני לא מסוגל, נדפקתי בחיים מספיק חזק על-מנת שזה לא יתאפשר לי, אבל לא מאוד מאוד חזק על-מנת שאנשים כמוך יכבדו את המגבלה שלי. בוא נרים לחיי הדטרמיניזם שדפק אותי ופחות אותך ;)

אגב, חשבת על האפשרות התיאורטית שאני הייתי אמור להיות אותו מנתח שהיה אמור להציל לך את החיים בבוא העת אבל לדאבונך נדפקתי ולכן לא חשבתי בכלל על האפשרות להתמודד בתחום הרפואה? נכון שהסיכוי לזה לא סביר, אבל יש מיליוני ישראלים שנדפקו באיזושהי דרך ובאיזושהי דרגה של חומרה, תהיה בטוח שאחד מהם היה יכול מאוד לסייע לך במשהו שחשוב לך בחיים אבל הוא בכלל לא במשחק על-מנת לעשות את זה.

אחד מהם בוודאי היה יכול להיות ראש ממשלה מצטיין שהיה פותר את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אבל אנחנו עמוק בחיי היומיום שלנו שאפילו לא מעלים בדעתנו אפשרות כזאת.
מה שבטוח, לפתור את הכשלים שדופקים אותם נראה לי הרבה יותר יעיל, חשוב ודחוף מאשר להנחיל באופן פטרנליסטי את הרעיונות המזורים שלך.

מדוע מקדשים רק את אלו שמצליחים לחשוב מהר ולהגיב באופן פעיל לאירועים?
בשוק שאתה באמת אומר את זה- החיים לא צפויים נקודה סוף פסוק. מי שלא מצליח להסתגל בהתחלה- שילמד איך. החיים זה לא יופי טופי לכל אחד ואחד ומה לעשות- נופלים וקמים.
מצחיק שאני נוהג להשתמש במטפורה הזאת ואת בטח קראת אותה והחזר לי באותה מטבע
וואלה לא... אתה באמת לא כזה מעניין אותי האמת
שיש דברים בגו ושהאמת
לא, אין דברים בגו האמת. הם מעולם לא היו קרובים אפילו לצדדי האמת
שאני הייתי אמור להיות אותו מנתח שהיה אמור להציל לך את החיים בבוא העת אבל לדאבונך נדפקתי ולכן לא חשבתי בכלל על האפשרות להתמודד
לא , נרקיסיסט עם תסמונת קורבן, למעשה מעולם לא חשבתי כך.
אם תוכל, אפילו לרגע להסיר את ''עול החיים האכזר'' מעליך ולהבין שעם כוח רצון אפשר לצלוח המון מכשולים בדרך
אומר את זה בתור אחד ש''נדפק'' על ידי החיים.
אחד מהם בוודאי היה יכול להיות ראש ממשלה מצטיין שהיה פותר את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אבל אנחנו עמוק בחיי היומיום שלנו שאפילו לא מעלים בדעתנו אפשרות כזאת.
מה שבטוח, לפתור את הכשלים שדופקים אותם נראה לי הרבה יותר יעיל, חשוב ודחוף מאשר להנחיל באופן פטרנליסטי את הרעיונות המזורים שלך.
ושוב פעם... אתה חושב שגילית את משמעות הקיום הנשגב בגלל ''דטרמיניזם'' שאותו אתה מתיימר כל כך לייצג..
תפיסה מחורבנת שלא מקדמת שום אינדיבידואל לשום מקום חוץ מאשר לקטרג על הגדר ולבכות על ''מר גורלו''
הייתי אומר לך להתאפס על עצמך, כי יש אנשים שקיבלו את זה גרוע יותר ועדיין קמו יותר גבוה מאיפה שאתה עכשיו, אבל זה לא ישנה... אתה אוהב להתבכיין, תשומת לב ולהתקרבן. כל תחושת העצמי שלך נובעת מאיזושהי ''אמפתיה'' שאתה מתיימר להחזיק כלפי אחרים שגורלם לא שפר עליהם, זה עלוב ופטתי. אם זה מפריע לך- תעשה משהו.
זה שאתה בוחר להתחבא מאחורי רגשי נחיתות של אנשים לא אומר שהם באמת נכונים.
בנימה זו- מי שלא שוחה, טובע. בהצלחה בהמשך החיים ''הדטרמיניסטים'' שלך, אנא ממך- צא לי מהשרשור פה, אתה בהחלט לא תורם לכולם.
מאסתי בלהידבר, להסביר ולהקשיב לתפיסת עולם כזו עלובה ומתמסכנת.

@Matan12345 @הפנתר הוורוד
ממליץ לכם לא להמשיך את הדיון.

מדובר על אדם שהחליט שמצבו הוא הכי גרוע בעולם
(למרות שאגב, מדובר על אדם שזכה להיוולד במדינת עולם ראשון, להורים שמאפשרים לו לחיות אצלם לפחות עד גיל 33, ואין לו שום מחלה קשה או בעיה רצינית אחרת),
ושום כמות של עובדות לא תשכנע אותו אחרת
(ראו למשל כאן, בתגובה שלי אליו על זה שלדעתו מי שסובל מביישנות קלה ומעי רגיז בישראל מרגיש שביעות רצון נמוכה יותר מאזרח סורי ממוצע שאיבד רבים ממשפחתו במלחמות, מאזרח בורונדי שאין לו מה לאכול, או מאישה אפגנית שאין לה זכות אפילו לשם פרטי).

אחת לכמה זמן הוא צץ באחד השרשורים,
טוען ש"החזקים/הפריוולגים" בחברה צריכים לדאוג לו עד יום מותו, כמו למשל כאן:
אם בן אדם יידפק באופן מספיק מעצבן שמצד אחד אין לו זכות לבקש עזרה ומצד שני הדפיקה שלו מספיק משמעותית על-מנת לפגוע בכושר ההשתכרות שיהיה בין שכר מינימום לשכר הממוצע במשק, שזה מעשה נפשע נגד האנושות והציוויליזציה כמובן, אז פשוט בואו נייצר מנגנון שיאפשר לו לא לעבוד אפילו שנייה אחת כל חייו בשוק העבודה ולחיות בכבוד ועם תוחלת חיים ארוכה.
ואז אנשים מבזבזים את זמנם היקר כדי לשכנע אותו.
חבל...

@ווטרן-טירון
אם היית משקיע בעצמך (פיתוח כישורים, הגברת הכנסה, פעילות גופנית וכדומה) את הזמן שאתה משקיע בפוסטים כאלו -
אני די בטוח שזה היה מקדם אותך יותר.

ואז אנשים מבזבזים את זמנם היקר כדי לשכנע אותו.
חבל...
שמע, אתה פשוט צודק. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים להעריך שום דבר ורק מקטרים, עד שנגמר להם על מה לקטר על חייהם אז הם עוברים לאחרים כדי להרגיש טוב עם עצמם.
אתה צודק שאין טעם לשכנע אדם שוחשב שהוא קורבן, כי בשניה שהוא מבין שהוא אינו אלא רק סכום הבחירות שלו עצמו- זה ימוטט אותו

לא , נרקיסיסט עם תסמונת קורבן, למעשה מעולם לא חשבתי כך.
אם תוכל, אפילו לרגע להסיר את ''עול החיים האכזר'' מעליך ולהבין שעם כוח רצון אפשר לצלוח המון מכשולים בדרך
אומר את זה בתור אחד ש''נדפק'' על ידי החיים.
תפריד בין לומר "נדפקתי" לבין לחשוב שהגורל שלי אכזר. הוא כנראה פחות אזכר בייחס לאחרים שנדפקו הרבה יותר ממני או בייחס לאחרים שלא נדפקו כלל אבל אין להם מושג כיצד המציאות באמת מתנהלת או איפה הם חיים. מצבי מצוין בהקשרים אלו.

תחושת העצמי שלך נובעת מאיזושהי ''אמפתיה'' שאתה מתיימר להחזיק כלפי אחרים שגורלם לא שפר עליהם
אני כנראה לא אמפתי בייחס אליהם יותר ממך, אני פשוט מכיר במציאות שכמה מהם ממש הרבה יותר מוכשרים ממני והעובדה שהם נדפקו פוגעת בי מאוד ואולי אף מסכנת אותי בטווח הארוך. צריך לעשות עם זה משהו. אין כאן יותר מידי אלמנט של רחמים ואמפתיה מבחינתי אלא בעיקר של חשיבה תועלתנית ואולי גם אינטרסנטית.

לכל שאר הדברים שכתבת לא אתייחס.

יתכן ודבריי דורשים הבהרה. במדינה חופשית כל אדם בעיניו יעשה, רק שבמדינה שמסוגלת (בגלל דטרמיניזם) להיות גם משגשגת ולדאוג לרווחת האזרחים שלה (ולא לאינטרסים אחרים) ולא רק לחתך מאוד ספציפי באוכלוסייה, לאזרחים המבוססים יחסית אמור להיות תמריץ גדול יותר וגם תנאי משחק שמאפשרים להם לשים את הדאגה האישית בצד ולהיות פנויים יותר בלעשות טוב, לתרום משהו לעולם או לסייע למי שמזלו לא שפר עליו. שאלת את עצמך מדוע איילון מאסק, ביל גייטס או צוקרברג מצולמים רוב הזמן בבגדים פשוטים ובמשרדים או מקומות בהם מייצרים או חושבים על דברים שמקדמים את האנושות קדימה ולא ליד הרכב המפואר שלהם או בבגדי מעצבים וכן הלאה? אני לא ממציא כאן שום דבר, הרושם הזה על האנשים הפרודקטיביים בעולם נכתב רבות ברחבי האינטרנט וקיבל מקום של "מימז" בפני עצמו על התרבות שלנו.

מוזמן להאזין לסיפורים של אנשים שהתעשרו באירופה לדוגמה. תכיר את רוס קמרון לדוגמה, GPT מתאר אותו כסוחר יומי *ומחנך* באמצעות הכלי הזה. אם תביט על עמדת העבודה שלו היא לא רחוקה מחדר ממוצע של מזרחי מקופח בפריפריה כנראה, ושלא נדבר על הרכב שלו. רוס קמרון עושה כמה מיליוני דולרים בשנה ממסחר יומי.

היו לי במועדפים עוד כמה סיפורים מעולם העסקים באירופה וכן הלאה, לצערי לא מצליח למצוא אותם שוב.

אני בטוח שיש סיפורים דומים גם בישראל (הסולידית לדוגמה?), אבל בקנה מידה הרבה פחות משמעותי. ולא בכדי, הדטרמיניזם המקומי אצלנו פשוט לא יאפשר את התרבות הזאת.
דיוק נוסף נדרש כאן. זה לא שאותם אנשים בהכרח אומרים לעצמם שהגיע העת להתמסר לזולת או משהו כזה, אלא שאם נפשם חפצה בשיפור מצבם השיפור הזה לא יגיע מעשיית *עוד* כסף או בעוד השקעה "בקסטה" אליה הם שייכים אלא מהיבטים מורכבים יותר אחרים שלחיים יש להציע, כמו אולי התנדבות. כך גם ברגע שמתבצעת ניעות מספקת בחברה ויחסי הכוחות בין סקטורים ואוכלוסיות משתנים, כיאה לחברה בריאה ונושמת, אותם אנשים שעמלו בעיקר בפיזור העושר שלהם ועזרה לזולת עשויים להיות מתוגמלים ע"י גישה לידע ומשאבים שסקטורים אחרים כעת מסוגלים ורוצים לספק דווקא להם ולא לאחרים.

כך שמדובר בהיבט שהוא הרבה יותר מורכב מאיזשהו תיאור פשוט של אלטרואיזם או רצון טוב.

נערך לאחרונה ב:
כך שמדובר בהיבט שהוא הרבה יותר מורכב מאיזשהו תיאור פשוט של אלטרואיזם או רצון טוב.
לא מעניין אותי ככל. כפרט, צא מהשרשור הזה- אתה לא תורם פה שום דבר לאף אחד. אם יש לך רק ביקורת בלי הצעות- אתה אומר אותם רק בשביל לחזק את האגו שלך.
בנימה זו:
"Being a critic is easy... Criticism without a solution is merely an inflation of the critic's ego"
Haemin Sunim

הרחקת סוציפאתים מכוח זה בעייה גדולה ולא פתורה, בכל העולם - בפוליטיקה , בעסקים ובכל מקום שיש בו כוח.

אז צריך להגביל את הכוח
אנרכו-קפיטליזם הוא דוגמא להגבלת כח שילטוני
אנרכיה היא ספקטרום ולא תמיד זה מקביל ל"כולם עושים מה שהם רוצים"
זה פשוט מערכת חוקים ללא שליטים (rules without rulers)
יש דבר בעייתי אחד והוא בידי מי יהיה המונופול על האלימות (כוח) , כמו שהיום יש לשוטרים , אבל גם זה פתיר
אם רוצים להתקדם, ניתן לעבור לשיטה הזאת אט אט מבלי שינויים מהותיים
בכל שנה להוריד סמכויות נוספות וסגירת שירותים ממשלתיים נוספים
אף פעם לא להחליף ובטוח שלא להגדיל

(ציטטתי אותך אבל זה רק היה הפתח שלי להצטרף לדיון :))

ערוץ 14 זה לא כלי תיקשורת. זה כלי להפצת תעמולה פייק ניוז והסתה, לתפארת דיקטטורת יהודה.
ניתן לומר זאת גם על ערוצים 11, 12, 13, הטיעון תקף
ערוצי טלויזיה הם תעמולתיים באותה המידה לצופה האובייקטיבי
למי שלא אובייקטיבי, כנראה יחשוב שהערוץ שדווקא הוא צופה בו זה הערוץ שכולם צריכים לצפות בו והמידע שמשודר באמצעותו הוא המידע הנכון ו\או הרלוונטי

אם יש ערוץ שצריך לסגור, הוא ערוץ שעולה לי כסף בפועל
כל השאר יכולים להתקיים בוואקום קפיטליסטי (יש צופים - יש קיום כלכלי - יש ערוץ)

אילון מאסק שיתף ציוץ שאני מסכים איתו לגמרי. אלה שקוראים לעצמם שמאל מגדירים כל דעה שונה כימין קיצוני. למשל פוליטיקאים באירופה, שאומרים את האמת בנושאים מסויימים, מתוייגים כימין קיצוני.
מה שחסר בציוץ ובכל התגובות שראיתי שהוא שהמצב חמור בהרבה - יש את אותה התופעה בדיוק אצל אלה שקוראים לעצמם ימין. כל מי שלא מסכים עם השקרים שהם מספרים מתוייג על ידם כשמאל קיצוני. קורה מצב אבסורדי שמי שפשוט אומר אמת, חושב בהיגיון ומציע פתרונות טובים, מתוייג ע"י השמאל כימין קיצוני וע"י הימין כשמאל קיצוני, ומותקף ע"י שני הצדדים. והכי גרועים זה המרכז. הם תוקפים את מי שאומר אמת בשם הממלכתיות.
נוצר מצב אבסורדי לחלוטין של ברירה כוזבת כפויה. מכריחים את הציבור לבחור בין עמדות מופרכות לחלוטין, וכל מי שלא מסכים לקבל אותן, אומר את האמת וחושב בהיגיון, מתוייג כקיצוני ע"י כל הצדדים שהחליטו ביניהם שהם הצדדים הלגיטימיים.

אז צריך להגביל את הכוח
אנרכו-קפיטליזם הוא דוגמא להגבלת כח שילטוני
אנרכיה היא ספקטרום ולא תמיד זה מקביל ל"כולם עושים מה שהם רוצים"
זה פשוט מערכת חוקים ללא שליטים (rules without rulers)
יש דבר בעייתי אחד והוא בידי מי יהיה המונופול על האלימות (כוח) , כמו שהיום יש לשוטרים , אבל גם זה פתיר
אם רוצים להתקדם, ניתן לעבור לשיטה הזאת אט אט מבלי שינויים מהותיים
בכל שנה להוריד סמכויות נוספות וסגירת שירותים ממשלתיים נוספים
אף פעם לא להחליף ובטוח שלא להגדיל

(ציטטתי אותך אבל זה רק היה הפתח שלי להצטרף לדיון :))
אפשרי. אבל רוב בני האדם נוטים יותר לפרוח כשהם מוקפים במסגרות מתאימות, ולא כשהם נמצאים בחופש מוחלט.

אפשרי. אבל רוב בני האדם נוטים יותר לפרוח כשהם מוקפים במסגרות מתאימות, ולא כשהם נמצאים בחופש מוחלט.
לא יודע אם הייתי משתמש במילה "לפרוח"
אבל לפי ההיסטוריה, אנשים חכמים (שהם לא הרוב) לרוב היוו איום על הממסד, בין אם הוא דתי, ממלכתי או פוליטי
אבל אני מבין מה אתה מתכוון, בני האדם הוא בעל התנהגות עדרית וקל לשלוט בו במסגרת המתאימה

לא יודע אם הייתי משתמש במילה "לפרוח"
אבל לפי ההיסטוריה, אנשים חכמים (שהם לא הרוב) לרוב היוו איום על הממסד, בין אם הוא דתי, ממלכתי או פוליטי
אבל אני מבין מה אתה מתכוון, בני האדם הוא בעל התנהגות עדרית וקל לשלוט בו במסגרת המתאימה
זה לא מה שהתכוונתי.
למשל בוא ניקח את איינשטיין. הוא חי בתרבות עם די הרבה מסגרת. יתכן שהמסגרת שלו נתנה לו את החופש והשקט להתעסק בפיזיקה ולא בבעיות החיים.

זה לא מה שהתכוונתי.
למשל בוא ניקח את איינשטיין. הוא חי בתרבות עם די הרבה מסגרת. יתכן שהמסגרת שלו נתנה לו את החופש והשקט להתעסק בפיזיקה ולא בבעיות החיים.
אם זאת הדוגמא שלך, אני מסכים
אפשר גם ללכת יותר רחוק, לפלורנס
אבל יש חופש תעסוקה וחופש אמונה ומלא סוגים של חופשים
להיסטוריה נגיעה חולנית להתעסק בלקחת חופש כזה או אחר לטובת רצונם של אחדים
בלי חופש כזה או אחר (אם מסגרת או ללא מסגרת) אדם מקובע ברמה כלשהי בעשייה, יצירה, הבנה, למידה והתפתחות

איך שגנץ יצא, ישר הממשלה התחילה להתפרק. סיפרו לנו סיפורים כאילו גנץ מאזן את בן גביר, ובלעדיו יהיה יותר גרוע. איזה שטויות. גנץ יחד עם ביבי ניהלו את המלחמה הכשולת ביותר אי פעם. הם לא מצליחים להכריע את חמאס בעזה, ועכשיו הם מספרים לנו שמלחמה עם לבנון תעמיד את ישראל בסכנה קיומית. לבנון(!). מי ספר אותם בכלל בעבר? איך נפלנו.
ועכשיו סיכוי טוב שגנץ שוב מנסה לזרוק את עתידה של ישראל על הרימון כדי להציל את ביבי. אבל הפעם יש מצב שזה גדול עליו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך שגנץ יצא, ישר הממשלה התחילה להתפרק.
הממשלה לא מתפרקת.
החרדים, כהרגלם, עושים הרבה רוח צילצולים ואיומים בשביל לסחוט.
יש הזדמנויות שחיתות שעדיין לא מוצו והם לא יוותרו על סיר הבשר.
שום דבר לא השתנה.
ועכשיו סיכוי טוב שגנץ שוב מנסה לזרוק את עתידה של ישראל
גם גנץ לא השתנה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג עתידה של קופת גמל נזילה שוק ההון 7
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 5
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 19
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה