• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עתידה של ישראל ?

גם כל הדיווח התקשורתי פה נהיה ירוד ברמה קיצונית. כשחמאס פרסמו קודם סרטונים של חטופים, התקשורת לא פרסמה אותם. עכשיו חמאס פרסם "סרטון של חטוף", שנראה כמו זיוף גרוע, וישר שידרו אותו כצילום אותנטי. מקווה מאוד שאני טועה לגבי הסרטון, אבל זה נראה לא טוב. דווקא את זה החליטו לשדר. ככה עם כל הידיעות פה. מה שאמיתי וחשוב מסתירים מהציבור ומה שמזוייף או חסר חשיבות, מדברים עליו כל הזמן. זה מכוון.
זה לא סתם. למעט כמה עיתונאים ופרשנים שעוד איכשהו לא חוטאים לתפקידם התקשורת מגוייסת ב-100%.
בגדול זה מרגיש שיש פה ניסיון לסגור אותנו הרמטית בתוך תיבת תהודה ולנתק אותנו מהעולם ומהמציאות האובייקטיבית. מי שלא צורך תקשורת אלנטרנטיבית בעצם אין לו מושג לגבי התמונה הגדולה, איך אנחנו נתפשים, ומה קורה מעבר לחומת העשן בעזה ובכלל.
עכשיו זה לא סוד שמלחמה מספקת כר פורה לעלייה של פשיזם. אופי הממשלה הנוכחית, רמת השחיתות שלה, התהליכים שקורים במשטרה, בצבא, ובתקשורת לדעתי מסמנים שאנחנו לגמרי בכיוון הזה.

ערוץ 14 זה לא כלי תיקשורת. זה כלי להפצת תעמולה פייק ניוז והסתה, לתפארת דיקטטורת יהודה.
נניח שכך הוא. אני מניח שאתה לא מצופיו, אז מה אכפת לך?
לא רק לגופי תקשורת קיצוניים משמאל מותר להיות קיימים.

למה שיעשה את זה ?? בדיקטטורה מי שאומר אמת חוטף מכות ומי שחושף אמת הולך לכלא.
א' תמיד צריך ''קדוש מעונה'' כל הפלסטלינות עושים את זה ברחבי העולם- כמו לדוגמא אל ג'זירה ששולחים מיקומי כוחות מחד ומאידך מתחזים כערוץ תקשורת
ואז במניעה שלהם לשדר הם יוצרים את הרושם כאילו הם ''חושפי האמת'' שהוציאו אותם משם.
ב' אנחנו עדיין במדינה חופשית
יש גופים, שמנסים לשדר דברים חשובים. יש נגדם הסתה מאורגנת מטורפת, כיאה לדיקטטורה. בהמשך גם עלולים לנסות לסגור אותם. כך זה קרה גם ברוסיה.
מעולה ! אז בתור אזרח אתה מוזמן לתמוך בהם ולקדם אותם ! אתה גם יכול לנסות ולהצטרף אליהם. אין שום דבר שעוצר אותך !
בינתיים הדבר היחיד שקרה הוא שהשמאל ניסה לסגור את כלי תקשורת ימני
זה ממש מצחיק שאתה מחשיב את לפיד כשמאל כשברור לכולם שהוא עצמו לא יודע מה הוא. חוץ מלהוות איזושהי משיכה ''אנטי ביבי'' אין לו באמת מטרה
כי אנחנו כנראה שנים ספורות לפני סינגולריות טכנולוגית
וזכותך להאמין בזה. אחריותך עדיין היא לפעול למען מדינת ישראל בתור אזרח (אם אתה מאמין שאתה רוצה להמשיך לחיות פה)
הכי פשוט זה לבוא ולומר טוב הכל אבוד ולא לעשות עם זה משהו תרצה מאי אילו שיקולים סינגולרים או וואטאבר. כל מה שקורה פה
(בזיקוקו של דבר) זה תעמולה סובייטית שהצליחה מחוסר רצון של הבריטים לקבל אחריות ברגע שהאימפריה שלהם קרסה.
מה עושים עם תעמולה ? נלחמים או מוותרים.

נניח שכך הוא. אני מניח שאתה לא מצופיו, אז מה אכפת לך?
אחד ממאפיני דיקטטורות הוא שגופי התיקשורת משרתים את הממשל מקדמים תעמולה של הממשל וכל מי שמביע דעה שונה נרדף ונאסר.
ערוץ 14 ממלא את התפקידים האילו - גם ערוץ תעמולה של הממשל וגם ערוץ הסתה רדיפה וליבוי אלימות נגד כל מי שחושב קצת אחרת.

אף מיליונר לא זורק כסף על שום דבר, כולל ערוץ תיקשורת, אם לא יוצא לו מזה משהו,
וזה לא מיקרי שקרעי מקדם תקנות לטובת הערוץ הזה.

ערוץ הסתה רדיפה וליבוי אלימות נגד כל מי שחושב קצת אחרת.
חופש ביטוי, חופש ביטוי, חוץ ממי שאומר דברים שאני לא אוהב לשמוע. אותם צריך לסגור כי גם לחופש ביטוי יש גבול.

בהתחשב בזה שזה ערוץ השידור היחיד בסגנון, נראה שהם "מי שחושב קצת אחרת" ושעובר הסתה ורדיפה.
זה שערוץ תואם את עמדת הממשל לא אומר שצריך לאסור או לסגור אותו.

יותר לעניין, אם יש בעיות ברשיון שלהם או אופן פעילות, אז בזה צריך לטפל. אבל לא להתלונן עליהם כללית.
(לא עקבתי אחרי הערוץ או סיפור העניינים הטכניים, אז לא יודע מה קורה שם בדיוק.)

וכל מי שמביע דעה שונה נרדף ונאסר.
לא ראיתי שעיתון הארץ נאסר, או ערוצי השידור הקלאסיים (אם כי לא ברור לי, ייתכן שמליני ערוץ 14 מחשיבים גם את הערוצים האלה כ"מקדמי תעמולת הממשל").

נערך לאחרונה ב:
המלחמה נראית בינתיים כהצלחה פנומנלית.
GO4HCz1W0AAqbyT

רק חבל שהיה צריך בשביל זה לסגת מקווי 1947, להחריב את הכלכלה, לאבד 1600 אזרחים וחיילים, להפוך אלפי ישראלים לנכים, להפוך את ישראל למצורעת בעיניי העולם, להחריב באופן מוחלט את ההרתעה של צה"ל, והיד עוד נטויה.

חופש ביטוי, חופש ביטוי, חוץ ממי שאומר דברים שאני לא אוהב לשמוע. אותם צריך לסגור כי גם לחופש ביטוי יש גבול.
איש קש, לא ראיתי פה שום טענה שצריך לסגור את ערוץ 14.
כן היו טענות (שמהן התעלמת לחלוטין) לגבי הטבות לא תקינות שערוץ 14 מקבל.
לא ראיתי שעיתון הארץ נאסר
קרעי בהחלט מנסה להטיל עליו סנקציות:

לא ראיתי שעיתון הארץ נאסר, או ערוצי השידור הקלאסיים (אם כי לא ברור לי, ייתכן שמליני ערוץ 14 מחשיבים גם את הערוצים האלה כ"מקדמי תעמולת הממשל").
בעיות בהבנת הניקרא ?

המשפט הראשון
אחד ממאפיני דיקטטורות הוא שגופי התיקשורת משרתים את הממשל מקדמים תעמולה של הממשל וכל מי שמביע דעה שונה נרדף ונאסר.
מתיחס למאפינים של דיקטטורות. ע״ע נבלני, אירן, הונגריה ועוד.

ישראל בנתיים עוד לא דיקטטורה, אבל הקואליציה עובדת חזק לשנות את זה.

המשפט השני
ערוץ 14 ממלא את התפקידים האילו - גם ערוץ תעמולה של הממשל וגם ערוץ הסתה רדיפה וליבוי אלימות נגד כל מי שחושב קצת אחרת.
המשפט הזה מתיחס לערוץ 14.

ערוץ 14 מקדם הסתה ופייק ניוז, ולא עומד בקריטריונים של ערוץ חדשות.

יש גופים, שמנסים לשדר דברים חשובים. יש נגדם הסתה מאורגנת מטורפת, כיאה לדיקטטורה. בהמשך גם עלולים לנסות לסגור אותם. כך זה קרה גם ברוסיה.

יש לנו ממשלה שנחושה להחריב את ישראל, ופועלת בכל הכוח להשגת מטרה זאת. אני לא יודע מה הם חושבים לעצמם, אבל מעשית הם פועלים להשמדת ישראל. בינתיים הם כבר הצליחו לצמצם את שטח המדינה. איבדנו את צפון הגליל וחלקים מעוטף עזה. איבדנו גם 1600 אזרחים וחיילים, אלפים הפכו לנכים, ומבטיחים לנו עוד שנים של מלחמה. הכלכלה כבר בצלילה חופשית. צה"ל נמצא בעמדה חלשה באופן מפחיד. לא היה דבר כזה מאז קום המדינה, גם לא במלחמת העצמאות. ישראל נהיית מבודדת בעולם. וזה מחמיר מיום ליום. במעשיה הממשלה מובילה את ישראל לקריסה, תבוסה צבאית, כיבוש בידי הערבים וגירוש היהודים מארץ ישראל או שואה שניה. בסקרים הם עדיין מקבלים מעל 80 מנדטים. נראה שחורבן מדינת ישראל וחזרה לגלות הוא רצון העם. מה אפשר לעשות נגד זה? לא יודע. אומרים לך רצון העם.

מעשית כל הדיון הזה די תיאורטי, כי אנחנו כנראה שנים ספורות לפני סינגולריות טכנולוגית. איך זה ילך אני באמת שלא יודע. העובדה אבל שחלקים גדולים מהאנושות, כולל "העם הנבחר" מתנהלים בצורה כל כך מטומטמת מול אתגרים פשוטים יותר פי טריליון, מעלה את הסבירות שזה לא ילך טוב, ומה שקרה בשואה יראה זניח לעומת מה שאנחנו עוד עלולים לעולל לעצמינו.
איזו אינדיקציה יש לך לסינגולריות טכנולוגית? סביר יותר להניח שהAI בתצורה הנוכחית של מודלי שפה יגיו לפיק מסויים ממנו לא יצליחו לעלות. לדעתי כבר רואים את זה עם המיקוד בגימיקים כמו שפה מדוברת במקום צ'אט כתוב, וידאו במקום תמונות, ומכונה שלא מסוגלת לפתור בעיות קשות משמעותית ממה שיכלה לפתור לפני שנה (בתור מתכנת שעושה שימוש יום יומי בצ'אטים האלו). המצב מדהים לעומת מה שהיה לפני כמה שנים אבל עדיין AGI נראה רחוק כמו חלום.

אלא אם כן לא התכוונת לAI.

אני חושב שהרבה יותר נכון לעשות דמוקרטיה שמחולקת לפי תחומי ידע:
1. כל אדם יוכל לבחור בתחום הידע שלו (להלן, אגודות מקצועיות).
2. מכל אגודה יבחרו מספר אנשים כל שנה.
3. הם יקבלו שכר על גיבוש תוכניות ציבוריות לקידום הציבור.
4. כל חברי האגודה יצביעו לנציג פוליטי שנראה להם ויהיה להם כח הצבעה נוסף. הרעיון זה דמוקרטיה שכבתית שבה אנשים מסוימים משפיעים כפול בעקיפין משום שיש להם עניין מקצועי.
5. ההחלטות בכנסת יחולקו לנושאים של האגודות. נציגי האגודות המתאימות יבדקו שההחלטות החוקיות מקדמות את המדינה מבחינת השקפתם המקצועית.
6. תיערך הצבעה על ידי הנציגים של אגודות אחרות על ההצעות בכנסת וכך יתקבלו החלטות סופית.

אפשר להוסיף גם חלוקה גיאוגרפית.

איזו אינדיקציה יש לך לסינגולריות טכנולוגית? סביר יותר להניח שהAI בתצורה הנוכחית של מודלי שפה יגיו לפיק מסויים ממנו לא יצליחו לעלות. לדעתי כבר רואים את זה עם המיקוד בגימיקים כמו שפה מדוברת במקום צ'אט כתוב, וידאו במקום תמונות, ומכונה שלא מסוגלת לפתור בעיות קשות משמעותית ממה שיכלה לפתור לפני שנה (בתור מתכנת שעושה שימוש יום יומי בצ'אטים האלו). המצב מדהים לעומת מה שהיה לפני כמה שנים אבל עדיין AGI נראה רחוק כמו חלום.

אלא אם כן לא התכוונת לAI.
לדעתי אין פיק כזה. אפשר לקיים על זה דיון בשרשור המתאים. אנחנו לקראת סינגולריות. אם לא יקרה משהו דרמטי, שיגרום לכולם בכל העולם לעצור את הפיתוח באופן מוחלט, זה רק עניין של זמן, ולא הרבה זמן. השאלה היא בעיקר איך זה ייגמר, ועל זה אין לי תשובה. זה בהחלט אבל יכול להיגמר רע. אם זה לא יגמר רע, או לפחות עד שזה יגמר רע, יהיה מעניין. אף דור בהיסטוריה של האנושות לא חווה דבר מטורף כמו מה שאנחנו הולכים לחוות.

נערך לאחרונה ב:
''משחקי הרעב'' סטייל ?
סטייל ארהב שנציגים נבחרים גיאוגרפית במדינות. הרעיון זה למנוע מצב שאנשים ממנים אנשים לא ראויים כי זה קודם כל יפגע בהם.

ב-"משחקי הרעב" אין בכלל זכות בחירה לאנשים והם לא באיגודים מקצועיים המתאימים להם. איגודים מקצועיים נניח בצורה של "מפוצלים" שאנשים בוחרים מה הם רוצים להיות בחיים ועוברים איזה מבחן לגבי זה שמן הסתם משתנה כל שנה. כבר היום יש לנו איגודים כמו איגוד הרופאים, רואי חשבון, עורכי דין וכדומה.

לדעתי אין פיק כזה. אפשר לקיים על זה דיון בשרשור המתאים. אנחנו לקראת סינגולריות. אם לא יקרה משהו דרמטי, שיגרום לכולם בכל העולם לעצור את הפיתוח באופן מוחלט, זה רק עניין של זמן, ולא הרבה זמן. השאלה היא בעיקר איך זה ייגמר, ועל זה אין לי תשובה. זה בהחלט אבל יכול להיגמר רע. אם זה לא יגמר רע, או לפחות עד שזה יגמר רע, יהיה מעניין. אף דור בהיסטוריה של האנושות לא חווה דבר מטורף כמו מה שאנחנו הולכים לחוות.
אני מתעקש לשאול למה אתה חושב ככה? איזה אינדיקציות חוץ מאינטואיציה יש לך שאנחנו בכלל קרובים לדבר הזה? עברה שנה מאז שchatgpt 3.5 נכנס לחיינו, מה אתה רואה שאני לא רואה שגורם לך לחשוב שהדבר הזה גדל אפילו לינארית בחכמה שלו? וmore of the same לא הופך את זה לחכם יותר (מבחינתי פתרון או תרגום של פתרון בעיות לוידאו/רובוט עם מוטוריקה עדינה/סאונד וניואנסים אינושיים במקום טקסט זה לא אינדיקציה ליכולת פתרון בעיות או למידה טובה יותר, זה פחות או יותר תרגום של הפתרון הטקסטואלי, למדיום אחר, גם אם זה דורש חומרה טובה יותר או רובוטיקה מסובכת וכו').

לא ראיתי סיבה להאמין, ולהבנתי גם האנשים בחזית הטכנולוגיה לא מאמינים, שאנחנו אפילו קרובים לAGI. ויש מי שמאמין שכל הכיוון הנוכחי של LLM בכלל לא יכול להגיע לשם ושהישועה תגיע ממקום אחר לגמרי.

זה סרטון קצר שמעביר את הנקודה שלי בצורה קצת יותר פורמאלית אבל עדיין בנפנוף ידיים, כמו שראוי לפורום לא טכני
https://www.youtube.com/watch?v=dDUC-LqVrPU

אני חייב לומר שגם באופן אישי אני כמובן לא רוצה לראות את המקצוע הלוקרטיבי שלי הולך והנעלם מהעולם (לדוגמא), לא רק בגלל הכסף אלא בגלל שבאמת לא הייתי רוצה לעשות שום דבר אחר ואני נהנה פחות או יותר מכל רגע, אבל עדיין האפשרות שאנחנו באמת לפני סינגולריות היא כ"כ מדהימה שהייתי מוכן לאבד הכל רק כדי לחזות בדבר הזה, ששוב לדעתי רחוק מאוד מאוד.

נערך לאחרונה ב:
סטייל ארהב שנציגים נבחרים גיאוגרפית במדינות. הרעיון זה למנוע מצב שאנשים ממנים אנשים לא ראויים כי זה קודם כל יפגע בהם.
כאילו שתהיה נציגות למחוז דרום, מרכז, צפון וכו' ?
הכוונה הייתה בהשוואה למשחקי הרעב זה פשוט באופן החלוקה ולא באופן קיום (או קיום) דמוקרטיה.

זה נשמע טוב, לא אשקר, אבל זה כן מעלה אצלי כמה שאלות:
1) אתה לא חושב שזה יסבך עוד יותר את המשחק הפוליטי פה ? בארצות הברית עשו את השיטה הזו כי יש מלא אנשים (אשכרה 50 מדינות) שהסכימו לשתף פעולה
2) זה עדיין יצור איזשהוא אי שיוויון בכנסת כי יהיה מחוזות יותר מאוכלסים (לדוגמא ירושלים והמרכז) שצריכים פחות משאבים מאזורים שצריך לפתח
3) זה לא יסבך את כל הקטע של מעבר ממקום למקום ? כאילו מעכשיו, כל מעבר לא ידרוש רק הבנה של הפוליטיקה העירונית, אלא גם של המחוזית.

כבר היום יש לנו איגודים כמו איגוד הרופאים, רואי חשבון, עורכי דין וכדומה.
זה נכון אבל זה יותר קשור לזכויות עובדים. כמו לדוגמא הסתדרות וארגון המורים ששובתים עכשיו בגלל בעיות עם משרד האוצר.
הם יכולים לצאת בהצהרות שם (לומר מה נכון ומה לא נכון) בנוגע לתחום שלהם, אבל אל תשכח שגם שם יש המון פוליטיקה מהצד
(כמו לדוגמא מה שקרה עם אפי נווה)

אני חושב שהרבה יותר נכון לעשות דמוקרטיה שמחולקת לפי תחומי ידע:
אדם = אזרח?

6. תיערך הצבעה על ידי הנציגים של אגודות אחרות על ההצעות בכנסת וכך יתקבלו החלטות סופית.
"אחרות"?

אני לא בטח שהבנתי את הרעיון במלואו, אבל לכאורה כל הרעיון של להתכתב עם ידע מקצועי כבר אמור להיות קיים במערכת.
אצל פקידי משרדים ממשלתיים, יועצים, וועדות שונות שמשרדים ממנים לנושאים ספציפיים, וגופים שמייצרים ניירות עמדה שבסופו של דבר הופכים לבסיס של הצעות חוק ע"י ח"כים.

3) זה לא יסבך את כל הקטע של מעבר ממקום למקום ? כאילו מעכשיו, כל מעבר לא ידרוש רק הבנה של הפוליטיקה העירונית, אלא גם של המחוזית.
לאזרחים?
גם כך לא נראה לי שכשאנשים עוברים דירה הם משקיעים יותר מדי מחשבה או אנרגיה בפוליטיקה המקומית.

גם כך לא נראה לי שכשאנשים עוברים דירה הם משקיעים יותר מדי מחשבה או אנרגיה בפוליטיקה המקומית.
זה תלוי בשיקולים שלך במעבר... אם אתה סטודנט ששוכר לתקופה אז אתה צודק ואין טעם שתדע...
אבל אם אתה עובר למקום במטרה להתחיל ולגדל משפחה אני חושב שדווקא צריך שבן אדם יתמצא במפה הפוליטית שברשות המוניציפלית שלו.

אה כן עוד נקודה די חשובה יחסית- מה לגבי כל המועצות האזוריות בארץ ? איך כל המערכת הזו תעבוד שם ? שיהיה בהכרח נציג אחד מכל מקום ?
כמובן, אזרח הוא בעל אמירה בעיצוב החיים הפוליטי בארץ. לא רואה סיבה שתושבים או שוהים זמניים יקדישו מזמנם ללמוד על משהו שאין ביכולתם להשפיע מלחתכילה.

2. מכל אגודה יבחרו מספר אנשים כל שנה.
3. הם יקבלו שכר על גיבוש תוכניות ציבוריות לקידום הציבור.
כיוון טוב.
מחשבות:
יהיו אנשים שירשמו לאגודה בשביל להטות את הבחירות.
יש אנשים עם יותר מתכום ידע אחד
יש אנשים שחושבים שהם יודעים והם לא, ויש גם ההפך.
לכן עדיף שהועדה הנבחרת תעצב מבחנים וקריטריונים מקצועיים שיבדילו בין מומחים בתכום לאילו רק חושבים את עצמם למומחים או שנרשמו מסיבות אחרות.

המומחים יבחרו ועדה או ועדות שיציגו תוכניות לקידום התכום, יציגו מועמדים לשר המתאים לתכום, יקבעו את היעדים והקריטריונים להצלחה או לכשלון שלו, ויבקרו את פעילותו.
השר יתוגמל בהתאם לעמידתו ביעדים.

-- השרים צריכים להיות מקצועיים.

(כמו לדוגמא מה שקרה עם אפי נווה)
בעיה שצריך להתיחס אליה.

אפשר להוסיף גם חלוקה גיאוגרפית.
חלוקה גאוגרפית לא מומלץ. בעיתי.
שינוי אזורי הבחירות היה אחד הדברים שאורבן עשה בשביל לעוות את הבחירות לטובתו.

הדבר שהכי מבאס אותי הוא עד כמה רוב בני האדם מטומטמים. אנשים אולי מבינים משהו בעניינים שהם עוסקים בהם בחיים, אבל בעניינים של הבנת העולם ובעיקר בכל מה שקשור לנושאים מדיניים ופוליטיים, הם מושפעים מתעמולה ושטיפת מוח ומגבשים דעות הזויות, שאין להן שום אחיזה במציאות. זה נכון במיוחד לגבי הישראלים, אבל זה נכון בכל מקום בעולם.
זה ממש מזעזע לראות דיונים בטוויטר בין "תומכי הפלסטינים" ל-"תומכי ישראל". שני הצדדים מפיצים שקרים מוחלטים, והאמת לחלוטין לא מעניינת אף אחד. אנשים נכנסים לראש של "הסברה" ומתנתקים מהמציאות. אנשים בישראל צוחקים על כמה מטומטמים המפגינים הפרו-פלסטיניים במערב, והם צודקים. אם אבל הם היו מסתכלים על עצמם במראה הם היו רואים דבר דומה.
אלה גם אנשים אמיתיים ולא בוטים. לא פעם ראיתי אנשים שאני מכיר מפיצים ברשתות חברתיות קונספירציות שלא יאמנו, בסגנון של "הצבא הכניס את חמאס ב-7.10 כדי להפיל את נתניהו", "כדור הארץ שטוח" ועוד דברים בסגנון. גם אנשים שמבינים נושאים מסויימים נכון הם עדיין לפעמים בעלי דעות מופרכות בנושאים אחרים. יש אנשים שמסוגלים להבין היטב מגוון רחב של נושאים, אבל הם מעטים מאוד.
רמת הטמטום של רוב הציבור בהבנת המציאות היא פסיכית. נראה שזה מסביר גם את תוצאות הבחירות בישראל, את זה שטראמפ עלול להיבחר שוב, את זה שפוטין עדיין בשלטון למרות המלחמה המזעזעת בין רוסיה לאחיהם מאוקראינה, את זה שאיסלאם קיצוני מרים את הראש באירופה, ועוד ועוד.
זה גורם לי לחשוד שהיציבות היחסית של הדמוקרטיות שהתרגלנו אליה הייתה רק עניין של מזל.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אבל הם היו מסתכלים על עצמם במראה הם היו רואים דבר דומה
כמו למשל ?
לא פעם ראיתי אנשים שאני מכיר מפיצים ברשתות חברתיות קונספירציות שלא יאמנו
אוקי ו? אתה באותה מידה יכול להכיר אנשים אחרים שלא עשו את זה ?
רמת הטמטום של רוב הציבור בהבנת המציאות היא פסיכית. נראה שזה מסביר גם את תוצאות הבחירות בישראל, את זה שטראמפ עלול להיבחר שוב, את זה שפוטין עדיין בשלטון למרות המלחמה המזעזעת בין רוסיה לאחיהם מאוקראינה, את זה שאיסלאם קיצוני מרים את הראש באירופה, ועוד ועוד.
זה נכון חלקית:
1) הציבור פה בישראל באמת עבר תהליך ארוך של צמצום מחשבתי- באופן שיטתי כל דבר שאינו ימין נהיה בהכרח שמאל ובתוספת דמוניזציה כל שמאל נהיה ''בוגד'' אז אנשים נמנעו מהלחזיק דעות ''שמאלניות''. זה לא טמטום, זה יותר התנוונות מחשבתית מדורגת (לא אומר שזה בסדר)
2) מה הבעיה בזה שטראמפ ייבחר ? אתה מעדיף את ביידן ? גם חלק מהאמריקאים לא אוהבים אותו (דמוקרטים)
3) הסיבה שפוטין עדיין בשלטון די ברורה- אין שם דמוקרטיה.
4) איסלאם קיצוני מרים את בראש באירופה כי האירופאים חשבו שהם יודעים יותר טוב מאחרים- מתוך הרגשה רעה (רגשות אשם בעקבות הקולוניאליזם שהם עשו ברחבי העולם) ותחושת הומניות (וגם קצת הרמה לאגו אם שואלים אותי) הם הסכימו לקלוט לתוכם אוכלוסייה שכלל לא מעוניינת באורח החיים ובערכים שבאירופה, אך האירופאים חשבו שברגע שהם יראו את ''מערכת הערכים הנעלה'' שלהם, הם יבינו ''מה טוב בשבילם'' ויתאקלמו ובחרו באופן נוח להתעלם מכל רעשי הרקע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג עתידה של קופת גמל נזילה שוק ההון 7
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 5
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 19
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה