• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עצה פסיכולוגית/כלכלית לגבי ירושה צפויה

• פותח הנושא פותח הנושא ayeletavr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני צריכה להחליט מה לעשות עם חיי: לקנות כרגע דירה בפריפריה עם משכנתא למספר שנים (ולכן צריכה לתכנן מעכשיו) כדי להבטיח את עתידי, ותוך כדי כך לחסל את רוב הוני הכספי, או לחכות עוד X שנים (ומקווה שיהיו ארוכות) ואז לקנות דירה עם משכנתא קטנה הרבה יותר, או בשאיפה ללא משכנתא, כי יעמוד לרשותי סכום הרבה יותר גדול.
מעלה תהיה לגבי האקסיומה הגלומה בדילמה שלך - האם מחוייב המציאות לקנות דירה?

מעבר לכך
אני חושב שאת צריכה לזנוח את ההתעסקות בכל זה ולהתמקד בחייך.
+ 1

ואגב, אצל שלושת המוסקיטרים המוטו היה - 'אחד בשביל כולם, וכולם בשביל אחד'. לפעמים אחד נופל, ולפעמים השני נופל. וכמה טוב שיש כמה שיכולים להושיט יד ולהרים.

לקנות כרגע דירה בפריפריה עם משכנתא למספר שנים כדי להבטיח את עתידי, ותוך כדי כך לחסל את רוב הוני הכספי
שלב 1: חיסול כל החסכונות שלי
שלב 2: .......
שלב 3: הבטחת העתיד שלי!

אני לא רוצה להפוך את השרשור לוויכוח נוסף על נדל"ן מול שוק ההון, אבל אני כן רוצה להמליץ לך לחשוב מחדש על הכיוון שלך.
מבחינה "רגשית" (שזה אחד השיקולים הנפוצים לקניית דירה), אני חושב שדווקא בתור רווקה עם מקצוע שלא כובל אותך לנקודה ספציפית בארץ, את בעמדה טובה ללכת חזק נגד הזרם ולא להשקיע את כל הונך (+הכנסתך הרבה שנים קדימה) בדירה למגורים.
מבחינה כלכלית, הנושא הזה כאמור נידון ארוכות מאוד כאן בפורום, והנה כמה שרשורים שהייתי ממליץ לך לקרוא כדי לגבש עמדה משל עצמך בנושא:
http://www.hasolidit.com/ההשקעה-הגרועה-ביותר-שניתן-להעלות-על-הד
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/מישהו-יכול-להמליץ-על-ספר-שמשווה-נדל-ן-לשוק-ההון.3686/
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/התלבטות-מניות-או-נדל-ן.1896/
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/דירה-או-תיק-השקעות-פאסיבי.2312/
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/מה-מסוכן-יותר-מניות-או-נדל-ן.3828/
(שימי לב שברוב המקרים מדובר כאן על השוואה של דירה להשקעה מול שוק ההון, בעוד שאת מדברת על רכישת דירה למגורים, כלומר יהיו פרמטרים אחרים לגמרי שישפיעו על ההחלטה איזו דירה לקנות...)

שלב 1: חיסול כל החסכונות שלי
שלב 2: .......
שלב 3: הבטחת העתיד שלי!

אני לא רוצה להפוך את השרשור לוויכוח נוסף על נדל"ן מול שוק ההון, אבל אני כן רוצה להמליץ לך לחשוב מחדש על הכיוון שלך.
מבחינה "רגשית" (שזה אחד השיקולים הנפוצים לקניית דירה), אני חושב שדווקא בתור רווקה עם מקצוע שלא כובל אותך לנקודה ספציפית בארץ, את בעמדה טובה ללכת חזק נגד הזרם ולא להשקיע את כל הונך (+הכנסתך הרבה שנים קדימה) בדירה למגורים.
תודה רבה על ההפניות לשרשורים... זו בדיוק הדילמה. לא מפריע לי כרגע לגור בשכירות (כלומר מפריע לי אבל לא רוצה להוציא את כל הוני על דירה), אבל כן רוצה שתהיה לי דירה בגיל 60 פלוס ולא להתעסק לעת זיקנה עם שכירויות. עד כה תכננתי לגור בשכירות עד 120 של הורי, ואז להשתמש בכספי הירושה לקנות דירה ללא משכנתא או עם משכנתא מינימלית. עכשיו אני כבר לא יכולה לבנות על כך... מאידך, אם אני קונה כעת דירה בפריפריה ועוברת לגור שם, אוכל לשים הון עצמי שלא יחסל את כל חסכונותי ולקחת משכנתא נמוכה יחסית (כ- 300K) כל עוד מחירי הדיור בפריפריה לא יעלו.

עד כה תכננתי לגור בשכירות עד 120 של הורי, ואז להשתמש בכספי הירושה לקנות דירה ללא משכנתא או עם משכנתא מינימלית
נדמה לי שעדיף לתכנן על ההון העצמי ועל יכולת ההשתכרות העצמית, ולא על אופציה עתידית כזאת או אחרת, שתלויה באחרים.
יש אינספור תרחישים שבהם הפנטזיה על הירושה תתפוגג (רק תארי לעצמך שאחד מהוריך נותר בחיים, מוצא בגיל השלישי בנזוג/בתזוג והם הופכים להיות היורשים של הנדל"ן האטרקטיבי עליו בנית).
נדמה לי שאת צריכה להתגבש עם עצמך מה את רוצה כאן ועכשיו ובהתאם לפעול. מה יהיה בעתיד ידוע רק לאלו שיש להם כדורי בדולח, ואי אפשר להתגדר נגד כל הסיכונים. כשתגיעי לגשר - תחצי אותו.

נדמה לי שעדיף לתכנן על ההון העצמי ועל יכולת ההשתכרות העצמית, ולא על אופציה עתידית כזאת או אחרת, שתלויה באחרים.
יש אינספור תרחישים שבהם הפנטזיה על הירושה תתפוגג (רק תארי לעצמך שאחד מהוריך נותר בחיים, מוצא בגיל השלישי בנזוג/בתזוג והם הופכים להיות היורשים של הנדל"ן האטרקטיבי עליו בנית).
נדמה לי שאת צריכה להתגבש עם עצמך מה את רוצה כאן ועכשיו ובהתאם לפעול. מה יהיה בעתיד ידוע רק לאלו שיש להם כדורי בדולח, ואי אפשר להתגדר נגד כל הסיכונים. כשתגיעי לגשר - תחצי אותו.
צודקת במיליון אחוז..

אני כנראה (כרגיל) בדעת מיעוט.
מותר וצריך להסתמך על ירושה בדיוק כמו שמסתמכים על תיק השקעות, קופת גמל או ביטוח לאומי.
בכולם אי ודאות רבה, אבל כדאי לאדם לדעת מה מצבו, נכון להיום, גם אם הדברים יכולים להשתנות.
ברור שיש רגישות משפחתית ולפעמים עדיף לא לברר כדי למנוע אי נעימות גדולה.
אם יש אפשרות, עדיף לברר כשההורים בני 70, כי בגילאים האלו המצב כל כמה שנים רק נהיה יותר גרוע בהקשרים האלו.
אני עדיין חושב שהצעתי מקודם להנזיל את הדירות במסגרת הירושה היא הוגנת וחוסכת להורים את הדאגה מה יהיה אחרי לכתם, אלא אם אכן מישהו בונה על כך שהוא יקבל יותר מיורש אחר.

דבר ראשון מצבך יחסית טוב, כי לכאורה מובטח לך שליש מהדירה היקרה פלוס שליש מהשני שליש של הדירה השניה (פלוס עוד השקעות?). מניח שמבחינה כספית זה אמור להיות לא רחוק (בתוספת איזה הון עצמי שאמור להיות לך) מדירה סבירה. זה גם אגב המצב של אחייך, גם במקרה הגרוע ביותר הם לא יצאו לחיים של אחרי הירושה עם 0.

מסכים עם מרבית האנשים שאת קצת חושבת רחוק מדי, אם כי החששות שלכם נכונים בגדול. צוואה שהורייך אמורים כבר לעשות בגילם אמורה להתחייס לנושא הזה בפירוט.
יתכן כי המכשול הפוטנציאלי העיקרי הוא, המצב בו אחד האחים יגור באחת הדירות (בחינם/בתשלום), ואז בהינתן שאחד האחים ירצה למכור את הנכס, אז הוא "יזרק" לרחוב.
אם יובטח בצוואה שהדירות האלה לא ישמשו באופן פרטי אף אחד מבני המשפחה, זה עלול להוריד לפחות את המכשול הזה מהשולחן ולקדם את האפשרות למכור את הנכס.

מבחינת החוק, במקרה של הורשת דירה, אפילו אם אחד מהיורשים רוצה למכור - צריך למכור את הנכס, בין אם בשוק הפרטי או לאחד מהיורשים האחרים בהתאם לשמאות.
בהצלחה!

וואו לא שמתי לב לזה, פאדיחה :)
אז לפחות שאולי נשמע איך הסיפור הזה התפתח ב-7 שנים האחרונות.

מפריע לי שמי שעושה מעצמו מסכן ומרחם על עצמו זוכה בכל, ומי שדואג ולוקח אחריות על חייו "אוכל אותה"..
מקרה דומה קרה במשפחה המורחבת שלי:
הורים גרושים, לכל אחד דירה, להם שני ילדים בוגרים, בן ובת.
האב נפטר, ללא צוואה. האח והאחות סיכמו שהאחות תוותר על חלקה בדירה של האבא לטובת אחיה, ובבוא היום תקבל את הדירה של האמא (האמא בדיור מוגן)
עברו שנתיים, האח התגרש, הדירה שלו עברה לאישתו ולילדה שלו.
התמסכן לאמא שלו שהוא נשאר בלי קורת גג ובלי כלום, והאמא העבירה לו את הדירה.

האמא חשה שהיא עוזרת לבן שלה שקופח בגירושים, היא לא חשה שהיא עושה עוול לבת שלה שבעיניה עם חיים מסודרים.
האח חושב שמגיע לו כי הוא מסכן בעיני עצמו
האחות מרגישה שנדפקה.

אין לך מה לעשות עכשיו חוץ מלנסות לדאוג לעצמך. גם אם תדברי עם ההורים על הדירות, יש הרבה שנים עד שזה יהיה רלבנטי, והם גם תמיד יכולים לשנות את דעתם לא מתוך רצון לדפוק אותך, אלא מתוך רצון לעזור ואהבה כנה לאחיך ואחותך.
צוואה הוגנת וכתובה זה הדבר הכי פרקטי כרגע, אבל כאמור גם זה יכול להשתנות.

השני סנט שלי- במצב שבו ההורים נשואים, אין רומנים ברקע, אין ילדים מנושלים וכו' הדבר הכי טוב לעשות הוא לא לעשות צוואה.
יצא צו ירושה, כל אחד מכם יקבל שליש מסהכ הנכסים. זהו.
האחים ישתלטו על הנכסים? יכול להיות שתצטרכי לפנות לבית משפט... לעמוד על שלך... אין מה לעשות. אני לא רואה מה ההורים יכולים לעשות אם בכלל הם רוצים לעשות משהו ונשמע שהם לא רוצים.

הדבר הכי טוב לעשות הוא לא לעשות צוואה
עצה גרועה במיוחד ופוטנציאל לאינסוף סכסוכים.
סתם לדוגמה: נניח שאחד הילדים קיבל עזרה ברכישת דירה והשאר עדיין לא. האם צריך לחלק שווה בשווה?

עצה גרועה במיוחד ופוטנציאל לאינסוף סכסוכים.
אין שום סכסוכים שיוצא צו ירושה.
להפך, דווקא כשיש צוואה ואנשים עם אינטרסים כמו האחים פתאום מתחילים ערעורים על הצוואה, ההורים לא כשירים, זיופים, השפעה לא הוגנת וכו'.
אם יש סכסוכים כשיש צו ירושה אז בטח ובטח שיהיו סכסוכים על צוואה.
הרי זה לא מצב שבו כל ילד יכול לקבל דירה או משהו כזה. יצטרכו למכור את הנכסים לחלוקה הוגנת בכל מקרה

אין שום סכסוכים שיוצא צו ירושה.
להפך, דווקא כשיש צוואה ואנשים עם אינטרסים כמו האחים פתאום מתחילים ערעורים על הצוואה, ההורים לא כשירים, זיופים, השפעה לא הוגנת וכו'.
אם יש סכסוכים כשיש צו ירושה אז בטח ובטח שיהיו סכסוכים על צוואה.
הרי זה לא מצב שבו כל ילד יכול לקבל דירה או משהו כזה. יצטרכו למכור את הנכסים לחלוקה הוגנת בכל מקרה
בעיקרון את צודקת.
אבל גם במשפחות בלי סיבוכים, כדאי להסדיר את החלוקה בין בן הזוג הנותר לילדים.
ואני אומר את זה כמי שלא מעלה על דעתו לא לכבד כל רצון של אחד מהוריי כשההורה השני יגיע ל 120.

כדאי להסדיר את החלוקה בין בן הזוג הנותר לילדים.

לגמרי צודק!
הסתכלתי מהפן של הורה אחד. אבל כן, צריך צוואה הדדית אחד לשני ומשם הכל לילדים שווה בשווה (וזה גם יכול להיות בצו ירושה, לא בצוואה)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
צריך צוואה הדדית אחד לשני ומשם הכל לילדים שווה בשווה (וזה גם יכול להיות בצו ירושה, לא בצוואה)
לא הבנתי איך בצו ירושה אחרי צוואה הדדית?

גם אם עושים צוואה הדדית והרכוש עובר בין בני הזוג אחרי מות אחד מהם היא לא מתבלטת
היא הרי זאת שמגדירה בעצם את הירושה לילדים
כלומר היא צוואה לכל דבר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ עצה בנושא פירעון מסול משכנתא נדל"ן 4
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
R עצה בקשר להשקעה שוק ההון 10
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
K עצה לפתיחת המחשבה - קניית נכס נדל"ן 25
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
A היי מבקש עצה בבקשה התפתחות אישית 17
ק עוצו עצה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
הנולד סכסוך גבולות עם שכן - מבקש עצה אוף טופיק 17
deussex עצה לניקוי ברזים וכיורים מאבנית וחלודה אוף טופיק 22
א תנו לי עצה שוק ההון 4
נ גן עדן אקולוגי או אסון כלכלי, מתחיל בשוק ההון ומבקש עצה יומני מסע אישיים 11
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
סול אבא מבקש עצה שוק ההון 9
L יעוץ בנושא משכנתא מבקש עצה מהמומחים נדל"ן 25
M דמי ניהול מטורפים ומנגד.... דרושה עצה שוק ההון 88
D חייל משקיע.. כנסו לטכס עצה שוק ההון 9
Kintsukuroi עצה בפוליטיקה ארגונית אוף טופיק 7
מתכנת עצה לגבי התנהלות עם הזמנה מקוונת שלא סופקה צרכנות פיננסית 12
S עצה לחסר הניסיון... יומני מסע אישיים 32
M עצה לגבי פתיחת חשבון בואנוגרד או ב IB ואיך להתמקח בעמלות כשמדובר בחשבון אינטרנטי שוק ההון 33
S עצה להמשך התנהלות פיננסית שוק ההון 53
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
waskindalost מחפש עצה : האם לוותר על הליסינג התפעולי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
ת מחיר כמו ישיבה במסעדה בהזמנת פיקאפ- פרצה פסיכולוגית? צרכנות פיננסית 5
unrealx התמודדות פסיכולוגית עם ירידות בתיק מנייתי גדול שוק ההון 59
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61
A שאלה פילוסופית, פסיכולוגית, ברשותכם, תודה. שוק ההון 1
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41

נושאים דומים

Back
למעלה