• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה מסוכן יותר מניות או נדל"ן?

• פותח הנושא פותח הנושא Ron B
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ron B

משתמש בכיר
דירוג
1,325
זה לא פוסט בנושא איפה התשואה גבוהה יותר. פה התשובה ברורה ויש על כך אין ספור ספרים, מאמרים, ובלוגים.
כמו כן, אין בכוונתי לדון בשאלה של משכתנא. בעיקר כי משכנתא מסבכת עוד יותר את הנושא שגם כך לא מובן להרבה אנשים.
מה שבעיקר מטריד אותי זה ההשוואות בין מערכות נכסים שאין להם אותו סיכון, או שהסיכון לא ברור לאדם שמשווה.
לכן, החלטתי להתמקד בשאלה מאד פשוטה: מה מסוכן יותר? נדל"ן או תיק מניות + אג"ח.
לבית יש כמובן סיכונים נוספים שאני מתעלם מהם פה. יש סיכוני שכונה, כביש גדול שמוריד את ערך הנכס, וכו'. אני פה נותן "יתרון" לנדל"ן בכך שאני מתייחס למדדים כלליים שממצעים הרבה מאד בתים, ובכך מורידים את הסיכון האמיתי בקניית בית מסויים ברחוב מסויים בשכונה מסויימת.

יש הרבה דרכים למדוד סיכון. החלטתי לבחור במדד הבא: התשואה הנמוכה ביותר ל-5 שנים רצופות שהייתה בתקופה ארוכה.
למה 5 שנים? כי נדל"ן ידוע בזה שהוא שוק פחות יעיל ממניות ומגיב יותר לאט, ולכן מדידה של רכיב כמו סטיית תקן חודשית או אפילו שנתית לא מתאימה לדעתי.
מצד שני טווח ארוך מדי כמו 10 שנים או יותר לא מייצג סיכון, שהרי לאורך זמן ארוך הכל עולה (או לפחות לא יורד), אבל כמו שקיינס אמר "בטווח הארוך כולם מתים".
ובכן, לקחתי את ה-data של רוברט שילר, ובדקתי את המדד הזה: תשואה נמוכה ביותר ב-5 שנים.
בדקתי מ-1970 עד היום.
בנדל"ן 5 שנים הגרועות ביותר הניבו ירידה של 26% (זה היה מ-2006 עד 2011)
במניות (מדד S&P500):
100% מניות: ירידה של 26%
90% מניות, 10% אג"ח 10 שנים: ירידה של 21%
75% מניות, 25% אג"ח 10 שנים: ירידה של 12.7%

אז אני כמובן לא ממליץ ולא מייעץ, אבל הנתונים האלו מראים שבניגוד לאיטואיציה, תיק שמכיל 75% מניות 25% אג"ח: בהחלט באותה רמת סיכון כמו נדל"ן לא ממונף אם לא פחות מסוכן.

האם תשואת הנדל"ן שבדקת כוללת גם את התשואה משכר דירה?

זה לא פוסט בנושא איפה התשואה גבוהה יותר. פה התשובה ברורה ויש על כך אין ספור ספרים, מאמרים, ובלוגים.
כמו כן, אין בכוונתי לדון בשאלה של משכתנא. בעיקר כי משכנתא מסבכת עוד יותר את הנושא שגם כך לא מובן להרבה אנשים.
מה שבעיקר מטריד אותי זה ההשוואות בין מערכות נכסים שאין להם אותו סיכון, או שהסיכון לא ברור לאדם שמשווה.
לכן, החלטתי להתמקד בשאלה מאד פשוטה: מה מסוכן יותר? נדל"ן או תיק מניות + אג"ח.
לבית יש כמובן סיכונים נוספים שאני מתעלם מהם פה. יש סיכוני שכונה, כביש גדול שמוריד את ערך הנכס, וכו'. אני פה נותן "יתרון" לנדל"ן בכך שאני מתייחס למדדים כלליים שממצעים הרבה מאד בתים, ובכך מורידים את הסיכון האמיתי בקניית בית מסויים ברחוב מסויים בשכונה מסויימת.

יש הרבה דרכים למדוד סיכון. החלטתי לבחור במדד הבא: התשואה הנמוכה ביותר ל-5 שנים רצופות שהייתה בתקופה ארוכה.
למה 5 שנים? כי נדל"ן ידוע בזה שהוא שוק פחות יעיל ממניות ומגיב יותר לאט, ולכן מדידה של רכיב כמו סטיית תקן חודשית או אפילו שנתית לא מתאימה לדעתי.
מצד שני טווח ארוך מדי כמו 10 שנים או יותר לא מייצג סיכון, שהרי לאורך זמן ארוך הכל עולה (או לפחות לא יורד), אבל כמו שקיינס אמר "בטווח הארוך כולם מתים".
ובכן, לקחתי את ה-data של רוברט שילר, ובדקתי את המדד הזה: תשואה נמוכה ביותר ב-5 שנים.
בדקתי מ-1970 עד היום.
במניות (מדד S&P500):
90% מניות, 10% אג"ח 10 שנים: ירידה של 21%
75% מניות, 25% אג"ח 10 שנים: ירידה של 12.7%

אז אני כמובן לא ממליץ ולא מייעץ, אבל הנתונים האלו מראים שבניגוד לאיטואיציה, תיק שמכיל 75% מניות 25% אג"ח: בהחלט באותה רמת סיכון כמו נדל"ן לא ממונף אם לא פחות מסוכן.

למה בחרת במניות ו אגח טווח יותר ארוך מנדלן ? היה נראה לי שדוקא נדלן יהיה 10 שנים ותיק הוני 5 שנים, או 5/10 שנים לשניהם
ולפי מה שכתבת יוצא שנדל"ן ~ 90% מניות ו 10 אחוז אג"ח (21 % ירידות ולא 12.7%) מבחינת יחס תשואה לסיכון אני מנחש שכנראה 100% מניות הכי קרוב לנדל"ן)
אבל כאן תריך להוסיף שכירות ומיסוי על השכירות (בארץ? בחול ?)

זה כולל דמי שכירות? זה כולל עלות תיקונים? עלות שיפוץ בפעם בכמה עשורים?
זה כולל דיבינדים?
אג"ח 10 שנים
למה לא אג"ח ארוך כמו TLT?

פורום ישראלי מתאים להשוואת נדל"ן ישראלי. רוב מי שמתעניין בקניית נדל"ן- מתכוון לקנות בישראל. גם רוב השקעות האג"ח הן בישראל. וכדי שזה יתאים, מציעה להשוות מול מדד מניות ישראליות.
וגם מה ששאלו אותך לפניי, כשאתה מפרסם השוואה תכלול גם את הנתונים שכלולים בה ותסביר למה דווקא נתונים אלה.
וגם- אם כותרת השרשור היא מניות מול נדל"ן, למה הכנסת להשוואה את האג"ח?

• אהבתי
Reactions: ogi
אז זה לא אומר דבר (כמעט) כי שניהם חלק עצום מהתשואה
אמממ, אם השכ"ד = דיבידנדים מ - 75% הקרן במניות, או באיזור, אפשר לנטרל את הרעש, בטח לצורך חישוב גס של תשואה לחמש שנים.
בפועל להערכתי השכ"ד בערך כפול בממוצע היסטורי (75% מהקרן, כי הקופונים מהאג"ח חייבים להיות בפנים) מהנ"ל וזה סה"כ מתיישב עם מסקנת המשורר שתיק שכזה הוא סביב אותה רמת הסיכון כמו נדל"ן לא ממונף, כמובן בהנחה שאנחנו מסכימים ששקללנו פה את כל הפרמטרים החשובים, (אני לא בטוח).

לגבי דיבידנדים, שכר דירה והוצאות דירה:
מדד המניות כוללים דיבידנדים (השקעה מחודשת). קופונים של אג״ח נכללים. כבדיקת שפיות השוותי את התשואה לזאת ב-portfolio visualizer והן היו זהות.
מדד הדירות לא כולל שכר דירה, אבל הוא גם לא כולל בלאי: לא תיקונים ולא התיישנות דירה. למה לא? כי אין הנתונים האלו (אצל שילר). צריך לזכור שמדד מחירי דירות משווים דירה חדשה לדירה חדשה אחרי הרבה שנים. ברור שהמחיר לא זהה, ולכן יש לי הנחה סבירה ששכר הדירה, שהוא בקירוב 2% מתקזז עם הבלאי. חשוב להבין שגם אם נשאר כל 2% ואין בלאי בכלל, אז ל-5 שנים יש תוספת של עוד 10%. זה לא ממש ישנה את התמונה.
אני שוב מדגיש: אני לא מנסה להראות איזה תיק מניב תשואה גבוהה יותר, אלא לנסות להעריך את הסיכון.

פורום ישראלי מתאים להשוואת נדל"ן ישראלי. רוב מי שמתעניין בקניית נדל"ן- מתכוון לקנות בישראל. גם רוב השקעות האג"ח הן בישראל. וכדי שזה יתאים, מציעה להשוות מול מדד מניות ישראליות.
מסכים מאד, והייתי עושה את זה בשמחה, אבל בישראל כמו בישראל, ולא כמו בארה״ב: אין נתונים. לפחות לא מסודרים ומנורמלים נכון כמו שיש בארה״ב.
מצד שני, ישראל ב-50 שנה האחרונות הייתה מדינה בצמיחה מטורפת שהצליחה בצורה מטורפת. אם הייתי צריך לחזות את 20-30 שנה הבאות, הייתי מעדיף להתבונן בהסטוריה של כלכלה יותר מבוססת ומפותחת. אז אולי זה לא כ״כ שגוי להסתכל על ארה״ב כשבוחנים את העתיד בישראל.
למה לא אג"ח ארוך כמו TLT?
בחרתי את התיק הכי ״קלאסי״ ופשוט שאני מכיר. רוב ספרי ההשקעה הפופלריים שקראתי ממליצים על x% מניות והשאר אג״ח לא ארוך מדי: בינוני. אז זה מה שבחרתי. הטענה היא, שעדיף לשים אחוזים גבוהים יותר במניות מאשר להשקיע באג״ח ארוך יותר, מבחינת חזית היעילות (סטיית תקן מול תשואה). אבל זה כבר דיון אחר...

כמו כל סטטיסטיקה אפשר לעוות תוך כדי אמירות אמיתיות לחלוטין.
לדוגמה: אם השאלה היתה תשואה מקסימלית ל-5 שנים התשובה היתה נותנת מסקנה הפוכה.
לא חושב שהבדיקה נותנת אפילו אינדיקציה לכדאיות השקעה.
אולי ליחס ביניהם כאשר ההפסד מקסימלי על פני חמש שנים

אני מצטערת אבל חושבת שלדף הזה אין שום משמעות למשקיע ישראלי, לפחות כל עוד ההתייחסות היא למדדים אמריקאים ומחסור בנתונים להשוואה.
אם אי אפשר למצוא נתונים ישראלים אז אי אפשר לדעת מה מסוכן יותר בישראל, נדל"ן, מניות או אג"ח.
אבל אםרוצים להתפלפל כאן על נתונים אמריקאים חלקיים- תפאדלו. אני פרשתי :)

אני מצטערת אבל חושבת שלדף הזה אין שום משמעות למשקיע ישראלי, לפחות כל עוד ההתייחסות היא למדדים אמריקאים ומחסור בנתונים להשוואה.
אם אי אפשר למצוא נתונים ישראלים אז אי אפשר לדעת מה מסוכן יותר בישראל, נדל"ן, מניות או אג"ח.
אבל אםרוצים להתפלפל כאן על נתונים אמריקאים חלקיים- תפאדלו. אני פרשתי :)
מסכים שהנדלן ב"מחקר" צריך להיות ישראלי, אבל מה הבעיה עם מניות אמריקאיות?
כנראה שיותר קל לרכוש מניות אמריקאיות מבית בישראל

קשה מאוד להשוות, שוק ההון הוא אומנם תנודתי יותר בטווח הקצר אבל, לדעתי התשובה היא ההתנהלות של המשקיעים בנדל"ן מניב או המשקיעים בשוק ההון, הם אילו
שקובעים את רמת הסיכון של ההשקעה ! סוגי ניירות הערך שהתיק מכיל, גובה המינוף...... סוגי הנכסים שפורטפוליו הנכסים מכיל בהתאמה לסוג האוכלוסיה שנכסים אילו פונים אליהם, בארה"ב מדרגים נכסים אלו לפי נכסי יוקרה ולאחריהם קלאס A,B,C,D רמת המינוף, הטיימינג של ההשקעה.....

אפשר לשאול באיזה חמש שנים ירד ה - SP TR ב - 26% ?
בין פברואר 2004 ל-פברואר 2009.
ב-yahoo finance זה יוצא מינוס 20%, אני מניח שזה נובע מהדרך בה שילר מחשב את הערך של SP - הוא עושה ממוצע חודשי (מה שלדעתי יותר משקף).
מה ששוב מראה שהערך הזה מאד רגיש ל-5% לכאן ולשם.
זה נימוק מאד בוגר ומדעי. אי אפשר אז בואו נטמון את הראש בחול. רק אל תבלבלו אותי עם נתונים.
אבל סתם בשביל הספורט הצלחתי למצוא מצגת של בנק ישראל שם הם מציגים גרף של מחירי דיור בישראל: הם מראים שם שמ-1995 במשך כ-12 שנים המחירים נשחקו ראלית ב-24%. בישראל בשנים האלו אין טעם לדבר על מחיר לא ראלי, כי האינפלציה היתה גבוהה מאד. לכן, בקירוב אפשר לומר שהסיכון בירידה ב-5 שנים בישראל היא ירידה של 12%. זה קרה בעבר. אבל שוב: אם בארה"ב הגדולה הייתה ירידה של 26% האם זה לא מראה שירידה כזאת תתכן גם בישראל? האם זה שבישראל לא קרתה ירידה כזאת מלמדת אותנו שהיא לא תקרה, למרות שהיא קרתה בארה"ב?
בכל מקרה, אפילו אם מניחים שהירידה המקסימלית האפשרית בישראל ב-5 שנים היא 12%, זה בהחלט סיכון זהה לתיק של 75% מניות, ופה אני משווה ל-SP שזה הרבה פחות מסוכן ממניות ישראליות.

ה נדל"ן להשקעה, מי קונה נכס שמשלם 2% בשנה להשקעה ?
גם בזה שמתי לב שהרבה אנשים מתבלבלים.
ראשית מדד תשואת השכירות הממוצע בתל אביב הוא 2.3%.
אהה, אבל מי משכיר דירה בת"א? אנחנו קונים דירה ברחובות. אז שם המדד טיפה יותר גבוה 2.5%.
טוב, רחובות זה מרכז מדי. אנחנו הולכים על נהריה. אוקי, אבל שם מדד השכירות הוא 2.5%.
אז כן, יש מקומות בהם מגיעים ל-3%. למשל ירוחם.

עכשיו, אחרי שראינו את המספרים נכון להיום,
בואו נעשה קצת סדר בכלכה של דירות: מחיר דירה הוא מחיר הקרקע או הזכות לגור + עלות הבנייה.
מה שעולה עם הזמן הוא מחיר הקרקע. על עלות הבנייה יש בלאי (כלומר, הוא יורד).
ככל שהחלק היחסי של עלות הקרקע גבוה יותר בדירה: יהיה עליה פחות בלאי יחסי, וערכה יעלה יותר (עד כאן: לוגיקה מסדר ראשון).
זה מתומחר בשוק ולכן אחוז שכר הדירה יותר נמוך במקומות בהם החלק היחסי של מחיר הקרקע גדול יותר.
ואיפה זה קורה? באזור המרכז. שם מחיר הקרקע גבוה יותר, יש פחות בלאי (באחוזים) על הדירה, ושכר הדירה היחסי נמוך יותר.
במילים אחרות, אם מצאת דירה בפריפריה שיש עליה תשואה גבוה יותר 3%: כל הכבוד. אבל כך בחשבון שזה יתקזז לך עם הבלאי היחסי
ועם זה שערך הדירה יעלה פחות.
לכן, מה שהכי הגיוני לעשות הוא לקחת ממוצע ארצי: גם של מחירי הדירות וגם של אחוזי השכירות.

גם בזה שמתי לב שהרבה אנשים מתבלבלים.
ראשית מדד תשואת השכירות הממוצע בתל אביב הוא 2.3%.
אהה, אבל מי משכיר דירה בת"א? אנחנו קונים דירה ברחובות. אז שם המדד טיפה יותר גבוה 2.5%.
טוב, רחובות זה מרכז מדי. אנחנו הולכים על נהריה. אוקי, אבל שם מדד השכירות הוא 2.5%.
אז כן, יש מקומות בהם מגיעים ל-3%. למשל ירוחם.
למה אתה הולך על ממוצע? אתה קונה דירה להשקעה תקנה דירה קטנה שנותנת יותר תשואה.
למה אתה בודק היום שהיחס מחיר\שכירות גדל ב100% בעשר שנים האחרונות והוא בועתי לגמרי
לא יותר הגיוני לבדוק ממוצע ב X שנים ?

בלי קשר אני חושב שההשוואה שלך היא שרירותית(בפרמטרים וההנחות) ולי אישית לא נותנת שום אנדקציה מה "יותר מסוכן"
*גילוי נאות אני לא בעד השקעה בנדל"ן בטח לא ב2.5% תשואה משכירות

• אהבתי
Reactions: ogi
לכן, מה שהכי הגיוני לעשות הוא לקחת ממוצע ארצי: גם של מחירי הדירות וגם של אחוזי השכירות.
בעיניי לא הגיוני. אם כבר לקחת 3 ממוצעים. המעגל הראשון של המטרופולינים בישראל (גוש דן, י-ם, חיפה והקריות), המעגל המרוחק במקצת (חדרה-גדרה) והפריפריה הרחוקה (הנגב, הגליל, העמקים המזרחיים, יו"ש?).
ושאלה אם בתחום השקעות נדל"ן כדאי לקחת בכלל ממוצעים (אלא אם זה נועד לקנות מדד עוקב חברות בניה בישראל נניח) כי בדר"כ אדם קונה דירה אחת בכל פעם ועליה הוא עושה את כל הבדיקות וההערכות. משהו בדומה לאדם שקונה באופן סלקטיבי מניות של חברות ועושה בדיקות על כל אחת מהחברות.
במילים אחרות, אם מצאת דירה בפריפריה שיש עליה תשואה גבוה יותר 3%: כל הכבוד
לא חסר בפריפריה נכון להיום דירות עם תשואה ברוטו של 4.5%-5% רק מהצד של שכר הדירה (תסתכל במדלן) ועליית ערך קיימת גם בפריפריה. שוב, לא באופן גורף אבל אם עורכים בדיקות של תכניות ועדות תכנון מקומיות אפשר לגלות היכן כדאי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אתה הולך על ממוצע?
קשה להתמודד עם הטיעון הבא: "נכון יש את הממוצע. אבל אני יודע יותר טוב מכולם. אני משיג מעל הממוצע".
למה קשה? כי אם כולם מעל הממוצע, אז הממוצע כבר לא ממוצע.
אם לך יש יכולות חזקות מהשוק באיתור דירות שנותונות TR גבוה מהממוצע בהרבה: אין לי טיעון נגדי. פשוט לך על זה.
בכל מקרה, אפשר מייד להשליח את זה גם למניות: "למה לקחת ממוצע של מניות (זה מדד המניות)? הרי אני חכם מכולם, אז אני
אבחר מניות שנותנות תשואה גבוהה יותר."
הטענה הבסיסית שלי שדירות עם שכר דירה יחסי גבוה, לא בא בחינם. זה נובע כי עלות הבנייה היחסית יותר גבוהה ויש יותר בלאי.
בכל מקרה, אנחנו גלשנו לנושא לא רלוונטי. אם מדד השכירות הוא 2.5% או 3% לא ישנה את התמונה של הסיכון בנדל"ן.
הסיכון עדיין מגיע למינוס 10% עד 20% ב-5 שנים. ושכר דירה גבוה ב-1% לא ישנה את זה. וכן, זה קרה גם בארץ הקודש, ולא רק לגויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נת"י האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
B הסרת צו "מבנה מסוכן" נדל"ן 12
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15
נ להתאהב זה לפעמים זול ופחות מסוכן מלהשקיע אוף טופיק 35
ב משכנתא במסלול צמוד מדד - למה נחשב מסוכן? נדל"ן 48
ד מבנה שהיה מסוכן נדל"ן 8
D התנתקות מסוכן הביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
maverick פנסיה - האם זה לא מסוכן מדי להשקיע במסלול מחקה מדד s&p500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
F Tradelines בכרטיסי אשראי אמריקאיים - האם משתלם? כנראה שלא ואולי מסוכן צרכנות פיננסית 10
Y האם מס הירושה שיש בארה"ב של 35% הוא לא מסוכן ואיך להתמודד איתו? שוק ההון 1
M ניוד פנסיה וביטוח מנהלים מסוכן צרכנות פיננסית 9
mr.mo מבנה מסוכן כיצד ניתן לחייב את בעלי הדירות נדל"ן 4
קורא הדוק מה הדבר הכי מסוכן שאתם מחזיקים בתיק ? שוק ההון 216
mudale222 מה כל כך מסוכן? שוק ההון 4
adamshalev סימולציית מונטה-קרלו (ולמה תיק סולידי מדי עלול להיות מסוכן) שוק ההון 100
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
B העברת/המרת מניות RSU מיסים 1
stonks תכנון מס בתרומת מניות מיסים 21
SolidAce החזר מס מתשלום מס לארצות הברית במכירת מניות בברוקר זר מיסים 10
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
Dr Spock האם ירידת הדולר שקולה לירידת מניות שנסחרות בדולר ? שוק ההון 28
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
חשוב לדעת העברת מניות שוק ההון 29
A העברת מניות מברוקר מקומי (אקסלנס) לברוקר חיצוני IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
J מניות מחלקות דיוידנד שוק ההון 9
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B הבדל בין המרת מט״ח ישירות להמרת מט״ח בקניית מניות ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
מ מניות במתנה - בנק הפועלים שוק ההון 26
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
E מניות mlp- מס שוק ההון 2
A מדדי מניות דיבידנדים שוק ההון 8
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
מ דיבידנד על מניות espp לאחר עזיבת העבודה מיסים 0
N איך ייתכן שמסלול מניות אחד בהראל עשה 60% ואחר רק 18%? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב סדר מכירה של מניות בברוקר זר מיסים 9
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ע תיק מניות ברילוקיישן מיסים 7
ע Cfd על מניות ישראליות שוק ההון 1
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
ש 55% רווח ב12 חודשים במסלול מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה