לרכוש קרן מחקה ישראלית עם דמי ניהול גבוהים יחסית אבל עם אפשרות לרכישה בהוראת קבע.
יש כמה או לא מעט או כן מעט קרנות ישראליות מחקות מדדים עם דמי ניהול 0%...
ממה שאני זוכר ולא התעמקתי הוא שהבעיה בדמי הניהול בקרנות הישראליות מחקות המדדים בהכללה היא שהן מתחילות נמוך עד 0% כדי לצבור קהל לקוחות, ואז אחרי שהכירו את עצמן לציבור המשקיעים וצברו קהל לקוחות, הן מעלות מתישהוא את דמי הניהול "באקראי" (מה אקראי בזה?), ולכן דמי הניהול שלהן לא יציבים לאורך זמן.
אי אפשר לסמוך עליהן ש- 0% נשאר 0% וכו'.
האם לדעתם להוציא את עצמכם מהמשוואה שווה את דמי הניהול הגבוהים?
לא.
כי אתה מתרכז ומשקיע זמן, מאמץ ומחשבה
בסימפטום... אתה
לא פותר את הבעיה.
אתה הבעיה.
רוצה המלצה אקראית מאוואטר מהאינטרנט עם מנת משכל של פד לעכבר?
אתה יודע איך
אני פתרתי את הבעיה?
הקשבתי
לשיר של עטר מיינר שאומר שהכל משחק מחשב. שום דבר לא אמיתי.
לי זה מרגיש ככה הרבה פעמים (כנראה מאפיין אישיותי).
תחשוב על זה רגע, הוא אשכרה צודק - הכל מספרים דיגיטליים על המסך 99.9% מהזמן, והזמן שבו אנחנו פוגשים כסף אמיתי בפועל בצורת כסף הוא פשוט זניח (ופוגשים אותו לרגע קט אך ורק כשצורכים משהו).
אז התעקשתי ולאחר הרבה מאוד שיחות עם עצמי (מדבר לעצמי מלא, אני רציני, לא צוחק, שיחות שלמות) שכנעתי את עצמי שכל כסף שאני מכניס לשוק ההון הוא משחק מחשב והכסף הזה כבר לא קיים.
זה היה הסיכום שלי מול עצמי - מה שנכנס לשוק ההון כבר לא קיים יותר, וויתרתי עליו, וזה אחלה ומרגש לראות אותו נצבר בשורה הזאת של גודל התיק במערכת המסחר של אקסלנס... אבל שום דבר לא אמיתי, אומרים יהיה בסדר, יהיה בסדר, אבל אף פעם לא בסדר (?).
מתישהוא אפגש עם הכסף הזה בפרישה המוקדמת ואולי מתישהוא לא אפגש איתו ואמות מסרטן ריאות לפני זה.
תשקיע בבעיה ולא בסימפטום, אתה הבעיה, תשקיע בעצמך ולא בפלטפורמה או בשיטה.
קל לי לכתוב... יודע... אבל עבודה עצמית אמיתית היא אף פעם לא קלה, ואם מצליחים בתוך עצמנו (inside) להזיז בעצמנו (סוכנות אישית) את המחט של המטוטלת לכיוון שהחלטנו שרוצים להזיז אותה, וזה קשה, הרווח האמיתי מלהשיג משהו שהוא קשה הרבה יותר מתוק מאשר משהו שהיה קל להשיג אותו.
את רוב הדברים השווים שהשגתי בחיים, השגתי אך ורק בקשה, בחרא, בזיעה, בדם וככל שהם היו יותר קשים, ככה הרווח מהם היה יותר מתוק וטעים.