• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות דווקא פסיכולוגית

• פותח הנושא פותח הנושא DigiDog87
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DigiDog87

משתמש סולידי
דירוג
10
אני מתלבט לגבי רכישה כל חודש ב 15 שנה הקרובות קרן מחקה של הסנופי וההתלבטות היא:

קרנות איריות ולהנות מדמי ניהול נמוכים ומיסוי נמוך אבל באופן ידני.
לבין
לרכוש קרן מחקה ישראלית עם דמי ניהול גבוהים יחסית אבל עם אפשרות לרכישה בהוראת קבע.

אני רוצה להוציא את עצמי מהמשוואה, אני חושש שאם ארכוש אקטיבית כל חודש אני עלול לעשות שטויות כמו למכור בפאניקה או לקנות יותר ברגע התלהבות, האם לדעתם להוציא את עצמכם מהמשוואה שווה את דמי הניהול הגבוהים?

אם אני קונה קרן ישראלית אני יכול לעשות הוראת קבע ולנתק את עצמי מהתהליך
אני חושבת שאם אתה רוצה לנתק את עצמך מהתהליך להתחיל בצורה כזו (לקנות קרן ישראלית דמי ניהול קצת גבוהים) זה פיתרון מעולה להתחלה. אחרי כמה שנים שתפתח חסינות ותראה שזה לא מזיז לך ואתה בודק את התיק לעיתים רחוקות אם בכלל תוכל לחשוב על מעבר לקניה ידנית.
שווה לשלם את הדמי ניהול אם הם יתנו לך חווסן נפשי ולא יהיה את הפיתוי של לעשות שטויות.
לא מייעצת ולא ממליצה

לרכוש קרן מחקה ישראלית עם דמי ניהול גבוהים יחסית אבל עם אפשרות לרכישה בהוראת קבע.
יש כמה או לא מעט או כן מעט קרנות ישראליות מחקות מדדים עם דמי ניהול 0%...
ממה שאני זוכר ולא התעמקתי הוא שהבעיה בדמי הניהול בקרנות הישראליות מחקות המדדים בהכללה היא שהן מתחילות נמוך עד 0% כדי לצבור קהל לקוחות, ואז אחרי שהכירו את עצמן לציבור המשקיעים וצברו קהל לקוחות, הן מעלות מתישהוא את דמי הניהול "באקראי" (מה אקראי בזה?), ולכן דמי הניהול שלהן לא יציבים לאורך זמן.
אי אפשר לסמוך עליהן ש- 0% נשאר 0% וכו'.

האם לדעתם להוציא את עצמכם מהמשוואה שווה את דמי הניהול הגבוהים?
לא.
כי אתה מתרכז ומשקיע זמן, מאמץ ומחשבה בסימפטום... אתה לא פותר את הבעיה.
אתה הבעיה.
רוצה המלצה אקראית מאוואטר מהאינטרנט עם מנת משכל של פד לעכבר?
אתה יודע איך אני פתרתי את הבעיה?
הקשבתי לשיר של עטר מיינר שאומר שהכל משחק מחשב. שום דבר לא אמיתי.
לי זה מרגיש ככה הרבה פעמים (כנראה מאפיין אישיותי).
תחשוב על זה רגע, הוא אשכרה צודק - הכל מספרים דיגיטליים על המסך 99.9% מהזמן, והזמן שבו אנחנו פוגשים כסף אמיתי בפועל בצורת כסף הוא פשוט זניח (ופוגשים אותו לרגע קט אך ורק כשצורכים משהו).
אז התעקשתי ולאחר הרבה מאוד שיחות עם עצמי (מדבר לעצמי מלא, אני רציני, לא צוחק, שיחות שלמות) שכנעתי את עצמי שכל כסף שאני מכניס לשוק ההון הוא משחק מחשב והכסף הזה כבר לא קיים.
זה היה הסיכום שלי מול עצמי - מה שנכנס לשוק ההון כבר לא קיים יותר, וויתרתי עליו, וזה אחלה ומרגש לראות אותו נצבר בשורה הזאת של גודל התיק במערכת המסחר של אקסלנס... אבל שום דבר לא אמיתי, אומרים יהיה בסדר, יהיה בסדר, אבל אף פעם לא בסדר (?).
מתישהוא אפגש עם הכסף הזה בפרישה המוקדמת ואולי מתישהוא לא אפגש איתו ואמות מסרטן ריאות לפני זה.
תשקיע בבעיה ולא בסימפטום, אתה הבעיה, תשקיע בעצמך ולא בפלטפורמה או בשיטה.
קל לי לכתוב... יודע... אבל עבודה עצמית אמיתית היא אף פעם לא קלה, ואם מצליחים בתוך עצמנו (inside) להזיז בעצמנו (סוכנות אישית) את המחט של המטוטלת לכיוון שהחלטנו שרוצים להזיז אותה, וזה קשה, הרווח האמיתי מלהשיג משהו שהוא קשה הרבה יותר מתוק מאשר משהו שהיה קל להשיג אותו.
את רוב הדברים השווים שהשגתי בחיים, השגתי אך ורק בקשה, בחרא, בזיעה, בדם וככל שהם היו יותר קשים, ככה הרווח מהם היה יותר מתוק וטעים.

אני אעשה את זה בשבילך, שלח לי שם משתמש וסיסמא לתיק שלך, תעביר לי כסף כל חודש ותיכנס עוד 15 שנה לראות כמה יצא. ניתוק מלא ביננו מובטח.

אני מניח שאתה מבין את הבעיה בהצעה שלי, זה טוב שאתה רוצה להשקיע, ואתה צריך להיות מעורב, לדעת כמה יש לך, כמה אתה משלם על זה, אם זה מתאים לסיכון שאתה רוצה לקחת באותו זמן, כמה מיסים אתה תשלם על זה...

לא הכל בחיים צריך לשים על אוטומט.

דעתי קצת שונה משל האחרים פה.
לפסיכולוגיה של ההשקעות חשיבות קריטית.

אני רוצה להוציא את עצמי מהמשוואה, אני חושש שאם ארכוש אקטיבית כל חודש אני עלול לעשות שטויות כמו למכור בפאניקה או לקנות יותר ברגע התלהבות
אתה רק חושש שזה מה שתעשה או שזה קרה כבר בעבר?
כמה זמן אתה כבר ״חושב״ להשקיע, ולא עושה אתה זה?
האם הצטבר לך הרבה כסף שרצית להשקיע ולא השקעת? האם יצא שמכרת כסף שהושקע בגלל שהשוק קרס/עלה?

אם אתה *רואה בפועל* שאתה לא מצליח להתמיד בהשקעה בשוק ההון מכל מני סיבות, לדוגמא:
אתה מתעכב עם ההשקעות החודשיות/תקופתיות (השוק עלה אוף פספסתי אחכה שירד, השוק יורד איזה לחץ אחכה קצת לראות שהכל בסדר).
או כשאתה נכנס בשביל לעשות הפקדה ואז רואה את מצב התיק ונלחץ נורא ויכול לעשות/עושה פעולות שאחר כך אתה מתחרט עליהן (השוק יקר נורא אולי נמכור/השוק התרסק אולי נמכור).
ואתה רואה שבפועל אתה לא באמת מצליח לחסוך בעצמך… וכסף שלא הכנסת לחיסכון (כי חששת ואתה ״מחכה״) או כסף שמכרת (כי השוק נורא יקר) פתאום צריך אותו להוצאה ״נורא חשובה״ כמו שדרוג הרכב, או גאג׳ט חדש שראית, או סתם ״החיים״…

ולעומת זאת, אתה רואה את ההתנהלות שלך עם קרן ההשתלמות/הפנסיה. שלשם כספי ההפקדה שלך ושל המעביד נכנסים כמו שעון. כן, בחוסר יעילות, כן עם דמי ניהול מוגזמים, אבל נכנסים ומושקעים. ואתה רואה שאתה מצליח לצבור שם כסף ולחסוך…

אם זה מה שקורה אצלך (בצורה כזו או אחרת) אז לדעתי כן, עדיף לייצר לעצמך חיסכון אוטומטי שנעלם מהבנק ונכנס כמו שעון להשקעה שבחרת.
כן, זה כנראה לא יהיה ״יעיל״ או ״אופטימאלי״. אבל אתה תחסוך.
בהמשך אם תרגיש שאתה יותר בשל (פסיכולוגית) להשקעה עצמאית תוכל לייעל את תהליך ההשקעה.

טיפול פסיכולוגי עלול להניב תשואה גבוהה יותר (לא בלעג חלילה, אנוכי גם הולך לפסיכולוג).
אתה פותח לא מעט שרשורים, חושש שתעשה שטויות מהתלהבות של רגע. נראה שאתה מונע מפחד לפספס (FOMO) או מאדרנלין גבוהה שעלול לגרום לטעויות (אוהב הימורים?) לדעתי האישית.

לפי השרשורים שכבר פתחת, כל הרעיון שלך שגוי מן היסוד כי מה שאתה רוצה להשקיע בו ממש לא מתאים לפרופיל שלך, לפי מה שאתה מתאר.
אם אתה לא אזרח אמריקאי, שים את הכסף בקרן כספית. תקרא הרבה ותבין את המשמעויות של השקעות שונות.
תן לזה חצי שנה - תלמד, ותשכיל. כשתהיה מוכן תוציא את הכסף מהכספית ותשקיע במוצר שמתאים לך לאחר שהגדת פרופיל סיכון וטווח השקעה.
תמצא לך איזון שייתן לך את האפשרות להשקיע עם שקט נפשי.
השקעה פאסיבית ב100% מניות זה נחמד אבל זה ממש לא עבור כל אחד.

תנסה לתרגם את הפחדים למשהו אובייקטיבי יותר. אולי תתייעץ עם איזה יועץ השקעות שייתן לך יותר ביטחון בדרך המתאימה בשבילך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
B התלבטות בין S&P500/כספית/העברה מט״ח שקל לדולר - לטווח של כחצי שנה שוק ההון 7
D ויתור על אזרחות אמריקאית - התלבטות מיסים 43
O התלבטות בבחירת דירה - דירה בהנחה נדל"ן 9
מ התלבטות בין פיקדון בבנק לקרן מחקה אגח מיסים 0
הפרופסור התלבטות מה רלוונטי יותר לתעשיה, היום ובעתיד התפתחות אישית 6
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23

נושאים דומים

Back
למעלה