• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחפש עצה : האם לוותר על הליסינג התפעולי ?

• פותח הנושא פותח הנושא waskindalost
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

waskindalost

משתמש רגיל
דירוג
417
יש לי רכב מהעבודה.

הקילומטראז השנתי שלו 16.5K.

אני חושב לוותר עליו.

מה שהוצע לי כחלופה הוא 3K לברוטו כמובן (תחת אחוז מס שולי של 34%). מהם לא יופרשו הפרשות סוציאליות כלשהן.

וכמובן שווי שימוש של 3150 שכבר לא ייזקף.

האם כדאי לוותר על הרכב תחת ההנחה שאקנה רכב יד שנייה זול (עד 30K) רק לנסיעות לעבודה ... ? ייתכן ולא אקנה כלל רכב ואשתמש באמצעי חלופי (אוטובוס, רגליים, אופניים) אבל עדיין לשם החישוב.

תודה.

נערך לאחרונה ב:
בוא נעשה חשבון
תקבל עוד 3,000 שקל במשכורת, ומבחינת מסים השינוי יהיה אפסי (גידול הברוטו מול ביטול השווי שימוש)
האם יש מצב שהמכונית הפרטית שלך תעלה לך 3,000 ₪ לחודש? בחיים לא!
(דלק: 1,000 טיפולים 100 טסט וביטוח 400 ירידת ערך 350 ואני נדיב עם כל המספרים)

כלומר, אם אתה מוכן לוותר על סמל הסטטוס והנוחות של "רכב חברה" יש לך רווח כספי נאה

אגב- גם לא בטוח שהתוספת איננה זכאית להפשות פנסיוניות
למשל- היא כן זכאית לפיצויי פיטורין

מה שכן- תהיה חכם. תן הוראת קבע של 1,500 ₪ לחודש לחסכון כלשהו. כך תתעורר בעוד 3 שנים עם למעלה מ- 50,000 ₪.

גלוי נאות: הכותב רואה חשבון, אולם זו דעה פרטית ולא חוות דעת מקצועית

3000 ברוטו... זה קצת פחות בנטו. אפשר להיעזר במחשבון נטו של חילן טק כדי לדעת בכמה בדיוק מדובר.

אנחנו עמדנו בדילמה זהה לפני שנתיים, והחלטנו להחזיק את הרכב.
בחישוב מתמטי פשוט וקיזוז הוצאות דלק, ביטוחים וירידת ערך, יצא לנו שאנחנו מפסידים כ- 500-200 ש"ח בחודש על הרכב..
אבל הבוסית לא אוהבת עובדים שלא לוקחים רכב מהחברה (זה מעיד על חוסר נאמנות בעינייה), והליסינג נותן ראש שקט.. לא צריך להפסיד ימי עבודה בשביל שטויות ותיקונים.. אם משהו רציני נדפק מקבלים רכב חליפי.. אז נשארנו איתו.

ברוטו... זה קצת פחות בנטו. אפשר להיעזר במחשבון נטו של חילן טק כדי לדעת בכמה בדיוק מדובר.
תזכור שמנכים לך שווי מס על עלות הרכב כך שזה מתכזז עם המיסוי של הגדלת הברוטו.

@daat99
אצלנו זה לא התקזז עד כדי כך.
אפשר פשוט להיכנס למחשבון ולראות בדיוק.
פעם להכניס עם ברוטו יותר גבוה ובלי רכב, ופעם עם ברוטו נמוך ועם רכב.

https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/אשפי-חישוב/אשף-נטו/
יש יותר מידי שדות בדף הזה אז ויתרתי על הרעיון ואני בוחר להאמין לך :)

יצא לנו שאנחנו מפסידים כ- 500-200 ש"ח בחודש על הרכב..
אצל מי שההפסד הנ"ל לא כרוך במריבה עם הבוסית עד כדי סיכון מקום העבודה ואין ברשות משפחתו מספר מיליונים בבנק ו\או נדל"ן(* כהגנה ממקרה סיעודי חו"ח)
הייתי ממליץ לוותר על הנוחות או הסטטוס(כל אחד לפי בחירת הגדרתו) ולעבור לרכב משומש בשביל לרכוש ביטוח סיעודי למשפחה. ;)

אגב- גם לא בטוח שהתוספת איננה זכאית להפשות פנסיוניות
למשל- היא כן זכאית לפיצויי פיטורין
ממליץ לשים לב לטיפ הגדול הזה.... יצא לי לתבוע ולזכות בסכום גדול מקום עבודה שעזבתי שלא החשיב לצורך פיצויים. כלומר שאפשר להוסיף עוד כ 250 ש"ח לחישוב (8.33% מ 3000) שווי התחלופה
עריכה : מי שרוצה להתעמק
http://www.prisha.co.il/Article/חישוב-פיצויי-פיטורים---רכיבי-השכר-לחישוב-פיצויי-פיטורים

אם יוכיח העובד, כי תשלום מסויים ששולם לו הוגדר כתוספת אך למעשה הוא תוספת פקטיבית המהווה חלק מהשכר היסודי עצמו, הרי שבמקרה כזה היא כן תהווה חלק מהשכר הקובע לפיצויים.

סעיף הנסיעות בשכר שלי היה קבוע. הוא לא היה תלוי בחופשות,מחלות,קורסים ואצטרה לכן
היה פיקטיבי על מנת להקטין את חבות תשלום פיצויי הפיטורים.

נערך לאחרונה ב:
יש לי רכב מהעבודה.

אני חושב לוותר עליו.

מה שהוצע לי כחלופה הוא 3K לברוטו כמובן (תחת אחוז מס שולי של 34%). מהם לא יופרשו הפרשות סוציאליות כלשהן.

האם כדאי לוותר על הרכב תחת ההנחה שאקנה רכב יד שנייה זול (עד 30K) רק לנסיעות לעבודה ... ? ייתכן ולא אקנה כלל רכב ואשתמש באמצעי חלופי (אוטובוס, רגליים, אופניים) אבל עדיין לשם החישוב.

תודה.

כמו ש @breezblock כתב יש מחשבונים כדי לשקלל את החישוב מול אלטרנטיבה (שיכולה להיות גם רכב יד שניה 3 שנים על הכביש)
בגלל שלאישתי יש רכב חברה "חובה" עקב עבודתה ואני נמצא ברדיוס של 20 ק"מ מעבודתי אז והמיסוי קפץ אז וויתרתי מ 2012 על רכב החברה,
אם ההפרש היה עובד על פחות מ 300 ש"ח לחודש הייתי שומר על הליסינג, בחישוב שנתי הפרש כזה שווה עבורנו את נוחות (זמן וכאב ראש)
אבל מן הסתם ההפרש היה גדול יותר

תודה לכל המשיבים :
ברור היה לי שההפרש נוטה לטובת הרכב הפרטי והשאלה הייתה עד כמה. אם זה היה הפרש של מאות שקלים הליסינג מנצח. אבל כנראה שזה הרבה יותר גבוה במקרה שלי : באחד המחשבונים שמצאתי הגעתי לזה :
עלות רכב פרטי (חדש או משומש)
מחיר מחירון של הרכב ₪ 30,000
קילומטראז' שנתי ממוצע 15,000
צריכת דלק של הרכב (ק"מ לליטר) 10
מחיר הדלק (₪ לליטר) 6.6
ביטוח - עלות שנתית כוללת (חובה ומקיף) ₪ 3,149
טיפולים, תחזוקה שוטפת וכו' (ממוצע שנתי לשלוש שנים) ₪ 3,000
רישוי (טסט) ₪ 1,500
מימון (ריבית אלטרנטיבית שנתית על שווי הרכב) 0.5%
ירידת ערך שנתית של הרכב, באחוזים 10.0%
עלות אחזקה שנתית של רכב פרטי 20,409
עלות אחזקה חודשית של רכב פרטי ₪ 1,701

עלות חודשי של רכב הליסינג מהשכר נטו ₪ 2,945
סך עלות חודשית של רכב הליסינג מהשכר הכולל ₪ 3,095

הפרש עלות חודשית בין רכב פרטי לליסינג: -₪ 1,394
לא משתלם לקחת רכב ליסינג !!!

הבעיה שלי עם החישובים הללו היא שבפועל אנשים לא משווים את זה מול רכב זהה אלא כמעט תמיד מול רכב משומש (לא שיש משהו רע במשומש) אבל תכלס אם משווים תפוחים עם תפוחים (או פוקוס חדשה עם פוקס חדשה למשל) ההפרש קטן בהרבה.

ממליץ לשים לב לטיפ הגדול הזה.... יצא לי לתבוע ולזכות בסכום גדול מקום עבודה שעזבתי שלא החשיב לצורך פיצויים. כלומר שאפשר להוסיף עוד כ 250 ש"ח לחישוב (8.33% מ 3000) שווי התחלופה

האם אפשר לתבוע גם עבור רכב צמוד ולא רק כשזה הוצאות רכב ?

תודה לכל המשיבים :
ברור היה לי שההפרש נוטה לטובת הרכב הפרטי והשאלה הייתה עד כמה. אם זה היה הפרש של מאות שקלים הליסינג מנצח. אבל כנראה שזה הרבה יותר גבוה במקרה שלי : באחד המחשבונים שמצאתי הגעתי לזה :
...
...

הבעיה שלי עם החישובים הללו היא שבפועל אנשים לא משווים את זה מול רכב זהה אלא כמעט תמיד מול רכב משומש (לא שיש משהו רע במשומש) אבל תכלס אם משווים תפוחים עם תפוחים (או פוקוס חדשה עם פוקס חדשה למשל) ההפרש קטן בהרבה.

תראה אם נגיד רכב בן 6 מתאים לך אז אין בעיה בהשוואה, כי ההפרש (נגד) הליסינג יראה עד כמה אתה משלם יותר עבר מוצר שתכונותיו לא רלוונטיות עבורך.
כמובן שאם בפועל אתה כן מעוניין ברכב חדש אז ההשוואה צריכה להיות עבורו ואז יכל להיות שהתוצאה תהיה פחות מובהקת (שוב תלוי הפרמטרים שתכניס,
אם תהיה פסימי מידי או אופטימי מידי זה יכל להפוך את השיערוך, בגלל זה לדעתי פער של 300 ש"ח זה בבחינת "רעש שיערוך")

האם אפשר לתבוע גם עבור רכב צמוד ולא רק כשזה הוצאות רכב ?
האמת,נראה לי שעדיף לשאול רו"ח מקצועי , @YossiN ? ,
מידע כללי נראה שאפשר (בדקת בדוחות הפנסיניים אם כבר מופרש?) .... אני באמת לא ממש יודע כי הפעם האחרונה שהיה לי רכב מהעבודה היתה האלף הקודם.
היה לי משתלם בהתאם לשימוש לא לקחת.

עריכה : האם אפשר לתבוע גם עבור רכב צמוד ולא רק כשזה הוצאות רכב ?
כנראה העניין הסתבך בשנים האחרות -->
"בטרם התקבל בג"ץ 4838/03 , קרן קיימת לישראל נגד בית הדין הארצי לעבודה , עו"ד גרא קורן והיועץ המשפטי לממשלה, ההלכה הייתה כי רכיב גילום המס בגין רכב צמוד הינו חלק בלתי נפרד משכרו של העובד באופן אוטומאטי. בבג"צ קורן שינה בית המשפט העליון מגמה זו וקבע כי אין הגדלה אוטומטית של שכרו לצורכי גמלה בעבור כל רכיב. בפסק דין זה נקבע כי יש לבחון כל רכיב ורכיב, בהתאם לנסיבות המקרה, ולקבוע האם מדובר בתוספת או בשכר."
מתוך
http://www.ovdim.org.il/שימוש-ברכב-עבודה/

לגבי שיקול הבטיחות ש @breezblock ציין אז קשה לי להעריך כמה רכב בין 3-7 פחות בטיחותי מאשר רכב בן 1-4 בליסינג...
אני מניח שאפשר לתמחר את הסיכון אבל מצד שני רכב ליסינג נמצא הרבה יותר על הכביש מרכב פרטי(חלק מהנסיעות אנשים לא היו עושים על חשבון הפרטי) כך שהסיכון מתאזן לדעתי.

לגבי רכב ב 30000 ש"ח אתה על גבול הדאיות לדעתי של ביטוח מקיף ...
אפשר לשקול השנה צד ג' ולהוריד בעוד כ 1000 ש"ח . אם לא בשנה א' אז בוודאי בשנים הבאות.

נערך לאחרונה ב:
יש לי רכב מהעבודה.

אני חושב לוותר עליו.

תודה.
לשלם על נסיעה לעבודה זה בזבוז טהור שלא מסב לי הנאה. להבדיל מתשלום על הנאות.
לכן בונה את חיי כך שעבודה לעומת בית יהיה בתחצ נוחה. רכבת אוטובוס בסיוע אופניים או טוסטוס.
כיום יש לי קטנוע בלבד אך נוסע לעבדות ב רכבת. עלות נסיעה חודשית 360 שח. באם העבודה פחות נגישה תחצ"ית אז רוכב לשם בקטנוע.
אם רחוקה מדי אז עובר עבודה או דירה. יש ילדים..
הרכבת מוסיפה לי רק 15 דק דלת לדלת. לעומת קטנוע. ואף פחות לעומת רכב.
מאפשרת לי לישון או לעבוד או לקרוא בדרך.
מקטינה את פליטות הפחמן שלי מה שתורם לעולם בריא יותר לילדיי. מה שמצמצם הות ממשלתית על טיפול במחלות זיהום אוויר ובטיפול בזיהום מה שמאפשר הפניית תקציבים לדברים אחרים חשובים לי ולילדי.
מקטינה את הצורך בבניית עוד ועוד כבישים ומחלפים הורסי טבע ומזהמים. מה ששוב מאפשר הפניית תקציבים..
גורמת לי ללכת ברגל אל/מהרכבת עשר דק כפול 4 כל יום.. 10 דק בוקר מבית לרכבת. 10 דק בוקר מרכבת לעבודה והפוך אחהצ) מה שתורם להזזת ישבני ופחות השמנה.
מונעת ממני עצבי פקקים וחיפוש חניה.
גורמת לי לפגוש יותר אנשים. אם ברמת סקרנות אנתרופולוגית ואם ברמת עניין רומנטי..

בשום אופן לא מוכן להחזיק רכב במיוחד לעבודה או לשלם כביש6 מאות שח על כך.
כנל יש אפליקציות לקאר פול.
הויתור שלי על רכב יולידו לי ולילדיי כחצי מיל שח בעוד 10-15 שנה. מה שחשוב מאוד לעתידנו.

אם אתה נאלץ רכב אז קנה רכב משומש קטן וחסכוני בן 3 זול בהרבה מליסינג. גם ההפרשות לקהש ופנסיה יגדלו. מה שחשוב אוד צהמשך

עלות רכב
אין צורך במקיף לרכב כזה.
תפוחים ותפוזים.. התחליף לליסינג הוא אכן רכב משומש ולכן זו השוואה נכונה.
רק טמבל קטנה רכב חדש מהניילון.
ליסינג כדאי בתנאי קמ גבוה שנצי או נהג צעיר במשפ.
בכללי 2 רכבים במשפחה זה פשע כלכלי כנגדכם וכנגד ילדיכם

תודה לכל המשיבים :
קילומטראז' שנתי ממוצע 15,000
צריכת דלק של הרכב (ק"מ לליטר) 10
מחיר הדלק (₪ לליטר) 6.6
טיפולים, תחזוקה שוטפת וכו' (ממוצע שנתי לשלוש שנים) ₪ 3,000
רישוי (טסט) ₪ 1,500
ירידת ערך שנתית של הרכב, באחוזים 10.0%
עלות אחזקה שנתית של רכב פרטי 20,409
עלות אחזקה חודשית של רכב פרטי ₪ 1,701

האם חישבת כאן את ההבדלים בין הפרשות סוציאליות ?
או שאין במקרה ספציפי שלך?

לא היו הפרשות סוציאליות על השווי של הרכב.

אגב, עדיין עם רכב אחד. עובד מצוין. לעיתים לא נוח אך פתיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 2
דר אהבהמוזרה מחפש להשקיע בביטקוין לצורך ספקולטיבי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
M מחפש מלווה לעסקת נדלן שכוללת שיפוץ. נדל"ן 28
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
Michel מחפש המלצה למדפסת לייזר אוף טופיק 15
algo.il מחפש סיבה כלשהי לא לנייד קהש וגמל לIRA - כנראה ההצדקה שהנחתי לא נכונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 29
א מחפש שרות סינגל רק להתראות/התרעות רציניות לסכנה על מדד 35 שוק ההון 15
C מחפש מחשבון משכנתא עם סיום מסלול צרכנות פיננסית 9
C מחפש טאבלט לילדים לחופשה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
koko85 מחפש ספריים קלאסים באנגלית בנושא כלכלה ושוק ההון לקרוא מאז שנות ה70 שאתם ממליצים עליהם צרכנות פיננסית 1
P מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון יזמות והגדלת הכנסות 15
flower מחפש מכנס עבודה מאוורר לקיץ – המלצות? אוף טופיק 2
Y מחפש המלצה לפאלפון חדש מ- +S10 אוף טופיק 18
ה מחפש טיפה יותר מקרן כספית שוק ההון 25
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
ש מחפש מסלול להשקעה שבה לא משקיעים בשום חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
liranviper מחפש מלווה משקיעים בארץ נדל"ן 2
E מחפש גמל להשקעה במסלול מחקה מדד בדמי ניהול נמוכים (יחסית) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O מחפש המלצה למימוש פרקטיקה של שיטת השכבות שוק ההון 6
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
צ מחפש כיוון לקריירה התפתחות אישית 0
N זוג נשוי בגיל 28 מחפש את ההתכנות הכלכלית שלו יומני מסע אישיים 6
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
L מרכיב סולידי בקה״ל וקפ״ג - מחפש אכוונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
M מחפש השקעה בטוחה שקולה לSGOV או Money Market רק בשקלים שוק ההון 10
ה מחפש מועדון הטבות צרכנות פיננסית 25
I מחפש לשכור דירה נדל"ן 1
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
E מחפש דרך נוחה להיפטר מ-NEGATIVE CASH BALANCE באינטראקטיב לחשבון MARGIN פוסטים מאיכות נמוכה 3
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ח מחפש אקסל למעקב אחרי תיק השקעות אוף טופיק 1
רוטב פיצה מחפש 20/80 באיזור המרכז להשקעה מעולה. מכירים? נדל"ן 1
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 34
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
G מחפש קרן שנסחרת בארץ ודומה לVB שוק ההון 20
Shnizelia מחפש אלטרנטיבה איכותית ל-ChatGPT פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18

נושאים דומים

Back
למעלה