סנופקין
משתמש רשום
- דירוג
- 3
שלום לכולכם, אשמח לעצתכם ✌
מאז הפוסט האחרון שלי פה במסגרת היומן האישי (לא הלכנו על רילוקיישן בגלל המצב הבריאותי במשפחה) - קנינו לפני עליית הריבית דירה שממש אהבנו ברמת גן ב 2.7 מיליון. זאת הייתה תקופה הרבה יותר אופטימית מהיום.
בכל מקרה, להלן פירוק מסלולי המשכנתא שלנו על סך 1.85 מיליון:
ההחזר החודשי לאותה תקופה היה 8,779, מאז הוא כמובן עלה ל 10,600. אנחנו עדיין מצליחים לחסוך (מרוויחים ביחד 35K נטו בחודש), אבל יש לי את התחושה שזה כסף מבוזבז בגלל הריבית.
יש לי מניות מהעבודה שהופשרו שאנחנו יכולים לקבל עליהן כיום 340K נקי. מתלבט האם לפדות את המסלול עוגן אג״ח ולצמצם את המשכנתא, או בכלל לרפד את תיק ההשקעות שלי.
וכן, המצב הלא יציב של מדינתנו לקראת חודש ספטמבר הזה הוא גם עוד נדבך במכלול השיקולים שצריך לחשוב עליהם.
אמ;לק של הרקע כלכלי שלנו:
זוג נשואים אל-הוריים. אני 38, אשתי 35.
הכנסות:
אני עובד באחת מחברות הגמפא 5 שנים, אשתי בחברת טק גדולה.
הכנסות (כיום): 35K נטו בחודש.
עו״ש משותף כרגע: 120K - אנחנו מכינים את עצמנו להוצאות ריהוט, תאורה, מטבח, נגרות וכו׳ בדירה החדשה.
חסכונות:
הפנסיה של שנינו ביחד באיזור ה-1.1M, מושקעת 90% במסלול סנופי, 10 אג״ח מזה שנתיים.
4 קרנות השתלמות בגובה: 450K, מושקעות 100% במסלול סנופי מזה שנתיים. לצורך המשכנתא לא פדינו את הקרנות אלא לקחנו הלוואה של 230K כנגד.
מחזיקים תיק השקעות ב IB בגובה 150K ומושקעים שם בסנופי, נאסדק, ו Vnaguard.
מאז הפוסט האחרון שלי פה במסגרת היומן האישי (לא הלכנו על רילוקיישן בגלל המצב הבריאותי במשפחה) - קנינו לפני עליית הריבית דירה שממש אהבנו ברמת גן ב 2.7 מיליון. זאת הייתה תקופה הרבה יותר אופטימית מהיום.
בכל מקרה, להלן פירוק מסלולי המשכנתא שלנו על סך 1.85 מיליון:
סוג הלוואה | סכום | תקופה בחודשים | מנגנון קביעת ריבית | ריבית שנתית | ריבית שנתית מתואמת | החזר חודשי ראשון |
פריים קרן ע״ב שפיצר | 650,000 | 360 | P-0.20 | 1.65 | 1.66 | 2290 |
ריבית קבועה לא צמודה | 900,000 | 264 | 3.98 | 4.05 | 5121 | |
עוגן אג״ח צמוד משתנה | 300,000 | 300 | 4.15+צ | 2.65 | 2.68 | 1368 |
ההחזר החודשי לאותה תקופה היה 8,779, מאז הוא כמובן עלה ל 10,600. אנחנו עדיין מצליחים לחסוך (מרוויחים ביחד 35K נטו בחודש), אבל יש לי את התחושה שזה כסף מבוזבז בגלל הריבית.
יש לי מניות מהעבודה שהופשרו שאנחנו יכולים לקבל עליהן כיום 340K נקי. מתלבט האם לפדות את המסלול עוגן אג״ח ולצמצם את המשכנתא, או בכלל לרפד את תיק ההשקעות שלי.
וכן, המצב הלא יציב של מדינתנו לקראת חודש ספטמבר הזה הוא גם עוד נדבך במכלול השיקולים שצריך לחשוב עליהם.
אמ;לק של הרקע כלכלי שלנו:
זוג נשואים אל-הוריים. אני 38, אשתי 35.
הכנסות:
אני עובד באחת מחברות הגמפא 5 שנים, אשתי בחברת טק גדולה.
הכנסות (כיום): 35K נטו בחודש.
עו״ש משותף כרגע: 120K - אנחנו מכינים את עצמנו להוצאות ריהוט, תאורה, מטבח, נגרות וכו׳ בדירה החדשה.
חסכונות:
הפנסיה של שנינו ביחד באיזור ה-1.1M, מושקעת 90% במסלול סנופי, 10 אג״ח מזה שנתיים.
4 קרנות השתלמות בגובה: 450K, מושקעות 100% במסלול סנופי מזה שנתיים. לצורך המשכנתא לא פדינו את הקרנות אלא לקחנו הלוואה של 230K כנגד.
מחזיקים תיק השקעות ב IB בגובה 150K ומושקעים שם בסנופי, נאסדק, ו Vnaguard.