• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר

• פותח הנושא פותח הנושא may
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המנהל יגיע לעובד יבקש ממנו שיעבוד לפי הספר, העובד יעשה זאת יום יומיים, יראה שזה לוקח לו יותר זמן, יותר סבלנות ופחות מנוחה, ויעדיף לשכוח את העבודה לפי הספר העיקר לסיים עם המטלה.
זה קורה לא רק שם. בהרבה מאד מקומות עבודה יש מי שמעדיף להקטין ראש, אפילו עובדים עם משכורות גבוהות בהרבה.
התפקיד של ההנהלה הבכירה היא לייצר רצון להגדלת ראש אצל העובד. זה יכול להיות שילוב בין סדנאות (או כל דרך למידה) להסתכלות רחבה יותר על משמעות התפקיד שלו, לבין בונוסים למגדילי הראש (דרך המנהלים הישירים/מנהלי הסניף). הבעיה עם מקטיני הראש היא שהם מדביקים בזה את שאר העובדים סביבם.

התפקיד של ההנהלה הבכירה היא לייצר רצון להגדלת ראש אצל העובד. זה יכול להיות שילוב בין סדנאות (או כל דרך למידה) להסתכלות רחבה יותר על משמעות התפקיד שלו, לבין בונוסים למגדילי הראש (דרך המנהלים הישירים/מנהלי הסניף). הבעיה עם מקטיני הראש היא שהם מדביקים בזה את שאר העובדים סביבם.
זה עניין תרבותי. שום סדנה לא תגרום לעובד שמסדר את המדפים ומדביק מדבקות לעשות את העבודה טוב יותר. אם היה מעוניין בתגמול - היה מוצא עבודה אחרת.
למנהלים גם לא אכפת - מדבקות מחיר מדויקות זה לא מה שימשוך קונים לסופר.

אם היה מעוניין בתגמול - היה מוצא עבודה אחרת.
אתה אומר שהוא מעדיף משכורת מינימלית והעיקר לצאת להרבה הפסקות? קשה לי להאמין, אני סבורה שאצל רוב בני האדם קיים הצורך להועיל לזולת.
אני תוהה אם באמת רוב העובדים שם יכלו למצוא בקלות עבודה עם תגמול הולם יותר.

אתה אומר שהוא מעדיף משכורת מינימלית והעיקר לצאת להרבה הפסקות?
כן (בממוצע). כלומר הוא מעדיף משכורת כמה שיותר גדולה, אבל כמה כבר יותר הוא יקבל אם יעשה את העבודה שלו ממש, אבל ממש טוב? אם זו הייתה העבודה שלי, גם הייתי מגיע למסקנה שזה לא שווה את האקסטרא מאמץ.
קשה לי להאמין, אני סבורה שאצל רוב בני האדם קיים הצורך להועיל לזולת.
אפילו אם זה היה נכון, רוב בני האדם לא עובדים בסידור מדפים בסופר.
אני תוהה אם באמת רוב העובדים שם יכלו למצוא בקלות עבודה עם תגמול הולם יותר.
כנראה שלא, כי לא מעניין אותם ללמוד/להתאמץ/להתקדם, לחלקם אין גם את היכולת.

• עצוב
Reactions: may
אבל כמה כבר יותר הוא יקבל אם יעשה את העבודה שלו ממש, אבל ממש טוב?
לא יודעת, זה אמור להיות אינטרס של מנהלי הרשת לגרום לעבודה איכותית. או שלא?
אם זו הייתה העבודה שלי, גם הייתי מגיע למסקנה שזה לא שווה את האקסטרא מאמץ.
בתור בת קיבוץ שעבדה בפרך עד גיל 26 בלי לקבל משכורת - אני בטוחה שבכל עבודה אתן את המקסימום שלי בלי קשר למשכורת.
אז מה? דירגת את זה בתחתית העבודות? רוב בני האדם גם לא עובדים בהייטק או במעבדות באוניברסיטה או בפינוי זבל, וגם לא רוצים לעסוק בכך.
אני מסכימה שזאת לא עבודה לזמן ממושך (שיעמום ואולי אין סולם התפתחות ראוי במקום).

לא יודעת, זה אמור להיות אינטרס של מנהלי הרשת לגרום לעבודה איכותית. או שלא?
האינטרס שלהם הוא למקסם רווחים. בכמה הרווח יגדל אם ישלמו יותר כסף והמדפים יהיו יותר מסודרים?
בתור בת קיבוץ שעבדה בפרך עד גיל 26 בלי לקבל משכורת - אני בטוחה שבכל עבודה אתן את המקסימום שלי בלי קשר למשכורת.
בגלל שרוב בני האדם לא כמוך, הקומוניזם נחל כישלון חרוץ בכל מקום בו נוסה.
אז מה? דירגת את זה בתחתית העבודות? רוב בני האדם גם לא עובדים בהייטק או במעבדות באוניברסיטה או בפינוי זבל, וגם לא רוצים לעסוק בכך.
אני מסכימה שזאת לא עבודה לזמן ממושך (שיעמום ואולי אין סולם התפתחות ראוי במקום).
לא דירגתי. רק אומר שמתוך ההנחה ש"אצל רוב בני האדם קיים הצורך לעזור לזולת", לא ניתן להסיק מאומה על תת הקבוצה שעובדת בסופר.

דבר נוסף בהקשר של השוואת מחיר 100 גרם היא גם לגבי משקל לפני / אחרי סינון.
פתחתי היום קופסת שימורים של שעועית אדומה של יכין, והבחנתי בכיתוב שתכולת האריזה השתנתה מ580 גרם ל560 גרם, והמשקל לאחר סינון השתנה מ355 גרם ל280 גרם. כלומר מציגים ירידה של כ3% בתכולת האריזה, אבל בפועל ישנה ירידה של כ20% במוצר, ומוסיפים יותר רוטב (שמרביתו עשוי מים) במקום. כל הטוב הזה עולה 9.90.
מנגד שעועית אדומה של פרי גליל, 580 לפני סינון ו355 לאחר סינון ב7.90.
מי שישווה מחיר ל100 גרם בסופר יראה 1.76 ליכין ו 1.36 לפרי גליל - פער של 29% לרעת יכין.
אבל אם לוקחים את המחיר ל100 גרם מסוננים, הפער הוא בין 3.53 ליכין לעומת 2.22 לפרי גליל - פער של 59% לרעת יכין.

מי שישווה מחיר ל100 גרם בסופר יראה 1.76 ליכין ו 1.36 לפרי גליל - פער של 29% לרעת יכין.
אבל אם לוקחים את המחיר ל100 גרם מסוננים, הפער הוא בין 3.53 ליכין לעומת 2.22 לפרי גליל - פער של 59% לרעת יכין.
זו הסיבה שמזמן אני קונה פרי גליל.

זה קורה לא רק שם. בהרבה מאד מקומות עבודה יש מי שמעדיף להקטין ראש, אפילו עובדים עם משכורות גבוהות בהרבה.
הבעיה אם מקטיני ראש זה שמי שעושה את העבודה נדפק למה? 1 גם לוקח לו יותר זמן מאחרים כי הוא כן מדביק מחירים נכון וגם מפני פגי תוקף, ואז הוא מקבל נזיפה למה זה לוקח לו זמן 2 הוא לא מקבל שום בונוס 3 כשלקוחות באים במשמרת שלו, אחרי שאחרים לא הדביקו מחירים\הוציאו פגי תוקף וכו,' כמובן שהוא נאלץ להתמודד עם התלונות כאילו שהוא אשם, כי הלקוחות לא מעניין אותם שהוא עשה ואחרים לא, מבחינתם הם רואים אותו אז הוא אשם, וזה כל כך מעצבן לקבל תלונות שלא שייכות אליך 4 העובדים האחרים יוצאים להפסקות כל רגע ומקטלגים אותו כפראייר וצוחקים עליו 5 כשהוא מתלונן על העבודה של האחרים כועסים עליו ומקטלגים אותו כאחד בעייתי. יודעים למה כי את מנהלי הסופר גם לא מעניין נהלים. (נכתב מתוך ניסיון עבודה בכמה מקומות שלצערי הייתי טובה מידי)

כן (בממוצע). כלומר הוא מעדיף משכורת כמה שיותר גדולה, אבל כמה כבר יותר הוא יקבל אם יעשה את העבודה שלו ממש, אבל ממש טוב? אם זו הייתה העבודה שלי, גם הייתי מגיע למסקנה שזה לא שווה את האקסטרא מאמץ.

כנראה שלא, כי לא מעניין אותם ללמוד/להתאמץ/להתקדם, לחלקם אין גם את היכולת.
כמה מכליל! רובם לא רוצים ללמוד? עבדת בזה? עבדת עם עובדים כאלו? אני למדתי, אישה שהייתה איתי היה לה גם תואר בכימיה והיא ידעה 5 שפות, ועוד עובדים היו סטוד' או תכננו ללמוד, חלק היו עדין צעירים לפני צבא, הייתה מישהי שהיה לה ולבעלה עסק פעם, היו כאלו שלמדו אך התקשו בגלל שפה, צריך להבין שלא מציעים לעובדים כאלו שום בונוס ורק נותנים הרגשה שהם רובוטים ויכולים להחליף אותם בשנייה אחת, בקושי אומרים להם מילת הערכה אחת ועל כל דבר קטן מעירים, וגם לקוחות מזלזלים
לגבי אין יכולת= נכון לחלקם אין יכולת כלכלית לימודים עולים כסף, ומצריכים זמן ואישור לצאת מהעבודה (ואז גם יכול להיות להם פחות שעות עבודה שבשכר נמוך כל שעה קריטית)
רוב בני האדם לא עובדים בסידור מדפים: רוב בני האדם עובדים בכול מיני עבודות פשוטות זה יכול להיות סופר, דואר, סייעת בגן, נהג, ניקיון, מלצר ועוד. אני לא חושבת שרוב בני האדם עצלנים ורעים אבל חוסר התגמול של הסביבה גורם להם לחוסר מוטיבציה וייאוש (אני יוצאת דופן ומבצעת את הדברים על הצד הטוב ביותר, לא בגלל שיש לי מוטיבציה, אלא בגלל חרדה ופרפקציוניזם)

דבר נוסף בהקשר של השוואת מחיר 100 גרם היא גם לגבי משקל לפני / אחרי סינון.
פתחתי היום קופסת שימורים של שעועית אדומה של יכין, והבחנתי בכיתוב שתכולת האריזה השתנתה מ580 גרם ל560 גרם, והמשקל לאחר סינון השתנה מ355 גרם ל280 גרם. כלומר מציגים ירידה של כ3% בתכולת האריזה, אבל בפועל ישנה ירידה של כ20% במוצר, ומוסיפים יותר רוטב (שמרביתו עשוי מים) במקום. כל הטוב הזה עולה 9.90.
מנגד שעועית אדומה של פרי גליל, 580 לפני סינון ו355 לאחר סינון ב7.90.
נכון מאד גם לזה צריך לשים לב, למשל גם באתר השוואת מחרים פרייסיז אז זה לפי ברוטו, ובאמת היה איזה מוצר שהברוטו ונטו היו ממש שונים, אז שלחתי להם מייל ושאלתי על זה, אבל הם אמרו שהם יכולים להשוואות רק לפי הברוטו במערכת של האתר, אז זו כבר העבודה שלנו לשים לב

• אהבתי
Reactions: may
הבעיה אם מקטיני ראש זה שמי שעושה את העבודה נדפק
לפי התיאור שלך בהמשך ההודעה, נראה שמה שחשוב לרשתות האלה זה בעיקר לשלם מינימום כסף לעובדים בתחתית המידרג.
כל אדם הגון ירגיש דכאון בעבודה כזאת, אם זה מה שמשדרים לו. אדם הגון רוצה להרגיש מועיל ולקבל הוקרה על זה (במילים, בכסף, בהתקדמות במידרג).
אם הרוטב של השעועית לא חשוב לך, למה לא לקנות פעם בכמה חודשים 1 ק"ג שעועית אדומה יבשה (שהופכת בהשרייה ל-2 ק"ג, ואת המשקל הזה תשווה לשימורים) - לבשל במים ולסנן, ולשמור במנות במקפיא? אז גם המחיר של פרי הגליל ייראה לך הזוי בהשוואה :>

אם הרוטב של השעועית לא חשוב לך, למה לא לקנות פעם בכמה חודשים 1 ק"ג שעועית אדומה יבשה (שהופכת בהשרייה ל-2 ק"ג, ואת המשקל הזה תשווה לשימורים) - לבשל במים ולסנן, ולשמור במנות במקפיא? אז גם המחיר של פרי הגליל ייראה לך הזוי בהשוואה :>
אני מוכן לשלם על נוחות ואין לי צורך בכמויות גדולות. אם אני צריך להתעסק בהשרייה והקפאה זה יגרום לי לוותר ולהכין מנה אחרת שלא כוללת שעועית אדומה, מה שבכלל יוזיל את העלות של השעועית לאפס.

בגלל שרוב בני האדם לא כמוך, הקומוניזם נחל כישלון חרוץ בכל מקום בו נוסה.
לא הבנתי את הקשר,
בהחלט רבים עובדים מאוד קשה בהתנדבות או תגמול נמוך עבור הסביבה המיידית שלהם כאשר זאת הקהילה הקרובה שלהם ולה הם מרגישים שייכות ומקבלים תגמולים חברתיים.
ולא יעבדו זאת עבור ה"מדינה" או ארגון גדול שהם פחות מרגישים שייכים או חושבים שמישהו אחר יכול להחליף אותם.

דוגמאות: עבודות בית, טיפול בילדים, טיפול בהורים מבוגרים, נקיון הסביבה...

לא הבנתי את הקשר,
זה היה במענה לטענה שרוב האנשים רוצים להיות פרודוקטיביים/לעזור/לתרום לזולת/יתנו את המקסימום ללא תלות בשכר.
בהחלט רבים עובדים מאוד קשה בהתנדבות או תגמול נמוך עבור הסביבה המיידית שלהם כאשר זאת הקהילה הקרובה שלהם ולה הם מרגישים שייכות ומקבלים תגמולים חברתיים.
ולא יעבדו זאת עבור ה"מדינה" או ארגון גדול שהם פחות מרגישים שייכים או חושבים שמישהו אחר יכול להחליף אותם.
"רבים" במקרה הזה הוא מיעוט ולא רוב.
דוגמאות: עבודות בית, טיפול בילדים, טיפול בהורים מבוגרים, נקיון הסביבה...
אנטי דוגמא - כל הקיבוצים והמדינות הקומונסיטיות שכשלו.

בבקשה לחזור לנושא הדיון ולא לחטוף את השרשור.

בזמנו לפני שמייסופרמרקט נסגר(כיום יש עדיין את פרייסיז אבל ממשק לא משהו) תמיד הייתי הולך לפי מה שרשום באתר מבחינת מחירים ומבצעים ואף פעם לא היו לי טעויות כשבאתי לאחר מכן לקנות פיזית בסניף. גם אם היו טעויות על המדף/יחידה/שלט עצמו כשהגעתי והעברתי בקופה הכל היה מסונכרן בדיוק כמו באתר(מייסופרמרקט).

כשאני רואה שהמדבקה על המוצר לא תואמת את המחיר בקופה אני הולך לקופה הראשית ותמיד מחזירים את ההפרש

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 39
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
משה גל אוזניות כפתור בלוטות' מומלצות וסולידיות. השוואת דגמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
G השוואת תנאי עמלות בין אקסלנס לאחרים שוק ההון 15
1337justme השוואת פקדונות צמודי מדד שוק ההון 9
מ מסמך השוואת ביטוחי בריאות של לשכת סוכני הביטוח צרכנות פיננסית 2
Y השוואת פנסיה+השתלמות צרכנות פיננסית 3
ע השוואת קרן השתלמות לעצמאים שוק ההון 2
U השוואת ביטוח מבנה לבעלי משכנתא אוף טופיק 7
I השוואת הצעות תיקי השקעות - למה לתת משקל שוק ההון 13
Octopus השוואת אסטרטגיות השקעה - עם/בלי רכישת דירה (+ גיליון סימולציות) שוק ההון 12
מ השוואת מסלולי השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A השוואת קרנות שוק ההון 31
U למה אלטשולר שחם לא מופיע בטבלת השוואת בתי השקעות שוק ההון 2
T השוואת עמלות בין בית השקעות ישראלי ל-IB שוק ההון 0
T השוואת ETF זר של S&P 500 שוק ההון 5
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
O השוואת קומבינציות ETF איריות צוברות שוק ההון 42
ש השוואת דמי המרה בין מיטב לפסגות צרכנות פיננסית 5
ת לקראת התחלה - השוואת בתי מסחר להשקעה שוק ההון 1
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
ע השוואת ETF שוק ההון 3

נושאים דומים