זה לא עבד ככה.
בעצת רואי החשבון שלי (שיש שיטענו שהם עשו עבודה לא טובה), ביקשתי החזר ממס הכנסה על שנת המעבר, בטענה שמאמצע השנה הזו אני כבר לא צריך להחשב כתושב ישראל (שהיתי פחות מ180 יום בישראל בשנה ההיא, התחלתי לעבוד בגרמניה, שכרתי דירה וכו׳). כלומר נניח ובשנה הזו עבדתי 4 חודשים בישראל ו8 חודשים בגרמניה, אני ביקשתי החזר כאילו עבדתי 4 חודשים בישראל וזהו, כי השאר לא אמור לעניין כביכול את מס הכנסה. מס הכנסה קודם כל פתח לי תיק והתחיל לדרוש שאגיש דוחות על השנים העוקבות לשנת המעבר (וגם הטיל עיצומים כשלא הגשתי), ולבסוף תוך משא ומתן עם רואי החשבון שלי הסכים לקבוע שאני לא תושב ישראל החל מתחילת השנה שלאחר שנת המעבר, וביקש כסף על הפרש המס בין מה ששילמתי בגרמניה בשנת המעבר למה שהייתי צריך לשלם בישראל בשנה ההיא. את החובה להגיש דוחות על השנים העוקבות ואת העיצומים מס הכנסה ביטל.
אם לא הייתי פונה אליהם בכלל עם הבקשה להחזר, אולי הם לא היו מבחינים בי ולא היו שואלים כלום.
מנגד, אם לא הייתי מגיש בקשה להחזר גם לא היה לי סיכוי לקבל את ההחזר הזה (רואי החשבון טענו שהיה סיכוי כזה), וגם לא היה לי את ההסכם החתום איתם שמקנה לי את השקט הנפשי שיש לי עכשיו.
מהרגע שמס הכנסה החליט שהייתי תושב ישראל עד סוף שנת המעבר, הברירה הייתה לשלם או אולי ללכת לבית משפט. אבל לא התנדבתי לשלם להם מרצוני הטוב.