• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל

• פותח הנושא פותח הנושא __________
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משתמש רגיל
דירוג
207
עברתי לחו"ל, לא רוצה לשלם לישראל כלום ולא מתכוון לחזור בהמשך. שאלות:

1. המון אנשים בכלל לא מודעים לעניין במעבר ולא מבצעים שום הצהרה או דיווח. מה קורה להם בסופו של דבר? נגיד לא שולח שום דבר למס הכנסה, מרוויח כסף בחו"ל ולא ממלא שום טופס ישראלי על העניין. ישראל תוכל לשים את הידיים שלה על הכסף שלי אחרי כמה שנים? או שראש קטן זה חכם?

דיווח למס הכנסה נראה נורא מסובך, צריך למלא טפסים כל שנה למשך 3 או 4 שנים ולעשות את הניתוק בדיעבד, וכמובן שאין שום הסבר באינטרנט איך לעשות את זה כדי שכולם ישלמו את הסכומים המוגזמים של רואי חשבון.

2. ביטוח לאומי - הודעתי להם שאני עברתי לחול לפני חצי שנה אבל הם שלחו לי בחזרה שגם אשתי צריכה למלא כדי שהם יקבלו את ההצהרה שלי ויבטלו תושבות. אבל אשתי אולי עוד תשתמש בדברים מהביטוח לאומי.
אפשרי לבקש שוב שהניתוק שלי קרה לפני חצי שנה ושל אשתי בהמשך?
מה יקרה אם לא אמשיך ופשוט אעזוב את הדיווח ככה? כרגע יש שמה חוב של כ800 שקל, מה יקרה אם אתעלם ממנו? אני רואה שאחרי 5 שנים הם מנתקים אוטומטית אז למה אני צריך להלחם בהם? הצהרתי והם לא מקבלים..

מס הכנסה לא קשור לכסף שלך בחו"ל, אבל אם אתה משאיר כסף בארץ, יוכלו לשים עליו יד אם ממש יחפשו אותך.
החוב בביטוח לאומי יגדל עם הזמן עם קנסות וריבית, אם לא תשלם ומתישהו תחזור ארצה, יש סיכוי שתהיה בבעיה.

ישראל תוכל לשים את הידיים שלה על הכסף שלי אחרי כמה שנים?
יש הסכמים בין מדינות שאפשר להלאים כסף של עבריינים גם אם הוא במדינה אחרת.
השאלה היא אם ישראל תוכל להגדיר אותך כעבריין (וזה יתקבל במדינה השנייה) אם לא שילמת מס. אני לא חושב שיש פה מישהו שיודע לענות על זה.

עוד בעיה זה אם תרצה לחזור לארץ. סתם לדוגמה, קיבלת ירושה ואתה צריך לסדר עניינים. במצב כזה סיבכת את עצמך כי לא בטוח שיתנו לך לצאת בחזרה.

מנסה לענות בכלליות, לא מומחית בתחום אבל עם ניסיון.

- ביטוח לאומי: תושבות אפשר לנתק במסודר טרום המעבר. אם עושים את זה במסודר נמנעים מקנסות ובעיות בעתיד. כמובן, זה גם מבול כל גישה לסל הבריאות ולקצבאות.

- מס הכנסה: לא מחובר לביטוח לאומי, ואין דרך לעשות ניתוק. מס הכנסה גם לא יכול להכריז שנישום הוא תישב חוץ, זו הגדרה של ביטוח לאומי. אבל, אפשר גם במסודר להגיש דו״ח שנתי ולברר עם פקיד שומה אם נותר מה לעשות. במידה ויש לך תיק השקעות ייתכן ותחוייב גם במס יציאה.

- בנק: אם ניתקת תושבות אז הבנק ישנה את סיווג החשבון לתושב חוץ. זה נשמע כמו 2 קליקים, אבל זה מלא טפסים ולא כל סניף מבצע את זה. שים לב שתושבי חוץ לא משלמים מס על ריבית מפקדונות, למשל. כמובן יש גם הגבלות ועוד טפסים לפעולות די בסיסיות.

אם יש לך נכס בישראל ותרכוש נכס נוסף מחוץ לישראל ואז תרצה למכור את הראשון - אתה חשוף למס שבח כי נכסים מחוץ לישראל כלולים.

אם אתה שומר חוק ולא מעוניין בכפל מיסים אז עליך לנתק תושבות. אם אתה מנסה לרקוד על 2 חתונות - אתה חשוף לבעיות וקנסות.

כאמור, עשיתי הכל במסודר ותחת ייעוץ של יועצת מס ישראלית והסתדרתי מצויין גם בלי שירותי הבריאות בישראל שזו הסיבה המרכזית להישאר תושב ישראל.

אין לי נכסים בישראל
חוץ מקרן פנסיה (לא פעילה מן הסתם) וחשבון בנק שהשארתי בו קצת כסף למקרה ויהיה צריך לרואה חשבון ומיסים של הניתוק וכו'.
לפני מעבר מכרתי תיק השקעות וקניתי מחדש במדינה השניה.

לא מחפש להיות פושע ולהעלים מס אבל גם לא להיות יותר צדיק מאפיפיור ולדווח על דברים שרלוונטיים לדגים יותר גדולים ממני.

במדינה החדשה הכל רשום ונורמלי, לא רוקד על 2 חתונות, עברתי מדינה ופשוט לא רוצה להתעסק בישראל. אני לא מבקש מהם כלום.

ביטוח לאומי אני אפעל לנתק כי אני מסוגל לבצע את זה לבד.
בקשר למס הכנסה אני ממש לא רוצה לשלם המון כסף לרואי חשבון, אבל כן גרתי בישראל קצת מעל ה30 ימים בשנה של המעבר (חבל שלא כתוב בכל מקום באינטרנט לא לעשות את הטעות הזאת, סתם נשארתי עוד ימים על שטויות) אני לא יודע במצב פשוט יחסית כזה עד כמה אני צריך להתעסק בעניין או להיות ראש קטן כמו 90% ממי שעוזב את ישראל

להיות ראש קטן כמו 90% ממי שעוזב את ישראל
מניח שרוב מי שעוזב ראש קטן כי באמת אין להם נכסים/עסקים/תיק השקעות וכו'...

לרוב משתמשי הפורום דווקא יש עניינים עם מס הכנסה ולכן הנושא נידון פה רבות.

חבל שלא כתוב בכל מקום באינטרנט לא לעשות את הטעות הזאת, סתם נשארתי עוד ימים על שטויות
זה משעשע. יש איזה לוח מודעות ראשי באינטרנט? על כל חיפוש קל של ניתוק תושבות ומס הכנסה הנושא עולה, בטח שכן במידע רשמי באתר מס הכנסה, כל זכות, ובחוק עצמו (פקודת מס הכנסה).
לדעתי כדאי לברר עכשיו כשזה עוד טרי ולסגור את הסיפור.

מול הביטוח לאומי זה אכן נושא נפרד ואם אני לא טועה (אינני מומחה לכלום) אם הם מקבלים את בקשתך לניתוק הם עושים זאת רטרו מתאריך הגשת הבקשה. ככה היה במקרה שלי, הגשתי בקשה, לקח להם זמן, בזמן הזה קיבלתי חוב, אישרו, ביטלו את החוב.

מה יקרה אם לא אמשיך ופשוט אעזוב את הדיווח ככה? כרגע יש שמה חוב של כ800 שקל, מה יקרה אם אתעלם ממנו?
אין לדעת.
יש שמועות שניתן לפגוע בזכויות של בני משפחה ואף הוצאה לפועל, אבל לא שמעתי על מקרה שבאמת כך היה. אאל''ט המחאות של "באים לבנקאים" החלו כי גופי מדינה ואחרים הפעילו לחץ לגביית חוב דרך איום על הוצל''פ לבני משפחה.
בחוב לביטוח לאומי שאני קיבלתי היה כתוב במכתב במפורש ומודגש ש"אי תשלום חוב עלול לפגוע בזכויות בני משפחתי".

עוד עניין שלא העלתה פה וחשוב לדעת:
יש דמי ביטוח לאומי, שממנו אפשר אפילו לקבל פטור מלא בתנאי שעברת למדינת אמנה ואתה משלם שם מיסים, ויש דמי ביטוח בריאות. על דמי ביטוח בריאות אין פטור גם במדינה אמנה, וההפך, אם אתה טוען שעבדת במדינה אחרת יכול להיות וידרשו שתשלם דמי בריאות בגובה תואם להכנסה.
אך שוב, אינני מומחה, יש מידע מעורפל בנושא באתר הביטוח. למכר שלי יצא תשלום חוב כבד על דמי בריאות... אם אתה רציני בעניין המעבר אני ממליץ לקדם ניתוק תקין וחוקי בהקדם.

לא במקרה שלי; הבנק, ביטוח לאומי ומס הכנסה לא מסונכרנים. כל אחד בשיטה ובטפסים ובמדידה שלו.

אגב מבין כל אלה הכי מסובך היה להקים חשבון תושב חוץ כי נפלתי על סניף בלי ידע בנושא והיו טעויות בהגדרת החשבון ואז גם במיסוי על פקדונות. גם תלונה להנהלת הבנק לא עזרה.

• אהבתי
Reactions: Roi
לצורך ניתוק תושבות לנושא מס אתה צריך להגיש טופס 1348 לרשות המיסים . ע"פ הצהרות בטופס הם יקבעו אם אתה זכאי לניתוק.

לא במקרה שלי; הבנק, ביטוח לאומי ומס הכנסה לא מסונכרנים. כל אחד בשיטה ובטפסים ובמדידה שלו.
אין קשר לסנכרון.
מבחינת הבנק הוא רוצה שתהיה רשום לפי מה שאתה נחשב במס הכנסה, לכן יש תהליך ניתוק תושבות במס הכנסה.

לצורך ניתוק תושבות לנושא מס אתה צריך להגיש טופס 1348 לרשות המיסים . ע"פ הצהרות בטופס הם יקבעו אם אתה זכאי לניתוק.
אוקי, אני יכול למלא ולשלוח את הטופס הזה עכשיו וזהו?
כי כל מה שהצלחתי לקרוא אומר לעשות את זה בזמנים מסויימים ביחד עם עוד טפסים ועוד עניינים, שאני לא מבין בהם כלום כי תמיד הייתי שכיר.

מניח שרוב מי שעוזב ראש קטן כי באמת אין להם נכסים/עסקים/תיק השקעות וכו'...

לרוב משתמשי הפורום דווקא יש עניינים עם מס הכנסה ולכן הנושא נידון פה רבות.

זה משעשע. יש איזה לוח מודעות ראשי באינטרנט? על כל חיפוש קל של ניתוק תושבות ומס הכנסה הנושא עולה, בטח שכן במידע רשמי באתר מס הכנסה, כל זכות, ובחוק עצמו (פקודת מס הכנסה).
לדעתי כדאי לברר עכשיו כשזה עוד טרי ולסגור את הסיפור.

מול הביטוח לאומי זה אכן נושא נפרד ואם אני לא טועה (אינני מומחה לכלום) אם הם מקבלים את בקשתך לניתוק הם עושים זאת רטרו מתאריך הגשת הבקשה. ככה היה במקרה שלי, הגשתי בקשה, לקח להם זמן, בזמן הזה קיבלתי חוב, אישרו, ביטלו את החוב.

אין לדעת.
יש שמועות שניתן לפגוע בזכויות של בני משפחה ואף הוצאה לפועל, אבל לא שמעתי על מקרה שבאמת כך היה. אאל''ט המחאות של "באים לבנקאים" החלו כי גופי מדינה ואחרים הפעילו לחץ לגביית חוב דרך איום על הוצל''פ לבני משפחה.
בחוב לביטוח לאומי שאני קיבלתי היה כתוב במכתב במפורש ומודגש ש"אי תשלום חוב עלול לפגוע בזכויות בני משפחתי".

עוד עניין שלא העלתה פה וחשוב לדעת:
יש דמי ביטוח לאומי, שממנו אפשר אפילו לקבל פטור מלא בתנאי שעברת למדינת אמנה ואתה משלם שם מיסים, ויש דמי ביטוח בריאות. על דמי ביטוח בריאות אין פטור גם במדינה אמנה, וההפך, אם אתה טוען שעבדת במדינה אחרת יכול להיות וידרשו שתשלם דמי בריאות בגובה תואם להכנסה.
אך שוב, אינני מומחה, יש מידע מעורפל בנושא באתר הביטוח. למכר שלי יצא תשלום חוב כבד על דמי בריאות... אם אתה רציני בעניין המעבר אני ממליץ לקדם ניתוק תקין וחוקי בהקדם.
חבל באמת שאין איזה מדריך איך לעבור למדינה ספציפית, יש רק דברים חלקיים. הרי אלפי ישראלים עושים את אותו הדבר באותו מסלול וממירים את אותם הדברים ונתקלים באותם הבעיות, ובכל זאת בפורומים והקבוצות פייסבוק בעיקר אומרים ללכת לרואה חשבון וזורקים פיסות מידע. כאן לפחות לא אומרים לי עזוב הכל קח רואה חשבון כמו בקבוצות של ישראלים ב...
אני כתבתי כבר מסמך על איך לעבור ושיתפתי אותו בקבוצה הרלוונטית, אבל בנושאי מס אני יכול לשפר ואני אעשה את זה.
אחרי שאשכנע משפחה מורחת לעבור יהיה להם את זה כתוב מסודר וברור והם לא יפלו למלכודות או ילכו לחפש את אותו דבר שחיפשתי כבר 100 פעם..

לעניינינו - אני פשוט אנתק ביטוח לאומי. כמו שאמרתי לעצמי כבר דיווחתי להם, אשתי עוד קיבלה קצת כסף מביטוח לאומי עד עכשיו ורק היום בבוקר קיבלה ביטוח בריאות ממלכתי במדינה שעברנו אליה.
אני מתלבט אם לשלוח ניתוק תושבות עליה עם תאריך של היום ולי עם תאריך מוקדם יותר, או שזה לא באמת יעבוד ככה והם ינתקו תושבות לשנינו בתאריך של היום.

לפחות לא אומרים לי עזוב הכל קח רואה חשבון כמו בקבוצות של ישראלים ב...
גם לדעתי זו העצה הטובה ביותר.

אתה תמלא משהו לא נכון בטופס, מה הכנסה ישים אותך על הכוונת ובסוף תצטרך לשלם יותר רק כדי לצאת מהבור שכרית לעצמך.

אתה תמלא משהו לא נכון בטופס
גם רואי חשבון ממלאים דברים לא נכונים (לפעמים מעצלנות, לפעמים מעייפות, אבל תכלס מה זה משנה)

מה הכנסה ישים אותך על הכוונת
זה די פיקציה שנובעת מסיפורי הפחדה של בעלי אינטרס.

במקרה הטוב מס הכנסה לא בודק את הדוח ובמקרה הרע הוא יפנה אליך להבהרות.

גם לדעתי זו העצה הטובה ביותר.

אתה תמלא משהו לא נכון בטופס, מה הכנסה ישים אותך על הכוונת ובסוף תצטרך לשלם יותר רק כדי לצאת מהבור שכרית לעצמך.
1+
אכן כדאי לקבל ייעוץ מסודר, למגר סיכונים ולקבל את זה שיש נושאים שאחרים מתמקצעים בהם

אוקי, אני יכול למלא ולשלוח את הטופס הזה עכשיו וזהו?
כי כל מה שהצלחתי לקרוא אומר לעשות את זה בזמנים מסויימים ביחד עם עוד טפסים ועוד עניינים, שאני לא מבין בהם כלום כי תמיד הייתי שכיר.
אם הית בעבר רק שכיר, ואין לך תיק השקעות או נדל''ן בארץ, או כל מקור הכנסה אחר, אני לא חושב בכלל שיש לך מה לעשות עם מס הכנסה... אבל, אינני מומחה כלל ואולי טועה ומטעה ולכן מצטרף לחתול: אם יש לך ספקות - תתייעץ עם בעל מקצוע.

2. ביטוח לאומי - הודעתי להם שאני עברתי לחול לפני חצי שנה אבל הם שלחו לי בחזרה שגם אשתי צריכה למלא כדי שהם יקבלו את ההצהרה שלי ויבטלו תושבות. אבל אשתי אולי עוד תשתמש בדברים מהביטוח לאומי.
יהיה לך קשה להוכיח שאתה לא תושב ישראל שישראל כן תושבת ישראל. הם יכולים להגיד שלא סביר שמרכז החיים שלך מחוץ לישראל אם אשתך תושבת ישראל.

1+
אכן כדאי לקבל ייעוץ מסודר, למגר סיכונים ולקבל את זה שיש נושאים שאחרים מתמקצעים בהם
באחת השיחות האחרות ראיתי שיש לך המלצה על מישהי שעוסקת בניתוקי תושבות. אשמח שתשלח לי בפרטי את פרטי התקשרות שלה.
לא מוצא אפשרות לפנות אלייך בפרטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
ק כמה שאלות על ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S שתי שאלות לא קשורות.. שוק ההון 1
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ל שאלות בביולוגיה אוף טופיק 2
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
B השקעה דרך BLINK - שאלות וחווית משתמש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ETF Shark האם מותר לפרסם שאלות דומות שוב? אוף טופיק 8
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
L מספר שאלות בקרש לקרנות צוברות בארץ ובחול שלא מצאתי להם תשובות שוק ההון 8
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
B שאלות שנדחות בפורום פה אוף טופיק 7
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
MaorRocky שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי מיסים 6
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
א אינטראקטיב ברוקרס - שאלות ניוד, מיסוי וכרטיס אשראי שוק ההון 1
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
C עוש -> כספית: כמה שאלות לפני שוק ההון 27
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
פ נספח ד לדוח השנתי למס הכנסה (טופס 1324) - כמה שאלות מיסים 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33